עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
אני בהחלט מבין את הטענה שלך.בינתיים האטנט די עוזר דווקא
לא יודע אם זה אתה הייתה שערכת את ההשוואה,
אבל מאז ומתמיד יש כאן זלזול בספורטאי עילית,
בגלל שהם משתמשים בכימיה.
אז מה שממש מרגיז, לראות שהגישה הזו עדיין חיה ובועטת,
כשהמוטיבציה היא למעשה "אני עשיתי ללא כימיה ככה וככה, אז במחשבון שלי אני אלוף העולם האבסולוטי מבחינת פוטנציאל".
זה מגוחך לחלוטין להשוות למשל בין 525 סקוואט ל285, ולדבר על כימיה.
והניסיון הזה להתגדל מקומם ומגוחך, על זה הכעס.
תשים לב איך אתה מרגיש לא בנוח עם זלזול בהישגים של אחרים. מ.ש.ל
ואגב, אני כן עושה את ההפרדה בין מה שהבחור כאן "זלזל" לבין גישת "LBS" להקטנת ספורטאי עילית,
כי כאן מדובר על האלמנט הבידורי, שהוא גם אינדיבידואלי, ומעבר לזה, אפשר לנהל דיון על נכונות הטענה.
כשאתה רואה אדם שמרים משקל שעד אותו זמן היה לכאורה מחוץ לסקאלה של האנושי באופן אבסולוטי, אתה רואה מחזה מפתיע יותר,
מאשר כשאתה רואה אדם שהרים משקל יחסי גבוה, כיוון שבאופן ראשוני - בן אדם שהרים 500 ק"ג, זו עובדה מפתיעה באופן יותר מיידי, מאשר לשמוע שאדם שהרים 300 קג *אבל הוא שוקל 60*,
דומה גם ל"פלוני הוא העשיר ביותר בעולם, אבל גם ההורים שלו היו עשירים" לעומת "אלמוני הוא מליונר" אבל הוא התחיל מכלום (והוא גם טבעי אחי).
כמו כן, אני אחזור ואדגיש שמה שמרגיז יותר מה"זלזול" בהישג הוא פשוט המוטיבציה להתהדר בנוצות של עצמך על ידי ניסיון מגוחך לתלוש נוצות הרבה יותר מרשימות של אחרים.
תמבינתי? "יהללך זר ולא פיך",
עוד יותר מביך כשאתה מנסה להוריד אנשים שגדולים ממך כדי להתגדל.
הפיזיקה קובעת מי יותר חזק, ותו לאהטוענת כי בן אדם חזק הוא בן אדם חזק. עובדות יבשות בלבד. אם מישהו הרים 500 קילו - לא משנה שהוא
הם מקבלים יתרון כמו שאר החברים שלהם שפשוט החליטו להתנהל בליגה אחרת מאשר של אנשים, שהחליטו להתאמן ללא כימיה.שהם מקבלים יתרון "לא הוגן" בספורט?
באוילימפיה וכל ספורט מקצועי בעולם יש איסור סימום.חומרים אסורים לא הופכים אותך לבעל חי אחר. אתה עדיין בן אנוש.
אפשר להתייחס בצורה עניינית לחלוטין.
חומרים משפרי ביצועים משנים את חוקי הביו כימיה, אבל כמובן שכשמשווים בין ספורטאי עילית ממילא, משווים בין חבורת מסוממים.
רוב מתנגדי הסימום לא השוו את עצמם או הופעה של טבעיים למסוממים.הדיון שמתנהל אם תשים לב, הוא לא באמת מול מסגרת תחרותית ובכיינות של אכלו לי שתו לי ניצחו לי, אלא מול הפרעות אגו והפרעות אישיות של אנשים שכל כך חשוב להם "לטעון" שהם לא פחות טובים מאשר שיאני עולם אבסולוטיים, כשאין דרך לקבוע את זה, וזה גם לא מעניין, וזה גם מביך.
לא יודע אם זה אתה הייתה שערכת את ההשוואה,
אבל מאז ומתמיד יש כאן זלזול בספורטאי עילית,
בגלל שהם משתמשים בכימיה.
אז מה שממש מרגיז, לראות שהגישה הזו עדיין חיה ובועטת,
כשהמוטיבציה היא למעשה "אני עשיתי ללא כימיה ככה וככה, אז במחשבון שלי אני אלוף העולם האבסולוטי מבחינת פוטנציאל".
זה מגוחך לחלוטין להשוות למשל בין 525 סקוואט ל285, ולדבר על כימיה.
והניסיון הזה להתגדל מקומם ומגוחך, על זה הכעס
אני לא צד כלשהו בדיון, ואני לא בא לטעון מי צודק ומי לא, מי מתנסח יפה ומי לא אבל מבחינה עובדתית - מי שמרים יותר חזק יותר. כל הנוסחאות של קטגוריית משקל גוף נוצרו כדי לתת לאנשים ששוקלים מעט אפשרות להרגיש חזקים. בפועל, מי שמרים יותר חזק יותר.אני בהחלט מבין את הטענה שלך.
לפי מה שאני רואה כאן בפורום, יש שתי גישות:
1) גישה הטוענת כי בן אדם חזק הוא בן אדם חזק. עובדות יבשות בלבד. אם מישהו הרים 500 קילו - לא משנה שהוא לקח חומרים, השתמש בציוד עזר ושקל 200 קילו באותו זמן - זה הישג מרשים ביותר והוא ראוי לחלוטין להיקרא האדם החזק ביותר בעולם.
יתרונות: גישה אבסולוטית. אין נוסחאות מבלבלות או דברים לא הגיוניים. כוח הוא כוח. אדם חזק נמדד על פי כמה שהוא מרים מבלי להתייחס לדברים פחות חשובים כמו כמה הוא שוקל וכו'...
חסרונות: מה יקרה הלאה כשאנשים ילבשו חליפות רובוטיות שמרימות את המשקל במקומך?
איפה נכנס הקטע של "האדם המרים" כאן?
האם באמת ליפטרים עם כימיה נחשבים כספורטאים "אנושיים" שאפשר להשוות את השיאים שלהם לשיאים של אנשים טבעיים?
או שהם מקבלים יתרון "לא הוגן" בספורט?
2) גישה הטוענת כי חוזק הוא מושג סובייקטיבי הנמדד על פי "הרושם". בעיני הגישה הזאת, אם אדם מרים 300 ק"ג בסקוואט ללא שום ציוד חוץ מסינגלט, טבעי לחלוטין, שוקל 60 ק"ג וגר במערה על צוק בתור נזיר, זה יותר "מרשים" מאדם שמרים 500 ק"ג והתנאים שלו הרבה יותר טובים.
יתרונות: ישנה הערכה לאנשים שכנגד כל הסיכויים התחילו מהתחתית של הפירמידה ועלו בכוחות עצמם להישגים עצומים.
חסרונות: יכול לגרום למצב של תחרויות עם 50 מתחרים ו-80 מדליות, כי יש עשרות קטגוריות וכל אחד שובר שיא "כלשהו" בקטגוריה מסוימת.
כמו כן אותו אדם שציינתי למעלה ששוקל 60 ק"ג ומרים 300 ק"ג בסקוואט יחשב יותר "חזק" מריי וויליאמס, שזה פשוט לא מצב הגיוני.
האם באמת פאוורליפטרים מוזרקים מקבלים יתרון לא הוגן על פני טבעיים?
הרי אין שום דבר שמונע מאותו אדם שמרים 300 ק"ג לאכול יותר, לשים חליפה, להזריק ולקנות בית וכך להיות עם יותר פוטנציאל לשבור את השיא של ריי וויליאמס ובאמת להיחשב "הכי חזק".
ריי ויליאמס עם יותר מ480 על הגב, ומה שמרשים אותך זה אנשים עם מאות ק"ג פחות כי הם טבעיים?מרשים אותי יותר? ללא ציוד וטבעי. זה לא אשמתי, זה הטעם שלי.
אבל מה בנוגע לציוד?אני לא צד כלשהו בדיון, ואני לא בא לטעון מי צודק ומי לא, מי מתנסח יפה ומי לא אבל מבחינה עובדתית - מי שמרים יותר חזק יותר. כל הנוסחאות של קטגוריית משקל גוף נוצרו כדי לתת לאנשים ששוקלים מעט אפשרות להרגיש חזקים. בפועל, מי שמרים יותר חזק יותר.
אז כן, אם אתה מרים מהרצפה את המשקל הכבד ביותר שהורם אי פעם (ולא מתייחס לדדליפט של אדי האל או משהו ספציפי) - אתה האדם החזק בעולם, ללא שום התחשבות בכמה אתה שוקל וכמה חומרים אתה לוקח. משכת מהרצפה מוט עד נעילה והמרחק בינך לבין המוט הוא X, ואף אדם לא משך משקל כזה תחת אותם תנאים, אתה האדם החזק ביותר בעולם.
אפשר להתווכח על מה מרשים יותר, אבל לא על העובדה שאומרת שמי שמרים יותר= חזק יותר.
אתה לא חייב להסכים איתי, אבל זה דעתי.ריי ויליאמס עם יותר מ480 על הגב, ומה שמרשים אותך זה אנשים עם מאות ק"ג פחות כי הם טבעיים?
אתה לא מעריך את עצם האומץ לשים חצי טון על הגב, ולא מעריך יותר את עצם הדרך שהייתה לא פחות קשה,
ולא מעריך את הכישרון הפיזיולוגי.
כל המשמעויות האלה מתגמדות, אל מול הישגים נמוכים של טבעיים.
אתה מבין שזה לא נשמע הגיוני ורק משוחד להפליא?
אין קשר בין הדוגמה הזאת שקשורה לאסתטיקה, לבין הנושא. ובפרט זה מגוחך כי לא מדובר על משהו שאתה לא מעריך או סולד ממנו, אלא על דבר שהחיים שלך סובבים סביבו במידה משמעותית.נגעלים מהבילדרים הגדולים
מעולם לא ביטלתי הישג של אף מוזרק או מצויד בגלל היותם מוזרקים או מצוידים.כרגיל, יש כל כך הרבה אקסיומות מאוד פשוטות כשבאים לנהל את הדיון הזה, שעומדות בבסיסו, אבל חפצי התהילה הטבעית יוצאים מגידרם כדי לבטל אנשים שנרשמים בספרי ההיסטוריה
ויכול להיות גם 2 קילו אתה סתם זרקתי מספר שמתאים לךשזה יכול להעניק לו 70 ק"ג נוספים על המוט.
רק כי זרקת מספר שמתאים ללאז ברור שלפי המציאות אדי הוא לא החזק ביותר בעולם.
רק כי זרקת מספר שמתאים לךוללא ציוד, זה לא אדי,
איך הגעת למסקנה הזו כי אין דרך להוכיח את זהוללא סימום זה ודאי לא אדי.
בגלל הגודל לא בגלל בסטרואידים זה פשוט לא אסטטירוב האנשים נגעלים מהבילדרים הגדולים כמו רוני קולמן.
,גדול תחרויות שבהם יש לך סיכוי נשמע שאתה פשוט מקנאהרבה יותר מעניין אותי תחרות טבעית בקטגורית משקל מ 0 עד 110.
כמו שאני מזדהה ומתעניין הרבה יותר בתחרויות פיתוח גוף טבעית ששם תמיד קטגוריות המשקל נמוכות יותר משמעותית ממוזרקים. והגופות שם הרבה יותר יפות ופורפורציונליות לדעתי.
היי, אבל זה רק דעתי. אולי אני משוחד כי לא חייתי במעדה של מוזרקים ואני לא רואה בגוף שלהם דבר נורמלי או שהייתי רוצה, מצטער.
וכך גם רוב האוכלוסיה.
אבהיר שאני לא שייך לאף צד.הפיזיקה קובעת מי יותר חזק, ותו לא
חומרים אסורים לא הופכים אותך לבעל חי אחר. אתה עדיין בן אנוש.
אפשר להתייחס בצורה עניינית לחלוטין.
חומרים משפרי ביצועים משנים את חוקי הביו כימיה, אבל כמובן שכשמשווים בין ספורטאי עילית ממילא, משווים בין חבורת מסוממים.
וכמובן גם שאף אחד לא הבטיח לאף טבעוני באשר הוא שאם הוא יאכל בשר אז הוא ישבור שיאי עולם.
זה מחשבון של לוזרים, שמופעל על ידי מוטיבציה מביכה במיוחד, של לוזרים.
הם מקבלים יתרון כמו שאר החברים שלהם שפשוט החליטו להתנהל בליגה אחרת מאשר של אנשים, שהחליטו להתאמן ללא כימיה.
אבל שוב, אף אחד לא אמר מה יותר לגיטימי, וזה גם לא רלוונטי.
הדיון שמתנהל אם תשים לב, הוא לא באמת מול מסגרת תחרותית ובכיינות של אכלו לי שתו לי ניצחו לי, אלא מול הפרעות אגו והפרעות אישיות של אנשים שכל כך חשוב להם "לטעון" שהם לא פחות טובים מאשר שיאני עולם אבסולוטיים, כשאין דרך לקבוע את זה, וזה גם לא מעניין, וזה גם מביך.
אתה כן, בדיוק את השיא הזה של אדי האל.מעולם לא ביטלתי הישג של אף מוזרק או מצויד בגלל היותם מוזרקים או מצוידים.
אדי הרים 500 ק"ג, וזה מרשים, אבל הוא
אוקיי, זה מרשים אותך.כשאומרים לך שהבן אדם היה לפני מעל 100 שנה ובהכרח היה טבעי, זה נותן לך הערכה והתרשמות אחרת
ממש לא. אי אפשר לעשות הקבלה בכלל.זה יתן לך הבנה אולי למה טבעי זה משהו אחר בעינינו, זה מראה כוח אמיתי יותר אם אפשר לומר. כמו ההבדל בין עם חליפת לחץ ובלי.
הוא מפיק את אותו הכוח. החומרים פשוט עוזרים לו להתאושש יותר בקלות מאימונים עצימים ולהתקדם יותר מהר.
מעניין מה אלחנן יגיב על זהעכשיו נתחיל לפסול שימוש בקריאטין כי זה "לא טבעי"?
הרי גם אלו שמשתמשים בקריאטין/קפאין/אשווגנדה נהנים מיתרון על מתחרים שלא לוקחים את החומרים הללו.
אתה מבין את המוטיבציה?אם מישהו ישווה את ההישגים שלי לריי או אדי, אבטל אותם בטענה שהם מוזרקים ואדי מצויד, זה לא זלזול, אלא הסבר מדוע אי אפשר להשוות, זה פשוט תחום אחר.
יכולות זה הדבר הכי אובייקטיבי שיש.תראה, יכול להיות שאתה צודק, אבל זה דיון לגיטימי וסה"כ הם לא באים לתרץ למה הם חלשים יותר אלא מאמינים שיכולות זה מושג סובייקטיבי ושאי אפשר להשוות בין תנאים שונים לחלוטין כמו שאי אפשר להשוות בין סקוואט מלא לרבע סקוואט.
זלזול לא מוצדק הוא משהו שמעצבן אנשים.אני חושב שניתן לנהל דיון מבלי להעליב את הצד השני ולקרוא להם לוזרים.
דוגמה נהדרת לעמידה במבחן הסבירות - האם אדם כזה עם חומרים היה מגיע להישגים אימתניים?אותי מרשים סאקסון בביצוע ההיסטורי שלו טבעי ששקל רק 90 ק"ג והניף יותר מ 150 ק"ג ביד אחת, אבל ואסילי אלכסייב לא הצליח אפילו 115 ק"ג למרות הכימיה והמשקל המכובד שלו.
כיף לקרוא את התגובות שלך..התנסחות מצויינתאתה מבין את המוטיבציה?
הרי זה הרבה יותר גרוע מלטמון את הראש בחול.
אתה יוצא מתוך נקודת הנחה שאתה יכול לתת בראש תיאורטית לשיאני עולם?
זה כל כך יומרני.
הרי שוב,
כשאתה רואה אנשים מבורכים בצורה בלתי נתפסת, שמשחקים עם עוד אנשים gifted וכולם עושים הכל ובכל זאת יש כאלה שהם בולטים בין בולטים,
אתה בהחלט יכול להבין שיש כאן חריגות משמימה ומדהימה.
לא מאוד סביר שרוב האנשים המוכשרים בארץ בכוח בהכרח, בהינתן כל תנאי אפשרי, היו מביאים שיאי עולם אבסולוטיים.
למה? כי זה פשוט לא טריוויאלי.
הייתי מבליט שוב נקודות לא ענייניות בדיון, אבל זה באמת לא יגיע לשום מקום,
כי בסופו של דבר הכל מתנקז לרמות של כישרון, והסאבטקסט שלך הוא שאתה, או מישהו אחר טבעיים,
יכולים לומר שההישגים שלהם לא פחות מרשימים מאשר של הטופ העולמי.
אתה טוען שיש כאן מישהו שמעל לכל ספק יכל להשוות את השיאים של ריי ווילייאמס עם תנאים זהים,
וזו השערה תלושה מהמציאות.
יכולות זה הדבר הכי אובייקטיבי שיש.
כי יש מבחני סבירות להשערות
זלזול לא מוצדק הוא משהו שמעצבן אנשים.
אגב בזמנו, אותו בית מדרש דאג לפזר מאחורי הגב שלי שאני מוזרק כי "הייתה לי יותר מידי מסת שריר"
והכוונה האמיתית הייתה למעשה - כל מי שמאיים על ההישגים שלי, אני אמצא דרך לבטל אותו.
כשאתה רואה כמה זה חשוב לאנשים להגדיל את עצמם במחיר התעלמות מהמציאות, וניסיון לבטל אחרים זה עוד יותר מעצבן
דוגמה נהדרת לעמידה במבחן הסבירות - האם אדם כזה עם חומרים היה מגיע להישגים אימתניים?
סביר מאוד.
האם הוא בטוח היה שובר כל שיא עולם אפשרי? אי אפשר לדעת.
האם אפשר לומר שמידת החריגות שלו ברת השוואה עם זו של שיאני עולם כיום?
בהרמות הרלוונטיות כמו זו שהבאת בוודאי שכן
אבל, וכאן נכנס הדיסוננס המביך,
אנשים שצמחו מהפורום הזה עושים בבנצ' פרס טיפה יותר מאשר מה שהוא שם עם יד אחת מעל הראש,
אז אתה מבין שזה מביך בקטע רע, להתעקש להשוות תחת הטענה של "אי אפשר להשוות"
שזה כל הסאבטקסט שמלווה אותך
לא, זרקתי מספר נפוץ של ליפטרים שמרימים מעל 300 ק"ג מצליחים להוסיף עם חליפת דדליפט.ויכול להיות גם 2 קילו אתה סתם זרקתי מספר שמתאים לך
תראה לי את הדדליפט הכבד של אדי בלי ציוד, אה... אין.רק כי זרקת מספר שמתאים לך
כי זה לא שיא עולם, לעזאזל.אתה כן, בדיוק את השיא הזה של אדי האל.
מתי אמרתי שהדדליפט שלי או של טבעי אחר חזק יותר מאדם מוזרק שהרים יותר מאיתנו?אוקיי, זה מרשים אותך.
אבל אל תגיד שהוא חזק יותר.
יש פער עצום בין מרשים יותר לחזק יותר, ואתה פשוט מפספס אותו.
כבר הסברתי את טענתי, אבל אשאל אותך, למה בכל תחרות ספורט רצינית יש בדיקת סימום?ממש לא. אי אפשר לעשות הקבלה בכלל.
אוקיי, אדם לקח חומרים. הם מרימים את המשקל בשבילו? לא.
הוא מפיק את אותו הכוח. החומרים פשוט עוזרים לו להתאושש יותר בקלות מאימונים עצימים ולהתקדם יותר מהר.
עכשיו נתחיל לפסול שימוש בקריאטין כי זה "לא טבעי"?
הרי גם אלו שמשתמשים בקריאטין/קפאין/אשווגנדה נהנים מיתרון על מתחרים שלא לוקחים את החומרים הללו.
אין לי מושג על מה אתה מדבר.אתה טוען שיש כאן מישהו שמעל לכל ספק יכל להשוות את השיאים של ריי ווילייאמס עם תנאים זהים,
וזו השערה תלושה מהמציאות.
אותו בית מדרש קרא הודעות שבהם שאלת על חומרים, ודיברת כאחד שמתכונן להתחיל.זלזול לא מוצדק הוא משהו שמעצבן אנשים.
אגב בזמנו, אותו בית מדרש דאג לפזר מאחורי הגב שלי שאני מוזרק כי "הייתה לי יותר מידי מסת שריר"
והכוונה האמיתית הייתה למעשה - כל מי שמאיים על ההישגים שלי, אני אמצא דרך לבטל אותו.
כשאתה רואה כמה זה חשוב לאנשים להגדיל את עצמם במחיר התעלמות מהמציאות, וניסיון לבטל אחרים זה עוד יותר מעצבן
כאן בעצם נכשל מושג ה-סאב טקסטאין לי מושג על מה אתה מדבר.
שמע אתה עדיין מבולבל, כי כבר כתבת עליי פה שהשתמשתי והסברתי לך שלקחתי בזמנו משהו כמו יומיים קטוטיפן או איך שקוראים לזה בשביל חיטוב והפסקתי בגלל תופעות לוואי.אותו בית מדרש קרא הודעות שבהם שאלת על חומרים, ודיברת כאחד שמתכונן להתחיל.
ואם אני לא
אוקיי, אז יש לך בעיה עם אדי האל באופן ספציפי.כי זה לא שיא עולם, לעזאזל.
דדליפטים הכבדים ביותר נעשו עם צמיגים במשקל כבד יותר ממה שהוא הרים. דדליפטים במשקולות ללא ציוד הוא גם לא הרים.
בסך הכל מדובר בתחרות בודדת שאדי הרים משקולות עם ציוד מלא, ששם הוא הרים את המשקל הרב ביותר.
אבל האם תקבע שאדי הוא החזק ביותר על סמך זה?
לדעתי ממש לא, אם כבר וולאד אלחזוב האיש החזק ביותר שנתן סקוואט 525 ק"ג.
בגלל הסכנות הבריאותיות הכרוכות בשימוש בסמים בספורט.כבר הסברתי את טענתי, אבל אשאל אותך, למה בכל תחרות ספורט רצינית יש בדיקת סימום?
זה כולה מגביר התאוששות.
למה באוליפידה ובIPF משתמשים בWADA?
המפתח כאן בטענה שלי היא, שנדרשת תשתית פיזיולוגית יוצאת דופן, על מנת להיות מסוגל להשיג תחת שימוש בחומרים, תוצאות של שיאי עולם אבסולוטיים.האם אפשרי להשוות גדילה של צמח שגדל בחדר מוצל אל מול גדילה של צמח שגדל באור יום אם אנחנו בכלל בודקים את ההשפעה של אור בטווחי גל שונים?
בניסוי תמיד חייב להיות משתנה תלוי שנקבע ע"י מידת המשתנה הבלתי תלוי. מעבר לכך כל שאר התנאים חייבים להיות גורמים קבועים.
ברגע שאתה בודק ביצועים ספורטיביים, אתה לוקח בחשבון שהמשתנה הבלתי תלוי הוא הגנטיקה.
כל שאר הגורמים כמו
לנמלה טבעית יש רשיו מטורף גם בלי כימיה 😆 (פי 1,000 ממשקל גופה!).אם תיקח דוב על סטרואידים למשל, הוא כנראה יהיה חזק יותר מנמלה על סטרואידים, למרות שיהיה לה בטח רטיו מטורף אחי
לא טענתי שום דבר דומה לזה.אתה טוען שכשמשתמשים בכימיה כל שאר המשתנים זניחים, וזו טענה לא תקפה כיוון שהיא משוללת כל צידוק הגיוני.