הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סקוואט 200 ל5

Daniel2

משתמש משקיע
2,059
186
נק' מוניטין:
10,046
2,059
186
אחרי שפרסמתי סקוואט 200 לחזרה לפני שנתיים, התחלתי חיטוב ארוך שנמשך בערך חצי שנה. אח"כ המשכתי לעלות במשקלים במשך חצי שנה נוספת, עד שהגעתי ל200 ל5. פתאום גיליתי שיש לי סרטון, אז הנה, מלפני שנה. בקרוב התקדמויות נוספות...

נערך לאחרונה:
בינתיים האטנט די עוזר דווקא

לא יודע אם זה אתה הייתה שערכת את ההשוואה,
אבל מאז ומתמיד יש כאן זלזול בספורטאי עילית,
בגלל שהם משתמשים בכימיה.
אז מה שממש מרגיז, לראות שהגישה הזו עדיין חיה ובועטת,
כשהמוטיבציה היא למעשה "אני עשיתי ללא כימיה ככה וככה, אז במחשבון שלי אני אלוף העולם האבסולוטי מבחינת פוטנציאל".

זה מגוחך לחלוטין להשוות למשל בין 525 סקוואט ל285, ולדבר על כימיה.
והניסיון הזה להתגדל מקומם ומגוחך, על זה הכעס.

תשים לב איך אתה מרגיש לא בנוח עם זלזול בהישגים של אחרים. מ.ש.ל

ואגב, אני כן עושה את ההפרדה בין מה שהבחור כאן "זלזל" לבין גישת "LBS" להקטנת ספורטאי עילית,
כי כאן מדובר על האלמנט הבידורי, שהוא גם אינדיבידואלי, ומעבר לזה, אפשר לנהל דיון על נכונות הטענה.

כשאתה רואה אדם שמרים משקל שעד אותו זמן היה לכאורה מחוץ לסקאלה של האנושי באופן אבסולוטי, אתה רואה מחזה מפתיע יותר,
מאשר כשאתה רואה אדם שהרים משקל יחסי גבוה, כיוון שבאופן ראשוני - בן אדם שהרים 500 ק"ג, זו עובדה מפתיעה באופן יותר מיידי, מאשר לשמוע שאדם שהרים 300 קג *אבל הוא שוקל 60*,

דומה גם ל"פלוני הוא העשיר ביותר בעולם, אבל גם ההורים שלו היו עשירים" לעומת "אלמוני הוא מליונר" אבל הוא התחיל מכלום (והוא גם טבעי אחי).

כמו כן, אני אחזור ואדגיש שמה שמרגיז יותר מה"זלזול" בהישג הוא פשוט המוטיבציה להתהדר בנוצות של עצמך על ידי ניסיון מגוחך לתלוש נוצות הרבה יותר מרשימות של אחרים.
תמבינתי? "יהללך זר ולא פיך",
עוד יותר מביך כשאתה מנסה להוריד אנשים שגדולים ממך כדי להתגדל.
אני בהחלט מבין את הטענה שלך.
לפי מה שאני רואה כאן בפורום, יש שתי גישות:

1) גישה הטוענת כי בן אדם חזק הוא בן אדם חזק. עובדות יבשות בלבד. אם מישהו הרים 500 קילו - לא משנה שהוא לקח חומרים, השתמש בציוד עזר ושקל 200 קילו באותו זמן - זה הישג מרשים ביותר והוא ראוי לחלוטין להיקרא האדם החזק ביותר בעולם.

יתרונות: גישה אבסולוטית. אין נוסחאות מבלבלות או דברים לא הגיוניים. כוח הוא כוח. אדם חזק נמדד על פי כמה שהוא מרים מבלי להתייחס לדברים פחות חשובים כמו כמה הוא שוקל וכו'...

חסרונות: מה יקרה הלאה כשאנשים ילבשו חליפות רובוטיות שמרימות את המשקל במקומך?
איפה נכנס הקטע של "האדם המרים" כאן?
האם באמת ליפטרים עם כימיה נחשבים כספורטאים "אנושיים" שאפשר להשוות את השיאים שלהם לשיאים של אנשים טבעיים?
או שהם מקבלים יתרון "לא הוגן" בספורט?

2) גישה הטוענת כי חוזק הוא מושג סובייקטיבי הנמדד על פי "הרושם". בעיני הגישה הזאת, אם אדם מרים 300 ק"ג בסקוואט ללא שום ציוד חוץ מסינגלט, טבעי לחלוטין, שוקל 60 ק"ג וגר במערה על צוק בתור נזיר, זה יותר "מרשים" מאדם שמרים 500 ק"ג והתנאים שלו הרבה יותר טובים.

יתרונות: ישנה הערכה לאנשים שכנגד כל הסיכויים התחילו מהתחתית של הפירמידה ועלו בכוחות עצמם להישגים עצומים.

חסרונות: יכול לגרום למצב של תחרויות עם 50 מתחרים ו-80 מדליות, כי יש עשרות קטגוריות וכל אחד שובר שיא "כלשהו" בקטגוריה מסוימת.
כמו כן אותו אדם שציינתי למעלה ששוקל 60 ק"ג ומרים 300 ק"ג בסקוואט יחשב יותר "חזק" מריי וויליאמס, שזה פשוט לא מצב הגיוני.
האם באמת פאוורליפטרים מוזרקים מקבלים יתרון לא הוגן על פני טבעיים?
הרי אין שום דבר שמונע מאותו אדם שמרים 300 ק"ג לאכול יותר, לשים חליפה, להזריק ולקנות בית וכך להיות עם יותר פוטנציאל לשבור את השיא של ריי וויליאמס ובאמת להיחשב "הכי חזק".

הטוענת כי בן אדם חזק הוא בן אדם חזק. עובדות יבשות בלבד. אם מישהו הרים 500 קילו - לא משנה שהוא
הפיזיקה קובעת מי יותר חזק, ותו לא

חומרים אסורים לא הופכים אותך לבעל חי אחר. אתה עדיין בן אנוש.
אפשר להתייחס בצורה עניינית לחלוטין.

חומרים משפרי ביצועים משנים את חוקי הביו כימיה, אבל כמובן שכשמשווים בין ספורטאי עילית ממילא, משווים בין חבורת מסוממים.

וכמובן גם שאף אחד לא הבטיח לאף טבעוני באשר הוא שאם הוא יאכל בשר אז הוא ישבור שיאי עולם.
זה מחשבון של לוזרים, שמופעל על ידי מוטיבציה מביכה במיוחד, של לוזרים.
שהם מקבלים יתרון "לא הוגן" בספורט?
הם מקבלים יתרון כמו שאר החברים שלהם שפשוט החליטו להתנהל בליגה אחרת מאשר של אנשים, שהחליטו להתאמן ללא כימיה.
אבל שוב, אף אחד לא אמר מה יותר לגיטימי, וזה גם לא רלוונטי.

הדיון שמתנהל אם תשים לב, הוא לא באמת מול מסגרת תחרותית ובכיינות של אכלו לי שתו לי ניצחו לי, אלא מול הפרעות אגו והפרעות אישיות של אנשים שכל כך חשוב להם "לטעון" שהם לא פחות טובים מאשר שיאני עולם אבסולוטיים, כשאין דרך לקבוע את זה, וזה גם לא מעניין, וזה גם מביך.

חומרים משפרי ביצועים משנים את חוקי הביו כימיה, אבל כמובן שכשמשווים בין ספורטאי עילית ממילא, משווים בין חבורת מסוממים.
באוילימפיה וכל ספורט מקצועי בעולם יש איסור סימום.
זה לא עניין של חוסר אנושיות בספורט, אלא לסיכונים.
ברגע שסימום יהיה חלק מהספורט, יהיה יותר מקרים של מוות וחולי בקרב הספורטאים, וזה דבר יקר למקיימי התחרויות, ודבר שלא רצוי על ידי אף אחד כמעט מלבד ספורטאים מסוממים.
הדיון שמתנהל אם תשים לב, הוא לא באמת מול מסגרת תחרותית ובכיינות של אכלו לי שתו לי ניצחו לי, אלא מול הפרעות אגו והפרעות אישיות של אנשים שכל כך חשוב להם "לטעון" שהם לא פחות טובים מאשר שיאני עולם אבסולוטיים, כשאין דרך לקבוע את זה, וזה גם לא מעניין, וזה גם מביך.
רוב מתנגדי הסימום לא השוו את עצמם או הופעה של טבעיים למסוממים.
זה לא הדיון.
בעיני ספרטאי טוב מסומם או טבעי זה מרשים.

הדיון היה האם 200 ק"ג סקוואט זה עניין של מה בכך. אני טענתי שזה לא כזה נפוץ, ומי שהשיג את זה שיהיה מרוצה.

ואז התחיל דיון חסר תועלת על הנושא של קטגוריות משקל ומין בתחרויות, ועל נושא סימום.

הרי ברור ומובן החילוק שבין קטגוריות משקל, מין, עם ציוד וללא ציוד וכמו כן סימום וללא סימום.
אני מאוד אוהב לצפות בתחומי ספורט שונים כמו שחיה וטבעות, ואני ממש מתרשם מהם. אבל הם שני ספורט נפרדים.
גם אני אצפה בתחרויות מצוידות ומסוממות, אך זה ספורט אחר מספורט ללא ציוד וסימום.

מה מרשים אותי יותר? ללא ציוד וטבעי. זה לא אשמתי, זה הטעם שלי.
יש יותר מתחרים ומתאמנים טבעיים בארץ, אז יש הזדהות לתחרויות האלה. אבל אין לי שום דבר נגד תחרות ללא בדיקות, אני אפילו מוכן להתחרות שם.

לא יודע אם זה אתה הייתה שערכת את ההשוואה,
אבל מאז ומתמיד יש כאן זלזול בספורטאי עילית,
בגלל שהם משתמשים בכימיה.
אז מה שממש מרגיז, לראות שהגישה הזו עדיין חיה ובועטת,
כשהמוטיבציה היא למעשה "אני עשיתי ללא כימיה ככה וככה, אז במחשבון שלי אני אלוף העולם האבסולוטי מבחינת פוטנציאל".

זה מגוחך לחלוטין להשוות למשל בין 525 סקוואט ל285, ולדבר על כימיה.
והניסיון הזה להתגדל מקומם ומגוחך, על זה הכעס

כנראה לא הבנת אותי השוואתי בין ה525 של טולאד ל500 של אדי שניהם תוצאות מרשימות בכל קנה מידה אבל רק על אחד באמת שמעו
מה שאני בא להגיד זה שהסיבה ששמעו על של אדי ולא הבחור ששוקל 100 קילו ונותן 400 זה בגלל היחצ שאדי קיבל

אני לא מזלזל במי שלוקח חומרים ולא משווה אותו לטבעיים בדוגרי לא אכפת לי לא מהם ולא מהם

אני בהחלט מבין את הטענה שלך.
לפי מה שאני רואה כאן בפורום, יש שתי גישות:

1) גישה הטוענת כי בן אדם חזק הוא בן אדם חזק. עובדות יבשות בלבד. אם מישהו הרים 500 קילו - לא משנה שהוא לקח חומרים, השתמש בציוד עזר ושקל 200 קילו באותו זמן - זה הישג מרשים ביותר והוא ראוי לחלוטין להיקרא האדם החזק ביותר בעולם.

יתרונות: גישה אבסולוטית. אין נוסחאות מבלבלות או דברים לא הגיוניים. כוח הוא כוח. אדם חזק נמדד על פי כמה שהוא מרים מבלי להתייחס לדברים פחות חשובים כמו כמה הוא שוקל וכו'...

חסרונות: מה יקרה הלאה כשאנשים ילבשו חליפות רובוטיות שמרימות את המשקל במקומך?
איפה נכנס הקטע של "האדם המרים" כאן?
האם באמת ליפטרים עם כימיה נחשבים כספורטאים "אנושיים" שאפשר להשוות את השיאים שלהם לשיאים של אנשים טבעיים?
או שהם מקבלים יתרון "לא הוגן" בספורט?

2) גישה הטוענת כי חוזק הוא מושג סובייקטיבי הנמדד על פי "הרושם". בעיני הגישה הזאת, אם אדם מרים 300 ק"ג בסקוואט ללא שום ציוד חוץ מסינגלט, טבעי לחלוטין, שוקל 60 ק"ג וגר במערה על צוק בתור נזיר, זה יותר "מרשים" מאדם שמרים 500 ק"ג והתנאים שלו הרבה יותר טובים.

יתרונות: ישנה הערכה לאנשים שכנגד כל הסיכויים התחילו מהתחתית של הפירמידה ועלו בכוחות עצמם להישגים עצומים.

חסרונות: יכול לגרום למצב של תחרויות עם 50 מתחרים ו-80 מדליות, כי יש עשרות קטגוריות וכל אחד שובר שיא "כלשהו" בקטגוריה מסוימת.
כמו כן אותו אדם שציינתי למעלה ששוקל 60 ק"ג ומרים 300 ק"ג בסקוואט יחשב יותר "חזק" מריי וויליאמס, שזה פשוט לא מצב הגיוני.
האם באמת פאוורליפטרים מוזרקים מקבלים יתרון לא הוגן על פני טבעיים?
הרי אין שום דבר שמונע מאותו אדם שמרים 300 ק"ג לאכול יותר, לשים חליפה, להזריק ולקנות בית וכך להיות עם יותר פוטנציאל לשבור את השיא של ריי וויליאמס ובאמת להיחשב "הכי חזק".
אני לא צד כלשהו בדיון, ואני לא בא לטעון מי צודק ומי לא, מי מתנסח יפה ומי לא אבל מבחינה עובדתית - מי שמרים יותר חזק יותר. כל הנוסחאות של קטגוריית משקל גוף נוצרו כדי לתת לאנשים ששוקלים מעט אפשרות להרגיש חזקים. בפועל, מי שמרים יותר חזק יותר.
אז כן, אם אתה מרים מהרצפה את המשקל הכבד ביותר שהורם אי פעם (ולא מתייחס לדדליפט של אדי האל או משהו ספציפי) - אתה האדם החזק בעולם, ללא שום התחשבות בכמה אתה שוקל וכמה חומרים אתה לוקח. משכת מהרצפה מוט עד נעילה והמרחק בינך לבין המוט הוא X, ואף אדם לא משך משקל כזה תחת אותם תנאים, אתה האדם החזק ביותר בעולם.
אפשר להתווכח על מה מרשים יותר, אבל לא על העובדה שאומרת שמי שמרים יותר= חזק יותר.

נערך לאחרונה:
מרשים אותי יותר? ללא ציוד וטבעי. זה לא אשמתי, זה הטעם שלי.
ריי ויליאמס עם יותר מ480 על הגב, ומה שמרשים אותך זה אנשים עם מאות ק"ג פחות כי הם טבעיים?
אתה לא מעריך את עצם האומץ לשים חצי טון על הגב, ולא מעריך יותר את עצם הדרך שהייתה לא פחות קשה,
ולא מעריך את הכישרון הפיזיולוגי.
כל המשמעויות האלה מתגמדות, אל מול הישגים נמוכים של טבעיים.
אתה מבין שזה לא נשמע הגיוני ורק משוחד להפליא?

נערך לאחרונה:
אני לא צד כלשהו בדיון, ואני לא בא לטעון מי צודק ומי לא, מי מתנסח יפה ומי לא אבל מבחינה עובדתית - מי שמרים יותר חזק יותר. כל הנוסחאות של קטגוריית משקל גוף נוצרו כדי לתת לאנשים ששוקלים מעט אפשרות להרגיש חזקים. בפועל, מי שמרים יותר חזק יותר.
אז כן, אם אתה מרים מהרצפה את המשקל הכבד ביותר שהורם אי פעם (ולא מתייחס לדדליפט של אדי האל או משהו ספציפי) - אתה האדם החזק בעולם, ללא שום התחשבות בכמה אתה שוקל וכמה חומרים אתה לוקח. משכת מהרצפה מוט עד נעילה והמרחק בינך לבין המוט הוא X, ואף אדם לא משך משקל כזה תחת אותם תנאים, אתה האדם החזק ביותר בעולם.
אפשר להתווכח על מה מרשים יותר, אבל לא על העובדה שאומרת שמי שמרים יותר= חזק יותר.
אבל מה בנוגע לציוד?
אדי השתמש ברצועות וחליפת דדליפט, שזה יכול להעניק לו 70 ק"ג נוספים על המוט.
יש אחד ששוקל פחות מ 100 ק"ג שהרים 432 ק"ג ללא חליפה וללא רצועות.
אז ברור שלפי המציאות אדי הוא לא החזק ביותר בעולם.
ובדדליפט עם רצועות וחליפה הרימו בדדליפט צמיגים הרבה יותר מאדי.

אז אם מסתכלים על האדם הכי חזק עם סימום וציוד, זה לא אדי, וללא ציוד, זה לא אדי, וללא סימום זה ודאי לא אדי.
ריי ויליאמס עם יותר מ480 על הגב, ומה שמרשים אותך זה אנשים עם מאות ק"ג פחות כי הם טבעיים?
אתה לא מעריך את עצם האומץ לשים חצי טון על הגב, ולא מעריך יותר את עצם הדרך שהייתה לא פחות קשה,
ולא מעריך את הכישרון הפיזיולוגי.
כל המשמעויות האלה מתגמדות, אל מול הישגים נמוכים של טבעיים.
אתה מבין שזה לא נשמע הגיוני ורק משוחד להפליא?
אתה לא חייב להסכים איתי, אבל זה דעתי.
רוב האנשים נגעלים מהבילדרים הגדולים כמו רוני קולמן.
תגיד, הם לא מעריכים את הדם והזעה שלו, והאומץ לסכן את החיים שלו עם חומרים? או להמשיך למרות הסבל שלו ולמרות מה שהוא עובר עכשיו?
אז לא.
הם לא מזדהים ולא רואים בזה דבר יפה או משהו לשאף אליו, אבל אנשים שנמצאים בתחום אולי אפילו מוזרקים בעצמם ממש אוהבים את המראה שלו ומנסים להשיג את זה.

אני אישית מאוד אוהב את ריי וויליאמס, הוא השראה.
לא מעניין אותי שהוא מוזרק, הוא דוחף את עצמו למקסימום ואדם שניתן לקבל ממנו השראה.
אבל אם תשאל אותי מי נותן לי יותר השראה, ומי יותר מעניין אותי, זה לא ספק ספורטאים חזקים טבעיים בקטגורית משקל שניתן להזדהות איתם.
הרבה יותר מעניין אותי תחרות טבעית בקטגורית משקל מ 0 עד 110.

כמו שאני מזדהה ומתעניין הרבה יותר בתחרויות פיתוח גוף טבעית ששם תמיד קטגוריות המשקל נמוכות יותר משמעותית ממוזרקים. והגופות שם הרבה יותר יפות ופורפורציונליות לדעתי.

היי, אבל זה רק דעתי. אולי אני משוחד כי לא חייתי במעדה של מוזרקים ואני לא רואה בגוף שלהם דבר נורמלי או שהייתי רוצה, מצטער.
וכך גם רוב האוכלוסיה.

נגעלים מהבילדרים הגדולים
אין קשר בין הדוגמה הזאת שקשורה לאסתטיקה, לבין הנושא. ובפרט זה מגוחך כי לא מדובר על משהו שאתה לא מעריך או סולד ממנו, אלא על דבר שהחיים שלך סובבים סביבו במידה משמעותית.
ניסיון לזרות חול.

אתה פשוט מנסה לברוח,

אתה מעריך בסדר הבא

חזק טבעי<יותר חזק טבעי
וגם
חזק מוזרק<יותר חזק מוזרק

אבל משום מה אתה מעריך

שיאן עולם מוזרק <אדם חזק טבעי

אין סיבה אובייקטיבית להתרשם יותר מה קיצון הטבעי מאשר הקיצון המוזרק.

אתה כן אומר כאן שקל לך יותר לקבל השראה, מאדם טבעי כיוון שזה רלוונטי לך, שזה טיעון הגיוני יותר, אבל אין שום היגיון בלהתרשם יותר ממישהו טבעי יותר, כי הוא לא עשה שום דבר בצורה קיצונית יותר מאשר שיאני עולם, וגם עצם האקט פשוט מרשים בסדר גודל של עוד 200 קילו.

לראות מישהו עם פיגור שכלי מצליח לתפקד בצורה לא אופיינית, לטובה, לא מרשים כמו לראות את הפיתוחים של אייזיק ניוטון.

כרגיל, יש כל כך הרבה אקסיומות מאוד פשוטות כשבאים לנהל את הדיון הזה, שעומדות בבסיסו, אבל חפצי התהילה הטבעית יוצאים מגידרם כדי לבטל אנשים שנרשמים בספרי ההיסטוריה

כרגיל, יש כל כך הרבה אקסיומות מאוד פשוטות כשבאים לנהל את הדיון הזה, שעומדות בבסיסו, אבל חפצי התהילה הטבעית יוצאים מגידרם כדי לבטל אנשים שנרשמים בספרי ההיסטוריה
מעולם לא ביטלתי הישג של אף מוזרק או מצויד בגלל היותם מוזרקים או מצוידים.
אדי הרים 500 ק"ג, וזה מרשים, אבל הוא לא חזק העולם. ריי הרים 490 ק"ג וזה מטורף.
כל הכבוד להם.

שוב, דיברנו על מה מרשים יותר ומה מעניין אותי יותר, וגם את הצופים.
אם מישהו ישווה את ההישגים שלי לריי או אדי, אבטל אותם בטענה שהם מוזרקים ואדי מצויד, זה לא זלזול, אלא הסבר מדוע אי אפשר להשוות, זה פשוט תחום אחר.

יש אנשים כמו @עזוב שבשבילהם רק המשקל מעניין בין מוזרק ומצויד.
ויש אנשים רבים כמוני שחושבים אחרת, זכותנו.
מההודעות שלך ניכר שזה לא דבר שניתפס לך, אין לי מה לומר לך. כתבתי את דעתי, שמעתי את דעתך ואנחנו פשוט לא מסכימים או לא רואים את הדברים באותה צורה.

אני אוהב רזים ואתה שמנים, זה עניין של טעם והתסתכלות, מה תעשה?
אותי מרשים סאקסון בביצוע ההיסטורי שלו טבעי ששקל רק 90 ק"ג והניף יותר מ 150 ק"ג ביד אחת, אבל ואסילי אלכסייב לא הצליח אפילו 115 ק"ג למרות הכימיה והמשקל המכובד שלו.
כשאומרים לך שהבן אדם היה לפני מעל 100 שנה ובהכרח היה טבעי, זה נותן לך הערכה והתרשמות אחרת.

זה יתן לך הבנה אולי למה טבעי זה משהו אחר בעינינו, זה מראה כוח אמיתי יותר אם אפשר לומר. כמו ההבדל בין עם חליפת לחץ ובלי.
סאקסון.jpg

שזה יכול להעניק לו 70 ק"ג נוספים על המוט.
ויכול להיות גם 2 קילו אתה סתם זרקתי מספר שמתאים לך

אז ברור שלפי המציאות אדי הוא לא החזק ביותר בעולם.
רק כי זרקת מספר שמתאים לל
וללא ציוד, זה לא אדי,
רק כי זרקת מספר שמתאים לך

וללא סימום זה ודאי לא אדי.
איך הגעת למסקנה הזו כי אין דרך להוכיח את זה
רוב האנשים נגעלים מהבילדרים הגדולים כמו רוני קולמן.
בגלל הגודל לא בגלל בסטרואידים זה פשוט לא אסטטי
הרבה יותר מעניין אותי תחרות טבעית בקטגורית משקל מ 0 עד 110.
,גדול תחרויות שבהם יש לך סיכוי נשמע שאתה פשוט מקנא
כמו שאני מזדהה ומתעניין הרבה יותר בתחרויות פיתוח גוף טבעית ששם תמיד קטגוריות המשקל נמוכות יותר משמעותית ממוזרקים. והגופות שם הרבה יותר יפות ופורפורציונליות לדעתי.

היי, אבל זה רק דעתי. אולי אני משוחד כי לא חייתי במעדה של מוזרקים ואני לא רואה בגוף שלהם דבר נורמלי או שהייתי רוצה, מצטער.
וכך גם רוב האוכלוסיה.

אתה לא יודע להיות אובייקטיבי ובנוסף לזה מדבר שטויות רוב האולכלוסיה לא מכירה סטרואידים וזה לא מעניין אותה גם בפיתוח סקייווקר או לא זוכר איך קוראים לו נראה יותר טוב מ99% מטביעים

הפיזיקה קובעת מי יותר חזק, ותו לא

וכמובן גם שאף אחד לא הבטיח לאף טבעוני באשר הוא שאם הוא יאכל בשר אז הוא ישבור שיאי עולם.
זה מחשבון של לוזרים, שמופעל על ידי מוטיבציה מביכה במיוחד, של לוזרים.

הם מקבלים יתרון כמו שאר החברים שלהם שפשוט החליטו להתנהל בליגה אחרת מאשר של אנשים, שהחליטו להתאמן ללא כימיה.
אבל שוב, אף אחד לא אמר מה יותר לגיטימי, וזה גם לא רלוונטי.

אבהיר שאני לא שייך לאף צד.
מה שכתבתי זה פשוט ציטוטים של אנשים מהפורום שטענו בנושא.

תראה, יכול להיות שאתה צודק, אבל זה דיון לגיטימי וסה"כ הם לא באים לתרץ למה הם חלשים יותר אלא מאמינים שיכולות זה מושג סובייקטיבי ושאי אפשר להשוות בין תנאים שונים לחלוטין כמו שאי אפשר להשוות בין סקוואט מלא לרבע סקוואט.

אני חושב שניתן לנהל דיון מבלי להעליב את הצד השני ולקרוא להם לוזרים.

כן, כוח הוא מושג פיזיקלי בסיסי, לא משנה כמה ינסו לתמרן את זה.
מצד שני, מנקודת ראות פיזיקלית לחלוטין, כשאתה משתמש בחליפה בסקוואט, חלק רב מהאנרגיה שדרושה להרים את המשקל באה מהאנרגיה הפוטנציאלית האלסטית שהחליפה יוצרת כך שתכל'ס אותו אדם שמשתמש בה משקיע כוח עצמי קטן יותר מאשר היה ללא חליפה = לא מספיק חזק להרים את אותו המשקל לבדו/פחות חזק מכפי שנדמה לנו.
כנ"ל גם לגבי רצועות ברכיים אם כי משמעותית במידה פחותה יותר.

מעולם לא ביטלתי הישג של אף מוזרק או מצויד בגלל היותם מוזרקים או מצוידים.
אדי הרים 500 ק"ג, וזה מרשים, אבל הוא
אתה כן, בדיוק את השיא הזה של אדי האל.

כשאומרים לך שהבן אדם היה לפני מעל 100 שנה ובהכרח היה טבעי, זה נותן לך הערכה והתרשמות אחרת
אוקיי, זה מרשים אותך.
אבל אל תגיד שהוא חזק יותר.
יש פער עצום בין מרשים יותר לחזק יותר, ואתה פשוט מפספס אותו.

זה יתן לך הבנה אולי למה טבעי זה משהו אחר בעינינו, זה מראה כוח אמיתי יותר אם אפשר לומר. כמו ההבדל בין עם חליפת לחץ ובלי.
ממש לא. אי אפשר לעשות הקבלה בכלל.
אוקיי, אדם לקח חומרים. הם מרימים את המשקל בשבילו? לא.
הוא מפיק את אותו הכוח. החומרים פשוט עוזרים לו להתאושש יותר בקלות מאימונים עצימים ולהתקדם יותר מהר.
עכשיו נתחיל לפסול שימוש בקריאטין כי זה "לא טבעי"?
הרי גם אלו שמשתמשים בקריאטין/קפאין/אשווגנדה נהנים מיתרון על מתחרים שלא לוקחים את החומרים הללו.

הוא מפיק את אותו הכוח. החומרים פשוט עוזרים לו להתאושש יותר בקלות מאימונים עצימים ולהתקדם יותר מהר.

גם אני לא שייך לאף מחנה בעיקר משום שלא אכפת לי
אבל החומרים עוזרים לך להגיע למדת שריר שלא היית יכול להגיע כטבעי בנוסף אם מחר יביאו חומר חדש שמשנה לך גנטית משהו מדע בדיוני או משהו האם זה עדיין יהיה מרשים

הרי גם אלו שמשתמשים בקריאטין/קפאין/אשווגנדה נהנים מיתרון על מתחרים שלא לוקחים את החומרים הללו.
מעניין מה אלחנן יגיב על זה

אם מישהו ישווה את ההישגים שלי לריי או אדי, אבטל אותם בטענה שהם מוזרקים ואדי מצויד, זה לא זלזול, אלא הסבר מדוע אי אפשר להשוות, זה פשוט תחום אחר.
אתה מבין את המוטיבציה?
הרי זה הרבה יותר גרוע מלטמון את הראש בחול.
אתה יוצא מתוך נקודת הנחה שאתה יכול לתת בראש תיאורטית לשיאני עולם?
זה כל כך יומרני.

הרי שוב,
כשאתה רואה אנשים מבורכים בצורה בלתי נתפסת, שמשחקים עם עוד אנשים gifted וכולם עושים הכל ובכל זאת יש כאלה שהם בולטים בין בולטים,
אתה בהחלט יכול להבין שיש כאן חריגות משמימה ומדהימה.
לא מאוד סביר שרוב האנשים המוכשרים בארץ בכוח בהכרח, בהינתן כל תנאי אפשרי, היו מביאים שיאי עולם אבסולוטיים.
למה? כי זה פשוט לא טריוויאלי.

הייתי מבליט שוב נקודות לא ענייניות בדיון, אבל זה באמת לא יגיע לשום מקום,
כי בסופו של דבר הכל מתנקז לרמות של כישרון, והסאבטקסט שלך הוא שאתה, או מישהו אחר טבעיים,
יכולים לומר שההישגים שלהם לא פחות מרשימים מאשר של הטופ העולמי.

אתה טוען שיש כאן מישהו שמעל לכל ספק יכל להשוות את השיאים של ריי ווילייאמס עם תנאים זהים,
וזו השערה תלושה מהמציאות.
תראה, יכול להיות שאתה צודק, אבל זה דיון לגיטימי וסה"כ הם לא באים לתרץ למה הם חלשים יותר אלא מאמינים שיכולות זה מושג סובייקטיבי ושאי אפשר להשוות בין תנאים שונים לחלוטין כמו שאי אפשר להשוות בין סקוואט מלא לרבע סקוואט.
יכולות זה הדבר הכי אובייקטיבי שיש.
כי יש מבחני סבירות להשערות

אני חושב שניתן לנהל דיון מבלי להעליב את הצד השני ולקרוא להם לוזרים.
זלזול לא מוצדק הוא משהו שמעצבן אנשים.
אגב בזמנו, אותו בית מדרש דאג לפזר מאחורי הגב שלי שאני מוזרק כי "הייתה לי יותר מידי מסת שריר"
והכוונה האמיתית הייתה למעשה - כל מי שמאיים על ההישגים שלי, אני אמצא דרך לבטל אותו.
כשאתה רואה כמה זה חשוב לאנשים להגדיל את עצמם במחיר התעלמות מהמציאות, וניסיון לבטל אחרים זה עוד יותר מעצבן

אותי מרשים סאקסון בביצוע ההיסטורי שלו טבעי ששקל רק 90 ק"ג והניף יותר מ 150 ק"ג ביד אחת, אבל ואסילי אלכסייב לא הצליח אפילו 115 ק"ג למרות הכימיה והמשקל המכובד שלו.
דוגמה נהדרת לעמידה במבחן הסבירות - האם אדם כזה עם חומרים היה מגיע להישגים אימתניים?
סביר מאוד.

האם הוא בטוח היה שובר כל שיא עולם אפשרי? אי אפשר לדעת.

האם אפשר לומר שמידת החריגות שלו ברת השוואה עם זו של שיאני עולם כיום?
בהרמות הרלוונטיות כמו זו שהבאת בוודאי שכן

אבל, וכאן נכנס הדיסוננס המביך,
אנשים שצמחו מהפורום הזה עושים בבנצ' פרס טיפה יותר מאשר מה שהוא שם עם יד אחת מעל הראש,
אז אתה מבין שזה מביך בקטע רע, להתעקש להשוות תחת הטענה של "אי אפשר להשוות"
שזה כל הסאבטקסט שמלווה אותך

אה, ועוד סתירה עצמית היא, שאתה מביא דוגמאות לאנשים טבעיים, הם הישגים של אנשים לא טבעיים בקנה המידה של היום, ואתה מכיר בכך שהם הרבה הרבה יותר חזקים מכל טבעי שפגשת ללא היכר,
וזה עדיין לא מפריע לך להבין שגיבורי פורום LBS הם לא יותר מאשר אנשים עם טיפה כשרון, והרבה שיגעון גדלות.

אז האם שיאי ישראל המשעממים שעשו אנשים טבעיים הם לא יותר מבידור בקנה מידה מאוד מקומי?
מ.ש.ל

נערך לאחרונה:
אתה מבין את המוטיבציה?
הרי זה הרבה יותר גרוע מלטמון את הראש בחול.
אתה יוצא מתוך נקודת הנחה שאתה יכול לתת בראש תיאורטית לשיאני עולם?
זה כל כך יומרני.

הרי שוב,
כשאתה רואה אנשים מבורכים בצורה בלתי נתפסת, שמשחקים עם עוד אנשים gifted וכולם עושים הכל ובכל זאת יש כאלה שהם בולטים בין בולטים,
אתה בהחלט יכול להבין שיש כאן חריגות משמימה ומדהימה.
לא מאוד סביר שרוב האנשים המוכשרים בארץ בכוח בהכרח, בהינתן כל תנאי אפשרי, היו מביאים שיאי עולם אבסולוטיים.
למה? כי זה פשוט לא טריוויאלי.

הייתי מבליט שוב נקודות לא ענייניות בדיון, אבל זה באמת לא יגיע לשום מקום,
כי בסופו של דבר הכל מתנקז לרמות של כישרון, והסאבטקסט שלך הוא שאתה, או מישהו אחר טבעיים,
יכולים לומר שההישגים שלהם לא פחות מרשימים מאשר של הטופ העולמי.

אתה טוען שיש כאן מישהו שמעל לכל ספק יכל להשוות את השיאים של ריי ווילייאמס עם תנאים זהים,

יכולות זה הדבר הכי אובייקטיבי שיש.
כי יש מבחני סבירות להשערות

אגב בזמנו, אותו בית מדרש דאג לפזר מאחורי הגב שלי שאני מוזרק כי "הייתה לי יותר מידי מסת שריר"
והכוונה האמיתית הייתה למעשה - כל מי שמאיים על ההישגים שלי, אני אמצא דרך לבטל אותו.
כשאתה רואה כמה זה חשוב לאנשים להגדיל את עצמם במחיר התעלמות מהמציאות, וניסיון לבטל אחרים זה עוד יותר מעצבן

דוגמה נהדרת לעמידה במבחן הסבירות - האם אדם כזה עם חומרים היה מגיע להישגים אימתניים?
סביר מאוד.

האם הוא בטוח היה שובר כל שיא עולם אפשרי? אי אפשר לדעת.

האם אפשר לומר שמידת החריגות שלו ברת השוואה עם זו של שיאני עולם כיום?
בהרמות הרלוונטיות כמו זו שהבאת בוודאי שכן

אבל, וכאן נכנס הדיסוננס המביך,
אנשים שצמחו מהפורום הזה עושים בבנצ' פרס טיפה יותר מאשר מה שהוא שם עם יד אחת מעל הראש,
אז אתה מבין שזה מביך בקטע רע, להתעקש להשוות תחת הטענה של "אי אפשר להשוות"
שזה כל הסאבטקסט שמלווה אותך
כיף לקרוא את התגובות שלך..התנסחות מצויינת

ויכול להיות גם 2 קילו אתה סתם זרקתי מספר שמתאים לך
לא, זרקתי מספר נפוץ של ליפטרים שמרימים מעל 300 ק"ג מצליחים להוסיף עם חליפת דדליפט.
רק כי זרקת מספר שמתאים לך
תראה לי את הדדליפט הכבד של אדי בלי ציוד, אה... אין.
עם ציוד הרימו הרבה יותר ממנו בצמיגים.
אתה כן, בדיוק את השיא הזה של אדי האל.
כי זה לא שיא עולם, לעזאזל.
דדליפטים הכבדים ביותר נעשו עם צמיגים במשקל כבד יותר ממה שהוא הרים. דדליפטים במשקולות ללא ציוד הוא גם לא הרים.
בסך הכל מדובר בתחרות בודדת שאדי הרים משקולות עם ציוד מלא, ששם הוא הרים את המשקל הרב ביותר.
אבל האם תקבע שאדי הוא החזק ביותר על סמך זה?
לדעתי ממש לא, אם כבר וולאד אלחזוב האיש החזק ביותר שנתן סקוואט 525 ק"ג.
אוקיי, זה מרשים אותך.
אבל אל תגיד שהוא חזק יותר.
יש פער עצום בין מרשים יותר לחזק יותר, ואתה פשוט מפספס אותו.
מתי אמרתי שהדדליפט שלי או של טבעי אחר חזק יותר מאדם מוזרק שהרים יותר מאיתנו?
אני ממש לא מבין את הקשר, מצטער.
ממש לא. אי אפשר לעשות הקבלה בכלל.
אוקיי, אדם לקח חומרים. הם מרימים את המשקל בשבילו? לא.
כבר הסברתי את טענתי, אבל אשאל אותך, למה בכל תחרות ספורט רצינית יש בדיקת סימום?
זה כולה מגביר התאוששות.
למה באוליפידה ובIPF משתמשים בWADA?
אין לי מושג על מה אתה מדבר.
אני לא רואה איך זה קשור למה שכתבתי.
אותו בית מדרש קרא הודעות שבהם שאלת על חומרים, ודיברת כאחד שמתכונן להתחיל.
ואם אני לא טועה השתמשת בחומרים אך הפסקת באמצע או משהו כזה כי זה נתן לך תופעות לואי.
צר לי שאתה לוקח את זה אישי.

אין לי מושג על מה אתה מדבר.
כאן בעצם נכשל מושג ה-סאב טקסט

שים לב למשל שאם יש מישהו יותר חזק מהטופ העולמי אבל הוא טבעי, אז אתה כן מוכן להשוות את עצמך אליו, למרות שהוא חזק ממך ללא היכר.
אבל לטופ של היום אתה לא מוכן להשוות את עצמך.
אתה בעצם תולה את הפערים ביניכם בגלל הכימיה שהם השתמשו בה.
וזה כל העניין, אתה אומר שהיתרון שלהם עליך תלוי בחומרים
אז "אי אפשר להשוות" שאתה מנופף בו הוא "חייבים לערוך השוואה".

אותו בית מדרש קרא הודעות שבהם שאלת על חומרים, ודיברת כאחד שמתכונן להתחיל.
ואם אני לא
שמע אתה עדיין מבולבל, כי כבר כתבת עליי פה שהשתמשתי והסברתי לך שלקחתי בזמנו משהו כמו יומיים קטוטיפן או איך שקוראים לזה בשביל חיטוב והפסקתי בגלל תופעות לוואי.
זאת תרופה לאסטמה ולא חומר אנאבולי, ואם בגלל זה אתה רוצה לקרוא לי לא טבעי אני מאחל רפואה שלמה.

ואגב לא דיברתי עליך, אלא על אנשים שכמותך, שקשה להם לראות אנשים מוכשרים מהם בלי לחפש פתח בשביל לזלזל.

לא לקחתי שום חומר אנאבולי מעולם, או כל דבר שקשור לזה,
אני גם לא צריך, כי החריגות הגנטית שלי במסת שריר וגם בכוח הם מעל ומעבר למה שהייתי רוצה לקבל.

אם מה שאני אומר שוב לא מספיק לך, אין בעיה ליפול איתך לקונספט המעוות, של לטעון שמישהו השתמש למרות שאתה לא מכיר אותו והוא מסביר לך שלא פעל אחר פעם,
ואני אתחיל לטעון אותו דבר לגביך.
אגב, זה באמת לא מה שבעיקר מטריד אותי,
כמו הקטע המעצבן הזה שיש לך ולא רק לך, מעדיף לא לנקוב בשמות, שקשה לכם לא לחשוב שאתם חוד החנית הגנטי לענייני כוח, בגלל הישגים טיפה יוצאי דופן.

יש כאן אנשים שבנו סביבם קרוב לפולחן עם האווירה כזאת, וזה דבר עקום ומעצבן.

לסיכום *אפשר להשוות*
ושבזכות הפורים הקדוש הזה, תצאו מתסביך הנפוליאון שמכה בכם כמו המן האגגי לכל הפחות

כי זה לא שיא עולם, לעזאזל.
דדליפטים הכבדים ביותר נעשו עם צמיגים במשקל כבד יותר ממה שהוא הרים. דדליפטים במשקולות ללא ציוד הוא גם לא הרים.
בסך הכל מדובר בתחרות בודדת שאדי הרים משקולות עם ציוד מלא, ששם הוא הרים את המשקל הרב ביותר.
אבל האם תקבע שאדי הוא החזק ביותר על סמך זה?
לדעתי ממש לא, אם כבר וולאד אלחזוב האיש החזק ביותר שנתן סקוואט 525 ק"ג.
אוקיי, אז יש לך בעיה עם אדי האל באופן ספציפי.
האם אתה טוען\טענת בשלב כלשהו, שאם היו לך את כל התנאים שהיו לאדי האל באותו זמן, כולל חומרים אסורים וציוד, היית נותן 500 ק"ג דדליפט?

כבר הסברתי את טענתי, אבל אשאל אותך, למה בכל תחרות ספורט רצינית יש בדיקת סימום?
זה כולה מגביר התאוששות.
למה באוליפידה ובIPF משתמשים בWADA?
בגלל הסכנות הבריאותיות הכרוכות בשימוש בסמים בספורט.
תן לי לספר לך עוד משהו, אתה יודע מדוע נוסדה מלתכתחילה הסוכנות העולמית נגד סמים בספורט?
בגלל רוכבי אופניים, אצנים ושחקני כדורגל שמתו בעקבות שימוש בחומרים אסורים. בעקבות דורות שלמים של ספורטאים שסבלו מתופעות לוואי במשך שנים לאחר תום הקריירה הספורטיבית שלהם בגלל שהמאמנים שלהם סיממו אותם כאשר הם לא ידעו דבר. המלחמה בסמים לא נולדה כנגד "יתרון לא הוגן" אלא מתוך דאגה לגורל הספורטאים הצעירים ששלרוב מאמניהם הכניסו להם חומרים אסורים מבלי שיהיה להם מושג על העניין.
מנגד, כיום יותר ויותר ספורטאים בענפים שהם לא אולימפיים (כמו פיתוח גוף, סטרונגמן או פאוורליפטינג) לוקחים חומרים אסורים על דעת עצמם תוך כדי ידיעה ברורה של הסכנות הכרוכות בכך. הם יודעים לתוך מה הם נכנסים, והם בוחרים בדרך הזו.

עוד משהו, פעם קפאין הוגדר כסם אסור בספורט. האם אתה תפסול את השיגיו של המתחרה שניצח אותך משום שהוא נוטל כדורי קפאין באופן קבוע ולפני תחרויות כשאתה לא צורך קפאין בכלל? האם תגיד שזה "בגלל החומרים" ושאם הוא היה "טבעי" (לא נוטל קפאין) הוא היה הרבה יותר חלש והיית מנצח אותו? כי זאת לא נשמעת כמו גישה ספורטיבית בכלל.

@רקון
האם אפשרי להשוות גדילה של צמח שגדל בחדר מוצל אל מול גדילה של צמח שגדל באור יום אם אנחנו בכלל בודקים את ההשפעה של אור בטווחי גל שונים?
בניסוי תמיד חייב להיות משתנה תלוי שנקבע ע"י מידת המשתנה הבלתי תלוי. מעבר לכך כל שאר התנאים חייבים להיות גורמים קבועים.
ברגע שאתה בודק ביצועים ספורטיביים, אתה לוקח בחשבון שהמשתנה הבלתי תלוי הוא הגנטיקה.
כל שאר הגורמים כמו שינה, תזונה, תכנון אימונים, מידת השקעה בספורט וכו'... הם קבועים סה"כ ברמת העילית ומה שקובע האם מתחרה א' יהיה יותר חזק ממתחרה ב' זה הגנטיקה של כל אחד. שימוש בחומרים אסורים מגדיל את הפוטנציאל ומכניס עוד גורם למשוואה כך מי ששומר על "טוהר המידות" ולא לוקח סמים מפסיד מעצם היותו שומר על חוקי התחרות.
מנגד, אם יורשה לי לסתור את עצמי, כאשר מדובר ברמת העילית, ששם כולם קרוב לוודאי משתמשים בחומרים אסורים, גם משתנה זה הופך להיות גורם קבוע, משום שאין תחרות בין מתחרה טבעי למוזרק, אלא בין שני מתחרים שלוקחים חומרים אסורים.
אם כך, הפיתרון הטוב ביותר הוא להקים תחרות של כוח אבסולוטי שבו שימוש בסמים מותר, ובנוסף תחרויות של ̶ל̶ו̶ז̶ר̶י̶ם̶ טבעיים שרוצים את התחרות נקייה מסמים.
אבל שוב, אי אפשר להשוות בין תוצאות של מתחרה טבעי לשל מוזרק, משום שהתנאים שונים לחלוטין ובלתי ניתן להעריך בשום דרך כמה כוח המוזרק צבר מעצם השימוש בחומרים האסורים. מדובר בקטגוריות שונות לחלוטין, כמו שלא תשווה בין סקוואט עם חליפה לסקוואט RAW (אלא אם מישהו טוען אחרת ממני ואז אשמח לשמוע את טיעוניו ולהחכים).

האם אפשרי להשוות גדילה של צמח שגדל בחדר מוצל אל מול גדילה של צמח שגדל באור יום אם אנחנו בכלל בודקים את ההשפעה של אור בטווחי גל שונים?
בניסוי תמיד חייב להיות משתנה תלוי שנקבע ע"י מידת המשתנה הבלתי תלוי. מעבר לכך כל שאר התנאים חייבים להיות גורמים קבועים.
ברגע שאתה בודק ביצועים ספורטיביים, אתה לוקח בחשבון שהמשתנה הבלתי תלוי הוא הגנטיקה.
כל שאר הגורמים כמו
המפתח כאן בטענה שלי היא, שנדרשת תשתית פיזיולוגית יוצאת דופן, על מנת להיות מסוגל להשיג תחת שימוש בחומרים, תוצאות של שיאי עולם אבסולוטיים.
אתה טוען שכשמשתמשים בכימיה כל שאר המשתנים זניחים, וזו טענה לא תקפה כיוון שהיא משוללת כל צידוק הגיוני.

האם סביר בעיניך שאדם שהגיע ל170 לחיצה טבעי ונאבק שם, יצליח עם חומרים להגיע ל350?

בסופו של דבר הישגים פיזיים לא מנותקים מהתורשה שלך,
ובדכ יש קורלציה בין אנשים שמלכתחילה נראים פיזיים, לאנשים שמגיעים לממדים עצומים תחת שימוש בכימיה, ובהתאם ברמת הישגים של כוח פיזי.

מעבר לזה, כיוון ששיאני עולם הם אנשים שמייעלים תחת אותם התנאים בקירוב, לאלו בקליבר שלהם, אפשר להניח שהיתרון שלהם טמון בכישרון

בטח ובטח כשיש לך אדם ששאר האנושות ממש מפגרת מאחוריו באלמנט מסוים, כמו למשל לגבי הסקוואט של ריי ווילייאמס.

לגיטימי לשאול אם יש כאן מישהו בפורום שיכול לצמוח להיות אדי הול, ומרפרוף קצר התשובה השלילית הרבה יותר הגיונית.

אם תיקח דוב על סטרואידים למשל, הוא כנראה יהיה חזק יותר מנמלה על סטרואידים, למרות שיהיה לה בטח רטיו מטורף אחי

אם תיקח דוב על סטרואידים למשל, הוא כנראה יהיה חזק יותר מנמלה על סטרואידים, למרות שיהיה לה בטח רטיו מטורף אחי
לנמלה טבעית יש רשיו מטורף גם בלי כימיה 😆 (פי 1,000 ממשקל גופה!).

אתה טוען שכשמשתמשים בכימיה כל שאר המשתנים זניחים, וזו טענה לא תקפה כיוון שהיא משוללת כל צידוק הגיוני.
לא טענתי שום דבר דומה לזה.
אם אתה מוסיף כימיה שינית את מאזן הכוחות.
הגדלת את גבול הפוטנציאל שלך וכל עוד שאר המתחרים לא יוכלו גם כן להשתמש בחומרים זה מהווה יתרון "לא הוגן".
מנגד, בעולם בו סמים בספורט יהיו דבר חוקי, שימוש בכימיה על מנת לשפר ביצועים שקול לשאר הגורמים כמו שינה טובה יותר, צריכה מספקת של חלבון, תכנון אימונים נכון וכו'...

כזה אני, אוהב להציג את שני הצדדים בדיון 🤣

ואוו, חברים, איזה דיון נהיה פה...
Reality check: פאווליפטינג הוא ספורט נישה שלא מעניין את הציבור הרחב. הסיבה המרכזית היא שהערך הבידורי שלו נמוך (התחרויות ארוכות מאד ומנוטוניות, אין אקשן) והוא מתמקד אך ורק באלמנט אחד של אתלטיות: כח, ומתעלם לחלוטין מזריזות, סיבולת, וכו'. כמעט אך אחד לא "מתרשם" (מונח סובייקטיבי לחלוטין שהויכוח עליו עקר במהותו ודומה ולויכוח על מה יותר טעים, המבורגר או סטייק) מאדי הול או ואלד אלחזוב כמו שכמעט אף אחד לא "מתרשם" מטבעי שעשה 400 דדליפט. כמעט אך אחד לא יודע מה השם של "האדם החזק בעולם". אנשים יודעים מי אלה קובי בריאנט, מסי וכו'. זו המציאות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית