הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סקוואט 350 ק"ג ל3

לצערי הדדליפט הוא החוליה החלשה שלי כרגע (תרתי משמע)
סקוואט 400 ובנץ' 220 ממש ראליים כרגע,
דדליפט אם אחזור על 360 מלפני שנתיים אומר תודה. 380 ל1000 טוטאל :/

שאלה מסקרנות -

בהנחה שהכל הולך "חלק" ללא פציעות במשך תקופה מסויימת, מה נחשב לתקופת זמן "ריאלית" שבסיומה המטרה היא סקוואט 500?

תהליך שכזה יכול להגיע גם לשלוש שנים שבמהלכן לא עברת שום פציעה נוספת?

כמובן שאני לא מחפש תשובות מדוייקות, סתם טווחי זמן שנראים הגיוניים לפי ניסיון.

אשמח לתשובה מכל מי שיש לו מה להוסיף.

• פותח/ת השרשור
שאלה מסקרנות -

בהנחה שהכל הולך "חלק" ללא פציעות במשך תקופה מסויימת, מה נחשב לתקופת זמן "ריאלית" שבסיומה המטרה היא סקוואט 500?

תהליך שכזה יכול להגיע גם לשלוש שנים שבמהלכן לא עברת שום פציעה נוספת?

כמובן שאני לא מחפש תשובות מדוייקות, סתם טווחי זמן שנראים הגיוניים לפי ניסיון.

אשמח לתשובה מכל מי שיש לו מה להוסיף.
להרים 500 לדעתי שמור לאתלטים מעטים כמו ולאד, האירני שעשה 500, ריי וויליאמס...
מה שבטוח, זה לא ליניארי.

אז איפה אתה מעריך את הגבול שלך? ברור שאין באמת דרך לחזות את זה,אבל אם 500 שמור לבודדים. איפה אתה נמצא להערכתך?

• פותח/ת השרשור
אז איפה אתה מעריך את הגבול שלך? ברור שאין באמת דרך לחזות את זה,אבל אם 500 שמור לבודדים. איפה אתה נמצא להערכתך?
תלוי כמה ארצה להתמקד בסקוואט,
אולי 460-480 יספיק לי וארצה להתמקד בדדליפט / לעבור לסטרונגמן?
אני לא יודע מה ילד יום,
אבל בטוח שאגיע הכי רחוק שאוכל בכל דרך שאבחר.

לשאול כמה זמן יקח עד 500 סקוואט זה כמו לשאול מישהו כמה זמן יקח עד המיליארד הראשון (בלי להגזים). אני מאמין שאם אושר ירים 500 קילו עוד 10-20 שנה, הוא יהיה מאוד מרוצה.

לגבי לעלות משקל גוף בכוח.... כמו שאושר אמר - זה משנה את המנופים. בדר״כ זה עוזר ב
סקוואט ובנץ׳ ויכול לפגוע בדדליפט מגודל מסויים. תראה חברה מאוד כבדים (170+) לרוב אין להם דדליפט מרשים (יש יוצאי דופן כמובן). הבטן והרוחב מפריע להיכנס לסט אפ טוב. מנגד, יש מלא חבר׳ה במשקל לא גבוה שמושכים משקלים הזויים (400@100 נגיד).

לגבי לעלות משקל גוף בכוח.... כמו שאושר אמר - זה משנה את המנופים. בדר״כ זה עוזר ב
סקוואט ובנץ׳ ויכול לפגוע בדדליפט מגודל מסויים. תראה חברה מאוד כבדים (170+) לרוב אין להם דדליפט מרשים (יש יוצאי דופן כמובן). הבטן והרוחב מפריע להיכנס לסט אפ טוב. מנגד, יש מלא חבר׳ה במשקל לא גבוה שמושכים משקלים הזויים (400@100 נגיד).

הדדליפטרים הכי חזקים כמעט (בני מגנוסון ואדי הול, ביג זי בעבר) עם הבטן הכי גדולה שראיתי מימי חיי
ו95% מהחברה ששוקלים 100 ומושכים 400 עושים את זה סומו

הדדליפטרים הכי חזקים כמעט (בני מגנוסון ואדי הול, ביג זי בעבר) עם הבטן הכי גדולה שראיתי מימי חיי
ו95% מהחברה ששוקלים 100 ומושכים 400 עושים את זה סומו

אדי הול מושך עם רצועות, שזה משנה את הקונספט (שאתה שוקל 200 יהיו לך ידיים מאוד נפוחות / שמנות שמאוד יקשו על האחיזה). אבל הנה כמה דדליפטרים מעולים במשקל הגיוני - וינס אורבנק, אריק ליליברידג, KK, טום מרטין, אד קואן, ועוד רבים וטובים. כמובן אם מחשיבים סומו הרשימה מתארכת... ולאד משך יותר שהיה במשקל גוף נמוך יותר.

כמה דוגמאות ל״יותר מדי גדול לדדליפט״ - ג׳זה אופה, איבן פניה.

אגב, עכשיו אני נזכר, גם אדי בולטון שלא היה בחור קטן (155~) אמר לנו אישית שכשהוא דחף את המשקל גוף שלו לכיוון 160+, זה הרס לו את הדדליפט.

אני מכיר עוד בחור (גוויין ג׳ונסטון) שאמר לי שהוא דחף את המשקל גוף יותר מדי זה הפריע לדדליפט שלו (מושך 390@180 בערך).

מעבר לזה, (אין לי מושג כמה אתה שוקל) להחזיק משקל גוף מטורף, זה לא רק עבודה קשה, זה קשה פיזית. תראה את הסרט של אדי הול כמה קשה לו לחיות על משקל גוף גבוה. אתה ישן פחות טוב, מתאושש פחות טוב, מזיע ונלחץ מכל פעילות פיזית, זה מאוד מאוד קשה וזה לחלוטין משפיע על האימונים והביצועים. צריך למצוא איזון, לא כולם ירוויחו מלהיות ענקיים עם ספציפית הרבה שומן.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית