איך להימנע מגניבת מחשבים באוניברסיטאות?

• פותח/ת השרשור renne
  • פורסם בתאריך

renne

משתמש פעיל
662
524
נק' מוניטין:
1,069
662
524
איך להימנע מגניבת מחשב נייד באוניברסיטה?
הרי אני לא יקח איתי בכל הפסקה את התיק איתי לקפיטריה או לשירותים, זה מספיק בטוח להשאיר בכיתה?

וואו זה קשוח חחחאצלנו במכללה אתה יכול לשכוח את המחשב על השולחן ולמחרת הוא יהיה באותו המקום 🤣

או במקרה אחר, איפה ששכחת אותו תראה פתק השבת אבדה...

• פותח/ת השרשור
וואו זה קשוח חחחאצלנו במכללה אתה יכול לשכוח את המחשב על השולחן ולמחרת הוא יהיה באותו המקום 🤣

אני לומד בבר אילן, מקום דתי יחסית אבל לא יודע לגבי גניבות פה

אנשים אצלנו משאירים מחשבים ולפעמים גם פלאפונים יותר מחצי שעה ללא השגחה ואף אחד לא נוגע.

הסיכוי אפסי בין אם תכניס לתיק או תשאיר בחוץ (אישית אני מכניס מהחשש שמישהו בטעות יפגע במחשב וישבור אותו). סטודנט עם מחשב נייד היום זה לא מישהו שנוסע על פרארי, סביר שלכולם בכיתה יש מחשב נייד, הם עולים היום פחות מסמארטפונים אפילו, שהם גניבים בהרבה. אז כבר הסבירות שיבחרו לגנוב דווקא לך מצטמצמת משמעותית. בנוסף, למרות שלך זה נראה קל לגנוב את המחשב שלך, לאדם אחר עם פחות אינפורמציה זה קשה בהרבה והוא כנראה צריך לבוא במיוחד ו"לארוב" כל השיעור כדי להצליח לתפוס בטחון לגנוב. כלומר, לא סביר שזה יהיה סתם איזה סטודנט שנזכר שהוא צריך מחשב.
כמובן שאין קשר לקבוצה האתנית של הגנב בשום שלב בסיטואציה, הייתי מניח שזה טריוויאלי אבל מהתגובות מסתבר שלא.

אם רוצים להיות בראש שקט ודואגים מגניבת המחשב, אפשר להשתמש במנעול Kensington. הוא זול ומעניק שקט נפשי.

למרות שלך זה נראה קל לגנוב את המחשב שלך, לאדם אחר עם פחות אינפורמציה זה קשה בהרבה והוא כנראה צריך לבוא במיוחד ו"לארוב" כל השיעור כדי להצליח לתפוס בטחון לגנוב. כלומר, לא סביר שזה יהיה סתם איזה סטודנט שנזכר שהוא צריך מחשב.
לא יודע איך זה במוסדות אחרים, בטכניון מאוד קל להיכנס למישהו חיצוני למרות האבטחה ה"רצינית" בכניסה שבודקים כל אחד ועושים בעיות למי שאין לו כרטיס סטודנט (כל מה שצריך לעשות זה לעלות על אוטובוס לפני הטכניון ולהיכנס באוטובוס ואף אחד לא יבדוק אותו ולא יסתכל עליו). אז מישהו שרוצה לגנוב כמה מחשבים/טלפונים/כל דבר שווה שהושאר לא השגחה יכול לבוא, להיכנס להרצאות, לראות מי משאיר את המחשב/טלפון בהפסקה והולך לשירותים או החוצה, לקחת ולצאת ואף אחד לא יידע מי זה. בפועל ממה ששמעתי זה לא קרה הרבה בכלל אבל קרה, ומי שזה קרה לו ממש לא אכפת לו מהסיכוי שהיה שזה יקרה בכלל ודווקא לו בפרט כי זה כבר קרה.
אז לדעתי עדיף לוותר קצת על נוחות ולקחת את המחשב כשיוצאים מהכיתה במקום לסמוך על "סיכוי אפסי שיגנבו לי אותו"

אנשים אצלנו משאירים מחשבים ולפעמים גם פלאפונים יותר מחצי שעה ללא השגחה ואף אחד לא נוגע.
מעניין כמה גנבים פוטנציאליים היו רוצים לדעת איפה אתם לומדים 😉

חחח כן אה. אבל אני חושב כמו spasm32,
א. זה לא כל כך פשוט לגנוב כפי שזה נראה כי צריך לדעת בדיוק לאן הלכת ולכמה זמן. למרות שעל זה אפשר להתגבר - צוות של שני גנבים שאחד מתצפת על הקורבן והשני גונב.
ב. יש המון אנשים ומצלמות אבל גם על זה אפשר להתגבר - רוב האנשים אדישים ועסוקים בתחת של עצמם, אף אחד לא בדיוק זוכר מי ישב ליד המחשב הזה והזה. ולגבי מצלמות, גם אם יהיו צילומים אני בספק אם המשטרה תעשה משהו ואני מדבר מניסיון של חבר טוב שלי לצערי.

בקיצור מי שרוצה לגנוב יגנוב אבל כמו שspasm32 גם אמר, מחשבים ניידים וסמארטפונים זה מוצר כל כך נפוץ ויחסית זול היום שזה פשוט לא שווה את הטרחה, הסיכון והבושה שבגניבה.
ונגיד שהצלחת לגנוב, זה לא כזה פשוט למכור את הסחורה הגנובה אלא אם יש לך את הקשרים והמקורות המתאימים.

בטכניון מאוד קל להיכנס למישהו חיצוני למרות האבטחה ה"רצינית"
גם אצלנו בתל אביב זה ככה אבל מה אפשר לעשות? כל עוד אתה עם תעודה מזהה ואין לך נשק בתיק הם לא יכולים לא להכניס אותך למוסד אקדמי. וגם תמיד יש אירועים במוסדות האלה אז פשוט אפשר לומר שאתה הולך לאירוע X.

כל עוד אתה עם תעודה מזהה ואין לך נשק בתיק הם לא יכולים לא להכניס אותך למוסד אקדמי.
אצלנו חופשי לא היו מכניסים אנשים עם תעודה מזהה שאין להם תעודת סטודנט. כלומר בסוף נראה לי מכניסים אבל אחרי הרבה טרטורים של לאן למה, לא מכניס אותך וכו'...
צוות של שני גנבים שאחד מתצפת על הקורבן והשני גונב.
בדיוק. לא קשה.
רוב האנשים אדישים ועסוקים בתחת של עצמם
אכן
ולגבי מצלמות, גם אם יהיו צילומים אני בספק אם המשטרה תעשה משהו
ממה שראיתי לפחות בטכניון המצלמות באיכות פח שלא ניתן לזהות מישהו לפי המצלמות.
והבושה שבגניבה.
לצערי ליותר מדי אנשים בימינו אין את העניין של הבושה.
מחשבים ניידים וסמארטפונים זה מוצר כל כך נפוץ ויחסית זול היום שזה פשוט לא שווה
נכון שזה לא המוצרים הכי גניבים אבל עדיין, מעט אבל גונבים אותם.

אצלנו חופשי לא היו מכניסים אנשים עם תעודה מזהה שאין להם תעודת סטודנט. כלומר בסוף נראה לי מכניסים אבל אחרי הרבה טרטורים של לאן למה, לא מכניס אותך וכו'...
גם אצלנו שואלים אבל בסופו של דבר אם אתה אומר שבאת לאירוע כלשהו (ולא קשה לבדוק באינטרנט איזה אירוע יש היום) הם לא יכולים לעצור אותך.
לצערי ליותר מדי אנשים בימינו אין את העניין של הבושה.
מאז ומתמיד אנשים מסוימים חסרי בושה בתחומים מסוימים, אני לא יודע אם אם חל שינוי כלשהו בימינו.
נכון שזה לא המוצרים הכי גניבים אבל עדיין, מעט אבל גונבים אותם.
נכון, ואפשר לומר את זה לגבי כל חפץ בבעלותך. אני אישית בן אדם די רכושני וקפדן לגבי הרכוש שלי אז אני משתדל לצמצם סיכונים כמה שיותר אבל אי אפשר למנוע ב100%.

אני לא יודע אם אם חל שינוי כלשהו בימינו.
גם אני לא יודע, סתם יצא לי ביטוי של זקנים 😆
נכון, ואפשר לומר את זה לגבי כל חפץ בבעלותך. אני אישית בן אדם די רכושני וקפדן לגבי הרכוש שלי אז אני משתדל לצמצם סיכונים כמה שיותר אבל אי אפשר למנוע ב100%.
ברור שאי אפשר למנוע, אבל אפשר לצמצם

לא יודע איך זה במוסדות אחרים, בטכניון מאוד קל להיכנס למישהו חיצוני למרות האבטחה ה"רצינית" בכניסה שבודקים כל אחד ועושים בעיות למי שאין לו כרטיס סטודנט (כל מה שצריך לעשות זה לעלות על אוטובוס לפני הטכניון ולהיכנס באוטובוס ואף אחד לא יבדוק אותו ולא יסתכל עליו). אז מישהו שרוצה לגנוב כמה מחשבים/טלפונים/כל דבר שווה שהושאר לא השגחה יכול לבוא, להיכנס להרצאות, לראות מי משאיר את המחשב/טלפון בהפסקה והולך לשירותים או החוצה, לקחת ולצאת ואף אחד לא יידע מי זה. בפועל ממה ששמעתי זה לא קרה הרבה בכלל אבל קרה, ומי שזה קרה לו ממש לא אכפת לו מהסיכוי שהיה שזה יקרה בכלל ודווקא לו בפרט כי זה כבר קרה.
אז לדעתי עדיף לוותר קצת על נוחות ולקחת את המחשב כשיוצאים מהכיתה במקום לסמוך על "סיכוי אפסי שיגנבו לי אותו"

בטכניון האבטחה פח,פרצו לי ולעוד 10 איש את הרכב בלילה אחד,לא הצליחו לגנוב לי אותו כי המצבר נגמר.
עניין של זמן עד שיתחילו ''לנקות'' ציוד לאנשים

• פותח/ת השרשור
אם רק היו לוקרים מחוץ לכיתות לימוד זה היה מצמצם משמעותית את הגניבות
קראתי כתבות על מכות גניבות בבן גוריון, זה יכול לקרות בכל אוניברסיטה, ומחשב לא כזה זול ונפוץ שלא שווה גניבה, יש מחשבים שעולים 3000 שח ומעלה,

קצת מיותר האשכל.
3 מכללות מכיר, הסיכויי שיגנבו לך דברים יקרי ערך היא נמוכה עד אפסית.
אלא אם אתה משאיר דברים מול העיניים עם 0 השגחה אז תמיד יגנבו ככה זה בכל מקום לא רק בלימודים.

דווקא בלימודים סלולרי שנאבד. עגיל או מחשב. הסיכויי שיחזירו הרבה יותר גבוהה

אני לומד בבר אילן, מקום דתי יחסית אבל לא יודע לגבי גניבות פה
אני גם לומד שם ולי אישית לא יצא לראות גנבות אלא ההפך אנשים איבדו ציוד ואנשים שמצאו ניסו למצוא את האדם שאיבד.
כמובן אל תהיה נאיבי אני מסתובב עם אוזניות של 600 שקל לפטופ וארנק בתיק ודואג להיות איתו רוב הזמן ואם אני לא איתו אז אני סומך על החברה ומבקש מהם שישימו עין.
בכמ לא הייתי דואג מגניבות שם אבל תמיד טוב להיות פיכח ועירני

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית