הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ פריודיזציה של גוד מורנינג

קרמבו

משתמש משקיע
2,011
10
נק' מוניטין:
25,622
2,011
10
הסוגיה היא כזאת:

אני עובד במדקאו, והחלפתי את הבנטאובר בגוד מורנינג, בטענה שהגוד מורנינג יעזור לי להעלות את הסקוואט והדדליפט יותר מאשר הבנט אובר.

השאלה אם לעשות ביום הראשון 5 סטים כפול 5 חזרות, וביום חמישי 5 סטים כשבסט האחרון עושים שלישייה,

או

לשנות את מספר הסטים לנניח 4 ולעשות ביום הראשון שמיניות, וביום החמישי 4 סטים עולים כשבסוף חמישייה?

בקיצור, איך לסדר את הגוד מורנינג ככה שאני יוכל להתקדם בצורה הטובה ביותר.

נ.ב אני כרגע עושה את האופציה השנייה לפי העצה של ביל סטאר שעדיף לעשות שמיניות בגוד מורנינג...
ובגלל שאני עושה שמיניות אז הורדתי סט אחד..

למה שלא תעשה כמו הווארציה של הסקוואט ביום האמצעי?
שני סטים קלים של 5
ושנים סטים יותר כבדים של 5
?
ואתה בטוח שגוד מורניג יעזור לך לשפר יותר את הדאדליפט מאשר בנט אובר?

• פותח/ת השרשור
למה שלא תעשה כמו הווארציה של הסקוואט ביום האמצעי?
שני סטים קלים של 5
ושנים סטים יותר כבדים של 5
?
ואתה בטוח שגוד מורניג יעזור לך לשפר יותר את הדאדליפט מאשר בנט אובר?

לא כל כך הבנתי למה אתה מתכוון שאני יעשה כמו בווריאציה של היום האמצעי?
הסקוואט הקל הוא רק באמצע השבוע, הגוד מורנינג שמחליף את הבנטאובר הוא פעמיים בשבוע ואמורים להעלות בו משקל.... או שלא הבנתי אותך...

בקשר לשאלה השנייה אני לא בטוח, אבל חושב שכן... אני פתוח להצעות...

A+C תעשה BOR/מתח
C תעשה GM 3-5 סטים של 8 חזרות

זה שתחליף את המשיכה לGM בA+C זה לאוו דווקא טוב כי אתה צריך להתאושש
ויותר מדי עומס על הזוקפים זה לא טוב כ"כ

תנו לו להתנסות, יש דברים שכדאי ללמוד לבד.
הרבה פעמים מבינים ככה יותר.
אני הייתי מנסה ללכת על GM לינארי.

זה מה שרשמתי להכניס אותו בC לחזרות גבוהות (התקדמות ליניארית כמובן)

בנוסף לאימון. זה תרגיל עזר, ובתוכנית כמו מדקאו הווליום לא גבוה מדי ואפשר להכניס אותו.

• פותח/ת השרשור

בגלל זה אני שואל כדי לא לעשות טעויות מפגרות...
אגב, גם הבנט אובר מתחרבן אחרי די מעט זמן...

אז מה אתם מציעים? לעשות בנטאובר ולהוסיף גודמורנינג? לא יילך...
אני התכוונתי להחליף את הבנטאובר בכלל בתוכנית ולהפוך אותו לגודמורנינג...

בילבלתם אותי...

---------- התגובה התווספה ב 22:19 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 22:17 ----------

A+C תעשה BOR/מתח
C תעשה GM 3-5 סטים של 8 חזרות

זה שתחליף את המשיכה לGM בA+C זה לאוו דווקא טוב כי אתה צריך להתאושש
ויותר מדי עומס על הזוקפים זה לא טוב כ"כ

ומבנטאובר אין עומס על הזוקפים? ... אם אתה עושה בנט אובר לשלישייה זה עצימות גבוהה יותר מאשר אם תעשה גודמורנינג לחמישייה.. בגלל זה אני שואל..

בBOR בתאוצה וזריקה של המוט העומס נמוך מאוד
אם אתה מרמה ומושך רבע דדלפיט זה בעיה

המנח של הגב חשוב, צריך להחזיק חזק את הגב מוקשת ומכווץ (שלא יתעגל)

ומבחינת העומס עדיף עצימות גבוהה, הנפח הוא מה שאונס אותך

תיזהר עם הגוד מורנינג, שהוא אולי תרגיל טוב שמחזק את הגב התחתון טוב מאוד (אפילו בלי משקל מרגישים את הגב התחתון עובד), אבל המומנט (המנוף) על הגב בתרגיל זה הוא גדול מאוד, מה שמצביע על רמת סיכון גבוהה מאוד לפריצת דיסק או כל פציעה אחרת בגב.
תרגיל זה כן יכול להועיל בשיפור הדאדליפט, כי בדאדליפט המומנט הרבה פחות ( כי המשקל קרוב לגוף) ואחרי גוד מורנינג תרגיש כמו בנופש ויהיה לך קל יותר, אך זה במקרה שתצליח לא להיפצע כשתעשה את הגוד מורנינג 😃.
אומנם בסקווט, מה שיותר קובע זה רגליים חזקות וכוח דחיפה וסיבולת שרירית של ארבע ראשי, אז אם אתא רוצה להשתפר בסקווט תשנה את שיטת האימון שלך (להעלות משקל ולרדת פחות או לעשות פחות חזרות, לשנות מספר חזרות בתרגיל, להיעזר בספסל וכו' ).
ההמלצה שלי אליך לגבי הגוד מורנינג, במידה ותעשה אותו, תתחיל במשקל נמוך, תעשה לאט בלי תנועות חדות (במיוחד כשאתה עולה וקשה לך), תעלה משקלים בהדרגה ,תעשה בליווי מדריך. בהצלחה.

תיזהר עם הגוד מורנינג, שהוא אולי תרגיל טוב שמחזק את הגב התחתון טוב מאוד (אפילו בלי משקל מרגישים את הגב התחתון עובד), אבל המומנט (המנוף) על הגב בתרגיל זה הוא גדול מאוד, מה שמצביע על רמת סיכון גבוהה מאוד לפריצת דיסק או כל פציעה אחרת בגב.
תרגיל זה כן יכול להועיל בשיפור הדאדליפט, כי בדאדליפט המומנט הרבה פחות ( כי המשקל קרוב לגוף) ואחרי גוד מורנינג תרגיש כמו בנופש ויהיה לך קל יותר, אך זה במקרה שתצליח לא להיפצע כשתעשה את הגוד מורנינג 😃.
אומנם בסקווט, מה שיותר קובע זה רגליים חזקות וכוח דחיפה וסיבולת שרירית של ארבע ראשי, אז אם אתא רוצה להשתפר בסקווט תשנה את שיטת האימון שלך (להעלות משקל ולרדת פחות או לעשות פחות חזרות, לשנות מספר חזרות בתרגיל, להיעזר בספסל וכו' ).
ההמלצה שלי אליך לגבי הגוד מורנינג, במידה ותעשה אותו, תתחיל במשקל נמוך, תעשה לאט בלי תנועות חדות (במיוחד כשאתה עולה וקשה לך), תעלה משקלים בהדרגה ,תעשה בליווי מדריך. בהצלחה.

לבנאדם יש נסיון
ולמה להזהר מגוד מורנינג ?

אני נזהר יותר בבנץ'

ברוך הבא לפורום.
כמה נקודות :
1. מנוף זה לא מומנט.
2.אין קשר בין "ההרגשה "לכמות שהשריר עובד.
3.בסקוואט, כל ה poster chain עובד ולא רק הארבע ראשי.
4.אנחנו לא מאמינים בלעשות חצאי סקוואטים עם יותר משקל פה.
5.מה זה תנועה חדה? אם הכוונה לא לעשות את העלייה מהר אז זה שטויות.
6.איזה מדריך בארץ יודע לעשות GM או בכלל לאמן GM?

אה ושוב ברוך הבא.

גוד מורנינג

ברוך הבא לפורום.
כמה נקודות :
1. מנוף זה לא מומנט.
2.אין קשר בין "ההרגשה "לכמות שהשריר עובד.
3.בסקוואט, כל ה poster chain עובד ולא רק הארבע ראשי.
4.אנחנו לא מאמינים בלעשות חצאי סקוואטים עם יותר משקל פה.
5.מה זה תנועה חדה? אם הכוונה לא לעשות את העלייה מהר אז זה שטויות.
6.איזה מדריך בארץ יודע לעשות GM או בכלל לאמן GM?

אה ושוב ברוך הבא.

תודה על הקבלת הפנים החמה. תרשה לי לענות לך לפי הסדר :

1.(ציפיתי להערה הזאת) אני יודע מה זה מומנט ומה זה מנוף,תודה לשישה חודשים של קורס מאמנים שעשו את העבודה , פשוט התעצלתי מלכתוב הסבר ארוך ומפורט על "מה זה מומנט".
כתבתי מנוף בסוגריים לאלה שלא יודעים מה זה מומנט, כי יש קשר ישיר בין השניים.
אבל אתה צודק, אי הדיוק בהחלט יכול להטעות. להבא אהיה יותר מדוייק.

2. עובדה שכן יש קשר בין השניים, וזה הוא דבר ידוע ומוכח מבחינה מדעית :120ag: . והנה תופעה שמהווה רמז לכך : הרבה פעמים מתאמנים באימון כוח מרגישים כאב שלאחר האימון יותר בשריר הסינרגיסט (העוזר לאגוניסט) מאשר בשריר האגוניסט (העיקרי שעובד) . והסיבה לכך היא שהשריר העוזר ( כמו תלת ראשי או כתף קידמית בלחיצת חזה) חלש יותר, שזה אומר שקשה לו יותר להתמודד עם המשקל, מה שאומר שהוא מתאמץ יותר באימון, ולכן מרגישים אותו יותר גם באימון וגם לאחריו. (כתבתי בקצרה, כי אני לא רוצה להיכנס לזה, יש מספיק ספרות בנושא אם זה מעניין אותך).

3. אתה צודק, אבל אם הייתי נכנס לזה לעומק ומתאר את כל השרירים העובדים, הבן פשוט היה הולך לישון 🙄 , בגלל זה ציינתי את השריר העיקרי.

4. קודם כל מי זה "אנחנו" ולמה אתה מכליל ? דבר שני, אף אחד לא דיבר על חצי סקווט (חוץ מזה אין דבר כזה). וכנראה שלא הבנת שזוהי הייתה בסך הכל אחת הדוגמאות לשיטות אימון, שהבן אדם ידע שיש אותן הרבה.

5. אני אהיה עדין ומנומס ולא אגיד לך מהי רמת ה-IQ אצל אנשים שממהרים להסיק מסקנות ולהגיד שהכל שטויות, אבל בד"כ היא נמוכה מאוד. אז אל תהיה אחד מהם.
הכוונה אכן הייתה לא לעשות את העלייה מהר מדי, וזה לא "שטויות" בכלל, אלא עובדה מבוססת.

6. נגעת באמת בנקודה רגישה, בארץ יש עם זה בעייה... כמו עם שאר הדברים בעצם 😃.
אבל לדעתי משהו עדיף מכלום. מאמן יכול לשמור ולעזור במקרה הצורך, שהבן אדם לא ייתקע עם המוט, שישבור לו את הצוור, ויתקפל כמו עוגייה.

---------- התגובה התווספה ב 23:35 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 23:26 ----------

לבנאדם יש נסיון
ולמה להזהר מגוד מורנינג ?

אני נזהר יותר בבנץ'

בכוונה רשמתי להיזהר "עם" ולא "מ" גוד מורנינג. אלה שני דברים שונים : הראשון אומר לעשות אבל בזהירות, ברגע שהשני אומר לא לעשות כלל, וזוהי לא הכוונה.

כמעט בכל תרגיל במערכת סגורה (שזה אומר שיש עליך כוח דחיסה של המשקל, ואתה, כאילו, נעול בינו לבין הקרקע), מומלץ מאוד שיהיה תמיד מישהו שישמור עליך ולא לעשות לבד.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית