הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ פריודיזציה של גוד מורנינג

קרמבו

משתמש משקיע
2,011
10
נק' מוניטין:
25,622
2,011
10
הסוגיה היא כזאת:

אני עובד במדקאו, והחלפתי את הבנטאובר בגוד מורנינג, בטענה שהגוד מורנינג יעזור לי להעלות את הסקוואט והדדליפט יותר מאשר הבנט אובר.

השאלה אם לעשות ביום הראשון 5 סטים כפול 5 חזרות, וביום חמישי 5 סטים כשבסט האחרון עושים שלישייה,

או

לשנות את מספר הסטים לנניח 4 ולעשות ביום הראשון שמיניות, וביום החמישי 4 סטים עולים כשבסוף חמישייה?

בקיצור, איך לסדר את הגוד מורנינג ככה שאני יוכל להתקדם בצורה הטובה ביותר.

נ.ב אני כרגע עושה את האופציה השנייה לפי העצה של ביל סטאר שעדיף לעשות שמיניות בגוד מורנינג...
ובגלל שאני עושה שמיניות אז הורדתי סט אחד..

• פותח/ת השרשור
תודה על הקבלת הפנים החמה. תרשה לי לענות לך לפי הסדר :

1.(ציפיתי להערה הזאת) אני יודע מה זה מומנט ומה זה מנוף,תודה לשישה חודשים של קורס מאמנים שעשו את העבודה , פשוט התעצלתי מלכתוב הסבר ארוך ומפורט על "מה זה מומנט".
כתבתי מנוף בסוגריים לאלה שלא יודעים מה זה מומנט, כי יש קשר ישיר בין השניים.
אבל אתה צודק, אי הדיוק בהחלט יכול להטעות. להבא אהיה יותר מדוייק.

2. עובדה שכן יש קשר בין השניים, וזה הוא דבר ידוע ומוכח מבחינה מדעית :120ag: . והנה תופעה שמהווה רמז לכך : הרבה פעמים מתאמנים באימון כוח מרגישים כאב שלאחר האימון יותר בשריר הסינרגיסט (העוזר לאגוניסט) מאשר בשריר האגוניסט (העיקרי שעובד) . והסיבה לכך היא שהשריר העוזר ( כמו תלת ראשי או כתף קידמית בלחיצת חזה) חלש יותר, שזה אומר שקשה לו יותר להתמודד עם המשקל, מה שאומר שהוא מתאמץ יותר באימון, ולכן מרגישים אותו יותר גם באימון וגם לאחריו. (כתבתי בקצרה, כי אני לא רוצה להיכנס לזה, יש מספיק ספרות בנושא אם זה מעניין אותך).

3. אתה צודק, אבל אם הייתי נכנס לזה לעומק ומתאר את כל השרירים העובדים, הבן פשוט היה הולך לישון 🙄 , בגלל זה ציינתי את השריר העיקרי.

4. קודם כל מי זה "אנחנו" ולמה אתה מכליל ? דבר שני, אף אחד לא דיבר על חצי סקווט (חוץ מזה אין דבר כזה). וכנראה שלא הבנת שזוהי הייתה בסך הכל אחת הדוגמאות לשיטות אימון, שהבן אדם ידע שיש אותן הרבה.

5. אני אהיה עדין ומנומס ולא אגיד לך מהי רמת ה-IQ אצל אנשים שממהרים להסיק מסקנות ולהגיד שהכל שטויות, אבל בד"כ היא נמוכה מאוד. אז אל תהיה אחד מהם.
הכוונה אכן הייתה לא לעשות את העלייה מהר מדי, וזה לא "שטויות" בכלל, אלא עובדה מבוססת.

6. נגעת באמת בנקודה רגישה, בארץ יש עם זה בעייה... כמו עם שאר הדברים בעצם 😃.
אבל לדעתי משהו עדיף מכלום. מאמן יכול לשמור ולעזור במקרה הצורך, שהבן אדם לא ייתקע עם המוט, שישבור לו את הצוור, ויתקפל כמו עוגייה.

---------- התגובה התווספה ב 23:35 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 23:26 ----------

בכוונה רשמתי להיזהר "עם" ולא "מ" גוד מורנינג. אלה שני דברים שונים : הראשון אומר לעשות אבל בזהירות, ברגע שהשני אומר לא לעשות כלל, וזוהי לא הכוונה.

כמעט בכל תרגיל במערכת סגורה (שזה אומר שיש עליך כוח דחיסה של המשקל, ואתה, כאילו, נעול בינו לבין הקרקע), מומלץ מאוד שיהיה תמיד מישהו שישמור עליך ולא לעשות לבד.

תחסוך לי את הקיניזיולוגיה בשקל, מתי סיימת קורס מדריכים? לפי הדיבור זה נשמע שלא מזמן,
ואגב, גם אני מדריך של קורס מאמנים(ליצנים) כן והיה לי ממוצע של מעל ל90, ואתה יודע מה זה עוזר לי? בכלום.
לפחות אני יכול לשים את האגו בצד ובאמת ללמוד מאנשים עם ידע ונסיון...
זה בקשר לזה..

רן בקשר לBOR, הבעיה איתו זה שכשהמשקלים מתחילים לעלות כבר נהיה כמעט בלתי אפשר להישאר באותו מנח מבלי להשתמש באיזושהי תנופה, ואז מתחילים הצ'יטים, בגוד מורנינג זה קורה פחות...
בכל מקרה קראתי מאמר של ביל סטאר lumbars שהוא מציע שם ללכת על 4 סטים של איזושהי וריאציה של גוד מורנינג(גב ישר, גב עגול, או גוד מורנינג בישיבה), עם חזרות של בין 8 ל10. הוא טוען שהגוד מורנינג צריך להיות לפחות 50% מהמשקל של הסקוואט (ל8-10 חזרות) בשביל לשמור על פרופורציה טובה בין הכוח בזוקפים וההמסטרינג לבין הכוח ברגליים.. נראה לי שאני אנסה את השיטה הזאת, אני אנסה להעלות סרטון של טכניקה..

תחסוך לי את הקיניזיולוגיה בשקל, מתי סיימת קורס מדריכים? לפי הדיבור זה נשמע שלא מזמן,
ואגב, גם אני מדריך של קורס מאמנים(ליצנים) כן והיה לי ממוצע של מעל ל90, ואתה יודע מה זה עוזר לי? בכלום.
זה בקשר לזה..

אתה רק מחזק את הטענה, שתמיד כשמישהו בא לעזור הוא מקבל הרבה חרא לתוך הפרצוף.
טוב,לפחות ניסיתי...

אגב, כמה נקודות חשובות :

1. אני לא יודע מה זה "קיניזיולוגיה", אבל כנראה משהו לא כל כך טוב על פי סערת הרגשות שבלבך.

2.אווו... סיימתי את הקורס עוד כשהנשיא עזר וייצמן לא לקח שוחד, שזה היה... כן, די מזמן.

3. אני בהחלט מסכים איתך שרוב מאמני כושר בישראל אכן "ליצנים",אבל אם הקורס באמת לא עזר לך בכלום, אז כנראה שהבעיה היא לא בקנקן, אלא במה שבתוכו...
אגב ציון גבוה לא מצביע על כלום.

4. לא הכנסתי לפה את האלמנט של אגו בכלל, כנראה שפירשת לא נכון את מה שכתבתי, מה שגרם לך להכניס את האגו שלך לתמונה.

5. אני בהחלט מסכים ש-15 שנה ניסיון שיש לי זה לו מספיק, ובלי שום ציניות אני מסכים עם זה שצריך ללמוד מאנשים אחרים שיש להם יותר ידע וניסיון, וזה מה שאני עושה, כל הזמן מנסה ללמוד משהו חדש וגם לרענן את הידע הקיים.

שיהיה לך בהצלחה בכל זאת, וסליחה שניסיתי לעזור...

זה בקשר לזה..

רן בקשר לBOR, הבעיה איתו זה שכשהמשקלים מתחילים לעלות כבר נהיה כמעט בלתי אפשר להישאר באותו מנח מבלי להשתמש באיזושהי תנופה, ואז מתחילים הצ'יטים, בגוד מורנינג זה קורה פחות...
בכל מקרה קראתי מאמר של ביל סטאר lumbars שהוא מציע שם ללכת על 4 סטים של איזושהי וריאציה של גוד מורנינג(גב ישר, גב עגול, או גוד מורנינג בישיבה), עם חזרות של בין 8 ל10. הוא טוען שהגוד מורנינג צריך להיות לפחות 50% מהמשקל של הסקוואט (ל8-10 חזרות) בשביל לשמור על פרופורציה טובה בין הכוח בזוקפים וההמסטרינג לבין הכוח ברגליים.. נראה לי שאני אנסה את השיטה הזאת, אני אנסה להעלות סרטון של טכניקה..

אז אם אתה מתחיל לדייף בBOR אתה יכול לבחור משיכה אחרת
כמו מתח/סטיף דדליפט(לא יצא לי לשלב)/פאוורקלין
השאיפה להגיע לעבוד עם 50% מהדדליפט +, זה יקח לך כמה אימונים טובים

לגבי הGM תלך על רגיל בעמידה עם כיפוף קל בברכיים כמו WS אבל טווח מלא (יש סרטון שלי בערוץ ביוטיוב וגם פה באתר של GM כזה
השלד עושה עם ברכיים ישרות (לא נעולות) אתה יכול לראות סרטון שלו

Micky Razor כמה אתה מרים בדדליפט וסקוואט והאם אתה יכול לגבות את זה בסרטון ?

נערך לאחרונה:

1.(ציפיתי להערה הזאת) אני יודע מה זה מומנט ומה זה מנוף,תודה לשישה חודשים של קורס מאמנים שעשו את העבודה , פשוט התעצלתי מלכתוב הסבר ארוך ומפורט על "מה זה מומנט".

2. עובדה שכן יש קשר בין השניים, וזה הוא דבר ידוע ומוכח מבחינה מדעית :120ag: . והנה תופעה שמהווה רמז לכך : הרבה פעמים מתאמנים באימון כוח מרגישים כאב שלאחר האימון יותר בשריר הסינרגיסט (העוזר לאגוניסט) מאשר בשריר האגוניסט (העיקרי שעובד) . והסיבה לכך היא שהשריר העוזר ( כמו תלת ראשי או כתף קידמית בלחיצת חזה) חלש יותר, שזה אומר שקשה לו יותר להתמודד עם המשקל, מה שאומר שהוא מתאמץ יותר באימון, ולכן מרגישים אותו יותר גם באימון וגם לאחריו. (כתבתי בקצרה, כי אני לא רוצה להיכנס לזה, יש מספיק ספרות בנושא אם זה מעניין אותך).

3. אתה צודק, אבל אם הייתי נכנס לזה לעומק ומתאר את כל השרירים העובדים, הבן פשוט היה הולך לישון 🙄 , בגלל זה ציינתי את השריר העיקרי.

4. קודם כל מי זה "אנחנו" ולמה אתה מכליל ? דבר שני, אף אחד לא דיבר על חצי סקווט (חוץ מזה אין דבר כזה). וכנראה שלא הבנת שזוהי הייתה בסך הכל אחת הדוגמאות לשיטות אימון, שהבן אדם ידע שיש אותן הרבה.

5. אני אהיה עדין ומנומס ולא אגיד לך מהי רמת ה-IQ אצל אנשים שממהרים להסיק מסקנות ולהגיד שהכל שטויות, אבל בד"כ היא נמוכה מאוד. אז אל תהיה אחד מהם.
הכוונה אכן הייתה לא לעשות את העלייה מהר מדי, וזה לא "שטויות" בכלל, אלא עובדה מבוססת.

אבל לדעתי משהו עדיף מכלום. מאמן יכול לשמור ולעזור במקרה הצורך, שהבן אדם לא ייתקע עם המוט, שישבור לו את הצוור, ויתקפל כמו עוגייה.

---------- התגובה התווספה ב 23:35 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 23:26 ----------

בכוונה רשמתי להיזהר "עם" ולא "מ" גוד מורנינג. אלה שני דברים שונים : הראשון אומר לעשות אבל בזהירות, ברגע שהשני אומר לא לעשות כלל, וזוהי לא הכוונה.

כמעט בכל תרגיל במערכת סגורה (שזה אומר שיש עליך כוח דחיסה של המשקל, ואתה, כאילו, נעול בינו לבין הקרקע), מומלץ מאוד שיהיה תמיד מישהו שישמור עליך ולא לעשות לבד.
2. אשמח לקבל את ה"הוכחה המדעית"

תודה.

מישהו שמע על מישהו שקיבל פריצת דיסק מגוד מורנינג? או בכלל מאימוני משקולות?

כן.

עריכה: MICKY RAZOR, אל תתרגש מקבלת הפנים. תשאר פה קצת לפני שתחליט שזה לא בשבילך:)

נערך לאחרונה:

1. אין שום קשר ישיר בין השנייים, אשמח אם תביא לי הוכחה או מחקר לכך, הפעמים שאני מרגיש כאבים נדירות מאוד(אם בכלל), לא צריך לקבל דומס כדי לדעת שהאימון שלך היה טוב.

2.כנראה אתה מדבר עלHB, כי בLB הקוואדס הם לא השריר הראשי.

3.אנחנו זה האנשים כאן בפורום, אתה צודק יש סקוואט מלא, וכל השאר זה לא סקוואט.
אבל נהוג להתייחס לכיפוף ברכיים שנהוג בארצינו כחצאי סקוואט.

4.גם כאן אשמח שתתן לי מחקר או הוכחה לכך שזו עובדה מבוססת שצריך להרים לאט בשלב הקונצטרי .ותודה על הדאגה לIQ שלי.

5.רוב המאמנים לא יכול לשמור או לעזור.

אה ורואים שהיית בקורס מאמנים לפני הרבה שנים, נראה שאתה עדיין מאמין במיתוסים שאפילו בוינגייט חושבים שהם מגוכחים.

• פותח/ת השרשור
טוב,לפחות ניסיתי...

אגב, כמה נקודות חשובות :

1. אני לא יודע מה זה "קיניזיולוגיה", אבל כנראה משהו לא כל כך טוב על פי סערת הרגשות שבלבך.

2.אווו... סיימתי את הקורס עוד כשהנשיא עזר וייצמן לא לקח שוחד, שזה היה... כן, די מזמן.

3. אני בהחלט מסכים איתך שרוב מאמני כושר בישראל אכן "ליצנים",אבל אם הקורס באמת לא עזר לך בכלום, אז כנראה שהבעיה היא לא בקנקן, אלא במה שבתוכו...

4. לא הכנסתי לפה את האלמנט של אגו בכלל, כנראה שפירשת לא נכון את מה שכתבתי, מה שגרם לך להכניס את האגו שלך לתמונה.

5. אני בהחלט מסכים ש-15 שנה ניסיון שיש לי זה לו מספיק, ובלי שום ציניות אני מסכים עם זה שצריך ללמוד מאנשים אחרים שיש להם יותר ידע וניסיון, וזה מה שאני עושה, כל הזמן מנסה ללמוד משהו חדש וגם לרענן את הידע הקיים.

1. קיניזיולוגיה זה תורת התנועה ופיענוח השרירים שעובדים בה- כשלמדת בקורס אמרו לך שהשריר העיקרי שמבצע את הסקוואט זה הקוואדס, ובלו באר זה לא נכון, כי זה ההמסטרינג. תרענן את הידע שלך.

2. ברכותיי

3.כשאני אומר שהקורס לא עזר לי בכלום אני מתכוון שהוא לא עזר לי להשיג כלים מעבר לליצנות ופיצולים ו**קיניזיולוגיה** בשקל כמו שביצעת מקודם.

4. לא באתי להעליב אותך אישית, אין לי שום דבר נגדך, פשוט אמרתי שתחסוך ממני את ניתוחי התנועה האלה שאני כבר יודע, ושתחסוך ממני את המיתוסים, הרי כל פעם שאני עושה גוד מורנינג בא אליי כל פעם מישהו אחר ואומר לי שהגב שלי יישבר(מוזר, הוא עדיין לא נשבר).
אני חושב שהאגו שלי התיישב בצד כשבאתי לפורום והתחלתי לשאול שאלות ולהתייעץ עם אנשים.. הרי זו המטרה, אם הייתי בא בגישה של "אני יודע הכל" לא הייתי נכנס מלכתחילה.

5. שוב ברכותיי.
אבל, ראיתי מאמנים בארץ עם 20 שנה נסיון שלא מבינים מעבר לרמה הבסיסית ביותר.

ובנימה אחרת, אף אחד פה לא ממש מכיר אותך (מטבע הדברים- זה פורום באינטרנט).
אם אתה זורק הערות כמו "מחקרים" - אז מישהו יבקש לראות את המחקרים האלה
אם אתה זורק הערות של "זה מסוכן" אז בפורום פאוורליפטינג, אתה צריך להבין שכולם שומעים את זה כל פעם שהם מתאמנים, אפילו מספר פעמים באימון.
אם אתה רוצה באמת להרשים אותנו, תראה לנו משקלי עבודה, או הישגי עבר (במקרה והיום אתה סובל מפציעות או משהו), אחרת, קצת קשה לי לעבוד בעצות של מאמן שלא עושה סקוואט או דדליפט, לא עושה גוד מורנינג(או לחלופין יש משקלי עבודה מגוחכים) ולא מבין, או מתעניין בפאוורליפטינג בכלל..

יום טוב

טוב,לפחות ניסיתי...

אגב, כמה נקודות חשובות :

וואו...אי אפשר להתווכח איתך בכלל:suicide:
ו/או להסביר לך איפה אתה טועה....

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית