הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

נמאס לי כבר

OffSeason

משתמש מתחיל
14
1
נק' מוניטין:
1
14
1
ישלי מבנה אקטומורפי וקשה לי להעלות לי במסת שריר, קשה לייי!
מה אני עושהה?!
הייתי משהו כמו 4 חודש עם FBW ועברתי לפני שבועיים לAB אבל כל הזמן הזה שאני מתאמן אני לא רואה בכלל שינוי, אלא רק משמין.
אני 1.76 ושוקל 73 ואלה המשקלים שלי
בנץ 65 קילו 4X6
סקוואט 90 4X6
דדליפט 100 2X6
אוברהד פרס 40 4X6

רק בגלל המבנה האקטומורפי שלי אני נראה פשוט רע. הידיים שלי צרות מאד (היקף בייספ 34 ס״מ שזה בדיחה) ואני נראה כביכול על א״ש גבוה בגלל השומן שמצטבר אצלי בבטן (לא בהגזמה, אבל מצטבר).
מה אני עושה במצב כזה, איך אנשים בעלי מבנה אקטומורף אמורים להתאמן?
אני רואה אנשים שמתאמנים חודשיים במכון ומתפתחים הרבה יותר ממני וזה אוכללל אותי כלכך
כבר עומד להתייאש אבל מנסה להחזיק את עצמי.
התכנון כרגע הוא להמשיך עוד 3 חודש מסה ואז חיטוב ונראה איך אראה אחרי החיטוב. אם לא יהיה כלום, כנראה שכבר אפרוש כי אני באמת נותן הכל באימונים, אוכל הרבה וישן 8 שעות.
אני אוכל 2800 קל׳ ליום.
וזאת התכנית שלי-

קבצים מצורפים

• D26FFFE1-2BBA-4F3D-9478-F7CC2C9A0A6A.jpeg
    D26FFFE1-2BBA-4F3D-9478-F7CC2C9A0A6A.jpeg
    KB 129.3 · צפיות: 56
רק בגלל המבנה האקטומורפי שלי אני נראה פשוט רע.
אתה נראה רע כי אתה בוחר להתלונן ולהאשים "מבנה גוף" שלא באמת קיים,במקום לקחת את עצמך בידיים.
קלוריות = גודל. אין משוואה אחרת.

• פותח/ת השרשור
אתה נראה רע כי אתה בוחר להתלונן ולהאשים "מבנה גוף" שלא באמת קיים,במקום לקחת את עצמך בידיים.
קלוריות = גודל. אין משוואה אחרת.
אני באמת לא מתלונן ולא כלום. אני באמת נותן את כל כולי לזה ופשוט לא מצליח להתפתח. לא משנה מה, פשוט לא מצליח. זה באמת מטריף אותי כבר. חשבתי כבר על לקחת מאמנים אישיים, אבל אני רוצה להשיג את זה בכוחות עצמי! לא רוצה עזרה של אף אחד אחר, רוצה להשיג את זה נטו לבד ולעבור את התהליך הזה.

רוצה להשיג את זה נטו לבד ולעבור את התהליך הזה.
תתחיל מלעבור על מאמרים אמיתיים ולא ללמוד ממדריכים ישראלים טיפשים שחושבים שסוגים של מבני גוף באמת קיימים.
הנוסחה זהה לכולם.

יש מליון דברים שאתה צריך לבדוק בתכנית שלך,ולדעתי אתה בכלל צורך יותר מדי קלוריות אז אתה משמין.

• פותח/ת השרשור
תתחיל מלעבור על מאמרים אמיתיים ולא ללמוד ממדריכים ישראלים טיפשים שחושבים שסוגים של מבני גוף באמת קיימים.
הנוסחה זהה לכולם.

יש מליון דברים שאתה צריך לבדוק בתכנית שלך,ולדעתי אתה בכלל צורך יותר מדי קלוריות אז אתה משמין.
גם אם נגיד אני צורך יותר מדי קלוריות, אני עדיין אמור לעלות במסת שריר, לא?
וכמה אני אמור לצרוך כל יום?
אני די פעיל ביומיום, עובד פעמיים בשבוע ומתאמן 4 פעמיים בשבוע וצורך 2800 בערך
הנוסחה זהה לכולם.

וככה אני נראה כרגע... כבר חושב על להתחיל חיטוב כי לא יכול להסתכל על עצמי ככה אבל אני יודע שאם אעשה חיטוב אחזור בדיוק לאותה נקודה.
והבטן שלי נראית קצת מנופחת בגלל שאני ארוחה גדולה
בבוקר כשאני ״יבש״ כביכול אני נראה קצת יותר טוב..

קבצים מצורפים

• 8D7B2703-1332-447C-90D4-577C95DCD683.jpeg
    8D7B2703-1332-447C-90D4-577C95DCD683.jpeg
    KB 75.3 · צפיות: 105
  • 4F6AEE17-6FEB-44FF-8753-A6836C29F158.jpeg
    4F6AEE17-6FEB-44FF-8753-A6836C29F158.jpeg
    KB 43 · צפיות: 100
קודם כל מה יעזור לך להסתכל על אנשים אחרים ולאכול את עצמך? אתה שונה מהם בהכול, בגנטיקה בתוכנית האימונים בתזונה ואולי גם באורח החיים ושעות השינה, אולי אפילו אותם אנשים משתמשים בחומרים, זה חסר טעם להשוות את עצמך לאחרים במקום להתרכז באיך להיות הגרסה הטובה ביותר של עצמך.
אם אתה ארבעה חודשים במסה ואתה לא מתקדם במשקלי עבודה או עולה במשקל חשבת לרגע שאתה עושה משהו לא נכון? סביר להניח שאתה פשוט לא אוכל מספיק, שתוכנית האימונים שלך פשוט לא מספיק טובה ולא מאפשרת לך התאוששות אופטימלית שתוביל לעליה במשקלי העבודה, ואולי גם שאתה מצפה להיראות כמו דה רוק אחרי ארבעה חודשים.
כל עניין ההאשמה של מבנה הגוף שלך והגנטיקה זאת שטות אחת גדולה, אני רואה בתמונות האלה בנאדם בריא, זה מספיק כדי להגיע לתוצאות מדהימות. הרמות שבהן הפוטנציאל הגנטי באמת משחק תפקיד הן רק בטופ של הטופ של התחום שאף אחד מאיתנו לא נמצא שם ואפילו אפשר לומר נמצאים רחוק מאוד משם, אתה יכול להגיע לתוצאות מדהימות אם רק תתמיד, תעשה דברים נכון ובעיקר תפסיק לחפש סיבות שלכאורה לא תלויות בך ללמה אתה לא מצליח להתקדם.

• פותח/ת השרשור
קודם כל מה יעזור לך להסתכל על אנשים אחרים ולאכול את עצמך? אתה שונה מהם בהכול, בגנטיקה בתוכנית האימונים בתזונה ואולי גם באורח החיים ושעות השינה, אולי אפילו אותם אנשים משתמשים בחומרים, זה חסר טעם להשוות את עצמך לאחרים במקום להתרכז באיך להיות הגרסה הטובה ביותר של עצמך.
אם אתה ארבעה חודשים במסה ואתה לא מתקדם במשקלי עבודה או עולה במשקל חשבת לרגע שאתה עושה משהו לא נכון? סביר להניח שאתה פשוט לא אוכל מספיק, שתוכנית האימונים שלך פשוט לא מספיק טובה ולא מאפשרת לך התאוששות אופטימלית שתוביל לעליה במשקלי העבודה, ואולי גם שאתה מצפה להיראות כמו דה רוק אחרי ארבעה חודשים.
כל עניין ההאשמה של מבנה הגוף שלך והגנטיקה זאת שטות אחת גדולה, אני רואה בתמונות האלה בנאדם בריא, זה מספיק כדי להגיע לתוצאות מדהימות. הרמות שבהן הפוטנציאל הגנטי באמת משחק תפקיד הן רק בטופ של הטופ של התחום שאף אחד מאיתנו לא נמצא שם ואפילו אפשר לומר נמצאים רחוק מאוד משם, אתה יכול להגיע לתוצאות מדהימות אם רק תתמיד, תעשה דברים נכון ובעיקר תפסיק לחפש סיבות שלכאורה לא תלויות בך ללמה אתה לא מצליח להתקדם.
אני מתאמן כמה חודשים בלי להקפיד בלי כלום. רק חודשיים אחרונים התחלתי לקחת את זה ברצינות (תפריט תזונה, תכנית אימונים ושמירה על אורח חיים בריא)
אז בעיקרון אני חודשיים מתאמן, וכן התקדמתי משמעותית במשקלים במיוחד בסקוואט ודדליפט (עליתי 40-50 קילו בתרגילים האלה) אבל עדיין לא רואה שופ שינוי וזה מטריף אותי. אני מתנחם בזה שאולי אני אראה בחיטוב לפחות שינוי (בתקווה שזה יקרה)

אני מתאמן כמה חודשים בלי להקפיד בלי כלום. רק חודשיים אחרונים התחלתי לקחת את זה ברצינות (תפריט תזונה, תכנית אימונים ושמירה על אורח חיים בריא)
אז בעיקרון אני חודשיים מתאמן, וכן התקדמתי משמעותית במשקלים במיוחד בסקוואט ודדליפט (עליתי 40-50 קילו בתרגילים האלה) אבל עדיין לא רואה שופ שינוי וזה מטריף אותי. אני מתנחם בזה שאולי אני אראה בחיטוב לפחות שינוי (בתקווה שזה יקרה)

אז אתה בעצמך מודה שרק בחודשיים האחרונים התחלת לקחת את העניין ברצינות, איזה שינוי ציפית לראות בחודשיים? לא תראה שינוי של שמיים וארץ בתקופה כזאת קצרה.
אמרתי את זה לכל כך הרבה אנשים שהייתה להם בעיה כמו שלך, שחרר מהאובססיה. אל תסתכל במראה כל יום ותצפה לראות את השינוי כי ככה לא תראה אותו בחיים, זאת ריצה לטווח ארוך. אתה תראה בסוף שינוי, זה פשוט לוקח זמן.
אם עלית 50 ק"ג בבנץ' ובסקוואט אתה חושב שזה קרה סתם ככה? אתה מתקדם יפה, אתה בעיצומו של תהליך, תמשיך ככה ואחרי תקופה אתה גם תראה ויזואלית את השינוי.
לפי התמונות שפרסמת אני הייתי ממשיך עוד במסה כי יש לך עוד לאן לגדול.

כמה דברים שאפשר לבדוק:
  1. אמרת שאתה היית 4 חודש על תוכנית אחרת ועל הנוכחית רק שבועיים, אז לפי זה אי אפשר להאשים את התוכנית הנוכחית. אפשר לראות מה עשית עד עכשיו?
  2. נשמע שאתה על מספיק קלוריות לעלייה בשריר, כנראה יותר מדי לפי ההשמנה. כמה גרם חלבון אתה צורך ביום ממוצע?
  3. מתוך החודשים האלה, כמה הקפדת על התזונה והשינה?
  4. אתה מנסה לעלות במשקלי עבודה? כל כמה זמן?
  5. באיזה עצימות אתה עובד? כלומר, בסט ממוצע - כמה אתה רחוק או לא רחוק מכשל?

• פותח/ת השרשור
אז אתה בעצמך מודה שרק בחודשיים האחרונים התחלת לקחת את העניין ברצינות, איזה שינוי ציפית לראות בחודשיים? לא תראה שינוי של שמיים וארץ בתקופה כזאת קצרה.
אמרתי את זה לכל כך הרבה אנשים שהייתה להם בעיה כמו שלך, שחרר מהאובססיה. אל תסתכל במראה כל יום ותצפה לראות את השינוי כי ככה לא תראה אותו בחיים, זאת ריצה לטווח ארוך. אתה תראה בסוף שינוי, זה פשוט לוקח זמן.
אם עלית 50 ק"ג בבנץ' ובסקוואט אתה חושב שזה קרה סתם ככה? אתה מתקדם יפה, אתה בעיצומו של תהליך, תמשיך ככה ואחרי תקופה אתה גם תראה ויזואלית את השינוי.
לפי התמונות שפרסמת אני הייתי ממשיך עוד במסה כי יש לך עוד לאן לגדול.
אבל אני לא אחוז שומן גבוה מדי?
אני לא רוצה להגיע לא״ש גבוה כדי שלא יהיה לי חיטוב מייגע וקשה
וגם ככל שאתה על א״ש גבוה יותר אתה עולה פחות בשריר לעומת השומן..
כמה דברים שאפשר לבדוק:
  1. אמרת שאתה היית 4 חודש על תוכנית אחרת ועל הנוכחית רק שבועיים, אז לפי זה אי אפשר להאשים את התוכנית הנוכחית. אפשר לראות מה עשית עד עכשיו?
  2. נשמע שאתה על מספיק קלוריות לעלייה בשריר, כנראה יותר מדי לפי ההשמנה. כמה גרם חלבון אתה צורך ביום ממוצע?
  3. מתוך החודשים האלה, כמה הקפדת על התזונה והשינה?
  4. אתה מנסה לעלות במשקלי עבודה? כל כמה זמן?
  5. באיזה עצימות אתה עובד? כלומר, בסט ממוצע - כמה אתה רחוק או לא רחוק מכשל?
מתאמן כמה חודשים. רק בחודשיים וחצי האלה התחלתי לקחת את זה ברצינות. חודשיים בערך הייתי על FBW ואז עברתי ל-AB.
צורך 140 חלבון
360 פחמימה
ו80 שומן
אוכל כל יום 360 גרם אורז לפני בישול + 250 חזה עוף
חמאת בוטנים
שקדים
שיבולת שועל
אבקת חלבון סקופ
וכו
וכו

הקפדתי ב200 אחוז. לא יצא שסטיתי מהתפריט פעם אחת. לקחתי את זה ככ רחוק ברמה שאשכרה לא יצאתי לשתות עם חברים או סתם למסעדה או לא יודע מה. זה מה שהכי מטריף אותי. שאני אשכרה מוותר על ככ הרבה דברים ובסוף רואה תוצאות לרעה.
מנסה לעלות מאימון לאימון.
ועושה את התרגילים על פי הסטים והחזרות שרשומות לי.
קרוב לכשל, אבל לא מגיע לכשל

אבל אני לא אחוז שומן גבוה מדי?
אני לא רוצה להגיע לא״ש גבוה כדי שלא יהיה לי חיטוב מייגע וקשה
וגם ככל שאתה על א״ש גבוה יותר אתה עולה פחות בשריר לעומת השומן..

אני לא טוב בהערכת אחוז שומן אבל לי אתה לא נראה באחוז שומן גבוה מדי, אתה יותר צריך לעלות במסת שריר לטעמי. חוץ מזה שבמסה אפשר לעלות בשריר וגם לרדת באחוז שומן.
לגבי המשפט האחרון שאמרת הוא פשוט לא נכון.

• פותח/ת השרשור
אני לא טוב בהערכת אחוז שומן אבל לי אתה לא נראה באחוז שומן גבוה מדי, אתה יותר צריך לעלות במסת שריר לטעמי. חוץ מזה שבמסה אפשר לעלות בשריר וגם לרדת באחוז שומן.
לגבי המשפט האחרון שאמרת הוא פשוט לא נכון.
מה שאני אעשה כרגע, אני אוריד קלוריות מהתפריט. אוריד 30 גרם אורז לפני בישול שזה 100 קל׳ בערך.
ושאלה, התכנית אימונים הזו בסדר?
והמשקלים שאני עומד בהם, איך הם ביחס למשקל גוף שלי?

קבצים מצורפים

• E8E8E859-B1A8-4C2D-A6CD-88355D6D0556.jpeg
    E8E8E859-B1A8-4C2D-A6CD-88355D6D0556.jpeg
    KB 129.3 · צפיות: 33
נשמע לי טוב להוריד קלוריות, כדאי לך לעקוב אחרי המשקל שלך כדי לקבל אינדיקציה על קצב העליה שלך ולדעת אם אתה אוכל יותר מדי (מה שיוביל לעליה בשומן) ולשחק עם זה בהתאם. תהיה דינמי, אם אתה עולה מהר מדי בשומן תוריד קלוריות ואם אתה מרגיש שאתה לא עולה במשקל והכוח יורד באיזשהו שלב אולי תצטרך להוסיף קצת.
לגבי תוכנית האימונים קטונתי מלייעץ, אני באופן אישי הייתי מוריד פייספולס תאומים במכונה ודאמבלים חיובי כי בשבילי זה יותר מדי נפח ומעט מדי מרחב תמרון להתקדמות במשקלי עבודה בתרגילים המורכבים. אבל אני מדגיש שזה לטעמי האישי.

בעיניי אתה דווקא במצב מעולה.
לא כרס ולא כלום.
נשמע שיש לך חוסר ביטחון עצמי והייתי ממליץ לך להתחיל בלפתור את זה.

תמשיך להתקדם ולעלות בקצב של 0.5-1% ממשקל גופך בחודש.
אקטומורף או לא אקטומורף, אין סיבה שלא תעלה במסת השריר בצורה איכותית בדרך הזו.

• פותח/ת השרשור
לא כרס ולא כלום.

אני אכן חסר ביטחון. בדיוק התחלתי AB מלפני שבועיים, מקווה לראות תוצאות מרשימות עוד חודשיים-שלושה.
לא כרס ולא כלום.

אגב, זה מספיק חלבונים למסה או שלהוסיף?
ישלי עוד בנוסף לזה סקופ אבקת חלבון
אז חלבון ישלי איזה 170

קבצים מצורפים

• 68D2A68F-8772-4F02-A821-A742FE5DD668.png
    68D2A68F-8772-4F02-A821-A742FE5DD668.png
    KB 60.2 · צפיות: 35
ישלי מבנה אקטומורפי וקשה לי להעלות לי במסת שריר, קשה לייי!
מה אני עושהה?!
הייתי משהו כמו 4 חודש עם FBW ועברתי לפני שבועיים לAB אבל כל הזמן הזה שאני מתאמן אני לא רואה בכלל שינוי, אלא רק משמין.
אני 1.76 ושוקל 73 ואלה המשקלים שלי
בנץ 65 קילו 4X6
סקוואט 90 4X6
דדליפט 100 2X6
אוברהד פרס 40 4X6

רק בגלל המבנה האקטומורפי שלי אני נראה פשוט רע. הידיים שלי צרות מאד (היקף בייספ 34 ס״מ שזה בדיחה) ואני נראה כביכול על א״ש גבוה בגלל השומן שמצטבר אצלי בבטן (לא בהגזמה, אבל מצטבר).
מה אני עושה במצב כזה, איך אנשים בעלי מבנה אקטומורף אמורים להתאמן?
אני רואה אנשים שמתאמנים חודשיים במכון ומתפתחים הרבה יותר ממני וזה אוכללל אותי כלכך
כבר עומד להתייאש אבל מנסה להחזיק את עצמי.
התכנון כרגע הוא להמשיך עוד 3 חודש מסה ואז חיטוב ונראה איך אראה אחרי החיטוב. אם לא יהיה כלום, כנראה שכבר אפרוש כי אני באמת נותן הכל באימונים, אוכל הרבה וישן 8 שעות.
אני אוכל 2800 קל׳ ליום.
וזאת התכנית שלי-

אין קשר, קח הכוונה מאיש מקצוע לפחות להתחלה, כנראה משהו אצלך בטכניקה/תזונה לקוי.

אם תרצה הכוונה לאיש מקצוע אז שלח הודעה בפרטי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית