הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

איך הופכים מוצר ל pro/go/active בחלבון?

• פותח/ת השרשור Lior98
  • פורסם בתאריך

Lior98

משתמש פעיל
345
17
נק' מוניטין:
20
345
17
שלום רב

בשנים האחרונות כל חברה שמכבדת את עצמה התחילה להוציא ליין עשיר בחלבון
בכל מיני שמות
תנובה גו
פסטרמה זוגלובק אקטיב
דנונה פרו

כולם כביכול עשירים יותר בחלבון לעומת המוצר הרגיל השאלה שלי איך חברות אוכל מצליחות לייצר מוצר עם יותר חלבון מהמוצר הקודם?

ניקח לדוגמא את הפסטרמה של זוגלובק מוצר רגיל יש שם נניח 11 גרם חלבון ל100 גרם מוצר
ובאקטיב יש 25 גרם חלבון איך חברה מצליחה להכניס יותר חלבון? היא מזריקה? היא לוקחת תרנגולת יותר איכותית עם יותר חלבון?
אשמח שמישהו ייתן לי הסבר מקצועי

נכון

אבל אם תיקח 100 גרם של פסטרמה רגילה זוגלובק ייצא לך 13 גרם חלבון

ופסטרמה אקטיב אריזה שזה 125 גרם זה 25 גרם חלבון

אז זה אומר שהכניסו 25 גרם יותר במשקל אבל הצליחו להוסיף עוד 12 גרם חלבון...

זה לא נכון להגיד שהצליחו להוסיף 12 גרם מפני שזה משקלים שונים, אתה משווה 125 גרם ל-100 גרם ולכן מקבל הפרש של 12 גרם חלבון.
בפועל הפסטרמה הזאת (אקטיב) היא 20 גרם חלבון ל-100 גרם, לעומת ה"רגילה" שציינת שהיא 13 גרם חלבון ל-100 גרם.
לפי 100 גרם ההבדל הוא 7 גרם חלבון.

שורה תחתונה - באקטיב יש 54% יותר חלבון מפסטרמה רגילה

זה לא קשור לשומן. גם בפסטרמה הרגילה יש 2 גרם שומן לכל 100 גרם וגם בפסטרמה העשירה בחלבון יש 2 גרם שומן לכל 100 גרם.
ההבדל היחיד הוא בכמות העוף, בפסטרמה רגילה יש בדרך כלל 70% עוף ו- 30% חומרים נוספים ובפסטרמה עשירה בחלבון יש 86% עוף ו- 14% חומרים נוספים.
זה לא שזה עוף מיוחד או חלק יותר טוב זה פשוט שבמוצר יש יותר עוף מאשר חומרי טעם וכו'.

בכל מקרה לא הייתי ממליץ לך לצרוך פסטרמה כי זה מוצר נחות ולא בריא. אפשר לצרוך מזה לעיתים רחוקות אבל לא על בסיס קבוע.

בכל מקרה לא הייתי ממליץ לך לצרוך פסטרמה כי זה מוצר נחות ולא בריא. אפשר לצרוך מזה לעיתים רחוקות אבל לא על בסיס קבוע.
באיזה אופן הוא לא בריא?
למה רק לעיתים רחוקות?

באיזה אופן הוא לא בריא?
למה רק לעיתים רחוקות?

ארגון הבריאות העולמי כבר הכריז בצורה רשמית שצריכה של בשר מעובד היא מסרטנת ומזיקה לבריאות.
בשר מעובד הוא בשר שעובר תהליכים שונים על מנת לשמר אותו לאורך זמן. התהליכים בהם מדובר הם עישון, כבישה, המלחה וכן הוספה של חומרים משמרים. השינויים הללו הם שאחראים להגברת הסיכון לסרטן, כיוון שהם גורמים לנזק ברירית המעי הגס ומעודדים היווצרות של גידולים.

צריכה של בשר מעובד מגדילה את הסיכוי לקבל סרטן ולכן לא מומלץ לצרוך בשר מעובד בתדירות גבוהה.

אני עבדתי פעם במחלקה שמתעסקת בכריתת איברים שיש להם גידול סרטני ותאמינו לי כריתת מעי בגלל גידול סרטני הורס לאנשים את החיים, זה פשוט לא שווה את זה.

ובלי קשר למחקרים הרבים שנעשו בנושא ולהצהרות ארגון הבריאות העולמי עדיף מראש להכניס לתפריט שלנו כמה שיותר מאכלים טבעיים. שהתזונה הקבועה שלנו תתבסס על אוכל איכותי ובריא.

הסתכלתי עכשיו על הפסטרמה שאני קונה תמיד, כתף בקר של טירת צבי, יש שם 17 גרם חלבון ב 100 גרם, לעומת 20 למאה כאן. הבדל ממש לא גדול אבל אני מניח שזה יעלה משמעותית יותר כי משווקים את זה בתור "מוצר לספורטאים" וכו'

ארגון הבריאות העולמי כבר הכריז בצורה רשמית שצריכה של בשר מעובד היא מסרטנת ומזיקה לבריאות.
בשר מעובד הוא בשר שעובר תהליכים שונים על מנת לשמר אותו לאורך זמן. התהליכים בהם מדובר הם עישון, כבישה, המלחה וכן הוספה של חומרים משמרים. השינויים הללו הם שאחראים להגברת הסיכון לסרטן, כיוון שהם גורמים לנזק ברירית המעי הגס ומעודדים היווצרות של גידולים.

צריכה של בשר מעובד מגדילה את הסיכוי לקבל סרטן ולכן לא מומלץ לצרוך בשר מעובד בתדירות גבוהה.

אני עבדתי פעם במחלקה שמתעסקת בכריתת איברים שיש להם גידול סרטני ותאמינו לי כריתת מעי בגלל גידול סרטני הורס לאנשים את החיים, זה פשוט לא שווה את זה.
בשר מעובד נחשב כמעלה סיכוי לסרטן באופן ודאי. הוא נמצא באותה קבוצה עם סיגריות כמעלים סיכון לסרטן באופן וודאי.

אך עד כמה הוא מעלה את הסיכון? ב-18%.
עלייה של 18% בסיכון לסרטן נשמעת כמו עלייה עצומה, לא?

אבל מה זה באמת אומר? עלייה ב-18% יחסית למה?
בוא ניקח את סרטן המעי הגס למשל, אשר הוא סוג הסרטן השני בשכיחותו, ונסתכל על הנתונים של החולים בו בישראל.
בשנת 2014 אובחנו 3,009 מתושבי ישראל עם סרטן המעי הגס, ולצורך העניין חיו בארץ בשנת 2014 - 8 מיליון וחצי תושבים.
נניח לצורך העניין (אני בא לקראתך) שאף אחד מהם לא לקה בסרטן בעקבות צריכת בשר מעובד (מה שיגדיל את האחוזים טיפה יותר).
מכאן אנו למדים שהסיכון לחלות בסרטן המעי הגס ללא צריכת בשר מעובד הוא 0.000354%, והסיכוי בעקבות צריכה מופרזת של בשר מעובד הוא 118% מהמספר הזה מה שיוצא בסופו של דבר 0.00041%.

כפי שאתה רואה, מדובר במספרים קטנים להפליא.

אם לעומת זאת, ניקח לשם השוואה, את ההסתברות ללקות בסרטן ריאות, נגלה כי אדם אחד מכל 100 לא-מעשנים ילקה בסרטן ריאות במהלך חייו, לעומת 20 מכל 100 בקרב מעשנים חפיסת סיגריות אחת ביום.
כלומר, עישון חפיסת סיגריות ליום מגדיל את הסיכון לחלות בסרטן ריאות ב-1,900%.
בנוסף לכך, יותר מ-85% מהחולים בסרטן הריאות הם מעשנים או שעישנו בעבר.

כפי שאתה רואה, צריכת בשר מעובד לא באמת מעלה משמעותית את הסיכון ללקות בסרטן בניגוד למשל, לסיכוי לחלות בסרטן מעישון סיגריות.

• פותח/ת השרשור
בשר מעובד נחשב כמעלה סיכוי לסרטן באופן ודאי. הוא נמצא באותה קבוצה עם סיגריות כמעלים סיכון לסרטן באופן וודאי.

בוא ניקח את סרטן המעי הגס למשל, אשר הוא סוג הסרטן השני בשכיחותו, ונסתכל על הנתונים של החולים בו בישראל.
בשנת 2014 אובחנו 3,009 מתושבי ישראל עם סרטן המעי הגס, ולצורך העניין חיו בארץ בשנת 2014 - 8 מיליון וחצי תושבים.
נניח לצורך העניין (אני בא לקראתך) שאף אחד מהם לא לקה בסרטן בעקבות צריכת בשר מעובד (מה שיגדיל את האחוזים טיפה יותר).
מכאן אנו למדים שהסיכון לחלות בסרטן המעי הגס ללא צריכת בשר מעובד הוא 0.000354%, והסיכוי בעקבות צריכה מופרזת של בשר מעובד הוא 118% מהמספר הזה מה שיוצא בסופו של דבר 0.00041%.

אם לעומת זאת, ניקח לשם השוואה, את ההסתברות ללקות בסרטן ריאות, נגלה כי אדם אחד מכל 100 לא-מעשנים ילקה בסרטן ריאות במהלך חייו, לעומת 20 מכל 100 בקרב מעשנים חפיסת סיגריות אחת ביום.

כפי שאתה רואה, צריכת בשר מעובד לא באמת מעלה משמעותית את הסיכון ללקות בסרטן בניגוד למשל, לסיכוי לחלות בסרטן מעישון סיגריות.

האמת אני גם לא מת על מזון מעובד
הורמונים/כימיקלים כאלה ואחרים שמכניסים להם (לא בהכרח נזק ברמה של סרטן אבל כן יש נזקים מזה לבריאות)
פשוט מדי פעם בתפריטים אני אוהב לגוון

כמה אפשר טונה,חזה עוף,גבינה (שגם לה יש הורמונים 😃 )

אתה עושה פה סתם מניפולציה שהיא לא נכונה.
לצורך הדוגמה גם אני יכול להגיד שלהתעסק בטלפון הנייד באמצע נהיגה מעלה את הסיכוי לגרימת תאונה ב- 18% אבל כמה תאונות כבר עושים?
נניח שבשנת 2014 נגרמו 3,009 תאונות ולצורך עניין חיו בארץ בשנת 2014 כ- 8 וחצי מיליון תושבים.
לכן הסיכוי לעשות תאונה הוא 0.000354% ואם אני אתעסק הטלפון הנייד באמצע התאונה הסיכוי גדל ל- 0.00041%.

כפי שאתה רואה המספרים קטנים להפליא, אז למה להפסיק להשתמש בטלפון הנייד באמצע נהיגה אם הסיכוי כל כך נמוך?

אתה צריך להבין שכל עוד ניתנה לך האפשרות להקטין או למנוע את עליית הסיכוי שלך לחלות במחלה מסוימת עליך לבצע את זה.
אם יש לך אפשרות לצרוך אוכל בריא יותר לעומת צריכה של אוכל זבל, למה שתצרוך מראש את האוכל הזבל?
אם אין לך ברירה מראש וזה האוכל היחיד שקיים אז בסדר אבל כל עוד יש לך אפשרות בחירה תמיד עדיף ללכת על האוכל הבריא יותר ולא לשחק עם מניפלציות של סטטיסטיקות כדי להצדיק צריכה של אוכל זבל.

אתה עושה פה סתם מניפולציה שהיא לא נכונה.
לצורך הדוגמה גם אני יכול להגיד שלהתעסק בטלפון הנייד באמצע נהיגה מעלה את הסיכוי לגרימת תאונה ב- 18% אבל כמה תאונות כבר עושים?
נניח שבשנת 2014 נגרמו 3,009 תאונות ולצורך עניין חיו בארץ בשנת 2014 כ- 8 וחצי מיליון תושבים.
לכן הסיכוי לעשות תאונה הוא 0.000354% ואם אני אתעסק הטלפון הנייד באמצע התאונה הסיכוי גדל ל- 0.00041%.

כפי שאתה רואה המספרים קטנים להפליא, אז למה להפסיק להשתמש בטלפון הנייד באמצע נהיגה אם הסיכוי כל כך נמוך?

אתה צריך להבין שכל עוד ניתנה לך האפשרות להקטין או למנוע את עליית הסיכוי שלך לחלות במחלה מסוימת עליך לבצע את זה.
אם יש לך אפשרות לצרוך אוכל בריא יותר לעומת צריכה של אוכל זבל, למה שתצרוך מראש את האוכל הזבל?
אם אין לך ברירה מראש וזה האוכל היחיד שקיים אז בסדר אבל כל עוד יש לך אפשרות בחירה תמיד עדיף ללכת על האוכל הבריא יותר ולא לשחק עם מניפלציות של סטטיסטיקות כדי להצדיק צריכה של אוכל זבל.
ספציפית תאונות דרכים זאת אחת הדרכים הנפוצות ביותר למות בגיל צעיר והמספרים שאתה מביא הם לא מדויקים (בעוד שהמספרים שאני הבאתי כן נתמכים ע"י משרד הבריאות).
אני לא אכנס לנושא הזה והבנתי את הנקודה שאתה מנסה להעביר למרות שאני לא מסכים איתה.
מה שאני כן מסכים איתך עליו, זה שבשר מעובד זה מזון שבאמת עדיף לא להתבסס רק עליו מבחינה תזונתית, אבל לא משהו שיש להימנע מצריכתו באופן מתון.
אני תמיד מעודד לצרוך מזון בריא משום שאני חושב שזו הדרך הנכונה לחיות.
מנגד, אני בעד אורח חיים גמיש שכולל בתוכו גם צריכת מזונות אחרים בצורה מתונה.

כמו כן אני לא מנסה להצדיק צריכה של שום דבר.
לראיה, אני לא אוכל בכלל בשר מעובד, אבל אני לא חושב שזה "זבל טהור" שחייבים להימנע ממנו בכל מחיר.

אם ניתנה לי מראש האפשרות להקטין את הסיכוי שלי לחלות במחלה מסוימת עליי לעשות זאת?
אתה מוזמן לבצע זאת.
אני חושב שלחיות במערה על צוק, להתנזר מכל מזון ש"עלול" להזיק לי וללעוס כל היום חסה זאת דרך אומללה מאוד לחיות, למרות שתיאורטית אני אמור להיות הכי בריא שיש וללא מחלות.
לכן אני, והרבה אנשים כמוני, מנסים למצוא את נקודת האמצע, ולחיות בדרך שתיתן את מירב ההנאה עם מירב היתרונות הבריאותיים.

ספציפית תאונות דרכים זאת אחת הדרכים הנפוצות ביותר למות בגיל צעיר והמספרים שאתה מביא הם לא מדויקים (בעוד שהמספרים שאני הבאתי כן נתמכים ע"י משרד הבריאות).
אני לא אכנס לנושא הזה והבנתי את הנקודה שאתה מנסה להעביר למרות שאני לא מסכים איתה.
מה שאני כן מסכים איתך עליו, זה שבשר מעובד זה מזון שבאמת עדיף לא להתבסס רק עליו מבחינה תזונתית, אבל לא משהו שיש להימנע מצריכתו באופן מתון.
אני תמיד מעודד לצרוך מזון בריא משום שאני חושב שזו הדרך הנכונה לחיות.
מנגד, אני בעד אורח חיים גמיש שכולל בתוכו גם צריכת מזונות אחרים בצורה מתונה.

כמו כן אני לא מנסה להצדיק צריכה של שום דבר.
לראיה, אני לא אוכל בכלל בשר מעובד, אבל אני לא חושב שזה "זבל טהור" שחייבים להימנע ממנו בכל מחיר.

אם ניתנה לי מראש האפשרות להקטין את הסיכוי שלי לחלות במחלה מסוימת עליי לעשות זאת?
אתה מוזמן לבצע זאת.

אני חושב שלחיות במערה על צוק, להתנזר מכל מזון ש"עלול" להזיק לי וללעוס כל היום חסה זאת דרך אומללה מאוד לחיות, למרות שתיאורטית אני אמור להיות הכי בריא שיש וללא מחלות.
לכן אני, והרבה אנשים כמוני, מנסים למצוא את נקודת האמצע, ולחיות בדרך שתיתן את מירב ההנאה עם מירב היתרונות הבריאותיים.

כמו שאתה לא אוכל בכלל בשר מעובד גם אני לא אוכל בכלל בשר מעובד גם אחרים יכולים לא לאכול בכלל בשר מעובד.
ולהגיד לך תאמת זה בכלל לא חסר לי ואני מאמין שגם לך זה לא חסר.
לא מדובר כאן באיזה מאכל מושחת וטעים שמדי פעם כיף להתפנק אם זה המבורגר עסיסי שעושים על האש עם חברים או איזה קינוח מושחת מפוצץ סוכר.
כולה מדובר על פסטרמה ואפשר למצוא לה תחליף מאוד בקלות.
שוב כמו שאמרת כל עוד אוכלים מהדברים האלה בתדירות נמוכה ולא מכניסים את זה לתפריט הקבוע שלנו הכל סבבה.

מה ההגדרה בעצם של בשר מעובד?
מה הופך אותו ל''מעובד''?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית