הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אירובי בבית

ליאמוש

משתמש קבוע
1,719
1,616
נק' מוניטין:
3,578
1,719
1,616
בא לי להתחיל לעשות אירובי. רציתי לקנות הליכון ואני חושבת שזה די ישעמם אותי,
חשבתי על הנעליים האלו:
63785806-500C-4E38-8537-5932D54AC088.png
שזה האימוני קפיצה כאלו למי שלא מכיר:
CD60549E-CFC0-4EC4-84B5-B9345F67F774.jpeg
עכשיו עלה לי לראש לקנות מיני טרמופלינה שזה אותו אפקט והרבה הרבה פחות במחיר. לדעתכם זה על אותו עיקרון?
1BAE3938-5A2F-4A68-8AA8-BA3CEB2245A5.jpeg

כדאי? גם לדעתי זה שורף יותר קלוריות מהליכון לא? ומפעיל הרבה יותר את הגוף

למה ככה לזלזל? טרמפולינה זה אחד הכייייפיםםם
לפני כמה חודשים עשיתי בייביסיטר לבנידודים שלי לכמה ימים ויש להם טרמפולינה. כל יום קפצתי לפחות שעה ברצף. זה כיף ברמה לא נורמלית.
אני אישית שונאת הליכונים. מרגיש לי מפגר ללכת/לרוץ ולא לזוז לשום מקום, אבל למי שאין לו מקום אחר אז זה אחלה.
ב"ה יש לנו מתחת לבית כיכר ענקית. אני חושבת פשוט לרצת הערב ולעשות סיבובים. זה לפחות 300-400 מטר כל סיבוב.
אגב, פה קבור הכלב אם זה כיף לך, יותר סביר שתמידי בזה. (ולא אכפת לך להוציא את הסכום הזה)

אגב, פה קבור הכלב אם זה כיף לך, יותר סביר שתמידי בזה. (ולא אכפת לך להוציא את הסכום הזה)

חח כן, מנהסתם. זו סיבה שאני מצליחה להתמיד בזומבה. לא משנה כמה אני סחוטה - אני הולכת. זה כמו אוויר לנשימה.
כלומר, עד לפני שלושה שבועות, לפני שסגרו את החדכ"ש 🙁

וווואוווו נזכרתי עכשיו שלפני שנה וחצי הייתי בתאילנד והלכנו שם לוייפ-אווט מטורףףףףףףףףףףףף (הטרמפולינות האלה על המים)
הוא היה ע-נ-ק-י ברמה היסטרית! היינו שם 5 שעות בהתחרפנות טוטאלית! וזה קשה רצח חחחח אבל מרוב אנדרנלין לא הרגשנו כלום.
בסוף היום היינו כמו סמרטוט. אפשר היה לנקות איתנו את הרצפה 🤣
באלי שוב ._.

איזה רעיונות מפגרים ומיותרים.
נעלי קפיצה ב1500₪? לא רק שזה נשמע פעילות מפגרת וילדותית מי ישלם על דבר כזה כ"כ הרבה.
טרמפולינה - מה את בת 10?
חבל קפיצה - עומס גבוה על הברכיים, לדעתי פעילות עם יותר נזק מתועלת.

הייתי מנסה לרכוש מכשיר אירובי כלשהו אם יש את המקום זה קנייה מאוד הגיונית לחודשים הקרובים.
אפשרות נוספת היא לפתח סקילים אחרים כמו ריקוד למשל (משחקי Just Dance למינהם אפילו רק עם ההקלטות ביוטיוב או סתם מדריכים).

פשוט חסר מושג ומתבטא בצורה נוראית.
המכשירים האלו זה דבר שתאמין או לא אבל אימונים שלמים / סדנאות / קורסים שלמים מועברים עליהם. מי שישב ובדק אותם כנראה קצת יותר מנוסה ממך וקצת יותר בעל מושג.
זה שיש להם תחליף זה נכון כמו לגבי כל דבר בחיים, ולקפוץ בחבל כשילוב של אירובי לא ידוע לי על נזק לברכיים אז אם יש לך הוכחה אחרת שלא מתייחסת לחתך אוכלוסיה מאוד מסויים אשמח לראות.

כבר שבועיים אני קופץ בחבל כאירובי. זה אירובי מדהים! 5 סטים של 5 דק. שווה ערך בהרגשה שלי לשעה של ריצה בעצימות גבוהה.
אני אדם שרגיל לרוץ כל יום את איזור ה-5 עד 10 ק"מ. לא בשביל הקלוריות, בשביל הנפש (עוזר לי להוריד ת'עצבים אחרי יום ארוך). והקפיצה בחבל מספקת אותי מאוד

לגבי עניין הפגיעה בברכיים - תקפידו על טכניקה נכונה, והכל בסדר. אבל אם זה פעם ראשונה שאתה קופץ בחבל...אל תלך רחוק. אם תלך רחוק בפעם ראשונה זה דרך להפצע. תתחיל מ-5 סטים של דקה גג. ותתקדם בצורה לינארית בין אימון לאימון..
לפעמים מה שמגביל אותך בקפיצה בחבל זה העומס על המפרקים ו\או קאורדינציה, הרבה יותר מאשר הסיבולת לב ריאה. ואתה לא שם לב לזה תוך כדי קפיצה..רק יום למחרת אתה מבין.

אה ואם אתה קופץ על בטון שים נעלים.
מה שכן השכנים שלך יתלוננו אם אתה קופץ בבית.

חוץ מזה עלייה במדרגות גם אחלה אירובי, מי שגר בבניין גבוה (אצלי יש 24 קומות), זה אירובי מדהים. אתה נראה כמו אדיוט מוחלט כשאיזה דייר קולט אותך, אבל מעבר לזה זה אירובי ממשש טוב

שק אגרוף גם יופי של אירובי לעשות בבית.

נערך לאחרונה:
מעניין שאתה קורא לי חסר מושג וכדי להוכיח את זה משתמש בטיעון מסוג Appeal to Authority. וגם איזה הוכחה מפגרת כיאלו אנשים לא יכולים להעביר אימונים על מכשירי חרטא.
לגבי קפיצה על חבל כן יש לזה טכניקה לא אמרתי שאין (ובטכניקה לרוב מתכוונים לקפיצות קטנות מאוד עד מינמילסטיות) . אבל הפעולה הרפטטיבית כן יוצרת עומס על הברך ואני לא הראשון שטוען את זה.
היא כנראה לא תרגיש את זה כי מדובר על בחורה צעירה אבל בעיות ברכיים זה בעיות שאחוז גבוה מהאוכלוסיה תסבול ממנו לכן ההמלצה שלי להימנע מזה.

מעניין שהתגובה שלי הרבה יותר אינפורמטיבית מהשטויות האלה שהבחורה הזאת רוצה לקנות ועדיין אני מקבל מוניטין שלילי.
איזה רמה נמוכה איכס.

לא יודעת מה איתכם, עשיתי עכשיו 4 סטים של דקה בקפיצה בחבל וזה קשה רצח.
בקושי שרדתי....
ואני לגמרי מבינה מה הוא אומר בנוגע על העומס בברכיים. זה קשוח.
כנראה שאצא שוב לריצת ערב... :>

לא יודעת מה איתכם, עשיתי עכשיו 4 סטים של דקה בקפיצה בחבל וזה קשה רצח.
בקושי שרדתי....
ואני לגמרי מבינה מה הוא אומר בנוגע על העומס בברכיים. זה קשוח.
כנראה שאצא שוב לריצת ערב... :>

כנראה שאת פשוט לא רגילה / לא מתכננת בזה עומסים נכון, אולי טכניקה לקויה בנחיתות.
לא אמור להיות כאלו כאבי ברכיים אחרי כמה דק של קפיצה בחבל.

כנראה שאת פשוט לא רגילה / לא מתכננת בזה עומסים נכון, אולי טכניקה לקויה בנחיתות.
לא אמור להיות כאלו כאבי ברכיים אחרי כמה דק של קפיצה בחבל.

אהה לא, אין לי כאבים בברכיים חחחחחחחחחחח אני פשוט מבינה למה הוא אמר שזה מעמיסס עליהן.
אני אישית קופצת על קצות האצבעות. לא בטוחה אם זו "טכניקה"... זה פשוט איך שלימדו אותי בתור ילדה.
וכן, קפצתי ממש מהר. אני לחלוטין לא רגילה לכאלה עומסים 😳

אהה לא, אין לי כאבים בברכיים חחחחחחחחחחח אני פשוט מבינה למה הוא אמר שזה מעמיסס עליהן.
אני אישית קופצת על קצות האצבעות. לא בטוחה אם זו "טכניקה"... זה פשוט איך שלימדו אותי בתור ילדה.
וכן, קפצתי ממש מהר. אני לחלוטין לא רגילה לכאלה עומסים 😳
אז, זה לא בדיוק איך שאת אמורה לקפוץ. גם אם לימדו אותך ככה.
קפיצה על קצות האצבעות היא הטכניקה של מתאגרפים כשהם עושים קפיצה בחבל. זאת טכניקה למי שכבר מיומן, ויודע לקפוץ כמו שצריך, וחישל לעצמו את הכפות רגליים בשעות של קפיצה + נהוג בשיטה הזאת לקפוץ רגל רגל בזריזות, ולא על שתיהם ביחד
. לקפוץ על קצות האצבעות אחרי שנים שלא קפצת בחבל זה יופי של דרך להפצע.

בקפיצה רגילה בחבל צריך לקפוץ על ה"כדור" של הרגל (כרית). נכון שזה נוטה לכיוון האצבעות כי הכרית יותר קרובה לאצבעות. אבל זה לא *רק* האצבעות. וזה מה שחשוב. לקפוץ רק על האצבעות זה חתיכת סטרס לרגל. חשוב לעשות הרבה עבודה על טכניקה עד שמוצאים את הפוזיציה שמרגישה טוב. ולא להתקדם לפני שזה מרגיש טוב.

אז, זה לא בדיוק איך שאת אמורה לקפוץ. גם אם לימדו אותך ככה.
קפיצה על קצות האצבעות היא הטכניקה של מתאגרפים כשהם עושים קפיצה בחבל. זאת טכניקה למי שכבר מיומן, ויודע לקפוץ כמו שצריך, וחישל לעצמו את הכפות רגליים בשעות של קפיצה + נהוג בשיטה הזאת לקפוץ רגל רגל בזריזות, ולא על שתיהם ביחד
. לקפוץ על קצות האצבעות אחרי שנים שלא קפצת בחבל זה יופי של דרך להפצע.

בקפיצה רגילה בחבל צריך לקפוץ על ה"כדור" של הרגל (כרית). נכון שזה נוטה לכיוון האצבעות כי הכרית יותר קרובה לאצבעות. אבל זה לא *רק* האצבעות. וזה מה שחשוב. לקפוץ רק על האצבעות זה חתיכת סטרס לרגל. חשוב לעשות הרבה עבודה על טכניקה עד שמוצאים את הפוזיציה שמרגישה טוב. ולא להתקדם לפני שזה מרגיש טוב.

כן, טוב, כשאעשה דוקטורט בקפיצה בחבל איידע חחח
בכל אופן עצרתי די מהר. פחות הקטע שלי....

כן, טוב, כשאעשה דוקטורט בקפיצה בחבל איידע חחח
בכל אופן עצרתי די מהר. פחות הקטע שלי....

אם את לא אוהבת זה בסדר גמור, אבל כן לצערי ומסתבר גם לצערך לקפוץ בחבל זה משהו שמצריך למידה כלשהי 🤣

קיבלתי את ה speedroap אתמול, לא הצלחתי לקפוץ יותר מ 30 שניות רצוף, בעיקר בגלל קואורדינציה של בול עץ.
אבל לבול עץ יש סבלנות, אמשיך לנסות:sarcastic:

אם את לא אוהבת זה בסדר גמור, אבל כן לצערי ומסתבר גם לצערך לקפוץ בחבל זה משהו שמצריך למידה כלשהי 🤣

אתה מכיר את המשחק "גומי"?
שלוקחים גומי תפירה ומותחים אותו בין 3/4 חברי הקבוצה היריבה וצריך לקפוץ 3 פעמים ואז 2 ואז 1 וכו' וכל סבב הוא עולה.... וכו'...
היינו משחקות את זה ביסודי בהפסקות.
קיצר אחלה משחק אירובי, ולדעתי פחות מזיק מקפיצה בחבל כי הקפיצות ממש קטנות
אבל בגלל שיש מטרה וזו תחתרות אז יש אנדרנלין, ואתה יכול לקפוץ לנצח חחחח
הבעיה היא שצריך עוד אנשים. וזה הפרת ההסגר חחח
קיבלתי את ה speedroap אתמול, לא הצלחתי לקפוץ יותר מ 30 שניות רצוף, בעיקר בגלל קואורדינציה של בול עץ.
אבל לבול עץ יש סבלנות, אמשיך לנסות:sarcastic:

חחחחחחחחחח בהצלחה.

סתם משהו שקראתי שיכול לעניין אותך,

במחקר שהתפרסם במגזין J Sports Med Phys Fitness נבדקה ההשפעה מטבולית של אימוני חבל.
על פי המחקר אימוני חבל הפכו לבחירה פופולרית של אימונים קרדיווסקולריים בקרב מתאמנים במועדוני כושר ובקרב מתאמנים אתלטים תחרותיים. למרות הפופולריות של אימוני החבל, מעט מאוד ידוע על הדרישות המטבוליות הדרושות לאימונים. מחקר זה בודק את הדרישות המטבוליות שאדם זקוק לו באימון של קפיצה בחבל שמשכו 10 דקות.
פרוטוקול האימון בחבל:במהלך עשר הדקות משולבות 15 שניות של קפיצות בחבל עם ידיים מורמות מעלה בתנועת גלים (מה שנקרא (vertical double arm wave ו- 45 שניות מנוחה. סה"כ: 10 חזרות.
בבדיקה המטבולית נמדדו: קצב הלב, סף חומצת חלב וצריכת חמצן מירבית. לפי ערכי מדדים אלו מצאו כי משתתפי הקבוצה חוו אימון עצים קרדיווסקולרי אינטנסיבי בדופק לב גבוה ושריפת קלוריות מוגברת. בהחלט ניתן לומר שזהו אימון אפקטיבי שתורם רבות לשיפור סבולת לב ריאה. קפיצה בחבל והשפעה על יכולת גופנית והוצאה קלורית מאת: ד"ר איתי זיו
שיפור יכולת אירובית, השפעה חיובית על מערכות שלד-שריר (לרבות יצירת עומס על עצמות השלד), הגברת ההוצאה הקלורית, שיפור הקואורדינציה ושיווי המשקל ועוד, מהווה רק רשימה חלקית של היתרונות הרבים של קפיצה בחבל (או בשמה המוכר האחר: "דלגית"). היתרון הגדול גם של קפיצה בחבל הנו הזמינות הרבה כך שניתן לבצע את האימון בכל מקום וזמן באמצעות חבל קפיצה. בנוסף, עלות החבל זולה במיוחד ולכן מהווה הדבר עוד סיבה מדוע ניתן להמליץ על סוג אימון זה למתאמנים רבים.

נציין ונאמר שישנם ענפי ספורט מסוימים בהם אפילו ישנה המלצה של מאמני הכושר לעשות שימוש בחבל הקפיצה לשם שיפור יכולת גופנית, קואורדינציה ועוד וכן בשל התנועה הדומה של הגפיים התחתונות כפי שנעשה באותו ענף ספורט ספציפית לרבות: משחקי כדור מסוימים, אומניות לחימה (לרבות אגרוף) ועוד.
אימון של קפיצה בחבל עשוי שלא להתאים לסוגי אנשים שונים לרבות:
1. מבוגרים וקשישים – שאצל חלקם הקואורדינציה ושיווי המשקל ירודים ויתקשו לבצע את האימון.
2. אנשים וילדים כבדי משקל – שיתקשו, בין השאר, בשל המשקל העודף לנתר וכמובן להתמיד בפעילות לא קלה זו.
3. מתאמנים בעלי כושר אירובי לקוי – בקפיצה בחבל, במיוחד אצל אנשים לא מאומנים, הדופק עולה במהירות, יחסית ולא לכל אחד הדבר מתאים. ייתכן גם שבשל כך אותם מתאמנים יפסיקו את הפעילות בשל הדופק הגבוה אליו הם אינם מורגלים. במקרים אלה יש לבחור בסוגי אימונים אחרים מתאימים יותר.
4. אנשים הלוקים במחלות שכיחות – גם במקרה זה חשוב לנקוט במשנה זהירות וייתכן שהקפיצה בחבל לא תתאים במקרה זה. אנשים הלוקים במחלות לב או יתר לחץ דם בהחלט ייתכן שהפעילות הזו מומלצת להם בהסתייגות.
5. בעיות אורטופדיות – במקרים, למשל, של בעיות במפרק הברך, קרסול ועוד עשויים שלא להתאים לאותם מתאמנים באופן זמני (או קבוע) ובכל מקרה יש לבחון לגופו של עניין ופעילות שכזו צריכה להיות בהמלצה של איש מקצוע בתחום.

אפשרויות הקפיצה בחבל
מגוונות במיוחד וניתן למנות לדוגמה: קפיצה תוך כדי דילוג לפנים, קפיצה תוך העברה של החבל פעמיים בכל ניתור, קפיצה תוך העברת משקל לרגל לרגל (כמו שמקובל בתנועות של המתארגפים), קפיצה תוך מעבר מכשולים מסוגים שונים ועוד. או אז ניתן לשפר גם יכולת ספורטיבית באופן ממשי והדבר נעשה בהתאמה לסוג הספורט, רמת הספורטאי, מספר האימונים בשבוע ועוד. כמו כן, ניתן להוסיף משקל על המתאמן באמצעות תרמיל גב מיוחד ועוד וכך להעלות את דרגת הקושי באופן ממשי.
כשרמת המתאמן לא גבוהה ניתן להמליץ על קפיצה במינון של זמן או מינון של חזרות. לדוגמה, קפיצה של 60 שניות ברציפות ומיד לאחר מכן הפסקה של 30 שניות וחוזר חלילה. לחילופין, ניתן להמליץ על 50 קפיצות, מנוחה דקה וביצוע 50 קפיצות נוספות. על כל משימה גופנית שכזו חוזרים מספר פעמים וכמובן בהתאמה לרמת המתאמן, סוג האימון המבוצע ועוד.

להלן שני מחקרים שנעשו בתחום:

1. במחקר שהתפרסם במגזין J Sports Med Phys Fitness בשנת 2013 נבדק נושא של אימוני קפיצות בחבל (עם ו/או בלי משקל) וההשפעה שלהם על כוח, קואורדינציה פרופריוספציה אצל נערות שחקניות כדור-עף

מטרת המחקר היתה להעריך את האפקט המתקבל מתוך תכנית אימונים בת 12 שבועות ובה אימוני קפיצות חבל ואימוני קפיצות חבל עם משקל.
הפרמטרים הנבדקים כוללים קואורדינציה תנועתית רב מפרקית (בשרשרת קינמטית סגורה), פרופריוספציה, כוח (פעולות קונצנטריות ואקסצנטריות) וסבולת אצל שחקניות כדורעף בגיל ההתבגרות.
ההשפעה הגדולה ביותר והשינויים העיקריים נצפו בעיקר בשיפור השלב האקסצנטרי במבחני הסבולת אצל הקבוצה שהתאמנה באימוני קפיצות חבל עם משקל. ניתן לומר שכתוצאה ממחקר זה, אפשר להסיק שהוספה של אימוני קפיצות בחבל לתכניות אימונים משפרות תנועת מפרקים וקואורדינציה. בהוספה של אימוני קפיצות בחבל עם משקל – חל שיפור גדול ומשמעותי יותר לעומת הוספה של אימוני קפיצות בחבל ללא משקל. שיפור משמעותי זה נראה בעיקר בעלייה ברמת הקואורדינציה, בשלב האקסצנטרי של מבחני הסבולת וכן עלייה בכוח.

2. במחקר שהתפרסם במגזין " J Sports Med Phys Fitness נבדקה ההשפעה מטבולית של אימוני חבל.
על פי המחקר אימוני חבל הפכו לבחירה פופולרית של אימונים קרדיווסקולריים בקרב מתאמנים במועדוני כושר ובקרב מתאמנים אתלטים תחרותיים. למרות הפופולריות של אימוני החבל, מעט מאוד ידוע על הדרישות המטבוליות הדרושות לאימונים. מחקר זה בודק את הדרישות המטבוליות שאדם זקוק לו באימון של קפיצה בחבל שמשכו 10 דקות.
פרוטוקול האימון בחבל:במהלך עשר הדקות משולבות 15 שניות של קפיצות בחבל עם ידיים מורמות מעלה בתנועת גלים (מה שנקרא (vertical double arm wave ו- 45 שניות מנוחה. סה"כ: 10 חזרות.
בבדיקה המטבולית נמדדו: קצב הלב, סף חומצת חלב וצריכת חמצן מירבית. לפי ערכי מדדים אלו מצאו כי משתתפי הקבוצה חוו אימון עצים קרדיווסקולרי אינטנסיבי בדופק לב גבוה ושריפת קלוריות מוגברת. בהחלט ניתן לומר שזהו אימון אפקטיבי שתורם רבות לשיפור סבולת לב ריאה.
לסיכום, אימון קפיצה בחבל עשוי בהחלט להיות יעיל להשגת מטרות אימון רבות כפי שצוינו לעיל. עם זאת, חשוב לעשות התאמה של האימון לסוג המתאמן, לערוך הפסקות במידת הצורך בין הקפיצות ועוד וכך להשיג תוצאות מצוינות.

סתם משהו שקראתי שיכול לעניין אותך,

במחקר שהתפרסם במגזין J Sports Med Phys Fitness נבדקה ההשפעה מטבולית של אימוני חבל.
בבדיקה המטבולית נמדדו: קצב הלב, סף חומצת חלב וצריכת חמצן מירבית. לפי ערכי מדדים אלו מצאו כי משתתפי הקבוצה חוו אימון עצים קרדיווסקולרי אינטנסיבי בדופק לב גבוה ושריפת קלוריות מוגברת. בהחלט ניתן לומר שזהו אימון אפקטיבי שתורם רבות לשיפור סבולת לב ריאה. קפיצה בחבל והשפעה על יכולת גופנית והוצאה קלורית מאת: ד"ר איתי זיו
שיפור יכולת אירובית, השפעה חיובית על מערכות שלד-שריר (לרבות יצירת עומס על עצמות השלד), הגברת ההוצאה הקלורית, שיפור הקואורדינציה ושיווי המשקל ועוד, מהווה רק רשימה חלקית של היתרונות הרבים של קפיצה בחבל (או בשמה המוכר האחר: "דלגית"). היתרון הגדול גם של קפיצה בחבל הנו הזמינות הרבה כך שניתן לבצע את האימון בכל מקום וזמן באמצעות חבל קפיצה. בנוסף, עלות החבל זולה במיוחד ולכן מהווה הדבר עוד סיבה מדוע ניתן להמליץ על סוג אימון זה למתאמנים רבים.

נציין ונאמר שישנם ענפי ספורט מסוימים בהם אפילו ישנה המלצה של מאמני הכושר לעשות שימוש בחבל הקפיצה לשם שיפור יכולת גופנית, קואורדינציה ועוד וכן בשל התנועה הדומה של הגפיים התחתונות כפי שנעשה באותו ענף ספורט ספציפית לרבות: משחקי כדור מסוימים, אומניות לחימה (לרבות אגרוף) ועוד.
אימון של קפיצה בחבל עשוי שלא להתאים לסוגי אנשים שונים לרבות:
1. מבוגרים וקשישים – שאצל חלקם הקואורדינציה ושיווי המשקל ירודים ויתקשו לבצע את האימון.
2. אנשים וילדים כבדי משקל – שיתקשו, בין השאר, בשל המשקל העודף לנתר וכמובן להתמיד בפעילות לא קלה זו.
3. מתאמנים בעלי כושר אירובי לקוי – בקפיצה בחבל, במיוחד אצל אנשים לא מאומנים, הדופק עולה במהירות, יחסית ולא לכל אחד הדבר מתאים. ייתכן גם שבשל כך אותם מתאמנים יפסיקו את הפעילות בשל הדופק הגבוה אליו הם אינם מורגלים. במקרים אלה יש לבחור בסוגי אימונים אחרים מתאימים יותר.
4. אנשים הלוקים במחלות שכיחות – גם במקרה זה חשוב לנקוט במשנה זהירות וייתכן שהקפיצה בחבל לא תתאים במקרה זה. אנשים הלוקים במחלות לב או יתר לחץ דם בהחלט ייתכן שהפעילות הזו מומלצת להם בהסתייגות.
5. בעיות אורטופדיות – במקרים, למשל, של בעיות במפרק הברך, קרסול ועוד עשויים שלא להתאים לאותם מתאמנים באופן זמני (או קבוע) ובכל מקרה יש לבחון לגופו של עניין ופעילות שכזו צריכה להיות בהמלצה של איש מקצוע בתחום.

אפשרויות הקפיצה בחבל
מגוונות במיוחד וניתן למנות לדוגמה: קפיצה תוך כדי דילוג לפנים, קפיצה תוך העברה של החבל פעמיים בכל ניתור, קפיצה תוך העברת משקל לרגל לרגל (כמו שמקובל בתנועות של המתארגפים), קפיצה תוך מעבר מכשולים מסוגים שונים ועוד. או אז ניתן לשפר גם יכולת ספורטיבית באופן ממשי והדבר נעשה בהתאמה לסוג הספורט, רמת הספורטאי, מספר האימונים בשבוע ועוד. כמו כן, ניתן להוסיף משקל על המתאמן באמצעות תרמיל גב מיוחד ועוד וכך להעלות את דרגת הקושי באופן ממשי.
כשרמת המתאמן לא גבוהה ניתן להמליץ על קפיצה במינון של זמן או מינון של חזרות. לדוגמה, קפיצה של 60 שניות ברציפות ומיד לאחר מכן הפסקה של 30 שניות וחוזר חלילה. לחילופין, ניתן להמליץ על 50 קפיצות, מנוחה דקה וביצוע 50 קפיצות נוספות. על כל משימה גופנית שכזו חוזרים מספר פעמים וכמובן בהתאמה לרמת המתאמן, סוג האימון המבוצע ועוד.

להלן שני מחקרים שנעשו בתחום:

1. במחקר שהתפרסם במגזין J Sports Med Phys Fitness בשנת 2013 נבדק נושא של אימוני קפיצות בחבל (עם ו/או בלי משקל) וההשפעה שלהם על כוח, קואורדינציה פרופריוספציה אצל נערות שחקניות כדור-עף

מטרת המחקר היתה להעריך את האפקט המתקבל מתוך תכנית אימונים בת 12 שבועות ובה אימוני קפיצות חבל ואימוני קפיצות חבל עם משקל.
הפרמטרים הנבדקים כוללים קואורדינציה תנועתית רב מפרקית (בשרשרת קינמטית סגורה), פרופריוספציה, כוח (פעולות קונצנטריות ואקסצנטריות) וסבולת אצל שחקניות כדורעף בגיל ההתבגרות.
ההשפעה הגדולה ביותר והשינויים העיקריים נצפו בעיקר בשיפור השלב האקסצנטרי במבחני הסבולת אצל הקבוצה שהתאמנה באימוני קפיצות חבל עם משקל. ניתן לומר שכתוצאה ממחקר זה, אפשר להסיק שהוספה של אימוני קפיצות בחבל לתכניות אימונים משפרות תנועת מפרקים וקואורדינציה. בהוספה של אימוני קפיצות בחבל עם משקל – חל שיפור גדול ומשמעותי יותר לעומת הוספה של אימוני קפיצות בחבל ללא משקל. שיפור משמעותי זה נראה בעיקר בעלייה ברמת הקואורדינציה, בשלב האקסצנטרי של מבחני הסבולת וכן עלייה בכוח.

2. במחקר שהתפרסם במגזין " J Sports Med Phys Fitness נבדקה ההשפעה מטבולית של אימוני חבל.
בבדיקה המטבולית נמדדו: קצב הלב, סף חומצת חלב וצריכת חמצן מירבית. לפי ערכי מדדים אלו מצאו כי משתתפי הקבוצה חוו אימון עצים קרדיווסקולרי אינטנסיבי בדופק לב גבוה ושריפת קלוריות מוגברת. בהחלט ניתן לומר שזהו אימון אפקטיבי שתורם רבות לשיפור סבולת לב ריאה.
לסיכום, אימון קפיצה בחבל עשוי בהחלט להיות יעיל להשגת מטרות אימון רבות כפי שצוינו לעיל. עם זאת, חשוב לעשות התאמה של האימון לסוג המתאמן, לערוך הפסקות במידת הצורך בין הקפיצות ועוד וכך להשיג תוצאות מצוינות.

אוקיי, קראתי.
מתי טקס חלוקת הדוקטורט?
הוא ייערך בזום, לאור המצב?

אוקיי, קראתי.
מתי טקס חלוקת הדוקטורט?
הוא ייערך בזום, לאור המצב?

תשמעי אני לא מקבל תמלוגים על כל אחד שקופץ בחבל.
אם זה לא נראה לך זה בסדר, סליחה על ההתעכבות בנושא.

בהצלחה בדרך שתבחרי בה, יום מקסים.

תשמעי אני לא מקבל תמלוגים על כל אחד שקופץ בחבל.
אם זה לא נראה לך זה בסדר, סליחה על ההתעכבות בנושא.

בהצלחה בדרך שתבחרי בה, יום מקסים.
אומייגאד, מה? 😳
חחחח לאלאלא! זה היה בצחוק בקטע ממש טוב חחח...
בקטע מפרגן ש'שאפו על ההשקעה' וכו חחח
סליחה אם לא הייתי מובנת 😅

אומייגאד, מה? 😳
חחחח לאלאלא! זה היה בצחוק בקטע ממש טוב חחח...
בקטע מפרגן ש'שאפו על ההשקעה' וכו חחח
סליחה אם לא הייתי מובנת 😅

חחח הכל בסדר, עוד לא הגעתי למצב של להיפגע פה מדעות של מישהו.
סתם עניין שנכנסתי אליו לא מזמן כל האירובי אז כן קצת התענייתי בזה מעבר.

בכל מקרה אני בטוח שלא הייתה כוונה רעה ואני בטוח שאת תמצאי את הפיתרון האידיאלי בשבילך כמו שאת מצליחה לרוב.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית