אז "גזלו" אולי זה לא מילה מתאימה, אבל למה זה אמור לעניין אותי בתור לקוח כמה מי משלם על מה? אין לי מכונה שמדפיסה כסף, אני עובד בשבילו ואם אני יכול לקנות את אותו מוצר בפחות כסף אני אעשה את זה.מי שכתב כאן שגזלו מכם כספים על חלבון בזמן שחברות אחרות בחו"ל לוקחות פחות אז אתם לא ממש מבינים את העלויות בלהחזיק חנויות קימונעות בישראל.
דבר ראשון הזמנות בחו"ל עד $75 אינן חייבות במע"מ. אז כבר חסכתם 17%. ז"א שאם חלבון במקור עולה 180 ש"ח, בישראל החנויות ימכרו ב-210 ש"ח שזה 30 ש"ח תוספת למדינת ישראל כמס.
דבר שני השכירות של חנות כמו אמינושופ בקניונים השונים שהיא השכירה הייתה בעלות של 10,000-18,000 ש"ח בחודש כולל כל ההצאות הנלוות (תלוי במיקום. בנתניה לדעתי העלות הייתה הגבוהה ביותר).
עובד שמקבל 30 ש"ח לשעה כפול 12 שעות שהחנות עובדת ביום זה 360 ש"ח ליום לעובד (לערך 450 ש"ח כי צריך להפריש לפנסיה, ביטוח לאומי וכו'). יש גם מנהל רשת ועובדים נוספים ברקע, עיצובים, תחזוקה של עמודים ברשת החברתית, פרסומים ממומנים שעושים, הוצאות שינוע מהמפעלים למחסנים ומהמחסנים לחנויות, חומרי גלם יקרים יותר (יש מונופול בנושא בישראל), עלויות רגולציה (אישור ייבוא - משרד הבריאות עושה מוות בנושא) וכך תגיעו להפרשים במחיר.
הרווח הממוצע של חנות כמו אמינושופ על כל פח חלבון הוא כ-30% שזה מה שנהוג לקחת כרשת קימונעית ככה שחזירים לא היו פה. ההזמנות מחו"ל וניהול כושל של הרשת הוא זה שגמר אותה. הייתי אומר השני יותר מהראשון.