הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דל פחמימה

ליאמוש

משתמש קבוע
1,719
1,616
נק' מוניטין:
3,578
1,719
1,616
מה אני יכולה לעשות אם אני מרגישה שפחמימות לא עושות לי טוב ושאני על דל פחמימה אני פשוט לא נכנסת לשירותים גם במשך ימים? זה לא שאני מאמינה למיתוס או חושבת שפחמימות זה רע. אני פשוט מרגישה שאחרי פחמימות הגוף שלי עייף בעיקר תחושת נפיחות וכבדות גם ברמה של 100 גרם אורז אחרי בישול ואני צריכה לשבת במשך חצי שעה בלי לזוז כדי לעכל. ואולי זה פסיכולוגית אבל אני יכולה לאכול חביתה עם גבינה ולשבוע. אבל אם אם אני מוסיפה לצורך העיניין 1-2 פרוסת לחם זה כיאילו פותח לי את התיאבון. בהתחלה חשבתי שזה נובע כי אני צורכת כמויות גדולות של אוכל אבל עכשיו אני צורכת הרבה פחות אוכל, לסיכום - כרגע אני אוכלת בעיקר חלבון ושומן,ומעט מהפחמימות נובעות בעיקר מהירקות או דברי חלב ומרגישה הרבה פחות נפוחה ונוזלית, קלילה ברמה שאני יכולה לרוץ אחרי ארוחה, רק הקטע של היציאות מפריעות לי. לדעתכם מספיק ירקות ואולי תוספת של אבקת סיבים תזונתיים תפתור את העיניין?

נורמלקס יסגור לך את הפינה.. אם זה מה שאת שואלת..
דברי חלב רעים בלי קשר למרות שגם אני צורך

נקודה ששמתי לב שחלבון הוא מייבש וצריך לשתות הרבה מים, וכמובן סיבים זה חשוב, וירקות זה מקור נהדר לויטמינים סיבים וכמובן נוזלים..

כמו כן, את יכולה לאכול בסוף הארוחה כקינוח של ממרח או רוטב שזיפים או רסק כלשהו בסגנון, זה תרופת סבתא שסליחה על השפה, תנגיש לך את האסלה יותר טוב ותסגור לך את הפינה..

מקווה שעניתי לשביעות רצונך בברכת חג פסח כשר ושמח

• פותח/ת השרשור
נורמלקס יסגור לך את הפינה.. אם זה מה שאת שואלת..
דברי חלב רעים בלי קשר למרות שגם אני צורך

נקודה ששמתי לב שחלבון הוא מייבש וצריך לשתות הרבה מים, וכמובן סיבים זה חשוב, וירקות זה מקור נהדר לויטמינים סיבים וכמובן נוזלים..

כמו כן, את יכולה לאכול בסוף הארוחה כקינוח של ממרח או רוטב שזיפים או רסק כלשהו בסגנון, זה תרופת סבתא שסליחה על השפה, תנגיש לך את האסלה יותר טוב ותסגור לך את הפינה..

מקווה שעניתי לשביעות רצונך בברכת חג פסח כשר ושמח
שותה מעל 5 ליטר ביום של מים ככה שלא חושבת שזו הבעיה, תודה רבה על התשובה. חג שמח

קודם כל אני כמעט בטוחה שזה לא בריא בשום צורה,וגם תחושת כבדות תמידית שמפריעה לי להתנהל ביום יום
בזמנו השתמשתי ב Activated Charcoal, עזר לי מאוד להתמודד עם התחושה הזאת!
הייתי במסה של החיים והייתי חיית בילויים לא קטנה ולצאת שכולך כבד מארוחה גדולה זה לא כיף אבל כדור 2 של זה כמה דקות מנוחה ושירותים בקטנה ואתה כמו חדש, ממליץ בחום, כמו כן יש לזה תכונות של טיהור מערכות הגוף, כן כן, ואם את נועזת אפילו תוכלי להלבין עם זה שיניים, בעברית זה נקרא פחמן פעיל למיטב ידיעתי, ממליץ לקנות מiherb בטח יש להם

מה אני יכולה לעשות אם אני מרגישה שפחמימות לא עושות לי טוב ושאני על דל פחמימה אני פשוט לא נכנסת לשירותים גם במשך ימים? זה לא שאני מאמינה למיתוס או חושבת שפחמימות זה רע. אני פשוט מרגישה שאחרי פחמימות הגוף שלי עייף בעיקר תחושת נפיחות וכבדות גם ברמה של 100 גרם אורז אחרי בישול ואני צריכה לשבת במשך חצי שעה בלי לזוז כדי לעכל. ואולי זה פסיכולוגית אבל אני יכולה לאכול חביתה עם גבינה ולשבוע. אבל אם אם אני מוסיפה לצורך העיניין 1-2 פרוסת לחם זה כיאילו פותח לי את התיאבון. בהתחלה חשבתי שזה נובע כי אני צורכת כמויות גדולות של אוכל אבל עכשיו אני צורכת הרבה פחות אוכל, לסיכום - כרגע אני אוכלת בעיקר חלבון ושומן,ומעט מהפחמימות נובעות בעיקר מהירקות או דברי חלב ומרגישה הרבה פחות נפוחה ונוזלית, קלילה ברמה שאני יכולה לרוץ אחרי ארוחה, רק הקטע של היציאות מפריעות לי. לדעתכם מספיק ירקות ואולי תוספת של אבקת סיבים תזונתיים תפתור את העיניין?
אין צורך לזרוק כסף על כל מיני תוספים שאת לא צריכה ועוזרים בעיקר לחשבון הבנק של בעלי החברה,
בירקות ופירות יש מספיק סיבים תזונתיים לסגור לך את הכמות שהגוף צריך

להימנע לגמרי מפחמימות זה רעיון ממש לא טוב, לחיות על חלבון וטיפה שומן יעשה יותר נזק מתועלת, נתחיל מהמסת שריר שתאבדי, נמשיך לזה שהגוף צריך גם פחמימה לתפקודו ונסיים בזה שבסוף הגוף שלך יכנס למנגנון הישרדות-ישמור על מאגרי השומן וישתמש תחילה בפחמימה שאת בקושי מכניסה ואז בחלבון הקיים בגוף,והתוצאה ירידה במסת שריר שזה מצב חלם

תכניסי פחמימות קלילות לדוגמא תפוחי אדמה/פריכיות אורז ולאט לאט תלכי לכיוון פחמימה יותר כבדה-לחם קל-לחם מלא-אורז וכו

הירקות יתנו לך את כל מה שאת צריכה כולל סיבים תזונתיים בנוסף לזה שחלקם גם משפרים ומגבירים קצב חילוף חומרים

בנוסף יש ירקות שמומלץ להימנע מהם עקב זה שהם עושים גזים בצורה טיפה מוגזמת, לדוגמא כרוב... הוא עושה כלכך הרבה גזים שאת כל היום תשמעי כמו קוטנוע טוסטוס,

נערך לאחרונה:
אני אישית אוכל 90 גר׳ פיבר 1 שזה בערך 30 גר׳ פחמימה או ברנפלקס אקסטרה פיבר שזה גם פחות או יותר אותם ערכים, זה משביע ועוזר המון במצב הנ״ל.

• פותח/ת השרשור
המחסור ביציאות יכול להיות במחסור בצריכת שומן, סיבים תזונתיים או שתיית נוזלים במהלך היום
מים אני שותה מעל 5 ליטר כל יום ככה שזה לא נראה לי הסיבה, גם לגבי שומן,בגלל שאני לא צורכת כמעט פחמימה הרוב הולך לשומן וחלבון. ויש לי המון המון שומן בתפריט שמקורו בעיקר לא רווי. לכן זה רק סיבים תזונתיים כי אני לא צורכת כמעט פחמימות שהם לא ירקות. לכן אני שואלת אם תיסוף של סיבים תזונתיים יכול לעזור במקרה הזה. כי לצרוך פחמימות עושה לי קצת רע.

חוץ מזה. אין אפקט שלילי בחיטוב על כך שאני לא צורכת כמעט פחמימות. נכון?

מים אני שותה מעל 5 ליטר כל יום ככה שזה לא נראה לי הסיבה, גם לגבי שומן,בגלל שאני לא צורכת כמעט פחמימה הרוב הולך לשומן וחלבון. ויש לי המון המון שומן בתפריט שמקורו בעיקר לא רווי. לכן זה רק סיבים תזונתיים כי אני לא צורכת כמעט פחמימות שהם לא ירקות. לכן אני שואלת אם תיסוף של סיבים תזונתיים יכול לעזור במקרה הזה. כי לצרוך פחמימות עושה לי קצת רע.

אם לא תנסי, איך תדעי?

להחסיר ממשהו זה לרוב לא הדרך האידיאלית לבריאות זה נשמע לי מאוד פסיכולוגי העניין
אני אישית אוכל 90 גר׳ פיבר 1 שזה בערך 30 גר׳ פחמימה או ברנפלקס אקסטרה פיבר שזה גם פחות או יותר אותם ערכים, זה משביע ועוזר המון במצב הנ״ל.
90 גרם זה מלאא יש בפייבר 1 ב40 גרם כמות יפה ומדוייקת מסיבים אם זו המטרה (בהקשר של יציאות אז אני משער..)

תנסי לצרוך 2 כפות בנפייבר ביום לראות אם זה עוזר. או לצרוך יותר ירקות ירוקים שהם עתירים בד"כ בסיבים

מניסיון מה שעליי עובד , אם אני צורך ת30-40 גרם סיבים היציאות והכל תקין מאוד , בימים שאני צורך פחות מזה משמעותית אני מרגיש את זה ויש פחות יציאות ואפילו פעם ביומיים כזה . צריך לדעת מה הכמות שמשפיע עלייך לטובה בהתחלה היו ימים שהייתי מגיע לאזור ה50 גרם והגוף לא עמד בזה וזה עשה באלגן בגלל זה אני על אזור ה30-40 שזה טוב בשבילי , לדעתי זה יכול לעשות הבדל תנסי לצרוך יותר סיבים , דרך אגב בגלל שאני זוכר אותך מהדיבורים על החטיפי חלבון אני רק אומר שלי אישית הסיבים שהיו שם לא עשו הכי טוב אין לי מושג למה לעומת סיבים מירקות שיבולת שועל וכל זה שמשפיעים ממש טוב על המערכת עיכול אצלי . אז רק נקודה למחשבה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית