הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

משהו שתמיד סקרן אותי

@elchonon אולי אני קופץ פה מעל הפופיק אבל באשר לפסקה האחרונה, קראתי בכתבה שם את הנ"ל

" הרב טוען כי בספרות היהודית ישנם אזכורים לצמח הקנאביס עוד מהמאה השנייה לספירה. במסכת כלאיים מוזכרת זריעת שדה בצמח הקנבוס. רבי דוד בן שלמה אבן זמרא, שנולד בסוף המאה ה-15 והיה מנהיגם הרוחני של יהודי מצרים, פירש את אותה משנה ותיאר כך את השימוש בקנאביס: “עלי הקנבוס אוכלין אותו במצרים, ומשכר, ואומרים שהוא משמח”.

אולי לשיטתו יש מקום להיתר, הרי הוא בחן לדבריו את פסק הרב, והביא אסמכתות אחרות והסברים למה מותר, והרב מהמאה ה15 יותר גדול מהרב מהמאה ה20 אבל עזוב את הרב, הוא השתמש במשנה כדי לבטל את הפסק דין לכאורה...

ומעבר לסוגייה הזאת, מהיכרותי עם 'סם' הקנאביס, יש צרכנים שזקוקים לו מבחינה רפואית, מבחינתם זה תרופה, אולם כדי לקבל את היתרונות שבו הם מתייחסים אל הצריכה שלו מעת לעת כפנאי ויש מקום במחשבה להתיר להם לצרוך 'לפנאי' כי הרי זה תרופה עבורם, כל מי שמבין באיך הקנאביס עובד או משפיע בשיכוך כאבים וכדומה יכול להבין..

לגבי המאמר שהרב הזה כתב בו הוא בחן את דעתו, סבר שהוא לא טעה אך עדיין חולק עליו ולשיטתך הוא עדיין לא יכול לבטל את פסק דינו, האם ניתן להגיד פה "אין גוזרים גזירה שאין רוב הציבור יכול לעמוד בה" ואם כל הדברים האלה לא מניחים את דעתך, אני משער שנצטרך לבקש את תגובת הרב עצמו שהתיר ולכאורה ביטל פסק דין של רב גדול ממנו שיבהיר הכיצד יכול לעשות כן..

בנושא אחר, לאחרונה היה את העניין עם פסח והסערה עם הזום שהיה רבנים שהתירו להשתמש בשיחת וידאו בחג וחלק אמרו שגם במקרה שאין פיקוח נפש, יצאו לי העיניים מהחורים ואמרתי wtf וכנראה שלא הייתי היחידי כי היה עוד כמה רבנים שהרימו קול צעקה בנידון
להשתמש בקבלה כמקור מדעי זה קצת מופרך

זה לא, זה ממכר בתנאים המתאימים לבנאדם המתאים, בידיוק כמו אלכוהול, הימורים, שוקולד, או כל דבר אחר.
מי שיש לו בעיה יש לו בעיה, אבל זה לא אומר שזה תופס לכולם

זה שזו הדעה שלך זה יפה, אבל זה צריך להיות מגובה במשהו.
והשלכות על הנפש, כמו שאמרתי קודם, תלוי בנפש
"לגבי מה המדע אומר, לא התייחסתי בתגובה זאת לכך" בסוף של התגובה שלי כתבתי את זה למען הסר ספק, אוסיף ואציין שעבורי הקבלה, מה שהצליחו להבין ממנה האנשים הפשוטים והיא לא אבדה בתרגום היא מקור מדעי לא מופרך בכלל, בתור אדם מאמין.

לגבי השפעות על המוח ואיך זה ממכר בשונה מדברים אחרים, יש על זה מחקרים וצירפתי קישור לכך.. וכן אני מסכים איתך שאפשר לסייג כל התמכרות בהינתן תנאים.. אבל להגיד כן זה בסדר לנער אין שום בעיה תאונן חופשי... זה קצת כמו להגיד לאדם שמן, תאכל כמה שוקולד שבאלך זה בסדר... זה גובל ברשלנות פושעת לפי דעתי, לכן העלתי את כל הדקויות פה

לדעתי, לא יודע מה המדע אומר על זה, כל נפש שצופה באימה או נחשפת לסנאפ או לקרב, מושחתת אט אט, כראיה לכך ptsd הלומי קרב וכיוצא בזה

" הרב טוען כי בספרות היהודית ישנם אזכורים לצמח הקנאביס עוד מהמאה השנייה לספירה. במסכת כלאיים מוזכרת זריעת שדה בצמח הקנבוס. רבי דוד בן שלמה אבן זמרא, שנולד בסוף המאה ה-15 והיה מנהיגם הרוחני של יהודי מצרים, פירש את אותה משנה ותיאר כך את השימוש בקנאביס: “עלי הקנבוס אוכלין אותו במצרים, ומשכר, ואומרים שהוא משמח”.

אולי לשיטתו יש מקום להיתר, הרי הוא בחן לדבריו את פסק הרב, והביא אסמכתות אחרות והסברים למה מותר, והרב מהמאה ה15 יותר גדול מהרב מהמאה ה20 אבל עזוב את הרב, הוא השתמש במשנה כדי לבטל את הפסק דין לכאורה...
אכן יש מקורות לשימוש לכאורה בקנאביס בזמן הגמ' ואפילו על ידי רבנים.
אך למרות הידיעה הזאת הר' משה פסק את הפסק שלו. אם תסתכל בספר שלו, תראה איך למרות הגמ' הוא פסק את הפסק.
ומעבר לסוגייה הזאת, מהיכרותי עם 'סם' הקנאביס, יש צרכנים שזקוקים לו מבחינה רפואית, מבחינתם זה תרופה, אולם כדי לקבל את היתרונות שבו הם מתייחסים אל הצריכה שלו מעת לעת כפנאי ויש מקום במחשבה להתיר להם לצרוך 'לפנאי' כי הרי זה תרופה עבורם, כל מי שמבין באיך הקנאביס עובד או משפיע בשיכוך כאבים וכדומה יכול להבין..
ר' משה לא כתב דבר על שימוש תרופתי, השואל היה בחור בישיבה ששאל לגבי שימוש בין חברים, ועל זה ר' משה נתן את הפסק שלו.
לגבי המאמר שהרב הזה כתב בו הוא בחן את דעתו, סבר שהוא לא טעה אך עדיין חולק עליו ולשיטתך הוא עדיין לא יכול לבטל את פסק דינו, האם ניתן להגיד פה "אין גוזרים גזירה שאין רוב הציבור יכול לעמוד בה" ואם כל הדברים האלה לא מניחים את דעתך, אני משער שנצטרך לבקש את תגובת הרב עצמו שהתיר ולכאורה ביטל פסק דין של רב גדול ממנו שיבהיר הכיצד יכול לעשות כן..
זאת לא גזירה אלא פסק הלכה. גזירה זה דבר שכולם עושים והרבנים ביחד (המון רבנים)רואים צורך לבטל הרגל, לדוגמה גזירה עתיקה לא לרכוב על סוס בשבת. עישון קנאביס זה לא דבר שכל אדם נורמלי הורגל בו, וזה לא דבר שהיה נחשב מותר שר' משה בא לאסור.
הוא מנמק על סמך המצב של בחורי הישיבות, ההצלחה של הבחורים בלימוד תורה ותפילה עם הקנאביס ודעת ההורים שלהם ועוד כדי לקבוע שעל פי ההלכה זה אסור, לא גזירה.
בנושא אחר, לאחרונה היה את העניין עם פסח והסערה עם הזום שהיה רבנים שהתירו להשתמש בשיחת וידאו בחג וחלק אמרו שגם במקרה שאין פיקוח נפש, יצאו לי העיניים מהחורים ואמרתי wtf וכנראה שלא הייתי היחידי כי היה עוד כמה רבנים שהרימו קול צעקה בנידון
זה הזוי ברמות. אני חייב לציין שאף רב שידוע כרב לא התיר כזה דבר.
זה מגיע מדוקטורים רבנים למינהם ולא מאנשים שמקובלים בציבור עם סמיכה מרבנים גדולים אחרים.

זה הזוי ברמות. אני חייב לציין שאף רב שידוע כרב לא התיר כזה דבר.
זה מגיע מדוקטורים רבנים למינהם ולא מאנשים שמקובלים בציבור עם סמיכה מרבנים גדולים אחרים.

לא מדוייק, ההיתר לעשות זום הוא ע"פ השיטה שמותר להשתמש בחשמל ביום טוב (הרב משא"ש)אשר מי שהולך ע"פ הפסקים שלו יכול להדליק חשמל - (חלק מהסוגים) ולכן באה הפסיקה שזום מותר מרבנים סמוכים

לא מדוייק, ההיתר לעשות זום הוא ע"פ השיטה שמותר להשתמש בחשמל ביום טוב (הרב משא"ש)אשר מי שהולך ע"פ הפסקים שלו יכול להדליק חשמל - (חלק מהסוגים) ולכן באה הפסיקה שזום מותר מרבנים סמוכים
אתה מכיר אנשים שהולכים על פיו?
כשהייתי ילד שמעתי על תלמיד חכם שהתיר להדליק אור ביו"ט ונידו אותו.

היא מקור מדעי לא מופרך בכלל
האמת שכן

לגבי השפעות על המוח ואיך זה ממכר בשונה מדברים אחרים, יש על זה מחקרים וצירפתי קישור לכך.. וכן אני מסכים איתך שאפשר לסייג כל התמכרות בהינתן תנאים.. אבל להגיד כן זה בסדר לנער אין שום בעיה תאונן חופשי... זה קצת כמו להגיד לאדם שמן, תאכל כמה שוקולד שבאלך זה בסדר... זה גובל ברשלנות פושעת לפי דעתי, לכן העלתי את כל הדקויות פה
המחקרים האלה חסרי משמעות לאשים רגילים, שים לב שהם מדברים על הפרעות, לא על מוח בריא.
המחקרים מראים גם שגבינה מבחינה ביולוגית ממכרת כמו קוקאין, אבל בפועל אין לה אספקט חברתי שמאפשר התמכרות אמיתית.
מי שיש לו התמכרות צריך לטפל בבעיה, ומי שאין לו אז אין במה לטפל

לדעתי, לא יודע מה המדע אומר על זה, כל נפש שצופה באימה או נחשפת לסנאפ או לקרב, מושחתת אט אט, כראיה לכך ptsd הלומי קרב וכיוצא בזה
גם פה נכנס האספקט החברתי. אם תלמד מישהו שפורנוגרפיה זה השטן, אז כל פעם שהוא יחשוף את עצמו למשהו כזה הוא ירגיש שהוא משחית את עצמו ויצטלק עם הזמן, אבל אם תלמד אותו שזה בסדר אז הוא ישאר בסדר כל עוד הוא לא חושף את עצמו בכוונה לדברים שגורמים לו להרגיש רע

אתה מכיר אנשים שהולכים על פיו?
כשהייתי ילד שמעתי על תלמיד חכם שהתיר להדליק אור ביו"ט ונידו אותו.
מכיר, אבל לא העדה והקהילה שלי, בנוסף כמו שאתה יודע לא רק הוא התיר. הנקודה היא שהפסיקה שלהם נכונה ומדוייקת ויצאה מפי רבנים סמוכים, העניין הוא שהיא לקבוצה ספציפית מאוד. אבל ברגע שיש "כותרת" משמיטים חלק מהדברים..

אגב, לגבי הנידוי נאמר שהנידוי מתבצע רק כלפי לאדם שאין סמכות לתת עליו את הדין. לדוגמא בבבל, והכלי הזה כל כך עוצמתי שמאוד הגבילו את השימוש בו. רבנים שנידו רק ע"פ פסק (שאגב הוא נכון) לא הייתי מביא אותם כדוגמא
פה נכנס האספקט החברתי. אם תלמד מישהו שפורנוגרפיה זה השטן, אז כל פעם שהוא יחשוף את עצמו למשהו כזה הוא ירגיש שהוא משחית את עצמו ויצטלק עם הזמן, אבל אם תלמד אותו שזה בסדר אז הוא ישאר בסדר כל עוד הוא לא חושף את עצמו בכוונה לדברים שגורמים לו להרגיש רע

שנייה.. אז פרונו לא דופק את המוח?

לא, למה שהוא כן ידפוק?
אני ממש לא מבין גדול בתחום ותכלס מה שאני יודע זה מאנשים שדיברו אצלנו בבית הספר אבל מה שאני זוכר זה
1. מאוד קשה להפסיק עם זה
2. מחפיץ נשים
3 . יש ציפייה שיחסי המין בעתיד יהיו כמו אלו שרואים בפורנוגרפיה

1. מאוד קשה להפסיק עם זה
רק למי שיש התמכרות. השאלה היא גם למה להפסיק עם זה. אם יש לך סיבה אז סבבה, אם לא אז לא רואה סיבה למה תצטרך להכריח את עצמך להפסיק

2. מחפיץ נשים
אם החינוך המיני שלך הוא רק מפורנו אז כנראה שכן. הכל מתחיל ונגמר בחינוך

בידיוק כמו 2

רק למי שיש התמכרות. השאלה היא גם למה להפסיק עם זה. אם יש לך סיבה אז סבבה, אם לא אז לא רואה סיבה למה תצטרך להכריח את עצמך להפסיק

אם החינוך המיני שלך הוא רק מפורנו אז כנראה שכן. הכל מתחיל ונגמר בחינוך

בידיוק כמו 2
זאת התחמקות מהשאלה.
@Yonatann שאל שלכאורה קשה להפסיק. ואתה מנגד משיב, אם אין סיבה כנראה שקשה.
הנקודה הסופית היא, שאם נכנסת לזה ותראה סיבה להפסיק, אז עם כל הידע והרצון עלול להיות לך מאוד קשה להפסיק, אני לא חושב שיש חולקים על זה.

חיפוץ מיני לא קשור לחינוך מיני.
אם אני יורק על נשים ומתנהג כלפי נשים כאל חפצים, אבל החינוך המיני שלי הגיע מהליברליות האמריקאית.זה לא משנה את האקט עצמו, שהיא החפצת נשים.
פורנו היא אבי אבות החפצת הנשים, וזה לא משנה מאיפה החינוך שלך. אל תגיד שאתה מכבד נשים ורואה בהם שווים אם אתה רואה ותומך בהחפצה שלהם.
בלי להיכנס יותר מידי לדקויות, אבל אני חושב שאין טעם להיתמם ולחשוב על פורנו כקיום יחסים מול מלצמה, זה יותר כמו ניתוח לא פולשני והרבה תעתועים שלא מזכירים בכי הוא זה את הדבר הטהור והאינטימי שיחסים מיניים אמורים להיות.

לא, למה שהוא כן ידפוק?

הטענה הכי מפורסמת היא שהוא דופק את ''הרצפטורים'' והרגישות לדופמין בהקשר של יחסי מין או אפילו באופן כללי (סתם להתחרמן)
כדוגמה: רק פורנו ''יעשה לך את זה'' ותצטרך גירויים חזקים מאוד בכל פעם בכדי להפעיל תחבר או לקבל גירויים מיניים בכללי, לעומת אדם שלא צופה בפורנו
שהוא ''מכונת סקס'' או ''מכונת זקפות'' מכל דבר קטן, והסף גירוי שלו נמוך.

אני אישית צופה די הרבה והסף גירוי שלי נמוך בטירוף...ככה שעלי אישית זה לא משפיע לפחות.
אני מכונת זקפות בכל מצב 🤤

זאת התחמקות מהשאלה.
@Yonatann שאל שלכאורה קשה להפסיק. ואתה מנגד משיב, אם אין סיבה כנראה שקשה.
הנקודה הסופית היא, שאם נכנסת לזה ותראה סיבה להפסיק, אז עם כל הידע והרצון עלול להיות לך מאוד קשה להפסיק, אני לא חושב שיש חולקים על זה.
מילת המפתח היא לכאורה.
אפשר להפסיק כל עוד רוצים, אבל גם צריך סיבה. אם אתה נהנה ממשהו, והוא לא גורם לך נזק, למה שתפסיק?
אם אני נהנה להרים משקולות, למה שאני אפסיק? אם אני נהנה מגבינה ואני לא רגיש ללקטוז, למה שאני אפסיק?

אם אני יורק על נשים ומתנהג כלפי נשים כאל חפצים, אבל החינוך המיני שלי הגיע מהליברליות האמריקאית.זה לא משנה את האקט עצמו, שהיא החפצת נשים.
בוא נבדיל בין חינוך שנקלט לחינוך שלא. אם חינכו אותך לכבד נשים ואתה לא עושה זאת, אז לא חונכת באמת.

פורנו היא אבי אבות החפצת הנשים, וזה לא משנה מאיפה החינוך שלך. אל תגיד שאתה מכבד נשים ורואה בהם שווים אם אתה רואה ותומך בהחפצה שלהם.
בהחלט יש שם החפצת נשים (גם גברים, אבל בצורה מינורית), אבל כל עוד לימדו אותך להבין שהמוצר שאתה צורך תופס רק במוצר עצמו ולא בחיים האמיתיים, אז אתה מסודר, זו שאלה של תיאום ציפיות.
כמו שרואים הרבה טמבלים שמנסים לחקות את הפעלולים שהם רואים בסרטי הוליווד, אותו הסיפור הוא כן, צריך להבין שמוכרים לך אשליה ולא מציאות

בלי להיכנס יותר מידי לדקויות, אבל אני חושב שאין טעם להיתמם ולחשוב על פורנו כקיום יחסים מול מלצמה, זה יותר כמו ניתוח לא פולשני והרבה תעתועים שלא מזכירים בכי הוא זה את הדבר הטהור והאינטימי שיחסים מיניים אמורים להיות.
זה כבר הבדלים בתפיסה של האקט, אבל קיימים הרבה סוגי סקס מחוץ לאקט אינטימי בין בני זוג
הטענה הכי מפורסמת היא שהוא דופק את ''הרצפטורים'' והרגישות לדופמין בהקשר של יחסי מין או אפילו באופן כללי (סתם להתחרמן)
כדוגמה: רק פורנו ''יעשה לך את זה'' ותצטרך גירויים חזקים מאוד בכל פעם בכדי להפעיל תחבר או לקבל גירויים מיניים בכללי, לעומת אדם שלא צופה בפורנו
שהוא ''מכונת סקס'' או ''מכונת זקפות'' מכל דבר קטן, והסף גירוי שלו נמוך.
בולשיט

מילת המפתח היא לכאורה.
אפשר להפסיק כל עוד רוצים, אבל גם צריך סיבה. אם אתה נהנה ממשהו, והוא לא גורם לך נזק, למה שתפסיק?
אם אני נהנה להרים משקולות, למה שאני אפסיק? אם אני נהנה מגבינה ואני לא רגיש ללקטוז, למה שאני אפסיק?
ובכך סגרנו את כל מכוני הגמילה וכל המושג "התמכרות".
בוא נבדיל בין חינוך שנקלט לחינוך שלא. אם חינכו אותך לכבד נשים ואתה לא עושה זאת, אז לא חונכת באמת.
או שההתנהגות שלך מעידה על התעלמות מהחינוך.

ובכך סגרנו את כל מכוני הגמילה וכל המושג "התמכרות".
התמכרות היא כבר נושא אחר, התמכרות היא חוסר היכולת להפסיק משהו גם עם רצון להפסיק, או חוסר היכולת להכיר בסיבות להפסיק צריכה של משהו (לא מדבר על זה שקיימות סיבות נגד, אלא שקיימות רק סיבות נגד)

או שההתנהגות שלך מעידה על התעלמות מהחינוך.
גם נכון, אבל מדובר עדיין על מצב שאדם לא חונך כראוי

התמכרות היא כבר נושא אחר, התמכרות היא חוסר היכולת להפסיק משהו גם עם רצון להפסיק, או חוסר היכולת להכיר בסיבות להפסיק צריכה של משהו (לא מדבר על זה שקיימות סיבות נגד, אלא שקיימות רק סיבות נגד)
יש אוהב, יש תלותי ויש מכור.
להפסיק משהו שאוהבים, כנראה שרצון וסיבה יספיקו.
להפסיק משהו שפיתחת תלות אליו, לפעמים רצון וסיבה לא יספיקו, אולי גם צריך סיוע פסיכולוגי או כלים אחרים.
התמכרות היא דבר הרבה יותר קשה ואין באמת הסכמה בין מה שלמדתי על הנושא להגדרה המדויקת שלה, אבל לכאורה צריך סיוע די תמידי כדי להישמר.

האם שייך התמכרות למין? גם זה נושא טעון במחלוקות ודעות.
בסופו של דבר, כמו סמים ואלכוהול, יכולות להיתפתח מצב שאדם רוצה להפסיק ולא מצליח, וזה מצב שאני חושב שכדאי לאנושות לנסות להימנע ממצב כזה, כמובן בחכמה.
גם נכון, אבל מדובר עדיין על מצב שאדם לא חונך כראוי
לא נראה לי, זה אדם שבחר להתעלם מהחינוך שלו. בסופו של דבר, זה הבחירה שמגדירה אותנו ולא החינוך שלנו.

יש אוהב, יש תלותי ויש מכור.
להפסיק משהו שאוהבים, כנראה שרצון וסיבה יספיקו.
להפסיק משהו שפיתחת תלות אליו, לפעמים רצון וסיבה לא יספיקו, אולי גם צריך סיוע פסיכולוגי או כלים אחרים.
התמכרות היא דבר הרבה יותר קשה ואין באמת הסכמה בין מה שלמדתי על הנושא להגדרה המדויקת שלה, אבל לכאורה צריך סיוע די תמידי כדי להישמר.
אני לא בטוח שקלינית זה נכון, אלא מדברים על מספר סוגים של התמכרויות מסיבות שונות, אבל אני מבין מה אתה אומר.
שתלות היא חוסר יכולת להתמודד בלי, והתמכרות היא "חובה" לצרוך משהו.
אבל בסופו של דבר מי שמפתח תלות או התמכרות לרוב יצטרך עזרה כדי לצאת מהעניין, ומי שלא צריך רק סיבה.
בשורה התחתונה, פורנו לא מחייב התמכרות, ואפשר לצרוך אותו בצורה בריאה לחלוטין על ידי רוב האנשים

האם שייך התמכרות למין? גם זה נושא טעון במחלוקות ודעות.
זה גם משהו שאפשר להתמכר אליו, ויכול להיות קשור גם להתמכרות לפורנו.

בסופו של דבר, כמו סמים ואלכוהול, יכולות להיתפתח מצב שאדם רוצה להפסיק ולא מצליח, וזה מצב שאני חושב שכדאי לאנושות לנסות להימנע ממצב כזה, כמובן בחכמה.
אז בוא נוציא מהחוק כל מה שאפשר להתמכר אליו - תרופות מועילות, אלכוהול על כל צורותיו, גבינה, חדרי כושר, ועוד המון דברים שלא ציפית שאפשר להתמכר אליהם.
מצד שני, אפשר פשוט לספק מערכות תמיכה למי שמתמכר למשהו, כי לרוב התמכרות היא נושא חברתי (לא מדבר על התמכרות פיזית כמו מסמים מסויימים), ולכן אנשים ימצאו למה להתמכר אליו, לרוב זה יהיה מה שכיף להם.

לא נראה לי, זה אדם שבחר להתעלם מהחינוך שלו. בסופו של דבר, זה הבחירה שמגדירה אותנו ולא החינוך שלנו.
אפשר גם לגדול בבית רע ולצאת בנאדם טוב.
אני מדבר נטו על המצב שבו החינוך נקלט

אם ככה אז סרטים רומנטיים יכולים לדפוק את המוח כי בחיים הדברים הקשורים לזוגיותת לעיתים קרובות לא מסתדרים כמו בסרט רומנטי, כנ"ל סרטי פעולה (בוא נחקה גיבור אקשן ונקפוץ על מסוק באוויר, נעוף איתו באוויר כמה קילומטרים, נקפוץ לתוך ים מגובה קילומטר ונצא בלי פגע) ובכלל סרטים יכולים לדפוק את המוח אם ככה.

אם ככה אז סרטים רומנטיים יכולים לדפוק את המוח כי בחיים הדברים הקשורים לזוגיותת לעיתים קרובות לא מסתדרים כמו בסרט רומנטי, כנ"ל סרטי פעולה (בוא נחקה גיבור אקשן ונקפוץ על מסוק באוויר, נעוף איתו באוויר כמה קילומטרים, נקפוץ לתוך ים מגובה קילומטר ונצא בלי פגע) ובכלל סרטים יכולים לדפוק את המוח אם ככה.
אני לא מתנגד שאנשים יאמינו לסרטים. זה ידלל את האוכלוסיה יותר טוב מקורונה

אני לא בטוח שקלינית זה נכון, אלא מדברים על מספר סוגים של התמכרויות מסיבות שונות, אבל אני מבין מה אתה אומר.
שתלות היא חוסר יכולת להתמודד בלי, והתמכרות היא "חובה" לצרוך משהו.
אבל בסופו של דבר מי שמפתח תלות או התמכרות לרוב יצטרך עזרה כדי לצאת מהעניין, ומי שלא צריך רק סיבה.
בשורה התחתונה, פורנו לא מחייב התמכרות, ואפשר לצרוך אותו בצורה בריאה לחלוטין על ידי רוב האנשים

זה גם משהו שאפשר להתמכר אליו, ויכול להיות קשור גם להתמכרות לפורנו.

אז בוא נוציא מהחוק כל מה שאפשר להתמכר אליו - תרופות מועילות, אלכוהול על כל צורותיו, גבינה, חדרי כושר, ועוד המון דברים שלא ציפית שאפשר להתמכר אליהם.
מצד שני, אפשר פשוט לספק מערכות תמיכה למי שמתמכר למשהו, כי לרוב התמכרות היא נושא חברתי (לא מדבר על התמכרות פיזית כמו מסמים מסויימים), ולכן אנשים ימצאו למה להתמכר אליו, לרוב זה יהיה מה שכיף להם.

אפשר גם לגדול בבית רע ולצאת בנאדם טוב.
אני מדבר נטו על המצב שבו החינוך נקלט
קשה לדעת כמה אנשים ישתמשו בזה בצורה מתונה. אבל הרבה מאמינים שהשימוש הכפיאתי בדברים האלו גבוה כל כך שכדאי לפחות להזהיר אנשים מלהיכנס לזה. כמו בהימורים. חלק חושבים שכדאי שיהיה הגבלות חזקות יותר.
אני מעדיף שלא להביע דעה בנושא.
אני חושב שזה נכון, למרות שאני דווקא די מחבב אותם.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית