הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

עזרה בנוגע לסטריט למבינים

• פותח/ת השרשור Bamba
  • פורסם בתאריך

Bamba

משתמש פעיל
452
17
בליווי אישי
נק' מוניטין:
17
452
17
אני יודע שזה פחות התחום כאן, אבל זה בעיקר בגלל הקורונה. יש לי כמה שאלות בנוגע לסטריט כי כרגע זה האופציה היחידה שלי לאימונים (לאחר תקופה של נטו משקולות ותכניות כמו 5x5 ss וכאלה), אשמח אם רק מי שמבין יוכל לענות ולעזור בעיקר כאלה עם נסיון בתחום.
למה האימונים הם בצורה כזו שעושים נגיד 6-7 תרגילים, מנוחה בין תרגיל לתרגיל מנוחה קצרה, ואז בסוף אותם התרגילים מנוחה ארוכה (נגיד אם קצרה זה 30 שניות אז ארוכה כדקה+), וכל הסשן הזה זה סט 1 ואז אחריו עוד כמה סטים של אותו סשן.
למה זה לא נגיד מתח 10x4 ואז ממשיכים מקבילים וכך הלאה.
אני קצת מאבד את זה ומרגיש שאני לא מתאמן בצורה טובה מבחינת חלוקה לאימונים שרירים תרגילים. מישהו יכול לעזור בעסק?

כדאי לא לעבוד בתחנות אלא תרגיל תרגיל. תעשה את הבסיס, אין לך מה לחפש דברים מסובכים כרגע כמו Front lever, planche, etc. תעבוד במתכונת של 3-4 ימים, 5-6 תרגילים פר אימון. פלג עליון- מתח, inverted rows, מקבילים, שכיבות סמיכה (בשאיפה לרגליים על ספסל להגיע ליד אחת), Pike push ups-->Handstand pushups against a wall. פלג תחתון, סקווט, סקווט בולגרי, פיסטול, מכרעים, דדליפט רומני על רגל אחת בהגבהה, היפ טראסט על רגל אחת, nordic ham curl. בטן - hanging leg/knee raises, פלאנק בתור התחלה ואחר כך להתקדם ל Lalane Plank ו/או גלגל בטן. גב תחתון- גשר וסופרמן.

בפלג עליון אתה צריך לבנות חזרות. אם ניקח מתח לדוגמה: אני הייתי שואף להגיע ל 5x15-20 במתח, פעמיים בשבוע. אז אם אתה עושה 5 כרגע אז תעשה 6x4 עם 2 דקות מנוחה בין סטים, פעמיים בשבוע או 1.5 בשבוע. לאט לאט אתה מתקדם בחזרות מדי שבוע, אל תצפה לקפוץ מ5 ל10 בשבועיים, או להתקדם לינארית בכל הסטים כל פעם, זה לא עובד ככה. אל תגיע לכשל, חזרה לפני זה סבבה. העיקר לסגור חזרות טובות. תתחיל מהמתח כי הוא הכי קשה במשקל גוף חוץ מעמידה ידיים.

הייתי בונה לפחות 5x15-20 בדברים בסיסים ברגליים לפני שמתקדמים למשהו יותר קשה. חפש progressions לכל תרגיל ביוטיוב.

בגדול זה מה שהייתי עושה, ל3-4 ימים. סטים וחזרות יכולים להיות 3x6 בדברים כמו פיסטול, Nordics ועמידת ידיים, לעומת 5x15-20 במתח ואפילו 5x50 בשכיבות סמיכה על ספסל, זה תלוי תרגיל וקושי. 2 דקות מנוחה בין סטים, אולי 3 במקרים מאתגרים.

A
Pull ups/chin ups
Dips
Squats/pistol
Lunges/Bulgarian
Single Leg/ Hip Thrust
Abs and lower back

B
Pike\Handstand hold \push ups
Inverted Rows
Feet Elevated Push ups
Rear Foot Elevated Romanian Deadlift
Nordic Ham Curl
Abs and lower back

• פותח/ת השרשור
אני נותן לך פתרונות ואץה חוזר על עצמך

מן הסתם שיהיה מעט נפח, אתה עדיין לא חזק מספיק.
פתרון אפשרי - תעבוד על ווריאציה יותר קלה כמו חתירה, או מתח עם גומייה.
אתה יכול גם לבצע אימון מתח במתכונת של 8 סטים של 3 חזרות. אתה עדיין מגיע לנפח האידיאלי עם פחות חזרות ויותר סטים.
בהרבה מקומות גם ממליצים או לפי תכנית אימון אני רואה שסט אחרון עושים מקסימום יעני לשרוף את הסט, או את התרגיל. מומלץ לעבוד ככה או שעדיף לעבוד דומה יותר למכון כמו שרשמתם נגיד 8 על 4 ולא להגיע לכשל?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית