הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

חוות דעת דדליפט קלאסי

• פותח/ת השרשור Ariel
  • פורסם בתאריך

Ariel

משתמש מתחיל
51
0
נק' מוניטין:
35
51
0
לפני חודש בערך התחלתי לבצע דדליפט.
התחלתי לעבוד עם התוכנית של לייל כך שיש לי פעמיים דדליפט בשבוע, ואני חייב ללמוד כמה שיותר מהר איך לבצע את זה כמו שצריך.

העלתי סרטון בכדי שאוכל לקבל פידבק על הביצוע.

אני יודע כבר שההתחלה של התרגיל לא טובה, וגם שמתי לב שהרבה פעמים אני מתחיל ככה. הטעות בעצם שאני לא עולה מהרגליים ומשתמש בגב נכון?

טוב אני אתן לכם לדבר..

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
הגב לא נראה לי הכי ישר, אתה לא מסיים את המשיכה עד הסוף, אתה לא מוריד את המוט עד הסוף, אתה בורח עם התחת ולא עולה עם הכתפיים באותו זמן, גש למדריך הקרוב בדחיפות, והעיצה היחידה שאני יכול להביא לך עכשיו היא לעבוד הרבה יותר לאט, ועם משקל יותר נמוך כדי ללמוד את הטכניקה. בהצלחה.

• פותח/ת השרשור
הגב לא נראה לי הכי ישר, אתה לא מסיים את המשיכה עד הסוף, אתה לא מוריד את המוט עד הסוף, אתה בורח עם התחת ולא עולה עם הכתפיים באותו זמן, גש למדריך הקרוב בדחיפות, והעיצה היחידה שאני יכול להביא לך עכשיו היא לעבוד הרבה יותר לאט, ועם משקל יותר נמוך כדי ללמוד את הטכניקה. בהצלחה.

1. לא רואים אבל אני מוריד עד הריצפה..
2. מה זאת אומרת בורח עם התחת?
3. המדריכים במכון לא יודעים מה זה דדליפט.
4. גם עם משקל יותר נמוך עשיתי את הטעויות הנ"ל כי עבדתי בדיוק אותו דבר.. המשקל לא פקטור פה. (לא היה לי קשה עם 90 קילו..)

1. לא רואים אבל אני מוריד עד הריצפה..
2. מה זאת אומרת בורח עם התחת?
3. המדריכים במכון לא יודעים מה זה דדליפט.
4. גם עם משקל יותר נמוך עשיתי את הטעויות הנ"ל כי עבדתי בדיוק אותו דבר.. המשקל לא פקטור פה. (לא היה לי קשה עם 90 קילו..)

overpower צדק בכל מה שהוא אמר + זה שזה נראה די דומה לרומני אם כבר, וגם לא

אתה לא הורדת עד הסוף כי דד ליפט זה DEAD, כלומר שים תמוט על הרצפה ותתחיל תתנועה מההתחלה, ולא להשמש בתנועה או כל אלמנט אחר מהחזרה הקודמת

המשקל כן פקטור פה כי אתה בהתחשב בזמן שאתה מתאמן לעומת המשקח שאתה מרים זה כן רלוונטי, דד ליפט הוא לא מהתרגילים שאתה רוצה לעשות בו כל סוג של צ'יט או טכניקה לקויה כמשהו שבשגרה

תוריד משקל, ולא 2 קילו אלא כמות משמעותית, ותתרגל נכון
הדרך הטובה ביותר להשתפר היא לתרגל הרבה ולא בהכרח לקפוץ כל אימון במשקלים

• פותח/ת השרשור
יש לי קצת בעיה עם יישום של מה שאני קורא ורואה בסרטונים :|
על הנייר הכל טוב ויפה, אבל כשמבצעים זה לא כזה פשוט..

כנראה אני פשוט אצטרך כל אימון לצלם את עצמי ולקבל פידבקים למה אפילו את הסט הזה, בעת הביצוע, הייתי בטוח שאני מבצע נכון.. ויש כל כך הרבה בעיות בביצוע :(

אתה עושה את הטעות הקלאסית.
גם לי הייתה את הטעות הזאת אז אני יודע מה מקור הבעיה. אתה צריך לשמור על הזוית בין התחת לבין הרצפה עד שהמוט מגיע לברכיים, ואז לישר את הגב. ולא ישר להתחיל לעלות את התחת למעלה.

ובלי קשר, למה אתה מאמן טכניקה עם 90 קילו?

• פותח/ת השרשור
אתה עושה את הטעות הקלאסית.
גם לי הייתה את הטעות הזאת אז אני יודע מה מקור הבעיה. אתה צריך לשמור על הזוית בין התחת לבין הרצפה עד שהמוט מגיע לברכיים, ואז לישר את הגב. ולא ישר להתחיל לעלות את התחת למעלה.

ובלי קשר, למה אתה מאמן טכניקה עם 90 קילו?

כי חשבתי שאני מבצע סבבה 😣

קיצר מאימון הבא אני ארד ל-60 קילו נעבוד על טכניקה..

נערך לאחרונה:
אם אתה רוצה לשמוע לי, אז לפני שאתה מגיע למכון תשאיר את האגו בצד ותאסוף אותו כשתסיים את האימון, ותתאמן עם מוט ריק עד שתדע לפחות את הטכניקה בצורה בסיסית, בצורה שאתה עושה עכשיו אתה פשוט מזמין פריצת דיסק:(

מוט ריק לא יעזור, גם בגלל שזה נמוך מדי, וגם בגלל שזה לא מכריח אותך לשמור על טכניקה נכונה.

הוא מספיק חזק כדי לעבוד על טכניקה עם 60-80 קילו. כל מה שחסר זה לתקן את הצורה שבה הדדליפט מתחיל, וללמוד להוריד אותו לרצפה כל חזרה.

הנעילה זה שטויות, פשוט תזכור לעמוד ישר בסוף הדדליפט.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
דף ההסבר הטוב ביותר שמצאתי :
http://stronglifts.com/how-to-deadlift-with-proper-technique/

הגב התחתון הוא מייצב בתרגיל,המשיכה מתבצעת עם השריר שמישר את המותן - שריר הישבן. יש שם גם תרגילים ללמוד איך להפעיל את השריר הזה, אם יש צורך. אני עוד לא שולט 100%, אבל השיטות שמסבירים באתר הזה, בעיקר בנושא בעיות שחוסר גמישות יוצרת, עזרו לי מאד ללמוד את התנועה (ואני עדיין מתחיל איתה). יש שם גם הסברים מעולים על SQUATS.

• פותח/ת השרשור
תודה coldfire ו-pruser על העזרה.

ת'אמת שראיתי את הסרטון הזה כבר פעם, ועכשיו אחרי כמה אימוני דדליפט הבנתי אותו יותר טוב ונראה לי שאימון הבא אני אבצע את הדדליפט הרבה יותר טוב.

בהצלחה. תזכור שכל חזרה של דדליפט היא כמו הראשונה. אתה מניח את המשקל לגמרי, מתקן את המיקום שלך ומושך מחדש.

אני פולש לטרא'ד
מאוד קשה לי להוריד את המוט כלומר בהורדה לגרור את המוט על ארבע ראשי ולרדת לאותו מצב של עלייה למה זה?

אל תחשוב על לגרור אותו על הארבע ראשי. תחשוב על להוריד אותו בדיוק בסדר ההפוך מאיך שמשכת אותו.

ממש לא. דדליפט צריך להוריד כמה שיותר מהר. מצידי תזרוק אותו על הרצפה.
ואין שום בעיה להוריד אותו מהר ולשמור על הגב במצב תקין.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית