הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

גיוון בתרגילי רגליים

C.zTheGirl

משתמש מתחיל
27
7
נק' מוניטין:
7
27
7
היי כולם, מתאמנת יחסית חדשה, כרגע אימון הרגליים וישבן שלי מורכב מ5-6 תרגילים כשתמיד יהיה לי את ההיפ טרסט, אחריו מכרע אחורי רחוק מאוד(שילוב של שניהם אחד אחרי השני תמיד כדי ליצור טווח תנועה מלא של השרשרת האחורית),
ושילוב של הדד ליפט הרומני ואחריו לחיצות רגליים כשכף הרגל ממוקמת ממש למעלה בשביל להתמקד יותר על הירך האחורית ופחות על ארבע ראשי קדמי, (גם כאן משלבת את שניהם אחד אחרי השני בשביל ליצור טווח תנועה מלא).
בנוסף מבצעת גם סטים לישבן צידי וירך פנימית אבל אני מתחילה קצת להימאס מהשגרה הזו של התרגילים , יש למישהו עוד רעיונות לתרגילים/ שילוב של שני תרגילים שמגיעים לטווח תנועה מלא שאוכל לגוון איתם?
ואם יש למישהו רעיון איך להמיר את הלחיצות רגליים בבית(כשאין לי מכונה של חדר כושר) חחחח

אשמח גם לתרגילים שעובדים על יד אחורית מבלי להגדיל מידי את היד הקדמית/טרפז/גב... אין בעיה עם עבודה על כתף אמצעית ואחורית.. תודה מראש:)

היי כולם, מתאמנת יחסית חדשה, כרגע אימון הרגליים וישבן שלי מורכב מ5-6 תרגילים כשתמיד יהיה לי את ההיפ טרסט, אחריו מכרע אחורי רחוק מאוד(שילוב של שניהם אחד אחרי השני תמיד כדי ליצור טווח תנועה מלא של השרשרת האחורית),
ושילוב של הדד ליפט הרומני ואחריו לחיצות רגליים כשכף הרגל ממוקמת ממש למעלה בשביל להתמקד יותר על הירך האחורית ופחות על ארבע ראשי קדמי, (גם כאן משלבת את שניהם אחד אחרי השני בשביל ליצור טווח תנועה מלא).
בנוסף מבצעת גם סטים לישבן צידי וירך פנימית אבל אני מתחילה קצת להימאס מהשגרה הזו של התרגילים , יש למישהו עוד רעיונות לתרגילים/ שילוב של שני תרגילים שמגיעים לטווח תנועה מלא שאוכל לגוון איתם?
ואם יש למישהו רעיון איך להמיר את הלחיצות רגליים בבית(כשאין לי מכונה של חדר כושר) חחחח

אשמח גם לתרגילים שעובדים על יד אחורית מבלי להגדיל מידי את היד הקדמית/טרפז/גב... אין בעיה עם עבודה על כתף אמצעית ואחורית.. תודה מראש:)

סקוואט, סקוואט בולגרי, אפשר לעבוד קצת מכונות, הרחקות וכל מיני כאלה.
בעיקרון סקוואט, לאנג', היפטרסט, דדליפט רומני זה לגמרי מספיק וסביר להניח שמעל ומעבר.

אפשר לגוון תמיד לא חייב לעשות 3 אימונים אותו דבר כל שבוע, אפשר לבחור גרעין שתישארי איתו ותגווני בתרגילי עזר.

בבית תוכלי לעשות סקוואט, ספליט סקוואט, ג'אמפ סקוואט, לאנג'.

ליד אחורית כל פשיטה תעשה את העבודה, אין הבדל ואין כל קשר לשרירים שהזכרת.

• פותח/ת השרשור
תודה רבה! איך אתה ממליץ להוריד עומס מהברכיים בעת ביצוע מכרעים למיניהם? תמיד אבל תמיד אחרי מכרעים הברכיים שלי כואבות בטירוף..

ולגבי התרגילי ידיים- התכוונת שאם אבצע פשיטות ליד האחורית זה לא יגדיל לי פשוט את השרירים האחרים שרשמתי(גב טרפז יד קדמית?)
כי יש פעמים שאני מרגישה שהפשיטות כן מאמצות גם את הגב או היד הקדמית..

תודה רבה! איך אתה ממליץ להוריד עומס מהברכיים בעת ביצוע מכרעים למיניהם? תמיד אבל תמיד אחרי מכרעים הברכיים שלי כואבות בטירוף..

ולגבי התרגילי ידיים- התכוונת שאם אבצע פשיטות ליד האחורית זה לא יגדיל לי פשוט את השרירים האחרים שרשמתי(גב טרפז יד קדמית?)
כי יש פעמים שאני מרגישה שהפשיטות כן מאמצות גם את הגב או היד הקדמית..

העצה הכי טובה שיש לי לתת לך זה לצלם את הטכניקה שלך במכרעיים וגם בפשיטה ביד אחורית ולהעלות לפה, בסה״כ נדמה שתיקונים קטנים בטכניקה יפתרו לך את 2 הבעיות.

• פותח/ת השרשור
חבל שלא צילמתי עכשיו, בדיוק סיימתי אימון..😆
אצלם בפעם הבאה, תודה בכל מקרה!
העצה הכי טובה שיש לי לתת לך זה לצלם את הטכניקה שלך במכרעיים וגם בפשיטה ביד אחורית ולהעלות לפה, בסה״כ נדמה שתיקונים קטנים בטכניקה יפתרו לך את 2 הבעיות.

ח

חבל שלא צילמתי עכשיו, בדיוק סיימתי אימון..😆
אצלם בפעם הבאה, תודה בכל מקרה!

ח
שטויות אפשר לעשות גם במקום בבית ולראות אבל עדיף באמת לצלם באימון כדי שנראה איך העבודה עם משקלים מאתגרים, בהצלחה

• פותח/ת השרשור
מצרפת סרטונים של 2 תרגילים- מכרע בולגרי אחורי ופשיטת מרפק ליד האחורית(המכרע צולם ללא משקלים, אבל בפועל אני מבצעת אותו עם משקל של 8 קג שמחזיקה בידיים-בצורת מוט.)

לגבי המכרעים -
*זה בסדר שהרגל על מיטה או שזה גובה גבוה מידי? עדיף שרפרף?

* יש חשיבות למנח כף הרגל ״שנחה״? פוינט/פלקס?

* האם המרחק שלי בסדר? צריך קרוב/ רחוק יותר?

* הרבה פעמים כואבות לי ממש הברכיים בסוג תרגילים מסוג המכרע-גם בבולגרי כשרגל אחת מוגבהת, גם במכרע אחורי רחוק מאוד... מה כדאי לעשות בשביל להפחית מהעומס על הברכיים?
אני לא יודעת עדכמה אפשר לראות בסרטון אז גם אפרט- אני משתדלת להסיט מעט את הגב קדימה בירידה (כי הבנתי שכך המאמץ יתמקד יותר בישבן ופחות בארבע ראשי), ובעליה מיישרת את הגב שוב וממש מנסה לדחוף מהעקב שעל הרצפה ולכווץ ישבן בעליה - ביצוע נכון?

לגבי כפיפות המרפק- מבוצעות בישיבה כהגב זקוף ומחזיקה משקל של 8 קג שמתחלק לשתי הידיים- כביכול 4 ו - 4 לכל יד..
ירידה(כיפוף) של שתי שניות ועליה(יישור) של שניה אחת.

* אני לא יודעת אם בתרגיל הזה אני עובדת גם על טרפזים או גב- משהו שאני לא רוצה, איך אפשר למקד את התרגיל אך ורק ליד אחורית?

* אשמח אם תוכלו לרשום עוד תרגילים ליד אחורית (אולי עם גומיה/בשכיבה על הגב, כל מיני אחרים שאוכל לגוון)...

קבצים מצורפים

• 51808429-4C3D-4830-86A8-CE7145605414.MOV
    2.4 MB · צפיות: 61
  • 23D0970E-0BD4-4036-B220-952F8FB8179C.MOV
    5 MB · צפיות: 40
בקשר לספליט סקוואט, נראה שהמנח עצמו לא נכון ואולי זה מה שמכאיב לך, אנסה לחפש לך סירטון שטיפה יעזור לתיקונים הקטנים.
בקשר לפשיטה מאחורי הראש תעבדי עם תנועה יותר מבוקרת ותשתדלי להצמיד מרפקים לאוזניים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית