הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

פרוייקט עזרה: מחקרים/מאמרים לאימון בגיל ההתבגרות

• פותח/ת השרשור שים
  • פורסם בתאריך

שים

משתמש משקיע
2,294
2,116
נק' מוניטין:
3,084
2,294
2,116
טוב עכשיו בתקופה שאין ממש מה לדבר על סייקלים , תעזרו לחבר 😍 למצוא ברשת מחקרים ואפילו מאמרים (עדיף באנגלית) בנושא : נוער שמתאמן בגיל ההתבגרות השיפור והתועלת ניכרים בצורה הכי גבוה מכל הגילאים
נכון שניראה לנו דבר ידוע והגיוני, שיושב לי בראש ואני אפילו לא יודע מאיפה , שנער שהמתאמן בגיל ההתבגרות הוא יצא אדם משופר ל"תמיד" לכל חייו , מה שתרוויח בגיל ההתבגרות לא תוכל להרוויח בשום גיל אחר . אז אני צריך עזרה במחקרים או אפילו מאמרים שמדברים על זה .
📚🤓

ירת את החץ, ואז ציירת את המטרה סביבה.
קבעת עובדה, ואז ביקשת להוכיח אותה.
לצערי הרבה מחקרים מתנהלים באופן דומה. אבל אני לא בטוח שהעובדה נכונה.

• פותח/ת השרשור
אכן 😁 זה מה שקרה ,
ניראה לי שזה בא לי ממה שראיתי מסביבי כל חיי , והרבה חיבורים של מחקרים עשיתי 1 + 1 ואני בטוח שעשו על זה מחקר ספציפי.

אכן 😁 זה מה שקרה ,
ניראה לי שזה בא לי ממה שראיתי מסביבי כל חיי , והרבה חיבורים של מחקרים עשיתי 1 + 1 ואני בטוח שעשו על זה מחקר ספציפית .
אני מודה שאשמח לקרוא כזה מחקר.

צ'אד סמית' כותב שבשטח אנשים שהיו מעורבים בספורט מגיל קטן (ילדות), מצליחים בתחומי ספורט שונים בבגרות שלהם.
אבל זה נראה יותר עניין של גישה פסיכולוגית שהם מקבלים או הרגלים שהם פיתחו.

מצטער, זה הדבר היחיד שאני מכיר שכתוב על הנושא.

• פותח/ת השרשור
גיל שההורומנים עולים הכי גבוה מכל התקופות שהאדם עובר , מתפתחים בהרבה תחומים בגיל הזה , התחומים האחרים חקרו והראו למי שעוסק בתחומים האלה שזה המצב . אתה אומר שרק בתחום הפיזיולוגי 🫤 לא נימצא מחקר ?! .
סתם דוגמה תאי שומן מתפתחים הכי הרבה בגיל ההתבגרות .. אחריי גיל ההתבגרות אין יותר התפתחות של תאי שומן , אפשר להגדיל אותם את הקיימים כבר, אבל הגוף לא ישכפל אותם לעוד תאים .
אז בהגיון שגם בתחום הכושר אם תפתח אותו בגיל ההתבגרות יש פיזיולוגיה שלא תוכל לפתח בצורה הזאת בגיל אחר אם תפספס את גיל ההתבגרות .

נערך לאחרונה:
גיל שההורומנים עולים הכי גבוה מכל התקופות שהאדם עובר , מתפתחים בהרבה תחומים בגיל הזה , התחומים האחרים חקרו והראה למי שעוסק בתחומים האלה שזה המצב . אתה אומר שרק בתחום הפיזיולוגי 🫤 לא נימצא מחקר ?! .
סתם דוגמה תאי שומן מתפתחים הכי הרבה בגיל ההתבגרות .. אחריי גיל ההתבגרות אין יותר התפתחות של תאי שומן , אפשר להגדיל אותם את הקיימים כבר, אבל הגוף לא ישכפל אותם לעוד תאים .
אז בהגיון שגם בתחום הכושר אם תפתח אותו בגיל ההתבגרות יש פיזיולוגיה שלא תוכל לפתח בצורה הזאת בגיל אחר אם תפספס את גיל ההתבגרות .
בסך הכל נשמע הגיוני.

ירת את החץ, ואז ציירת את המטרה סביבה.
קבעת עובדה, ואז ביקשת להוכיח אותה.
לצערי הרבה מחקרים מתנהלים באופן דומה. אבל אני לא בטוח שהעובדה נכונה.
"כחיצים ביד גיבור – כן בני הנעורים"
כך אמר דוד המלך, האטלט המקראי, ידע דבר או 2 הבחור

"כחיצים ביד גיבור – כן בני הנעורים"
כך אמר דוד המלך, האטלט המקראי, ידע דבר או 2 הבחור
אני מוריד את הכובע שלי בפני גיבורי התנ"ך ובמיוחד דוד המלך.
אבל קשה לומר אם כוונת המשורר היה לכוח פיזי של בני הנעורים, או הפוטניצאל הגדול יותר שלהם אם בכלל, או שמא מדובר בכוחות נפשיים.
בכל אופן, הטבעים השתנו הרבה מאז, אז לא הייתי מביא שום הוכחה מדעית מהתנ"ך.

הגמרא בפרק בן סורר ומורה במסכת סנהדרין דף סט: אומרת שבת שבע אשת דוד הולידה בגיל 6, למרות שהגמרא אומרת שדבר כזה לא הגיוני בדף הקודם.
לכן מתרצת הגמרא שהטבעים השתנו, ומה שהיום לא הגיוני מבחינה פיזית, פעם היה טבעי.

כך אפילו בזמן דוד ספציפית אי אפשר להוכיח דבר מבחינה טבעית.

אני בטוח שמה שכתבת היה בדרך צחוק, אבל לא יכולתי להתאפק מלהראות את הסוגיה המענינת שם.
גם נתת לי סיבה להתבונן בזה שוב אחרי כבר כמה שנים שלא עיינתי במסכת הזאת.

אני מודה שאשמח לקרוא כזה מחקר.

צ'אד סמית' כותב שבשטח אנשים שהיו מעורבים בספורט מגיל קטן (ילדות), מצליחים בתחומי ספורט שונים בבגרות שלהם.
אבל זה נראה יותר עניין של גישה פסיכולוגית שהם מקבלים או הרגלים שהם פיתחו.

מצטער, זה הדבר היחיד שאני מכיר שכתוב על הנושא.
בילדות היינו מתבדחים שהשחקני nba והאצנים השחורים הכי טובים מכולם בשל כך שבילדותם, לברוח מנמר ע"מ להגיע לבית ספר או סתם לרוץ כמה ק"מ טובים עד שמגיעים ללימודים היה והינו דבר שבשגרה ביבשת אפריקה

Efficacy of myonuclear addition may explain differential myofiber growth among resistance-trained young and older men and women. - PubMed - NCBI
Early- and later-phases satellite cell responses and myonuclear content with resistance training in young men. - PubMed - NCBI

2 מחקרים שנתקלתי בהם לאחרונה שנותנים מבט על התפתחות שריר ותאי שריר בנערים לעומת מבוגרים.
אני חושב שאני היחיד שבאמת זרק מחקר פה...

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית