כן בתוך כל ציבור יש גיוון.אני מדבר על הציבור שלומד תורה, והתורה היא חייו
עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
כן בתוך כל ציבור יש גיוון.אני מדבר על הציבור שלומד תורה, והתורה היא חייו
אין לי כוח עכשיו להתחיל לפרק לך נוסחות קח קישור -המפץ הגדול – ויקיפדיהמה גרם למפץ הגדול?
תבין, כמו שאתה לא מאמין שאבן יכולה לברוא משהו כי היא חומר, כך שאר החומר ביקום...
רנדומלים כן, יש מאין לא.אין לי כוח עכשיו להתחיל לפרק לך נוסחות קח קישור -המפץ הגדול – ויקיפדיה
אני מבין את הדעה שלך אני פשוט לא מקבל אותה כי יש מלא הוכחות שכן דברים רנדלומים יכולים לקרות ביקום
ריפרפתי קצת וראיתי ש@kotzer מסכים שמה שברא את העולם לא היה המפץ הגדול, הוא רק קורה לזה "אנרגיה", אני קורא לזה "אלוקים", שנינו מסכים שזה לא יכול להיות חומר...עד כאן אני צודק?למישהו אולי אם קיים שהדיון הזה על דת והשקפה מעניינת אותם.
הדיון נחרש עמוקות בעבר כאן ימים של צום כדי לזרז חיטוב?.
ולך בחור יקר @אלפא123 אולי זה יספק את סקרנותך, ויחכים אותך מעט.
גם אם נקבל את הטענה כי ישות נעלמה / אלוהית יצרה את העולם. הקשר בין זה לבין אורח חיים חרדי בעולם המודרני הוא קלוש והוא מחמיר מאוד בהשוואה לנוצרים/מוסלמים למעט מי שהוא עובד דת דוגמת כומר.רנדומלים כן, יש מאין לא.
אני אשמח לראיות לאירועים אלוהיים של התנ"ך.ממש לא.
אין אף דת עם ביסוס כלשהו מעבר לאמונות טפלות.איך בדיוק?
ואשמח לשמוע על דת עם יותר ביסוס, אולי אני בכלל לא בדת הנכונה...
לא ממש, רק לחלקים קטנים מאודדווקא יש לעם היהודי אחיזות הרבה יותר חזקות במהלך האירועים ההיסטורי.
רוב החוקרים בטוחים שהוא כן קיים, החשיבות ההיסטורית שלו מוטלת מאוד בספק.נכון להיום החוקרים אפילו לא בטוחים שישו היה קיים, כך שההנחות הראשונות של הנצרות למשל, הרבה, אבל הרבה, יותר חלשות.
NOPE.אני מניח שכולם פה מסכימים שמשהו ברא את העולם הזה, נכון?
מה שידוע לנו זה המפץ הגדול.אז איך לדעתך היקום נוצר?
זו שאלה טובה שתזכה בנובל אם תדע לענות עליה.מה גרם למפץ הגדול?
למה היקום חייב בורא, אבל הבורא לא חייב בורא?רנדומלים כן, יש מאין לא.
אני לא יודע איך הגעת לזה, זה לא קרוב למה שאני חושב או אומרריפרפתי קצת וראיתי ש@kotzer מסכים שמה שברא את העולם לא היה המפץ הגדול, הוא רק קורה לזה "אנרגיה", אני קורא לזה "אלוקים", שנינו מסכים שזה לא יכול להיות חומר...עד כאן אני צודק?
לא מסכים, אתה קודם צריך להאמין שיש משהו שברא את העולם, המשהו הזה הוא לא חומרי, זה משהו שכל אדם עם הגיון צריך להאמין, למה? כי חומר לא יכול לברוא חומר, נקודה, אחר כך לברר מה הדת הנכונה, או הכי סבירה שתהיה נכונה ואיתה אתה הולך...הנוצרים והמוסלמים אולי מאמינים במשהוא שברא את העולם, אבל בתוך אבל אמונתם לא מספיק מבוססת כדי שאני ישנה את אורך חיי בשבילה וגם מלאה סתירות...גם אם נקבל את הטענה כי ישות נעלמה / אלוהית יצרה את העולם. הקשר בין זה לבין אורח חיים חרדי בעולם המודרני הוא קלוש והוא מחמיר מאוד בהשוואה לנוצרים/מוסלמים למעט מי שהוא עובד דת דוגמת כומר.
אכן זכותו של פרט לחיות את חייו כמו שבא לו, אבל הציבור החרדי (כמכלול לא כפרטים) זכה לאורך השנים במעמד של מיעוט מיוחס (גם מיעוטים אחרים זכו לכך).
בראיית מאקרו של מדינה הציבור החרדי פחות יצרני ולכן תורם פחות לשגשוג המדינה ובמידה מסויימת גם מכביד עליה.
בנוסף הרבה בזכות כוח פוליטי ישנן גזירות על כלל הציבור דוגמת תחבורת ציבורית בשבת, החובה לתעודת כשרות והתערבות לדוגמא במוסד הנישואין וכמובן נושא הגיוס לצה״ל
הדיון לא צריך להיות האם יש או אין אלוהים שזאת שאלה פילוסופית לא ניתנת לפתרון, אלא מה ההשלכה מכך שאתה מאמין האם יש או אין אלוהים
בתנך עצמו מופיע דו שיח עם אלוקים, ולדת היהודית יש ביסוס- מסורת, במעמד הר סיני היו 600000 גברים מגיל 20 שנה לא כולל נשים וילדים, אתה לא יכול לומר שהם משקרים כי זה יותר מידי אנשים, אי אפשר לומר שאחד המציא את זה כי אז היו שואלים אותו איפה כל המיליונים שאתה אומר שהיו אתך? וככה מדור לדור מעבירים את זה מאב לבן...אני אשמח לראיות לאירועים אלוהיים של התנ"ך.
נכון להיום ראיות הסיטוריות יש רק מתקופת דוד בערך, וגם אז, רק ראיות לאירועיים היסטוריים, אבל שום דבר לאירועים אלוהיים.
אין אף דת עם ביסוס כלשהו מעבר לאמונות טפלות.
יש את הבדיחה הידועה שישו הבטיח את הסוף לאנשים רשעים, ואודין הבטיח לחסל את כל ענקי הכפור, אבל עדיין יש אנשים רשעים ואין ענקי כפור.
לא ממש, רק לחלקים קטנים מאוד
רוב החוקרים בטוחים שהוא כן קיים, החשיבות ההיסטורית שלו מוטלת מאוד בספק.
קצת מזכיר את כל היהדות לאורך ההיסטוריה. אנחנו נוטים לחשוב ששיחקנו תפקיד משמעותי בעולם, אבל היסטורית, היהדות מאז ומתמיד הייתה דת שולית מאוד כמעט ללא חשיבות
NOPE.
למה חייבים בורא?
מה שידוע לנו זה המפץ הגדול.
מכיוון שהמפץ הגדול היה האירוע הראשון לזרימת הזמן בצורה שמוכרת לנו, אנחנו לא יודעים מה היה לפני, אבל מצד שני זה לא בטוח שבכלל היה לפני. זה נושא שקשה לחשוב עליו, אבל זו המציאות
זו שאלה טובה שתזכה בנובל אם תדע לענות עליה.
אבל אתה צריך להבין שהיקום מורכב מאוד, והוא לא בהכרח חייב להתקיים במונחים שאנחנו יכולים להבין או לענות עליהם כרגע. לפני 100 שנה לא ידענו כלום על היקום, היום אנחנו יודעים הרבה, אבל עדיין מעט מאוד. אם תשאל את השאלה הזאת עוד 1000 שנה כנראה שתקבל תשובה, היום אנחנו עוד לא יודעים
למה היקום חייב בורא, אבל הבורא לא חייב בורא?
אני לא יודע איך הגעת לזה, זה לא קרוב למה שאני חושב או אומר
למה החוק הזה תופס ליקום אבל לא לאל? למה הוא לא חייב בורא?לא מסכים, אתה קודם צריך להאמין שיש משהו שברא את העולם, המשהו הזה הוא לא חומרי, זה משהו שכל אדם עם הגיון צריך להאמין, למה? כי חומר לא יכול לברוא חומר, נקודה, אחר כך לברר מה הדת הנכונה, או הכי סבירה שתהיה נכונה ואיתה אתה הולך...הנוצרים והמוסלמים אולי מאמינים במשהוא שברא את העולם, אבל בתוך אבל אמונתם לא מספיק מבוססת כדי שאני ישנה את אורך חיי בשבילה וגם מלאה סתירות...
אין לי מושג מול מי אני מדבר, בן כמה אתה, מה ההשכלה שלך.לא מסכים, אתה קודם צריך להאמין שיש משהו שברא את העולם, המשהו הזה הוא לא חומרי, זה משהו שכל אדם עם הגיון צריך להאמין, למה? כי חומר לא יכול לברוא חומר, נקודה, אחר כך לברר מה הדת הנכונה, או הכי סבירה שתהיה נכונה ואיתה אתה הולך...הנוצרים והמוסלמים אולי מאמינים במשהוא שברא את העולם, אבל בתוך אבל אמונתם לא מספיק מבוססת כדי שאני ישנה את אורך חיי בשבילה וגם מלאה סתירות...
במעמד הר סיני היה אדם אחד שסיפר לאחרים מה קרה שם.בתנך עצמו מופיע דו שיח עם אלוקים, ולדת היהודית יש ביסוס- מסורת, במעמד הר סיני היו 600000 גברים מגיל 20 שנה לא כולל נשים וילדים, אתה לא יכול לומר שהם משקרים כי זה יותר מידי אנשים, אי אפשר לומר שאחד המציא את זה כי אז היו שואלים אותו איפה כל המיליונים שאתה אומר שהיו אתך? וככה מדור לדור מעבירים את זה מאב לבן...
איך אתה יודע ממה הוא עשוי? איך מישהו יודע את זה?וחייבים בורא כי משהו חייב ליצור את העולם הזה, ואם יש בורא אולי הוא רוצה ממני משהו, והבורא לא עשוי מחומר ולכן הוא לא צריך בורא, רק חומר צריך בורא
מה? אתה חושב שאבן יכולה לברוא אבן אחרת? אולי עץ?אין לי מושג מול מי אני מדבר, בן כמה אתה, מה ההשכלה שלך.
אבל חומר לא יכול לברוא חומר, נקודה. זה המשפט עם הכי הרבה סימני שאלה שיש.
אין לי מספיק ידע מדעי ותיאולוגי להתווכח על זה או לשכנע בכך.
אז אני אסתפק בלאחל לך שבת שלום
אני כעמט בטוח שאם מישהו יחקור מספיק הוא גם ימצא שהתופעה הזאת מתרחשת איפה שהוא בטבעאין לי מושג מול מי אני מדבר, בן כמה אתה, מה ההשכלה שלך.
אבל חומר לא יכול לברוא חומר, נקודה. זה המשפט עם הכי הרבה סימני שאלה שיש.
אין לי מספיק ידע מדעי ותיאולוגי להתווכח על זה או לשכנע בכך.
אז אני אסתפק בלאחל לך שבת שלום
למה החוק הזה תופס ליקום אבל לא לאל? למה הוא לא חייב בורא?
ובוא נשאל אותך ככה - אתה לא מוכן לעבור לדת אחרת בגלל שהם לא מספיק משכנעים כדי להחליף דת, או שבגלל שאתה מאמין שלדת שלך יש יותר ראיות?
אני רואה את זה ככה, יש לך פיאט 500 ומישהו מציע לך למכור אותה ולקנות קיה פיקנטו. ברור שלא תעשה את זה, כי למה לך לעבור את הטרחה הזאת שלא תקבל שום תועלת נוספת? אבל מצד שני הם רכבין פחות או יותר זהים, לשניהם אין המון להציע, אבל אחד מהם כבר יש לך. אותו הדבר עם דת הלידה שלך, נוח לך בה, אבל זה לא שיש לך משהו במיוחד להרוויח ממנה, ובטח שאין לך מה להרוויח מללכת לאחת אחרת (לרוב)
אני מחפש את האמת, אם דת אחרת תראה לי יותר הגיונית אני אעבור אליה, אני לא יהודי כי ככה נולדתי אלא כי בחרתי להאמין בזה, אני לא יכול לומר דברים על האל, אני יכול רק לומר מה הוא לא, והוא לא חומר כי אז הוא היה צריך בורא בעצמו, ובמעמד הר סיני היו 600000 איש שכולם נכחו שם, אני לא מתייחס לספר כאל נכון, אלא להעברה מדור לדור, אין שקר שיכול להתקיים בין כמה מיליונים של אנשים, הוא ייחשף, ואם יהיה לך מיליון עדי ראיה שעפת, כלומר הם יספרו שהם ראו אותך עף, אני אאמין לזה...במעמד הר סיני היה אדם אחד שסיפר לאחרים מה קרה שם.
הסיפור על הקיום של מעמד הר סיני, וכל האנשים המעורבים, כולם כתובים בספר אחד, שהוא אוסף של סיפורים.
אין הוכחה ואין שום עדות ראיה, יש רק את הסיפור שהם קיימים.
בוא נאמר שאני יכול לעוף, ויש לי מיליון עדי ראיה. את הסיפור שלהם עלי אני אספר לך בבלוג שלי.
איך אתה יודע ממה הוא עשוי? איך מישהו יודע את זה?
ואם הוא רוצה משהו, למה הוא לא אומר זאת במפורש.
אם אתה אומר לי שהוא אומר את זה במפורש בתנ"ך, אז למה יש כל כך הרבה פרשנויות שונות, ואותו אל לא יוצא ומבהיר מה הוא התכוון, למה זה נתון לפרשנות?
אני די בטוח שמצאו ההפךאני כעמט בטוח שאם מישהו יחקור מספיק הוא גם ימצא שהתופעה הזאת מתרחשת איפה שהוא בטבע
זה בכלל לא אותו דבר אם כבר זה מוכיח שאין אלוהיםאני מחפש את האמת, אם דת אחרת תראה לי יותר הגיונית אני אעבור אליה, אני לא יהודי כי ככה נולדתי אלא כי בחרתי להאמין בזה, אני לא יכול לומר דברים על האל, אני יכול רק לומר מה הוא לא, והוא לא חומר כי אז הוא היה צריך בורא בעצמו, ובמעמד הר סיני היו 600000 איש שכולם נכחו שם, אני לא מתייחס לספר כאל נכון, אלא להעברה מדור לדור, אין שקר שיכול להתקיים בין כמה מיליונים של אנשים, הוא ייחשף, ואם יהיה לך מיליון עדי ראיה שעפת, כלומר הם יספרו שהם ראו אותך עף, אני אאמין לזה...
אני די בטוח שמצאו ההפך
חוק שימור האנרגיה – ויקיפדיה
אתה לא חושב שאם היית נולד איפשהו באירופה במשפחה נוצרית אדוקה עם קשרים בכנסייה המקומית, היית נוצרי?אני לא רוצה לדון על הלגטימציה של אדם בישיבה לא ללמוד תורה, או לעבוד או להשיג הכשרה.
אני אומר שחרדי לא = עוני.
וחילוני לא = גרגרן.
אף אדם לא עושה דבר בלי רווח או נוחות, זה בסיס בהבנה התנהגותית של יצורים חיים.
אדם שעושה מדטציה \ מתפלל \ עובד \ נשוי \ חי \ מתאמן \ מתחרה עושה את זה כי זה נוח לו או מרגיש שזה משתלם לו. ויש תמורה.
עם זה אני לא מסכים.
בתור משפחה מגוונת, אני בחרתי בבחירות שלי, ורוב האנשים המאמינים שאני מכיר הגיעו לזה מעצמם עם או למרות המשפחה שלהם.
אני אשאל אותך ככה, למה אתה חייב דת?אני מחפש את האמת, אם דת אחרת תראה לי יותר הגיונית אני אעבור אליה, אני לא יהודי כי ככה נולדתי אלא כי בחרתי להאמין בזה
אתה לא יכול לומר מה הוא כן ומה הוא לא כי אתה מוגבל על ידי הידע האישי שלך ולא יותר, אתה יכול לשער במקרה הממש טובני לא יכול לומר דברים על האל, אני יכול רק לומר מה הוא לא, והוא לא חומר כי אז הוא היה צריך בורא בעצמו
אתה יודע את זה כי קראת את זה בספר, אבל איך אתה יודע שלא מדובר על 600 אנשים, או 60, או אפילו 6?במעמד הר סיני היו 600000 איש שכולם נכחו שם, אני לא מתייחס לספר כאל נכון, אלא להעברה מדור לדור, אין שקר שיכול להתקיים בין כמה מיליונים של אנשים, הוא ייחשף, ואם יהיה לך מיליון עדי ראיה שעפת, כלומר הם יספרו שהם ראו אותך עף, אני אאמין לזה...
למה?זה בכלל לא אותו דבר אם כבר זה מוכיח שאין אלוהים
נכון, אבל אז לא היו מחנכים אותי לשאול שאלות, רק תאמין וזהו, ואתה יודע מה? גם לא היה לי אכפת כי האמונה לא היית דורשת ממני דבר, אבל אם הייתי מתחיל לשאול שאלות כנראה שהייתי מגיע ליהדות, אבל גם כשאתה יהודי אתה שואל שאלות גם אם כי ככה חינכו אותך או כי מסקרן אותך, וגם כי להיות יהודי דתי זה קשה, במיוחד בעולם כיוםאתה לא חושב שאם היית נולד איפשהו באירופה במשפחה נוצרית אדוקה עם קשרים בכנסייה המקומית, היית נוצרי?
אני לא שואל בשביל להתסיס או לזלזל באמונה שלך חלילה, באמת מעניין לשמוע. ברור שיש לתבוניות ולחשיבה של אדם משמעות במסלול חייו ואמונותיו, אבל לדעתי העיקר זה המציאות אליה הוא הולד ואיך חונך כשהיה צעיר.
הפוך. אתה יודע מאיפה נולדה הנצרות? מקבוצה של יהודים שהטילו ספק ביהדות, והגיעו למסקנות מסויימות שהיהדות טועה בהרבה דברים.נכון, אבל אז לא היו מחנכים אותי לשאול שאלות, רק תאמין וזהו, ואתה יודע מה? גם לא היה לי אכפת כי האמונה לא היית דורשת ממני דבר, אבל אם הייתי מתחיל לשאול שאלות כנראה שהייתי מגיע ליהדות, אבל גם כשאתה יהודי אתה שואל שאלות גם אם כי ככה חינכו אותך או כי מסקרן אותך, וגם כי להיות יהודי דתי זה קשה, במיוחד בעולם כיום
אבל אתה רואה משום מה שאת מעמד הר סיני אנשים לקחו ברצינות כמשהו שמאמינים בו, ואת המיתולוגיה לקחו בתור סיפורים...אני אשאל אותך ככה, למה אתה חייב דת?
אם אתה מאמין במשהו אז תאמין בו, אם לא אז לא, אתה לא חייב מסגרת תאיסטית, אפשר לחיות בסדר גמור, ולדעתי אפילו יותר טוב ללא האמונה באל או אלים כלשהם.
אתה לא יכול לומר מה הוא כן ומה הוא לא כי אתה מוגבל על ידי הידע האישי שלך ולא יותר, אתה יכול לשער במקרה הממש טוב
אתה יודע את זה כי קראת את זה בספר, אבל איך אתה יודע שלא מדובר על 600 אנשים, או 60, או אפילו 6?
בידיוק כמו המיתולוגיה היוונית, אלה סיפורים שעברו מפה לאוזן לאורך המון דורות, וכמו משחק של טלפון שבור, הסיפורים השתנו מאדם לאדם, עד שלבסוף הסיפור נכתב על ידי מישהו, ואותו סיפור כתוב עבר לאוסף הסיפורים שנקרא התנ"ך.
אין שום הוכחה שהדברים האלה קרו, רק ספר שטוען שהם קרו, והוא גם טוען שהיה מספר עצום של עדי ראיה, זו הוכחה מעגלית, שבה הסיפור הוא ההוכחה של עצמו, וזה לא תופס בעולם האמיתי
היוונים דווקא התייחסו ל"סיפורים" הללו מאוד ברצינות.אבל אתה רואה משום מה שאת מעמד הר סיני אנשים לקחו ברצינות כמשהו שמאמינים בו, ואת המיתולוגיה לקחו בתור סיפורים...