הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

להאמין. טיפשי או הדבר המתבקש מיצור תבוני?

• פותח/ת השרשור
רווח בעולם הבא שווה הרבה יותר מרווח בעולם הזה כך שמבחינה אידיאולוגית אין כאן הרבה הקרבה.
אם כבר, חילוניים לא מאמינים בעולם הבא, כך שאין להם את אותו "תמריץ" של עזרה לזולת שיש לקיום מצוות דתיות.
לכל אחד יש את הדלק שמניע אותו, ויכול להיות שאדם אחד לומד תורה כדי לקרב את הגאולה, והשני מקיים מצוות כדי לקבל שכר בעולם הבא. ככה זה. כולם רוצים להשיג משהו.
כנראה שלא הובנתי נכון לא התכוונתי לומר "דתי יותר אידיולוגי מחילוני", אלא שאדם יהודי דתי מקריב הרבה צאוד ולכן הוא צריך יהיה בטוח במה שהוא עושה...

והמצווה היא לקיים את התורה וכדי לקיים אותה צריך ללמוד אותה, ואין מצווה לעבוד אלא שלא יממנו אותך...
ומימון כדי ללמוד הוא לא עברה על המצווה הזאת?

ולגבי האמונה מסכים שכל אחד חושב ששלו הנכונה וכל אחד מביא הוכחות, אבל יש כאלה עם הוכחות טובות ויש כאלה עם פחות, יש משפט שאומר: "אדם שמייצר כלים בחנות מבקש לא לגעת, אדם שמייצר כלים טובים בחנות דופק עליהם להראות את חוזקם לקונים", הדת היהודית היא המוכר השני, ניקח את עניין המסורת:
צר לי לומר לך, ה"הוכחות" של היהדות חלשות בידיוק כמו של כל דת אחרת, ואפילו חלשות יותר משל מספר דתות אחרות

לאחר הדברים האלה אני כבר לא בטוח שלחיות חיים של בחור ישיבה זה הקרבה לחרדים...אני לוקח אותם בחזרה...
אני שמח שאתה מתחיל להיפתח ולצאת מההכללות שלך.

יש בכל תחום בחיים אנשים שמקריבים יותר ופחות.
אבל לא באופן גורף קבוצה מסוימת מקריבה יותר מקבוצה אחרת, זה הכל עניין של מה הרווח לעומת הנזק.
יש חרדים שלעזוב ישיבה הוא יותר נזק מרווח ויש להיפך.
צר לי לומר לך, ה"הוכחות" של היהדות חלשות בידיוק כמו של כל דת אחרת, ואפילו חלשות יותר משל מספר דתות אחרות
ממש לא.

• פותח/ת השרשור
ומימון כדי ללמוד הוא לא עברה על המצווה הזאת?

איך בדיוק?
ואשמח לשמוע על דת עם יותר ביסוס, אולי אני בכלל לא בדת הנכונה...
אני שמח שאתה מתחיל להיפתח ולצאת מההכללות שלך.

יש בכל תחום בחיים אנשים שמקריבים יותר ופחות.
אבל לא באופן גורף קבוצה מסוימת מקריבה יותר מקבוצה אחרת, זה הכל עניין של מה הרווח לעומת הנזק.
יש חרדים שלעזוב ישיבה הוא יותר נזק מרווח ויש להיפך.

ממש לא.
זה לא לטובה, אני מתחיל להבין את יאיר לפיד ואת ליברמן, בחיים לא חשבתי שאני אגיע למקום הזה...

אם היית צריך להמר על הדת הנכונה, איזה סיפור היה נשמע לך יותר הגיוני?
אענה את דעתי. הדת הנכונה בשבילך היא זו שעוזרת לך להיות אדם יותר טוב. כל השאר פחות חשוב בעיניי.

דווקא יש לעם היהודי אחיזות הרבה יותר חזקות במהלך האירועים ההיסטורי. נכון להיום החוקרים אפילו לא בטוחים שישו היה קיים, כך שההנחות הראשונות של הנצרות למשל, הרבה, אבל הרבה, יותר חלשות.

• פותח/ת השרשור
אענה את דעתי. הדת הנכונה בשבילך היא זו שעוזרת לך להיות אדם יותר טוב. כל השאר פחות חשוב בעיניי.

דווקא יש לעם היהודי אחיזות הרבה יותר חזקות במהלך האירועים ההיסטורי. נכון להיום החוקרים אפילו לא בטוחים שישו היה קיים, כך שההנחות הראשונות של הנצרות למשל, הרבה, אבל הרבה, יותר חלשות.
הוא היה קיים, הוא מופיע בגמרא...
ונכון, אדם יהודי דתי צריך להיות אדם טוב, אבל הדת הנכונה היא לא מה שאתה רוצה...

איך בדיוק?

זה לא לטובה, אני מתחיל להבין את יאיר לפיד ואת ליברמן, בחיים לא חשבתי שאני אגיע למקום הזה...
שמע אחי אני חייב להגיד לך שזה נשמע שאתה נמצא בשלב כול שהוא בחיים שאתה עומד מול צומת דרכים מול השקפת העולם שלך.
אני יכול להבין אותך כי גם אני באתי מעולם יחסית דתי שגדלתי פיתחתי סלידה חזקה מכול העניין הזה של דת עד לרמה שהשתמשתי בקעקוע יש לי ביד ימיו כדרך לדחות אנשים שהציעו לי להניח תפלין(מעשה שאני רק מתבייש פה היום אלא גם נדחה ומעלה גועל עצמי רק מהמחשבה עליו)
אבל שגדלתי והתפתחתי עוד הבנתי שלא כול העולם הוא שחור על גבי לבן ודת ואלוהים זה לא דבר אחד , ואתה ראשי ובהחלט רצוי שתפתח השקפת עולם משלך גם אם זה אומר שאתה רוצה ללמוד תורה כול היום או ללכת לאכול חזיר ולאחר מכך להתפלל.
לפי דעתי אמונה יכולה להיות דבר נפלא כול אתה כנה איתה ולא נותן לה להזיק לך או לאחרים

• פותח/ת השרשור
שמע אחי אני חייב להגיד לך שזה נשמע שאתה נמצא בשלב כול שהוא בחיים שאתה עומד מול צומת דרכים מול השקפת העולם שלך.
אני יכול להבין אותך כי גם אני באתי מעולם יחסית דתי שגדלתי פיתחתי סלידה חזקה מכול העניין הזה של דת עד לרמה שהשתמשתי בקעקוע יש לי ביד ימיו כדרך לדחות אנשים שהציעו לי להניח תפלין(מעשה שאני רק מתבייש פה היום אלא גם נדחה ומעלה גועל עצמי רק מהמחשבה עליו)
אבל שגדלתי והתפתחתי עוד הבנתי שלא כול העולם הוא שחור על גבי לבן ודת ואלוהים זה לא דבר אחד , ואתה ראשי ובהחלט רצוי שתפתח השקפת עולם משלך גם אם זה אומר שאתה רוצה ללמוד תורה כול היום או ללכת לאכול חזיר ולאחר מכך להתפלל.
לפי דעתי אמונה יכולה להיות דבר נפלא כול אתה כנה איתה ולא נותן לה להזיק לך או לאחרים
כלומר זאת אמונה שאתה המצאת...אני מאמין בדת של מי שברא את העולם הזה...
אני מניח שכולם פה מסכימים שמשהו ברא את העולם הזה, נכון?

לא אני מקבל את זה שאחרים מאמינים ושדת זה לא כזה דבר נורא לא שיש בורא עולם

פתיחות זה טוב, גם אם זה למקום שלא חשבת.
מה רע בלהבין אנשים אחרים?
אל תהיה בטוח, ולי ולקוטצר היו דיונים ארוכים.

• פותח/ת השרשור
איך בדיוק?

ו@iziktan אני מאמין שאני בדת הנכונה, אני עניתי לו בציניות (יש לי בעיה כזאת)
לא אני מקבל את זה שאחרים מאמינים ושדת זה לא כזה דבר נורא לא שיש בורא עולם
אם אין מי שברא את העולם הזה אז כל מי שמאמין הוא 🤡, אז איך לדעתך היקום נוצר?
פתיחות זה טוב, גם אם זה למקום שלא חשבת.
מה רע בלהבין אנשים אחרים?

אל תהיה בטוח, ולי ולקוטצר היו דיונים ארוכים.
הרע זה שחשבתי שהם סתם משמיצים את ציבור הלומדים, ואז כשאני מדבר עם ציבור הלומדים אני מגלה שהוא עושה בדיוק מה שאמרו לפיד וליברמן...

הרע זה שחשבתי שהם סתם משמיצים את ציבור הלומדים, ואז כשאני מדבר עם ציבור הלומדים אני מגלה שהוא עושה בדיוק מה שאמרו לפיד וליברמן...
איזה צבור לומדים פגשת?
מתחילת הדיון הוכחת שרמת ההבנה שלך בציבור הלומדים והחרדים אפסי.
ומכל מה שכתבתי כאן, אתה עדיין לא מכיר אותם.

תלך לישיבה, תדבר עם אנשים, ותחזור לדיון.
אם אתה עדיין מרגיש שלפיד או מישהו אחר צדק, תחיה עם זה.
ואם אתה חושב שהם טועים, תחיה עם זה.

מה שאתה חושב לא ישנה את המציאות, לך תמצא את האמת לדעתך ותנסה לחיות עם זה.

מצטער שאולי ניפצתי את הבועות שלך.

החיים לא שחור ולבן כמו שציינו מעלי כבר.
לך תגדל קצת ותלמד שהדרך להכיר אנשים, זה לשבת איתם.

@iziktan אני מאמין שאני בדת הנכונה, אני עניתי לו בציניות (יש לי בעיה כזאת)
האמת שלא קראתי את הודעה הזאת פשוט ראיתי שנמצא במין מצוקה נפשית וניסתי לעזור

אם אין מי שברא את העולם הזה אז כל מי שמאמין הוא 🤡, אז איך לדעתך היקום נוצר?
אם אתה רוצה תשובה כנה מדע מפץ גדול וכאלה, אבל תכלס תשובה זה לא מעניין אותי מספיק כדיי להתעמק בזה ואני רואה את זה בתור דיון סרק

• פותח/ת השרשור
איזה צבור לומדים פגשת?
מתחילת הדיון הוכחת שרמת ההבנה שלך בציבור הלומדים והחרדים אפסי.
ומכל מה שכתבתי כאן, אתה עדיין לא מכיר אותם.

תלך לישיבה, תדבר עם אנשים, ותחזור לדיון.
אם אתה עדיין מרגיש שלפיד או מישהו אחר צדק, תחיה עם זה.
ואם אתה חושב שהם טועים, תחיה עם זה.

מה שאתה חושב לא ישנה את המציאות, לך תמצא את האמת לדעתך ותנסה לחיות עם זה.

מצטער שאולי ניפצתי את הבועות שלך.

החיים לא שחור ולבן כמו שציינו מעלי כבר.
לך תגדל קצת ותלמד שהדרך להכיר אנשים, זה לשבת איתם.
זה בדיוק מה שאמרתי, כנראה באמת לא הכרתי את הציבור החרדי, בא נראה אם עכשיו אני יודע עליו את העובדות הנכונות"
1) הם מאמינים שצריך ללמוד תורה
2) הם לא חושבים שהם חייבים משהו למדינה
3) הם עדיין ישתמשו במדינה וייקחו ממנה תקציבים למרות שהם לא מאמינים בה.
אני צודק?

• פותח/ת השרשור
האמת שלא קראתי את הודעה הזאת פשוט ראיתי שנמצא במין מצוקה נפשית וניסתי לעזור

אם אתה רוצה תשובה כנה מדע מפץ גדול וכאלה, אבל תכלס תשובה זה לא מעניין אותי מספיק כדיי להתעמק בזה ואני רואה את זה בתור דיון סרק
מה גרם למפץ הגדול?
תבין, כמו שאתה לא מאמין שאבן יכולה לברוא משהו כי היא חומר, כך שאר החומר ביקום...

זה בדיוק מה שאמרתי, כנראה באמת לא הכרתי את הציבור החרדי, בא נראה אם עכשיו אני יודע עליו את העובדות הנכונות"
1) הם מאמינים שצריך ללמוד תורה
2) הם לא חושבים שהם חייבים משהו למדינה
3) הם עדיין ישתמשו במדינה וייקחו ממנה תקציבים למרות שהם לא מאמינים בה.
אני צודק?
אתה צודק חלקית. ואתקן אותך.
1) חלק מאמינים שצריך ללמוד תורה.
2) חלק לא חושבים שהם חייבים משהו למדינה.
3) חלק עדיין ישתמשו במדינה....

אתה מדבר על הרבה אנשים לא על אדם בודד.

• פותח/ת השרשור
אתה צודק חלקית. ואתקן אותך.
1) חלק מאמינים שצריך ללמוד תורה.
2) חלק לא חושבים שהם חייבים משהו למדינה.
3) חלק עדיין ישתמשו במדינה....

אתה מדבר על הרבה אנשים לא על אדם בודד.
אני מדבר על הציבור שלומד תורה, והתורה היא חייו

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית