הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

להאמין. טיפשי או הדבר המתבקש מיצור תבוני?

בא ננסה מהתחלה, אני אשאל שאלה ותענו לי בכנות בסדר?
מה צריך לקרות כדי שאתם תאמינו באל ובמצוותיו?
@kotzer
@MasterSplitter
@Dark Soul Omega
אני לא מאמין בקונספט של אל, אבל נגיד ומגיעה יישות עם כוחות שנחשבים על-טבעיים במונחים של היום, אומרת אם תעשו X Y Z אז יקרה לכם A B C. אם אני רואה שזה בפועל קורה, אנשים שמבצעים את ההוראות - זוכים לתוצאה חיובית, אנשים שלא מבצעים את ההוראות - זוכים לתוצאה שלילית, אז אבצע את ההוראות.

ברגע שאני לא יכול לקשר סיבה ותוצאה, אין שום סיכוי שאבצע את הפעולות שהיישות מורה לי לעשות. אבל כאן מגיע הקונספט של ״אמונה״, צריך להאמין שA B C יקרו, גם בלי הוכחה, את זה בחיים לא יהיה לי.

כמו שכתבתי:

מה אני צריך כדי שאאמין בדת החדשה שלך (שזה כמו שנאמר כאן בדיוק מה שקרה לפני אלפי שנים, מישהו התחיל דת חדשה)? אני צריך לראות מעבר לכל ספק שהדת הזאת היא אמת, שזה מה שהאל רוצה שאני אעשה. ספר כלשהו שנכתב על ידי אנשים לפני אלפי שנים זה לא מספיק מבחינתי גם אם המון אנשים חושבים אותו דבר.

אני לא מאמין בקונספט של אל, אבל נגיד ומגיעה יישות עם כוחות שנחשבים על-טבעיים במונחים של היום, אומרת אם תעשו X Y Z אז יקרה לכם A B C. אם אני רואה שזה בפועל קורה, אנשים שמבצעים את ההוראות - זוכים לתוצאה חיובית, אנשים שלא מבצעים את ההוראות - זוכים לתוצאה שלילית, אז אבצע את ההוראות.

ברגע שאני לא יכול לקשר סיבה ותוצאה, אין שום סיכוי שאבצע את הפעולות שהיישות מורה לי לעשות. אבל כאן מגיע הקונספט של ״אמונה״, צריך להאמין שA B C יקרו, גם בלי הוכחה, את זה בחיים לא יהיה לי.
זה בחיים לא יקרא זה סותר את "הבחירה החופשית"
אתם מסכימים שהדרך היחידה שתאמינו לי היא אם האל שלי יתגלה ויאמר שהוא רוצה את הקרבן?

ממש לא, המיקום הגאוגרפי ממש אינו חשוב, מה הוא תורם לי שצבע הגרביים של משה לא תורם לי?

לא, מה שחשוב שמעמד הר סיני זה:
קבלת התורה
כמות האנשים שלהם האל התגלה
ועוד.
התורה לא ספר היסטוריה במובן הזה, היא לא כותב לך את הדברים כאילו היא היסטוריון, אם יש פרט שחסר אתה צרי להסביר למה הוא לא היה צריך להיות חסר...
ואני אחזור על השאלה:
אני רוצה לפתוח דת חדשה, בדת שלי מקרים כל חודש אדם וסמראטפון לאל, מה צריך לקרות כדי שאתם תאמינו בה?
@MasterSplitter
@kotzer
@Dark Soul Omega
@yujinius
הבסיס לדת וכמעט על השתייכות לקבוצה היא תחושת שייכות והזדהות עם ערכים.
אחת מדרכי השיווק הטובות היא לתת תחושת התעלות ביחס לאחרים, לדוגמא מי שנוסע במרצדס הוא ״טוב״ יותר ממי שנוהג במאזדה או ע״י הבטחות לתועלת כמו אם תקנה בושם x נשים יימשכו אליך.

בדתות כמו גם ביהדות זה אותו הדבר בשילוב הפחדות.

לדתות / כתות יש גם מעטפת שמספקת תשובות לבעיות ולכן אנשים במצוקה נוטים לחפש תשובות שכאלה

זה שאנחנו לא בסוף לא אומר שאנחנו נצחיים. יש לך עוד הרבה אמונות בעולם שחיו מאות ואלפי שנים
אין דת מחייבת ששרדה כמונו.
וזו בידיוק הטענה הראשונית שלי, שאפשר לקחת הכל מילה במילה ולהתנגש עם דברים שסותרים את הכתב, או לא להאמין בכתב ככללו.
אתה מאמין שכל מה שנכתב בתנ"ך הוא אמת לאמיתה? סיפור נוח לפרטיו, יונה והלוויתן, סיפור בריאת העולם?
אם כן אז בכבוד, זו האמונה שלך, ואני לא מסכים איתה, אבל זו הדעה שלי והיא לא צריכה להיות חשובה לך. אבל אם אתה מאמין רק לחלק, אז איפה עובר הקו בין מציאות לדימיון? אם ספר מסויים היה משקר לי רק על דבר אחד, זה כבר מספיק כדי לדעת שהספר הוא לא אמת לאמיתה במינימום
להאמין לחלק, ולא להכל, זה באמת יוצר מצב שהכל לא אמין.
אז לשאלתך, כן, אני מאמין לכל מה שכתוב בתנ"ך.
מה שום אב לא לקח את הבן שלו לראות איפה אותו אירוע מלהיב התרחש? איך זה לא עבר מדור לדור??
בגלל הגלות.

נערך לאחרונה:
מי אמר שיש לנו בחירה חופשית?
איזה תשובה אתה רוצה לקבל?
לא בחרתי להוולד, אני גם לא ממש יכול לבחור מתי אמות. לגבי למה התחתנתי עם מי שהתחתנתי, למה יש לי x ילדים ואני עובד במקום עבודה y, זה סוג של בחירה שכמובן מוטה מהסביבה שגדלתי בה.

אני לא מאמין שהאדם הוא עלה שנסחף בנהר, אבל נראה שלכל אחד מאיתנו יש את הנהר שלו ומשם אנחנו צריכים להסתדר

בא ננסה מהתחלה, אני אשאל שאלה ותענו לי בכנות בסדר?
מה צריך לקרות כדי שאתם תאמינו באל ובמצוותיו?
@kotzer
@MasterSplitter
@Dark Soul Omega
בוא נבדיל בין אמונה באל לבין מצוותיו, כי אלה 2 דברים שונים.
הדרך להאמין באל ובמצוותיו ישר תהיה רק אם הוא יתגלה בבת אחת לכולם ויוכיח מעל כל ספק שהוא האל ומצוותיו חשובות. עכשיו אני יודע כבר מה תגיד, "הנה זה קרה בהר סיני", אז לא, זה לא מספיק.
איפה הבעיה? 2 דברים חשובים:
  1. אנחנו לא יודעים איפה, מתי, ולכמה אנשים הוא התגלה חוץ ממגילה שנכתבה כמה מאות שנים לפחות אחרי האירוע, וגם לא מתארת הכל.
  2. אל שאכפת לו להיות האל שלנו בגלוי לא ישאר חבוי. אם עולה ספק האם הוא האל הנכון והאם היהודים הם העם הנבחר ידאג להעביר את המסר. מאז היהודים נרדפו, הוגלו, ונרצחו, ואלוהים לא הראה את פניו מעולם מאז. למה אז היה לו חשוב להיתגלות בדרמטיות ומאז כלום?
אז זו דרך אחת.
דרך שניה תהיה להוכיח את קיום האל ומצוותיו בנפרד, אם הוא באמת עובד בדרכים מסתוריות.
כדי להוכיח את האל צריך למצוא ראיה, ולא אחת פילוסופית, אלא אחת מוחשית, אם זה ראיה פיזית לקיום שלו, או אפילו מודל פיזיקלי שמערב בורא שניתן לאמת, המודלים של איינשטיין חזו גלי כבידה, והנה מצאנו אותם, תיאורטית אפשר לעשות אותו הדבר עם בורא.
כדי להוכיח את מצוותיו צריך אחרי שהוכחנו קיום של אל כלשהו, להוכיח שמצוותיו משפיעות בצורה ישירה על העולם, לראות קשר סיבה-תוצאה. מי שצדיק יבורך ומי שרשע יסבול.
היהדות בינתיים נופלת ב-2 הקריטריונים האלה

לא כתוב איפה זה הר סיני, כן כתוב איזה מצוות קיבלנו משם...אבל לפני שאתה מגיב על זה תענה על מה ששאלתי הודעה לפני...
ככה הסיפור מספר, אבל עם 3 מיליון בני אדם שם, אתה מצפה שלפחות בצורה אחת המידע הזה יעבור הלאה.
אתה רואה שנוצר פה צוואר בקבוק של מידע? משום המידע היחיד שהועבר הלאה הוא המידע שכתוב בתנך, אבל 3 מיליון איש, עשירית מאוכלוסיית העולם בערך באותה תקופה לפי הערכות היסטוריות, לא יכולים להעביר הרבה יותר מידע מרק ספר אחד? אתה מצפה שיהיו מאות או אלפי ספרים.
למה המידע של 3 מיליון איש מתנקז רק למידע של ספר אחד בווריאציה אחת

זה בחיים לא יקרא זה סותר את "הבחירה החופשית"
אבל אם לאל יש מצוות אז כנראה שגם יש סיבה ותוצאה, אחרת הוא לא היה מצווה עלינו אותן

אתם מסכימים שהדרך היחידה שתאמינו לי היא אם האל שלי יתגלה ויאמר שהוא רוצה את הקרבן?
אם הוא יתגלה וימשיך להתגלות אז כן, פעם אחת לפני אלפי שנים, ללא שום דרך להוכיח שזה קרה (אפילו ההוכחה הפיזית היחידה שהייתה לנו, לוחות ברית, כבר לא קיימות)

איזה תשובה אתה רוצה לקבל?
לא בחרתי להוולד, אני גם לא ממש יכול לבחור מתי אמות. לגבי למה התחתנתי עם מי שהתחתנתי, למה יש לי x ילדים ואני עובד במקום עבודה y, זה סוג של בחירה שכמובן מוטה מהסביבה שגדלתי בה.

אני לא מאמין שהאדם הוא עלה שנסחף בנהר, אבל נראה שלכל אחד מאיתנו יש את הנהר שלו ומשם אנחנו צריכים להסתדר

אני לא רוצה לקבל תשובה, אני טוען ששאלת הבחירה החופשית היא אותה שאלה של קיום האל.

היום הפיזיקה המודרנית בוחנת את השאלה הזו, מי שרוצה יש הרצאה של פרופסור יקיר אהרונוב בנושא, פיזיקאי ישראלי אולי הגדול ביותר שהיה כאן בעשורים האחרונים.

אם אלוהים יודע את העתיד לגבי המעשים שלנו והבחירות שלנו - יש בעייתיות בבחירה החופשית.

ואפשר לדון בשאלה מנקודת מבט פיזיקלית בלבד.

אם אלוהים יודע את העתיד לגבי המעשים שלנו והבחירות שלנו - יש בעייתיות בבחירה החופשית.
הרמב"ם מעלה את הנקודה הזאת.
הראב"ד כותב דברים מאוד מענינים על זה גרמו לרב שך זצ"ל לכתוב דברים די חריפים על כך, והוא הביא תשובה מאוד מענינת על זה.

בגדול, בגלל שאלוקים מעבר לזמן, הבחירה שלך אינה מוגבלת מידעתו, מכיוון שהוא מעל המושג זמן.
אז הוא כאילו מתבונן על מעשיך לפני ואחרי שעשית את המעשה באותו זמן.

בוא נבדיל בין אמונה באל לבין מצוותיו, כי אלה 2 דברים שונים.
הדרך להאמין באל ובמצוותיו ישר תהיה רק אם הוא יתגלה בבת אחת לכולם ויוכיח מעל כל ספק שהוא האל ומצוותיו חשובות. עכשיו אני יודע כבר מה תגיד, "הנה זה קרה בהר סיני", אז לא, זה לא מספיק.
איפה הבעיה? 2 דברים חשובים:
  1. אנחנו לא יודעים איפה, מתי, ולכמה אנשים הוא התגלה חוץ ממגילה שנכתבה כמה מאות שנים לפחות אחרי האירוע, וגם לא מתארת הכל.
  2. אל שאכפת לו להיות האל שלנו בגלוי לא ישאר חבוי. אם עולה ספק האם הוא האל הנכון והאם היהודים הם העם הנבחר ידאג להעביר את המסר. מאז היהודים נרדפו, הוגלו, ונרצחו, ואלוהים לא הראה את פניו מעולם מאז. למה אז היה לו חשוב להיתגלות בדרמטיות ומאז כלום?
אז זו דרך אחת.
דרך שניה תהיה להוכיח את קיום האל ומצוותיו בנפרד, אם הוא באמת עובד בדרכים מסתוריות.
כדי להוכיח את האל צריך למצוא ראיה, ולא אחת פילוסופית, אלא אחת מוחשית, אם זה ראיה פיזית לקיום שלו, או אפילו מודל פיזיקלי שמערב בורא שניתן לאמת, המודלים של איינשטיין חזו גלי כבידה, והנה מצאנו אותם, תיאורטית אפשר לעשות אותו הדבר עם בורא.
כדי להוכיח את מצוותיו צריך אחרי שהוכחנו קיום של אל כלשהו, להוכיח שמצוותיו משפיעות בצורה ישירה על העולם, לראות קשר סיבה-תוצאה. מי שצדיק יבורך ומי שרשע יסבול.
היהדות בינתיים נופלת ב-2 הקריטריונים האלה

ככה הסיפור מספר, אבל עם 3 מיליון בני אדם שם, אתה מצפה שלפחות בצורה אחת המידע הזה יעבור הלאה.
אתה רואה שנוצר פה צוואר בקבוק של מידע? משום המידע היחיד שהועבר הלאה הוא המידע שכתוב בתנך, אבל 3 מיליון איש, עשירית מאוכלוסיית העולם בערך באותה תקופה לפי הערכות היסטוריות, לא יכולים להעביר הרבה יותר מידע מרק ספר אחד? אתה מצפה שיהיו מאות או אלפי ספרים.
למה המידע של 3 מיליון איש מתנקז רק למידע של ספר אחד בווריאציה אחת

אבל אם לאל יש מצוות אז כנראה שגם יש סיבה ותוצאה, אחרת הוא לא היה מצווה עלינו אותן

אם הוא יתגלה וימשיך להתגלות אז כן, פעם אחת לפני אלפי שנים, ללא שום דרך להוכיח שזה קרה (אפילו ההוכחה הפיזית היחידה שהייתה לנו, לוחות ברית, כבר לא קיימות)
1) אנחנו יודעים מתי ולכמה אנשים, ואתה כל פעם חוזר לזה שהתורה ניתנה בחלקים או כמה מאות שנים אחרי המאורע, לפי מה שאתה אומר יום אחד הגיע אדם לקבוצת אנשים, והביא להם ספר, הספר מתאר כאילו את ההיסטוריה שלהם, אבל ההיסטוריה לא נכונה ובאותה נשימה הספר מביא קבוצת חוקים הזויה, זה נשמע לך הגיוני שדבר כזה יקרא?
2) בתורה כתוב במפורש מה יקרא אם עם ישראל יחטא- גלות, ואתה שוב יוצא מנקודת הנחה שהאל חייב לך משהו, אתה רוצה שעל כל אחד שיש לו ספיקות לגבי מעמד הר סיני הוא יופיע מחדש? מעמד הר סיני שמבוסס במסורת יותר ממספיק כדי להבין שיש אל ואלא המצוות שלו.

הטעות פה זה שאתם מגוננים על דברים שכביכול אי אפשר להוכיח בדת, זה נכון, יש דברים שהאמונה היא הדבר היחיד שמכסה על שאלות, והרבה דברים קשה לבדוק ולהוכיח אמיתותם,
אבל יש הרבה דברים מצד שני שהם מעלים תהיות לצד ההפוך זאת אומרת כתוב דברים בדת או קרו דברים בעולם שרק טיפש או שונא דת יכחיש שיש בהם משהו תמוה שלא יכול לקרות בדרך הטבע,
הן בתור מידע הנמצא בתנ"ך והן ביצירת האדם

בואו נתחיל
1)גוף האדם - בואו נסכים שזאת יצירת מופת אדירה שעד היום גדולי הפרופסורים בעולם מתפעלים ממנה ולא מבינים אותה עד הסוף, להגיד שזה נוצר לדוגמא מפיצוץ.... דיי טיפשי, לכל יצירת מופת יש יוצר, לכל רובוט יש מהנדס, והמהנדס עולה על התצורה שלו בעשרות מונים, לדוגמא : בן אדם לא יכול ליצור בן אדם עם חיות, אלא רובוט,
זאת אומרת שמי שברא את האדם אמור להיות משהו על טבעי ולא יכול להיות שזה יצור כמונו בשר ודם, לא משנה איך תקראו ליישות הזאת אבל היא לא בן אדם, אלא משהו קוסמי ,(מישהו שיצר את כל הגלקסיה צריך להיות יותר מ"רק יישות קוסמית)

2) כתוב בתנ'ך דברים שעל פי חוקרי הטבע פשוט מדהימים, לדוגמא: תראו את החיות הכשרות בתורה, מפריש פרסה, שוסעת שסע, מעלה גרה, ודגים: סנפיר וקשקשת
עד היום לא מצאו חיה אחת! שיש לה את הסימנים האלו והיא לא כתובה בתנ"ך, גם לא דגים,
אלפי שנים של חיפושים על ידי ציוד משוכלל וחקירת אוקיינוסים ומקומות נידחים בכל העולם עם הציוד המתקדם ביותר שקיים ולא מצאו עדיין עוד חיה אחת עם סימני ההכשר איך תסבירו את זה? משה לפני אלפי שנים היה לו ציוד יותר משוכלל מהיום? משה עשה שרונקל?
3)זה אולי הנקודה החשובה ביותר בביסוס שלי שיישות אלוהית ברא את האדם-חיות האדם(הנשמה) אלפי פרופסורים, במשך כל הדורות, עם כל הציוד והמימון הכי טוב שיש לא הצליחו לברוא אפילו יתוש! אחד חי!
לא הצליחו לברוא אפילו פרח אחד חי,
מי מדבר על חיות, דגים, עופות, ולאחר מכן הטופ שבכולם- בני האדם
בן אדם או פיצוץ אינם יכולים ליצור אפילו יתוש חי, רק יישות אלוהית יכולה ליצור משהו כזה, מערכת כלכך אדירה שנמצאית לפני אלפי שנים ועד היום לא מצליחים ליצור טובי המומחים גם זבוב קטן,

בנוסף, מה ההבדל בין גוף מת של כלב לגוף חי של כלב? אם לדוגמא אשחזר אחד לאחד את גוף הכלב כולל המוח, הוא יקום לתחייה? התשובה היא לא! אז מהו החלקיק הזה, שמבדיל בין פגר לגוף חי?

אולי אי אפשר להוכיח שיש אלוקים 100% אבל יש גם דברים שאי אפשר להתעלם שרק יישות על טבעית יכולה ליצור אותם

1) אנחנו יודעים מתי ולכמה אנשים, ואתה כל פעם חוזר לזה שהתורה ניתנה בחלקים או כמה מאות שנים אחרי המאורע, לפי מה שאתה אומר יום אחד הגיע אדם לקבוצת אנשים, והביא להם ספר, הספר מתאר כאילו את ההיסטוריה שלהם, אבל ההיסטוריה לא נכונה ובאותה נשימה הספר מביא קבוצת חוקים הזויה, זה נשמע לך הגיוני שדבר כזה יקרא?
אנחנו יודעים לכמה אנשים ומתי רק לפי אותו תיאור יחיד, איפה שאר התיאורים? אם אלוהים היה מתגלה עכשיו באמצע המדבר מול 30 איש יהיו לך 30 ספרים עוד חודש, אז למה 3 מיליון איש הפיקו מגילה אחת?
ואתה הבנת הפוך לחלוטין אותי ואת עצמך. תחליף את המילה איש עם אלוהים וקיבלת את מה שאתה מתאר, שיום אחד הגיע אלוהים ונתן לכולם ספר חוקים והיסטוריה.
מה שאני אומר זה הפוך, שהסיפורים נולדו לאורך זמן והסתובבו כל הזמן בתוך הקהילה. כמו כל סיפור מתגלגל בין הרבה אנשים לאורך מאות שנים, נוצרה אי אחידות והגזמות, עד שבשלב מסויים כל הסיפורים אוגדו לספר אחד שיצר קו אחד מנחה.
אנחנו לא יודעים מה קרה בין המאורע עד שהתנ"ך נכתב ואוגד לספר אחיד. מה שאנחנו כן יודעים הוא שאם באמת היו 3 מיליון איש שם, אז מרגע האירוע עד הכתיבה של התנ"ך היית מקבל כמות סיפורים כל כך גדולה שאי אפשר היה לאחד את כולם עם ספר אחד, מה שמוריד את כמות האנשים שהפיצו את הסיפור למשמעותית קטן יותר.
דברים דומים אפשר לראות בנצרות, שהתחילה ככת קטנה, צברה סיפורים, ואחרי כמה מאות שנים הסיפורים אוגדו לספר, ואז הם צברו תאוצה כשהאימפריה הרומית אימצה את הנצרות

2) בתורה כתוב במפורש מה יקרא אם עם ישראל יחטא- גלות, ואתה שוב יוצא מנקודת הנחה שהאל חייב לך משהו, אתה רוצה שעל כל אחד שיש לו ספיקות לגבי מעמד הר סיני הוא יופיע מחדש? מעמד הר סיני שמבוסס במסורת יותר ממספיק כדי להבין שיש אל ואלא המצוות שלו.
האל לא חייב לי כלום, אבל אני מנסה לחשוב פה בהיגיון, אם לאל כל כך אכפת שיאמינו בו ושיעבדו אותו, למה הוא נותן לאמונה להתערער בצורה כל כך דרסטית? ואני לא חושב שבאמת מפריע לו להתגלות אם האמונה מתערערת, זה לא שאנחנו מפריעים לו בזמן שהוא רואה היפים והאמיצים בטלוויזיה.
ועובדה שמעמד הר סיני לא מספיק כי אנחנו מנהלים את הדיון הזה, סימן שיש מספיק חוסר וודאות בנושא בקרב היהודים, ובטח בעולם

אנחנו יודעים לכמה אנשים ומתי רק לפי אותו תיאור יחיד, איפה שאר התיאורים? אם אלוהים היה מתגלה עכשיו באמצע המדבר מול 30 איש יהיו לך 30 ספרים עוד חודש, אז למה 3 מיליון איש הפיקו מגילה אחת?
ואתה הבנת הפוך לחלוטין אותי ואת עצמך. תחליף את המילה איש עם אלוהים וקיבלת את מה שאתה מתאר, שיום אחד הגיע אלוהים ונתן לכולם ספר חוקים והיסטוריה.
מה שאני אומר זה הפוך, שהסיפורים נולדו לאורך זמן והסתובבו כל הזמן בתוך הקהילה. כמו כל סיפור מתגלגל בין הרבה אנשים לאורך מאות שנים, נוצרה אי אחידות והגזמות, עד שבשלב מסויים כל הסיפורים אוגדו לספר אחד שיצר קו אחד מנחה.
אנחנו לא יודעים מה קרה בין המאורע עד שהתנ"ך נכתב ואוגד לספר אחיד. מה שאנחנו כן יודעים הוא שאם באמת היו 3 מיליון איש שם, אז מרגע האירוע עד הכתיבה של התנ"ך היית מקבל כמות סיפורים כל כך גדולה שאי אפשר היה לאחד את כולם עם ספר אחד, מה שמוריד את כמות האנשים שהפיצו את הסיפור למשמעותית קטן יותר.
דברים דומים אפשר לראות בנצרות, שהתחילה ככת קטנה, צברה סיפורים, ואחרי כמה מאות שנים הסיפורים אוגדו לספר, ואז הם צברו תאוצה כשהאימפריה הרומית אימצה את הנצרות

האל לא חייב לי כלום, אבל אני מנסה לחשוב פה בהיגיון, אם לאל כל כך אכפת שיאמינו בו ושיעבדו אותו, למה הוא נותן לאמונה להתערער בצורה כל כך דרסטית? ואני לא חושב שבאמת מפריע לו להתגלות אם האמונה מתערערת, זה לא שאנחנו מפריעים לו בזמן שהוא רואה היפים והאמיצים בטלוויזיה.
ועובדה שמעמד הר סיני לא מספיק כי אנחנו מנהלים את הדיון הזה, סימן שיש מספיק חוסר וודאות בנושא בקרב היהודים, ובטח בעולם
במסורת אנחנו יודעים שהיה אירוע של מעמד הר סיני עם 600000 גבר מגיל 20 ומעלה ושם האל התגלה, אתה לא יכול להכחיש את זה אלא אם כן אתה אומר שהמסורת זה לא דבר "חזק", זה יפה שאתה טוען שהסתובבו סיפורים ואז התחברו אבל לדבר הזה אין שום מקור, לא כתבים ולא מסורת...

1)גוף האדם - בואו נסכים שזאת יצירת מופת אדירה שעד היום גדולי הפרופסורים בעולם מתפעלים ממנה ולא מבינים אותה עד הסוף, להגיד שזה נוצר לדוגמא מפיצוץ.... דיי טיפשי, לכל יצירת מופת יש יוצר, לכל רובוט יש מהנדס, והמהנדס עולה על התצורה שלו בעשרות מונים, לדוגמא : בן אדם לא יכול ליצור בן אדם עם חיות, אלא רובוט,
זאת אומרת שמי שברא את האדם אמור להיות משהו על טבעי ולא יכול להיות שזה יצור כמונו בשר ודם, לא משנה איך תקראו ליישות הזאת אבל היא לא בן אדם, אלא משהו קוסמי ,(מישהו שיצר את כל הגלקסיה צריך להיות יותר מ"רק יישות קוסמית)
גוף האדם כבר די מובן בהרבה דברים.
אם יצר הפליאה הוא כזה גדול, למה יש לנו שיני בינה ותוספתן שלא משרתים אותנו אבל משרתים קופים? למה בהתפתחות העובר יש לנו זנב נעלם עם הזמן? למה לגברים יש פטמות? למה יש סרטן?
גוף האדם הוא אחלה מכונה, אבל אחת פגומה, עם המון ראיות להתפתחות לאורך תקופה ארוכה מאוד

2) כתוב בתנ'ך דברים שעל פי חוקרי הטבע פשוט מדהימים, לדוגמא: תראו את החיות הכשרות בתורה, מפריש פרסה, שוסעת שסע, מעלה גרה, ודגים: סנפיר וקשקשת
עד היום לא מצאו חיה אחת! שיש לה את הסימנים האלו והיא לא כתובה בתנ"ך, גם לא דגים,
אלפי שנים של חיפושים על ידי ציוד משוכלל וחקירת אוקיינוסים ומקומות נידחים בכל העולם עם הציוד המתקדם ביותר שקיים ולא מצאו עדיין עוד חיה אחת עם סימני ההכשר איך תסבירו את זה? משה לפני אלפי שנים היה לו ציוד יותר משוכלל מהיום? משה עשה שרונקל?
מה? על מה אתה מדבר?
סימני הכשר הם מה אתה מחפש, זה לא תיאור חיה. עובדה שיש לך חיות לא כשרות שלא עונות על ההגדרה הזאת

3)זה אולי הנקודה החשובה ביותר בביסוס שלי שיישות אלוהית ברא את האדם-חיות האדם(הנשמה) אלפי פרופסורים, במשך כל הדורות, עם כל הציוד והמימון הכי טוב שיש לא הצליחו לברוא אפילו יתוש! אחד חי!
אתה משווה ידע מדעי של פחות מ-100 שנה למיליארדי שנות אבולוציה?
תן למדע עוד 1000 שנה ותראה מה יקרה, כבר היום יודעים לשכפל חיות, יודעים ליצור חיידקים ווירוסים מלאכותיים, ולייצר בשר במעבדה.
זה כמו להשוות יכולת לחימה של אלוף UFC לתינוק בן יום

בנוסף, מה ההבדל בין גוף מת של כלב לגוף חי של כלב? אם לדוגמא אשחזר אחד לאחד את גוף הכלב כולל המוח, הוא יקום לתחייה? התשובה היא לא! אז מהו החלקיק הזה, שמבדיל בין פגר לגוף חי?
אם תשחזר את הפעילות של המוח לפני שמתחיל ריקבון ומוות של תאי הגוף אז אפשר להחזיר מישהו לחיים תיאורטית.
ההבדל הוא שתאי הגוף מקבלים אספקה קבועה של חמצן וחומרי תזונה, כולל המוח ששולט על הכל.
רק תשאל ותקבל תשובה

מסורת אנחנו יודעים שהיה אירוע של מעמד הר סיני עם 600000 גבר מגיל 20 ומעלה ושם האל התגלה, אתה לא יכול להכחיש את זה אלא אם כן אתה אומר שהמסורת זה לא דבר "חזק", זה יפה שאתה טוען שהסתובבו סיפורים ואז התחברו אבל לדבר הזה אין שום מקור, לא כתבים ולא מסורת...
אתה משתמש במילה יודעים בצורה חופשית מדי. לדעת זה לחשוב משהו עם הוכחות וסיבה מספקת. הנוצרים מאמינים כבר 2000 שנה שישו הוא המשיח, זה לא מספיק בשבילך? הם כמובן יודעים את זה, כי לא הגיוני ש-2000 שנה מיליארדי נוצרים טועים. למה אתה צודק והם לא? אולי כי מסורת היא לא מספקת?
אתה טוען אבל שכן היו כתבים מרגע קבלת תורה, אז איפה הם? למה הם התחילו להופיע רק כמה מאות שנים אחרי?

גוף האדם כבר די מובן בהרבה דברים.
אם יצר הפליאה הוא כזה גדול, למה יש לנו שיני בינה ותוספתן שלא משרתים אותנו אבל משרתים קופים? למה בהתפתחות העובר יש לנו זנב נעלם עם הזמן? למה לגברים יש פטמות? למה יש סרטן?
גוף האדם הוא אחלה מכונה, אבל אחת פגומה, עם המון ראיות להתפתחות לאורך תקופה ארוכה מאוד

תסביר אתה למה יש סרטן אם אנחנו יודעים כלכך הרבה על גוף האדם. זה נכון שאנחנו יודעים הרבה והרבה מאוד, אך אנחנו עדיין לא מבינים המון דברים ולא נבין בעתיד הקרוב.

המוח האנושי מורכב בצורה בלתי נתפסת, עדיין רב הנסתר על הגלוי.

אתה מוזמן להסביר למה לגברים יש פיטמות ולמה לבני אדם יש תוספתן מבחינה אבולוציונית, למה התפתחו באדם איברים שהוא לא זקוק להם.

תבין, ברגע שמכניסים את האל לדיון כזה אי אפשר לגשת לכל שאלה בזווית אנושית, מבחינתך שלמות היא גוף אדם בריא ללא פגמים כלל, מי אמר ששלמות כזו עולה בקנה אחד עם מה שהאל תכנן לעשות? אותה ישות עליונה אם קיימת.

בנוסף, תנסה לחשוב איך היה נראה העולם אם לכל אחד היו חיי נצח וגוף בריא לעד.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית