הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

להאמין. טיפשי או הדבר המתבקש מיצור תבוני?

אתה סותר את עצמך, אם לרב יש תפילות מיוחדות, אז מכאן שיש לו כוח על טבעי, כי הוא יכול לתקשר עם הבורא בצורה טובה יותר
ממש לא. תפילה מיוחדת של הרב, היא זווית פנייה מיוחדת לה', כלומר יכול להיות שעם סל העברות/מצוות שלי, הקב"ה לא מסכים להיענות בחיוב לתפילה שלי - להסכים למה שאני מבקש. אדם צדיק - רב ייתכן שבגלל המצוות הרבות שהוא עושה הקב"ה יענה בחיוב לתפילתו (בעבורי) אגב, זאת פרשנות שלי לסיבה שה' מקבל לעיתים את תפילת הרב ולא את התפילה שלי. אם הייתי יודע את הסיבה האמיתית אולי הייתי רב. אגב, נקודה נוספת, לא רק מבקשים מרב להתפלל בעבורך. אלא מכל אדם, אני ביקשתי מחבר שלי וסבתא שלי שיתפללו שאצליח בטסט. וזה מאוד מקובל משום שלכל תפילה יש ייחודיות שלה בפנייה לה'. ולתפילת רבים ייחודיות בפני עצמה.

אתה שוב יכול להגיד שזה פלסטר או אפילו 1+1=3. אבל לא מה שאמרתי זה תירוץ, אלא עניין הפלסטרים לדבר שאתה לא יכול לפרוך (אעפ שבתחילה ניסית, וזה לא היה כזה קל) זה בעיני תירוץ.
אז איך המטאפיזי יכול להשפיע על הפיזי?
בא להגיד... איך משהו לא פיזי לא חומרי יכול להשפיע על הפיזי החומרי?
משום מה קיבלתי את התחושה שאתה מאוד אוהב היגיון, איך נוצר העולם?

@kotzer אתה אומר ששנה ללא אוכל באותה תקופה
אני לא צריך, כי אני לא צריך תירוצים וערעור מחשבה, אלא אם אתה אומר לי שהוא מביא שם הוכחות חותכות, אין לי למה להקשיב לו

למה היא צריכה יותר?
יצירה אומר שיש לה נקודת התחלה, אם אין זמן אז אין נקודת התחלה. אפשר לומר שהיא תמיד הייתה קיימת, למרות שתמיד זה לא המונח הכי רלוונטי בנושא. אין-סוף הוא מונח שלא מוכר לנו, אבל צריך להכיר בעובדה שהוא קיים

היקום הוא לא רק חומר
הוכחות חותכות לא, אתה תמיד תוכל להעמיד את זה במצב שיסביר למה זה לא האל...אבל שוב יותר מסתבר שזה אל מאשר באופן טבעי

ממש לא. תפילה מיוחדת של הרב, היא זווית פנייה מיוחדת לה', כלומר יכול להיות שעם סל העברות/מצוות שלי, הקב"ה לא מסכים להיענות בחיוב לתפילה שלי - להסכים למה שאני מבקש. אדם צדיק - רב ייתכן שבגלל המצוות הרבות שהוא עושה הקב"ה יענה בחיוב לתפילתו (בעבורי) אגב, זאת פרשנות שלי לסיבה שה' מקבל לעיתים את תפילת הרב ולא את התפילה שלי. אם הייתי יודע את הסיבה האמיתית אולי הייתי רב. אגב, נקודה נוספת, לא רק מבקשים מרב להתפלל בעבורך. אלא מכל אדם, אני ביקשתי מחבר שלי וסבתא שלי שיתפללו שאצליח בטסט. וזה מאוד מקובל משום שלכל תפילה יש ייחודיות שלה בפנייה לה'. ולתפילת רבים ייחודיות בפני עצמה.

אתה שוב יכול להגיד שזה פלסטר או אפילו 1+1=3. אבל לא מה שאמרתי זה תירוץ, אלא עניין הפלסטרים לדבר שאתה לא יכול לפרוך (אעפ שבתחילה ניסית, וזה לא היה כזה קל) זה בעיני תירוץ.

משום מה קיבלתי את התחושה שאתה מאוד אוהב היגיון, איך נוצר העולם?

אם אתה שואל אותי.. אני חושב שהיקום תמיד היה קיים בצורה כזאת האחרת.
אולי החומר היה מאורגן אחרת.. דחוס יותר , דחוס פחות..

עכשיו תסביר לי למה משהו כל כך תבוני יבנה קוסמוס כזה מורכב עם חוקי פיזיקה מטורפים בשביל לאכלס שבט של פרימטים בנקודה כזאת מיקרונית ביקום??!

אם אתה שואל אותי.. אני חושב שהיקום תמיד היה קיים בצורה כזאת האחרת.

מה זה אומר תמיד היה קיים? אין דבר כזה! לכל תוצאה יש סיבה, לכל מקרה יש הסבר ולכל דבר יש קודם לו! איך מסבירים דבר שתמיד היה?!

#טענות חילונים משכילים

זה הכל מתנקז חזרה להאם אלוהים מתנהל לפי היגיון אנושי או לא, והאם הוא יודע כל ויכול כל.
אם זה משנה מי מבקש סימן שאלוהים מתנהג כמו בנאדם. אם לתפילות יש משמעות סימן שאו שאלוהים לא באמת ידע מי הולך לבקש ומה, ואם הוא לא ממלא משהו חשוב, סימן או שהוא לא יכול לבצע את אותו דבר, או שלא אכפת לו מספיק והוא לא כזה אל טוב.
אין לי בעיה באמונה באל אות תבונה או כוח אלוהי או איך שלא תקרא לזה, אבל אני נגד אלוהים של התנ"ך, כי הוא שקרי, לפחות לפי התיאורים היהודיים שלו.
אלוהים לפי התנ"ך הוא אל רחום וחנון, אבל אתה לא יכול להסתכל על אפריקה ולומר שהוא אל שאכפת לו מהיצירות שלו. אתה לא יכול להסתכל על השואה ואנטישמיות ולומר שהוא אל שאכפת לו מהעם הנבחר שלו. אתה לא יכול להסתכל בעיניים של אישה שהוכתה ונאנסה ולומר לה שיש אלוהים שאוהב אותה.
אני לא מתכוון להתווכח האם יש כוח אלוהי, כי אין לי דרך להוכיח שאין, אבל רוב הראיות מצביעות שאין, ואני בוחר להאמין שאין, אבל אני בפה מלא יכול לומר שהאל היהודי הוא לא נכון

תה אומר ששנה ללא אוכל באותה תקופה
לא הבנתי מה אתה מנסה לומר פה

הוכחות חותכות לא, אתה תמיד תוכל להעמיד את זה במצב שיסביר למה זה לא האל...אבל שוב יותר מסתבר שזה אל מאשר באופן טבעי
אז הוא פשוט מוצא עליונות אמונה. קח למשל את פותח הדיון כדוגמא, שמחפש במה להאמין. אם תביא לו סיבה למה האמונה שלך שווה יותר את האמונה שלו, אז כנראה שהוא ייפול בזה, והיהדות עושה עבודה לא רעה בעניין, אבל היא פשוט לא יכולה להוכיח שבה יש יותר אמת מאחרות
מה זה אומר תמיד היה קיים? אין דבר כזה!
כמו שאמרתי קודם, תמיד זה המושג הכי קרוב למציאות, אבל זה לא המונח הנכון.
ואתה פשוט לא מצליח לתפוס משהו שהוא נצחי, אבל זה לא אומר שהוא לא קיים. תחשוב מחוץ לקופסא

לכל תוצאה יש סיבה, לכל מקרה יש הסבר ולכל דבר יש קודם לו! איך מסבירים דבר שתמיד היה?!
אם להכל יש סיבה, אז מה הסיבה של אלוהים? מאיפה הוא הגיע?

זה הכל מתנקז חזרה להאם אלוהים מתנהל לפי היגיון אנושי או לא, והאם הוא יודע כל ויכול כל.
אם זה משנה מי מבקש סימן שאלוהים מתנהג כמו בנאדם. אם לתפילות יש משמעות סימן שאו שאלוהים לא באמת ידע מי הולך לבקש ומה, ואם הוא לא ממלא משהו חשוב, סימן או שהוא לא יכול לבצע את אותו דבר, או שלא אכפת לו מספיק והוא לא כזה אל טוב.
אין לי בעיה באמונה באל אות תבונה או כוח אלוהי או איך שלא תקרא לזה, אבל אני נגד אלוהים של התנ"ך, כי הוא שקרי, לפחות לפי התיאורים היהודיים שלו.
אלוהים לפי התנ"ך הוא אל רחום וחנון, אבל אתה לא יכול להסתכל על אפריקה ולומר שהוא אל שאכפת לו מהיצירות שלו. אתה לא יכול להסתכל על השואה ואנטישמיות ולומר שהוא אל שאכפת לו מהעם הנבחר שלו. אתה לא יכול להסתכל בעיניים של אישה שהוכתה ונאנסה ולומר לה שיש אלוהים שאוהב אותה.
אני לא מתכוון להתווכח האם יש כוח אלוהי, כי אין לי דרך להוכיח שאין, אבל רוב הראיות מצביעות שאין, ואני בוחר להאמין שאין, אבל אני בפה מלא יכול לומר שהאל היהודי הוא לא נכון

כמו שאת העולם הנוכחי, אתה לא מצליח באמת להסביר. בעצם אמרת הייתה אנרגיה, מה שאתה לא מצליח להבין בידיוק. מי אמר לך שאין עולם נוסף (העולם הבא) שגם את היווסדותו לא תוכל כנראה להבין, ובעולם הזה גם עם האישה, האפריקנים וכו יעשה חסד.

אגב מי אמר שהחיים שלי יותר טובים משל האפריקני הממוצע?
אם להכל יש סיבה, אז מה הסיבה של אלוהים? מאיפה הוא הגיע?

שים לב להאשטג

"העניין עם דת שזה לא רק אמונה"- למה שאני אצום, אשמור שבת, לא תהיה לי חברה עד שאתחתן, אוכל כשר, אלמד תורה במקום לעשות תואר כאף אחד לא ציווה אותי על זה?
כי ההורים שלך עושים את זה, וההורים של ההורים שלך עשו את זה, וכל הסביבה שלך עושה את זה.
למה אני מדבר עברית שוטף ולא ערבית?
כי בבית דיברו עברית. לא היה אף אחד שידבר איתי בערבית כשהייתי קטן. אם הייתי גדל במצרים, עדיין הייתי יודע עברית? כנראה שלא.

זה כמו להגיד שהיית פאוורליפטר אבל בלי שום משקולות, רק משקל גוף.
"בדוק מי שמתחרה בפאוורליפטינג משתמש במשקולות מקלקר".

אני לא יודע מה הרמה הדתית שלך, אבל בן אדם שלומד כל סוג של תורה בלי לקיים אותה או בלי רבנים, זה פשוט לא אומר הרבה.

זה כמו שתצפה להתחזק בלי להתאמן רק מלקרוא את הספר של מארק ריפטו.
הבן אדם ניהל אורח חיים דתי כל חייו. אי אפשר לשלול את דבריו מראש. הוא קיים מצוות וניסה ליישב את הסתירות בראשו. אי אפשר להאשים אותו שהוא לא ניסה או לא עשה כמו שצריך.
זה כמו מתאמן שעושה SS במשך כמה חודשים ולאחר מכן יוצא בביקורת על התכנית. מה הריפטואיסטים אומרים לו? לא עשית SS כמו שצריך.
הם מניחים ש-SS היא תכנית מושלמת ומתנת האל, ומכך יוצא שכל מי שהיא לא עבדה לו עשה אותה שגוי והבעיה היא בו.
אתה מבין בוודאי שמדובר בכשל לוגי שאי אפשר לפתור אותו.

לכן המלצתי לכל אחד שרוצה ללמוד, לחקור היטב אם זה אכן אמת, והאם זה הדת הנכונה.
ברגע שתראה שאכן כך, אתה לומד את הגמרא אחרת, לא "האם" זה הגיוני, אלא "איך" זה הגיוני.
כל מה שהתורה כותבת היא אמת, וכן לגבי הנ"ך, וגם הגמרא, השאלה על סיפור שנראה לך מוזר, זה לא האם, אלא איך הם כתבו סיפור שנראה מופרך. אבל אל דאגה, אלפי לומדים חכמים בהרבה משנינו שקדו על כל אות בספרים האלו, והמהרש"א (המלך של האגדתות לדעתי) תמיד מביא תשובה מניחה את הדעת. רגע... פעם בכלל פתחת מהרש"א?
מה שאני אוהב בדת האורתודוכסית, זה שבניגוד לכל שיטה לוגית לבניית תיאוריה, הרבנים קודם לוקחים הנחה לא מבוססת כעובדה מוגמרת, ואז מנסים להוכיח אותה.
מה שנקרא, "לירות את החץ ואז לסמן סביבו את המטרה".

סנטה קלאוס הוא לא אגדה, היה אדם כזה, זה פשוט לא נכון שהוא מבקר לנו בבתים.
אם היו אומרים לך שיונה הנביא מבקר בבתים כל יום חמישי, גם זה היה נשמע מוזר.
אבל משום מה אליהו הנביא ששותה לך כוס יין בפסח נשמע הגיוני לחלוטין...

לא יודע איך לעזעזל אתה מעמיד את אלוקים כחבר, אבל מילא. איך לדעתך העולם נוצר? נגיד תשובה קלאסית גם של מי שלא מאמין באלוקים - המפץ הגדול.
ההסתברות של מפץ כזה היא בטח משהו כמו
0.0000001%. ואתה בטוח שהוא קרה! למרות שאף פעם לא ראית אותו והוא אף פעם לא הוכח אתה מאמין שאירוע כזה ממש התרחש!

אז מי צריך ללכת לפסיכולוג עכשיו?
קודם כל, לתאוריית המפץ יש אישושים מוחשיים שמגדילים את הסבירות לנכונותה ברמה הרבה, אבל הרבה יותר גבוהה מאשר תאוריית האל הבורא.
מאז פיתוח התאורייה הספיקו למדוד את התפשטות היקום (נקודה מס' 1 לטובת המפץ הגדול), גילו אי סדירות בקרינת הרקע הקוסמית שנובעת מהמפץ הגדול (נקודה מס' 2 לטובת המפץ הגדול), מצאו התאמה מדויקת בין התחזיות של תאוריית המפץ הגדול לכמות היסודות הקלים לבין המצב בפועל (נקודה מס' 3 לטובת המפץ הגדול)
וגילו את קרינת הרקע הקוסמית שמהווה את התפקיד העיקרי בתאורייה והיא מהווה הוכחה ניצחת לסבירות הגבוהה של אירועי המפץ הגדול (נקודה מס' 4 לטובת המפץ הגדול).
מה ההוכחות שתומכות ביהדות? ספר?

אגב מי אמר שהחיים שלי יותר טובים משל האפריקני הממוצע?
אני מקווה שאתה צוחק. באפריקה יש לך כמות גדולה מאוד של ילדים שנולדים חולים, ומתים מרעב בגיל צעיר אחרי שסבלו את כל המעט החיים שהיו להם.
אתה אפילו לא צריך להסתכל על אפריקה, זה קורה בכל העולם, אבל ביבשת הזאת קורה הרבה מאוד רוע.

שים לב להאשטג
ומה הוא אמור לבטא?

כמו שאת העולם הנוכחי, אתה לא מצליח באמת להסביר. בעצם אמרת הייתה אנרגיה, מה שאתה לא מצליח להבין בידיוק. מי אמר לך שאין עולם נוסף (העולם הבא) שגם את היווסדותו לא תוכל כנראה להבין, ובעולם הזה גם עם האישה, האפריקנים וכו יעשה חסד.
אין לי בעיה עם הטיעון הזה, אבל אי אפשר לשכנע תמי שזה אל אוהב ורחום. אב מכה יכול לאהוב את הילד שלו, אבל הוא לא אבא רחום וטוב
מה שאני אוהב בדת האורתודוכסית, זה שבניגוד לכל שיטה לוגית לבניית תיאוריה, הרבנים קודם לוקחים הנחה לא מבוססת כעובדה מוגמרת, ואז מנסים להוכיח אותה.
מה שנקרא, "לירות את החץ ואז לסמן סביבו את המטרה
זו בידיוק הטענה שלי, שכדי לשכנע אותי שהיהדות צודקת, צריך קודם כל לצאת מנקודת הנחה שהתנ"ך אמיתי ולא משקר. אם יציאת מנקודת ההנחה הזאת, אז אפשר לשכנע אותך למה דווקא זאת דת האמת.
אם אנחנו יוצאים מנקודת הנחה שהתנ"ך הוא ספר כמו כל ספר אחר, אתה תצטרך לעבוד קשה יותר ממה שעבדת אי פעם כדי לשכנע אותי שהוא אמיתי.
אני בטוח שאני גם יכול למצוא דברים אמיתיים בהארי פוטר, אבל אתה לא תנסה למצוא דרך לשכנע אותי שהוא מספר סיפור אמיתי.

חחח... העולם הבא זה המצאה הכי טובה שיש!!!

בוא תן לי את החיים היחידים שיש לך עכשיו.. ובתמורה שתמות... אני אתן לך כרטיס "להעולם הבא" המקום שבו אין סבל וכאב... ותעשה את הכיף חיים שתמיד רצית לעשות..בזמן שהיית חי.

**בכפוף לתקנון**
***יתכן ואין עולם הבא**

חחח... העולם הבא זה המצאה הכי טובה שיש!!!

בוא תן לי את החיים היחידים שיש לך עכשיו.. ובתמורה שתמות... אני אתן לך כרטיס "להעולם הבא" המקום שבו אין סבל וכאב... ותעשה את הכיף חיים שתמיד רצית לעשות..בזמן שהיית חי.

**בכפוף לתקנון**
***יתכן ואין עולם הבא**
זה בהחלט פאק די רציני באמונה.
אם אתה רוצה להאמין בעולם הבא אז סבבה, אבל להקריב את החיים שלך בשביל שאולי תקבל משהו טוב בעולם הבא, לדעתי זה הימור גדול מדי

זה בהחלט פאק די רציני באמונה.
אם אתה רוצה להאמין בעולם הבא אז סבבה, אבל להקריב את החיים שלך בשביל שאולי תקבל משהו טוב בעולם הבא, לדעתי זה הימור גדול מדי

מה אני אגיד לך, כל אחד וchill pill שלו..
בסופו של דבר אני חושב שאנשים פונים לדת כמקור לנחמה ולרגיעה מסוימת..

מה אני אגיד לך, כל אחד וchill pill שלו..
בסופו של דבר אני חושב שאנשים פונים לדת כמקור לנחמה ולרגיעה מסוימת..
אני בטוח, זה מרגיע מאוד לדעת שלא משנה מה יקרה, יש מי שמפקח על הכל ודואג שהכל יעשה בדברו, שזה לא הכל מקרה ושהרבה מאוד דברים לא בשליטה של אף אחד.
זה גם מקל מאוד להבין את היקום אם אתה מאמין שהיוצר שלו חושב כמוך

אני בטוח, זה מרגיע מאוד לדעת שלא משנה מה יקרה, יש מי שמפקח על הכל ודואג שהכל יעשה בדברו, שזה לא הכל מקרה ושהרבה מאוד דברים לא בשליטה של אף אחד.
זה גם מקל מאוד להבין את היקום אם אתה מאמין שהיוצר שלו חושב כמוך

"יוצר" מיזוגן,קסנופוב,קנאי,אלים.. אני משער שזה משהו שהיה מאוד רלוונטי לתקופה ההיא ולצערי גם לתקופתנו.

"יוצר" מיזוגן,קסנופוב,קנאי,אלים.. אני משער שזה משהו שהיה מאוד רלוונטי לתקופה ההיא ולצערי גם לתקופתנו.
יש גם תיאוריות תיאולוגיות שטוענות שהיהודים היו כת של דת שהאמינה במספר אלים, והכת הזאת התחילה להאמין רק באל מלחמה שאני לא זוכר את השם שלו. מכאן גם מגיע המשפט "לא יהיה לך אלוהים אחרים על פני", כלומר יש אלים אחרים, אבל אני היחיד שבשבילך

אל (אל כנעני) – ויקיפדיה
אתה מדבר על זה רק ששוב אני חייב להדגיש שרוב החוקרים שוללים את התאוריה המוצדקת שאלו היו פשוט ביטוים שהעם היהודי היה חייב להשתמש כדיי להעביר את המסר בשפת המקור שלא קשורה עליהם.
(כמעט כולם בטוחים שהעם היהודי היה עם נודד באיזה שלב)

אל (אל כנעני) – ויקיפדיה
אתה מדבר על זה רק ששוב אני חייב להדגיש שרוב החוקרים שוללים את התאוריה המוצדקת שאלו היו פשוט ביטוים שהעם היהודי היה חייב להשתמש כדיי להעביר את המסר בשפת המקור שלא קשורה עליהם.
(כמעט כולם בטוחים שהעם היהודי היה עם נודד באיזה שלב)
לא הבנתי, החוקרים טוענים שהיהודים האמינו באחד מאלי כנען או באל חדש משלהם?

אפשר קצת קונטקסט? כי אני לא מאמין שזה מסתכם במצווה עוקפת כל
אני מקווה שאתה לא מצפה לקישור לאיזה אתר שיתן לך את כל מה שאתה מחפש.
תפתח מסכת סנהדרין והוריות, תלמד אותם לעומק, זה דבר שלוקח לפחות שנה כדי לדעת את הבסיס של הבסיס.
זאת לא מצווה עוקפת כול, יש לה כללים מאוד מפורטים, ומוגבלויות ברורות.
אז זה אומר שדברי האל השתנו, כי המנהגים נובעים ישירות מדברי האל
עוד בורות מצידך.
מנהגים הם ממילת התנהגות. ההתנהגות השתנתה כשראו צורך בלי לעבור על המצוות, אלא רק לשמר אותם כשהיה איומים בזמנים שונים, כמו שהמנהג של איסור קטניות בפסח נולד כשהיו הרבה מקומות שבקטניות היה חמץ.
אם אנחנו לוקחים את 600 אלף כמספר האמיתי, משהו שאנחנו לא יכולים להיות בטוחים בו בכלל
זה משה שכתוב בתנ"ך. הכל מתבסס על התנ"ך.
רצח בהגדרה הוא הרג בכוונה תחילה, ככה שגם עונש נכנס בהגדרה הזאת, וגם מקרים כמו רצח כל זרע עמלק
אתה מבולבל. הרג בכוונה תחילה זאת לא ההגדרה של רצח, כי גם בעונש מוות יש כוונה תחילה.
אני חייב להבין, למה זה משהו רע כל כך?
זאת עבירה מתוך עשרת הדברות, שכתוב בגמרא שגורמת לאדם לא לקום בתחית המתים או לנחול עולם הבא.
ואיך אלוהים נברא?

אתה בטח תענה לי שאלוהים לא צריך בורא.. כי הוא אלוהים! כל יכול!
אז אם לטענתך אלוהים לא צריך בורא , אני טוען שהיקום לא צריך בורא..
היקום מוגבל בזמן ומרחב. זה חוק ביקום שהעולם התחיל מתישהו ואיכשהו.
אלוקים לעומת זאת ברא מרחב וזמן, הוא לא מוגבל להם, ולכן הוא תמיד היה.
לרגע לא אמרתי או באתי לרמוז שדתיים הם אנשים מפגרים...
השוואת באופן ברור דתיים לחולי נפש.
אני לא צריך, כי אני לא צריך תירוצים וערעור מחשבה, אלא אם אתה אומר לי שהוא מביא שם הוכחות חותכות, אין לי למה להקשיב לו
אתה תקוע בבועה שלך. הבן אדם הזה במקרה פרופסור בתחום דתות וכתות, ויש לו כמה תארים בנושא. והמושג "הוכחה חותכת" היא אינדבדואלית לרמת הפתיחות של המקשיב 😉
בן אדם ניהל אורח חיים דתי כל חייו. אי אפשר לשלול את דבריו מראש. הוא קיים מצוות וניסה ליישב את הסתירות בראשו. אי אפשר להאשים אותו שהוא לא ניסה או לא עשה כמו שצריך.
זה כמו מתאמן שעושה SS במשך כמה חודשים ולאחר מכן יוצא בביקורת על התכנית. מה הריפטואיסטים אומרים לו? לא עשית SS כמו שצריך.
הם מניחים ש-SS היא תכנית מושלמת ומתנת האל, ומכך יוצא שכל מי שהיא לא עבדה לו עשה אותה שגוי והבעיה היא בו.
אתה מבין בוודאי שמדובר בכשל לוגי שאי אפשר לפתור אותו.
הבן אדם מנופף בציון שלו במבחני המדינה לגמרא. זה כמו שאגיד לך מספר חזרות בשכיבה סמיכה להוכיח כמה אני יכול להרים בבנץ'.
אני לא מכיר אותו אישית, אבל במציאות, אנשים שיודעים גמרא היטב לא יוצאים בשאלה (חוץ ממשוגעים).

אין רב שלמד הרבה שאמר "רגע, כל זה לא הגיוני". כן יש אנשים שלא הלך להם, לא הבינו דברים והחליטו שזה לא בשבילהם.
אני מכיר את הנושרים. היה לי כן חבר אחד שסיים ש"ס ונשר מיד אחר כך. אבל הכרתי אותו באופן אישי, ההורים שלו עברו גירושין קשה, והוא האשים את עצמו על זה, ורצה להתנקם באבא שלו ועשה כתבות נגד המגזר החרדי ועוד דברים כאלה. זה לא אדם שפוי, כו המקרה של ירון, לא נתנו להיות ראש כולל, אז הוא פשוט בעט.

לא הבנתי, החוקרים טוענים שהיהודים האמינו באחד מאלי כנען או באל חדש משלהם?
חלק מהחוקרים מאמינים שתחילה זה התחיל כסיפור החזרת שלטון על הפולחן ראשי,בסיפור הכנעני אל היה תחילה האל הראשי ואז הודח\מסר את כיסאו לאלים אחרים כמו בעל וכו' והיהדות הייתה תחילה כת שסגדה רק אך ורק לאל והעדיפה אותו על גבי האלים אחרים כצעד להחזרתו בשלטון הפולחן.
לאחר מכך כנראה עקב השפעות מדתות אחרות (בניהם הזורואסטריות ) הגיע הרעיון של שני אלים או אל אחד שיצר את ראייה המנוסיטית של היום ושינה את האמונה של היהודים

חלק מהחוקרים מאמינים שתחילה זה התחיל כסיפור החזרת שלטון על הפולחן ראשי,בסיפור הכנעני אל היה תחילה האל הראשי ואז הודח\מסר את כיסאו לאלים אחרים כמו בעל וכו' והיהדות הייתה תחילה כת שסגדה רק אך ורק לאל והעדיפה אותו על גבי האלים אחרים כצעד להחזרתו בשלטון הפולחן.
לאחר מכך כנראה עקב השפעות מדתות אחרות (בניהם הזורואסטריות ) הגיע הרעיון של שני אלים או אל אחד שיצר את ראייה המנוסיטית של היום ושינה את האמונה של היהודים

זה סרטון שמסביר את הנושא :
שווה צפייה למי שיש 15 דקות...

@kotzer @Dark Soul Omega
אתה יוצאים מנקודת הנחה שגויה, אתה לוקחים את התנ"ך ומתחילים לשאול עליו שאלות וכל דבר שנראה לכם טיפה לא עד הסוף אתם אומרים "תראו יש בעיה", קודם כל אנחנו "מוכיחים" שיש אל ואחר כך שהוא הביא את התורה, ואם יש סתירות בתורה מתרצים כי שוב, לא הגיוני שתהיה סתירה בדברי האל שאנחנו מאמינים שהוא מושלם.
את העניין שיש מישהו שברא את העולם, לפי דעתי זה ברור, בסוף בסוף כאשר אתה מגיע לאיך העולם נוצר אין לך סיבה מדעית, אתה תמיד מגיע לחומר ששינה חומר אחר, ולכן אתה חייב לומר שמשהוא שהוא לא חומר עשה את זה...
לגבי מעמד הר סיני, מסורת של 600000 איש שראו משהו וכל אחד סיפר לבן שלו וככה עבר מדור לדור זה משהו נכון, כלומר באמת כל אחד מאותם 600000 האמין במה שהוא ראה, לומר שזה היה אדם אחד שראה את זה זה לא נכון, ה"סיפור" שהועבר מדור לדור זה של 600000 איש, ולכן הדרך היחידה שלך להוכיח שהאל לא התגלה באת בהר סיני היא לומר שבני ישראל הזו באופן חזק מאוד עד כדי כך שהם האמינו, לומר שמישהו באותה תקופה בא אל ה600000 האלה ואמר להם הנה התנ"ך תקיימו אותו זה לא רלוונטי, תחשוב שמשהוא בא אליך עם ספר שמתאר סיפור של עבשים שיצאו לחופשי ואומר לך זה ההיסטוריה שלך, אתה היית בשעבוד במצרים, אתה היית מקבל את זה? עכשיו יותר מזה הוא דורש ממך לעשות דברים הזויים, תחשוב שבאותה תקופה אם השדה שלך לא הניב תבואה אתה מת, זה אולי יעניין את העצמות שלך שעכשיו יש בו דשן...
ולכן אתה נשאר אם האפשרות שבני ישראל הזו, ופה כמו שהמרצה בסרטון אמר אין עוד תיעוד של אירוע דומה, ש60000 אלף איש חזו במעמד כזה, ובגלל שההיסטוריה חוזרת על עצמה- אם היה רק אירוע אחד כזה משמע שהוא על טבעי...
לאחר שאני יודע שהתורה נתנה על ידי האל אתה ניגש לסתירות בהבנה שגם אם לך זה נראה כסתירה זה כנראה לא...

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית