הבן אדם כופר ברמות מפחידות, אני ממש לא מקנא בו.
עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
אני לא מכיר אותך.חחח.... אתה מתכוון אלי?
או על בעל העמוד "דעת האמת"?
אני לא מכיר אותך.
אבל ירון הוא אדם כופר נתעב.
יש להאמין, יש לא להאמין, ויש לכפור.אני לא רואה בעצמי כופר , אני חושב שכל בנאדם זכותו להאמין או לא..
אני חייב לציין שיש לי הרבה חברים דתיים שאני מאוד נהנה לדבר איתם על תאולוגיה ובכלל התפיסה שלהם לגבי האלוהות...
ובאופן מפתיע כל אחד רואה את זה בצורה אחרת...
לגבי ירון "מדעת" להבנתי הוא חרדי שחזר בשאלה... לא מכיר אותו אישית..
עם התורה בהר סיני נתנה גם התורה שבעל פה (תכלס גם התנך נחשב לתורה שבעל פה כי בזכות המסורת אתה יודע שלא שינו בו כלום), ובתורה שבעל פה ניתנו גם פרטי הדינים, כך שלא יהיה נבון להביא הוכחות מתוך הכתוב ללא התייחסות לתושב"ע, לגבי סוגי הדתות- לכן קודם כל רציתי להגיע אתך להסכמה שיש משהו (אנחנו קוראים לו אל, תקרא לו אתה איך שאתה רוצה) שברא את העולם, כמו שברור לך שהבית שאתה גר בו והמשקולות שאתה מתאמן אתם לא נוצרו מאליהן כך גם היקום הזה לא נוצר מאליו, וכמו שכבר כתבתי, על השאלה "איך נוצר העולם?" יענה לך מדען: "המפץ הגדול", ואם תשאל אותו "מה יצר את המפץ הגדול?" הוא יענה לך משהו אחר, והמשותף לכל התשובות האלה זה שזה תמיד יהיה חומר שגרם לחומר אחר לעשות משהו, וככה הוא ימשיך עד יגיד "מעבר לזה אנחנו לא יודעים", אני אומר שאם יש חומר אז מישהו היה צריך לברוא אותו (שים לב שאני עדיין לא אומר שהוא יצר דת או רוצה ממני משהו) ומי שברא אותו לא עשוי מחומר כי הוא ברא חומר ובגלל שהוא לא חומר, אני לא יכול לומר עליו תיאורים חיוביים אלא רק שליליים, כלומר הוא לא חומר, אני לא יכול לומר "הוא גדול" - כי גדול זה מייצג משהו עם גבולות ומה שיש לו גבול הוא חומר...מה ההבדל? רצח הוא רצח, אני לא זוכר כוכבית ליד "אל תרצח" בעשרת הדיברות
זו בידיוק הבעיה, אני מצפה שאם אל כלשהו נותן לי רשימת חוקים איך לחיות בה, שהרשימה באמת תהיה רלוונטית לי, ולא שתצטרך התאמה.
זה כאילו הספר הכתב ע"י אנשים מתקופה שונה מאוד, לאנשים שחיו באותה תקופה שונה מאוד, ולא על ידי אל כל יודע וכל יכול עם ציפיות קוסמיות.
הנה למשל מספר דוגמאות:
סתירות וטעויות מביכות בתנ''ך? - iGod.co.il
לא צריך ללכת רחוק כדי למצוא סתירות קטנות וגדולות.
זו גם לא הנקודה, ספר אלוהי כל יודע ומוחלט לא יכול להיות נתון לפרשנות. הדרך היחידה שהוא יהיה נתון לפרשנות, זה אך ורק במידה והוא לא באמת ספר אלוהי, אלא רק ספר
אני לא מזלזל באינטליגנציה של אף אחד, אבל כן באמונות מסויימות, וזו זכותי כמו שאתה בטח מזלזל באמונה שלי.
לבעיות במקרא יש הרבה פתרונות, הרבה פרשנויות, והרבה אנשים חכמים שמצאו דרך לעקוף את הבעיות, התורה מלאה בפלסטרים, וזה מספיק לאנשים כדי להמשיך באותה אמונה לאורך דורות.
שים לב אבל שהאמונה השתנתה המון לאורך הדורות, והיא לא זהה למה שהייתה אצל אבותינו.
אף מתמטיקאי או פיזיקאי בעל שם לא התעסק בהוכחת האלוהים או בפרשנות תנ"ך, אפילו לא אחד, כי זה לא עניין אף אחד מהם.
היו הרבה שהאמינו באלוהים, אבל היו אגנוסטיים, כלומר האמינו באל כלשהו, לא האל של דת מסויימת.
וסטיבן הוקינג אמר שאין שום סיכוי לאלוהים. הוא מעולם לא טען שיש הוכחה חד משמעית שאין כי הוכחה לא עובדת ככה, אתה לא יכול להוכיח שאין משהו, אתה רק יכול להוכיח שיש משהו. אם אתה טוען שיש אלוהים אתה צריך להוכיח שהוא קיים, ואני לא צריך להוכיח שהוא לא קיים, בידיוק כמו שאני לא צריך להוכיח שאליהו הנביא לא קיים
אני לא בטוח אפילו שהיו 3 מיליון אנשים בכל המזרח התיכון באותה תקופה, ובטח שלא כולם במעמד הר סיני.
אתה רואה אבל, אתה מדבר על פי 2 ממה שאלחנן טוען, ואנחנו חיים באותה תקופה. לא אפשרי שלאורך אלפי שנים המספרים הוגזמו בהדרגה?
או... וזו רק אפשרות... שקצת קשה להמציא סיפורים עצומים בתקופה שאנשים יכולים לומר "הנה עשרות תיעודים שזה לא קרה"?
גם סיפור נוח, שהוא אחד המעשים האלוהיים הגדולים ביותר בתנ"ך, יש תיעודים שהוא לא התרחש (תיעודים מאותה תקופה במזרח הרחוק שלא מספרים שום דבר על מבול ענק).
ככל שקל יותר לסתור משהו, ככה פחות סיכוי שהסיפור יעבור מדור לדור
אלה פרשנויות, בעשרות הדברות, הא-ב של כל התורה, רשום אל תרצח וזהו, לא "אל תרצח אלא אם".
אלה אותם לפסטרים שאמרתי קודם. אפשר למצוא דרך שהכל מתחבר, אבל זה חיבור מעשה ידי אדם, ולא אל
הוא לא חייב לי כלום, אבל אם הוא דורש ממני משהו אז שידרוש, אני לא מוכן לקבל מישהו אחר שיגיד לי "תשמע, אלוהים רוצה שתרחץ לי את האוטו"
הם מסכימים שהם שמעו או קראו סיפור מסויים, זה לא הסכמה על התוכן במלואו
רואה את מה?אני לא רואה בעצמי כופר , אני חושב שכל בנאדם זכותו להאמין או לא..
אני חייב לציין שיש לי הרבה חברים דתיים שאני מאוד נהנה לדבר איתם על תאולוגיה ובכלל התפיסה שלהם לגבי האלוהות...
ובאופן מפתיע כל אחד רואה את זה בצורה אחרת...
לגבי ירון "מדעת" להבנתי הוא חרדי שחזר בשאלה... לא מכיר אותו אישית..
עם התורה בהר סיני נתנה גם התורה שבעל פה (תכלס גם התנך נחשב לתורה שבעל פה כי בזכות המסורת אתה יודע שלא שינו בו כלום), ובתורה שבעל פה ניתנו גם פרטי הדינים, כך שלא יהיה נבון להביא הוכחות מתוך הכתוב ללא התייחסות לתושב"ע, לגבי סוגי הדתות- לכן קודם כל רציתי להגיע אתך להסכמה שיש משהו (אנחנו קוראים לו אל, תקרא לו אתה איך שאתה רוצה) שברא את העולם, כמו שברור לך שהבית שאתה גר בו והמשקולות שאתה מתאמן אתם לא נוצרו מאליהן כך גם היקום הזה לא נוצר מאליו, וכמו שכבר כתבתי, על השאלה "איך נוצר העולם?" יענה לך מדען: "המפץ הגדול", ואם תשאל אותו "מה יצר את המפץ הגדול?" הוא יענה לך משהו אחר, והמשותף לכל התשובות האלה זה שזה תמיד יהיה חומר שגרם לחומר אחר לעשות משהו, וככה הוא ימשיך עד יגיד "מעבר לזה אנחנו לא יודעים", אני אומר שאם יש חומר אז מישהו היה צריך לברוא אותו (שים לב שאני עדיין לא אומר שהוא יצר דת או רוצה ממני משהו) ומי שברא אותו לא עשוי מחומר כי הוא ברא חומר ובגלל שהוא לא חומר, אני לא יכול לומר עליו תיאורים חיוביים אלא רק שליליים, כלומר הוא לא חומר, אני לא יכול לומר "הוא גדול" - כי גדול זה מייצג משהו עם גבולות ומה שיש לו גבול הוא חומר...
ושוב כל התייחסות שלך לסתירה בתנ"ך ללא התייחסות לתושב"ע לא נכונה משום שהם באו ביחד, אם אתה לא מאמין בתושב"ע למה שתאמין בתנ"ך? אולי מישהו שינה אותו במהלך הדורות? אולי באמת אדם כתב אותו?
וכאן נכנסת המסורת, לא יודע אם ראית את הסרטון אבל בגדול מה שהוא אומר שם-
לכל דת יש כמה מאפיינים:
1) התגלות של האל לאדם
2) אי אפשר לאמת או לחשוף את השקר
ואותו אדם מצליח לסחוף אתו אנשים וככה נוצרת דת, והשאלה האם הדת אמתית היא האם אותו אדם שיקר או לא, במעמד הר סיני בניגוד לשאר הדתות (@Dark Soul Omega ופה נכנסת התגובה שלך לגבי דבשת הגמל) כמו הנצרות והאסלם שמבוססים על אדם אחד ששמע את האל מדבר (אותו אדם משקר כמו שהוא דובר אמת ולמה לי להאמין לו? למה לי לקבל עלי מצוות של מישהו שלא בטוח שקיים?), לעומתם ביהדות אלא שנפגשו עם האל היו 600000 גברים מגיל 20, המקרה הזה עבר מדור לדור מאב לבן, כך שאם תיקח אותי אני שמעתי את זה מאבא שלי ששמע מאביו וככה עד מעמד הר סיני- כלומר אם אתה רוצה להוכיח שהתורה לא נכונה אתה צריך או להסביר שבמעמד הר סיני לא באמת שמעו את האל והם סתם קיבלו עליהם את התורה- דבר שנשמע מאוד הגיוני לאותה תקופה הרי אזי גבר לא חולם כל לילה לחתוך את עצמו ב***, או לא לזרוע כל שנה שביעית (זה יכול להיות שיטה חדשה, כמו שיש יום צום אז פעם היית שנה...) או לעלות 3 פעמים בשנה לבית המקדש ולהשאיר את האדמה שלך לזרים שיוכלו לשדוד אותך...יש כאלה שאומרים שבמעמד היו פטריות ובני ישראל הזו, אבל כמו שהוברר בסרטון- המציאות חוזרת על עצמה וכמו שאנחנו יודעים -לא היה עוד דיווח על הזיה המונית של מיליונים, ולכן גם אם אתה אומר שזה קרה- הסבירות שהסיבה שזה קרה היא על טבעית יותר גדולה מהסבירות שזה קרה באופן טבעי.
ואני רוצה לחזור על דברי @elchonon לפני שמוכיחים שהיהדות לא נכונה כי יש בה סתירות כדאי ללמוד טיפה עליה...
רואה את מה?
ותעשה לי טובה אל תביא את חברים שלך כדוגמה כל עוד הם מאמינים רק כי ההורים שלהם מאמינים...
"כל אחד רואה את זה בצורה אחרת" מה הכוונה?@אלפא123 שוב ושוב אתה מתגלה כבור יהיר... אתה מכיר את החברים שלי?
חלק היו חילונים ונולדו להורים חילונים והחליטו לחזור בתשובה.. אז אל תקפוץ למסקנות.
ותסלח לי על היהירות אבל קשה להחזיק מאדם שמתייחס עליך כאידיוט..."כל אחד רואה את זה בצורה אחרת" מה הכוונה?
"כל אחד רואה את זה בצורה אחרת" מה הכוונה?
ותסלח לי על היהירות אבל קשה להחזיק מאדם שמתייחס עליך כאידיוט...
מה הכוונה ב"לא מתערב בנעשה"? אבסולוטי?קבל את התנצלותי.. אני לא רואה בך אידיוט.
אני פשוט חושב שהתחלנו ברגל הלא נכונה....
אומרים שיש "70 פנים לתורה"..
אז יש לי חבר שמבחינתו האל זה כמו שכתוב בתורה , אחד לאחד... מה שהיה זה בדיוק מה שהיה.
ויש חבר אחר שרואה בתורה כספר מוסר של עם ישראל ובאל כמשהו פחות "ישיר" שמקשיב לתפילות שלך... וצופה בך כל היום...
האל הוא אבסולוטי , ולא מתערב בנעשה...
מה הכוונה ב"לא מתערב בנעשה"? אבסולוטי?
מן הסתם...אם אתה מדמיין אדם זקן עם זקן לבן ארוך שיושב על עננים וקורא פתקים אז האל שלך עשוי מחומר ולכן משהו ברא אותו ולכן הוא לא האל...כשאנחנו אומרים "אל", "הקב"ה" וכו, אנחנו מתכוונים לישות שבראה את העולם, לא לאל סטייל "זאוס" רק יותר חזק...הוא נמצא בכל , בלתי ניתן לערעור.. מוחלט!!
ולמרות זאת.. הוא לא איזה ישות שיושבת ועונה לתפילות או קוראת את הפתקים ששמת בכותל..
הוא יכול להאמין במה שירצה.הוא נמצא בכל , בלתי ניתן לערעור.. מוחלט!!
ולמרות זאת.. הוא לא איזה ישות שיושבת ועונה לתפילות או קוראת את הפתקים ששמת בכותל..
יכול להיות....
יכול להיות שאולי אותם אנשים באותה תקופה טעו בעוד דברים.. כמו שאמרת הם בני אדם כמוני וכמוך...
😉
יכול להיות שאני לא יורד לסוך דעתך או למה שאתה מנסה לרמוז, אבל לא חשבת שיהודים דתיים הם מונותאיסטים? כלומר חשבת שהם מאמינים שלרבנים יש כוחות מיוחדים?
זאת הסיבה שכשאני רואה שלטים על הצדיק משטפנשט אני מתעצבן...אתה רוצה להגיד לי שאין 'אמונה' שלרבנים מסויימים יש כוחות ריפוי... או יכולות לגרום לזיווג מוצלח.. או להצלחת הריון.. או הסרת קללות וכדומה??
אתה רוצה להגיד לי שאין 'אמונה' שלרבנים מסויימים יש כוחות ריפוי... או יכולות לגרום לזיווג מוצלח.. או להצלחת הריון.. או הסרת קללות וכדומה??
רק רוצה להוסיף לדיון שבתור אחד שהיה בבית ספר דתי 12 שנה, בישיבה תיכונית עם 5 יח"ל גמרא עם 92 והאמין כל חייו באלוהים, אחרי הרבה מאוד פעמים שפשוט היו דברים הזויים בעיקר בגמרא פשוט הבנתי שזה פשוט לא יכול להיות הגיוני, לא יכול לתת לכם עכשיו דברים כי עברו כבר כמעט 4 שנים מאז אבל באמת שהיו הרבה מאוד דברים שפשוט ה"תירוצים" שלהם היו כל כך מחורטטים ועם אלף ואחד פיתולים הזויים רק כדי לתרץ את מה שרשום
כן לא הייתי בישיבה אחרי, וזה חרטא להגיד לי לא למדת, ללמוד עם רב ועם שוטנשטיין זה הלמידה, הקטע שאתה תטען לא למדת זה בדיוק מה שגרם לי הלבין שזה לא נכון, כי פשוט תביא עוד כל מיני פרשנים או דברים כאלה ואחרים שלכאורה "מעמיקים" ומסבירים לך שזה רק הפשט והכוונה היא בעצם לככה וככה ולא לככה וככה, וזה בדיוק הקטע, שכל דבר פשוט אומרים לך, זה לא באמת הכוונה למה שכתוב שם הכוונה היא בעצם ככה וככה רק כדי שזה יתיישב ולא תהיה סתירהכל הכוח של הצדיקים/רבנים מסתכם בשני המשפטים הבאים.
בעצם כשאדם מבקש מרב מסויים זיווג הגון או הסרת קללות הוא לא מבקש מהרב להסיר את הקללה, אלא מבקש בעצם מהרב שיתפלל לה' בעבור שה' ירפא אותו מהקללה
וא"ת למה שלא יתפלל בעצמו - כי בעבור זה הוא פנה לרבו, ובגלל זה הוא רבו. בגלל שהיא מאמין שלתפילתו של רבו יש השפעה מיוחדת.
אבל לרבנים בפני עצמם אין שום כוח על טבעי
למדת גמרא רק בתיכון? ישיבה תיכונית? כי אם כן לא למדת גרמא באמת אף פעם
כן לא הייתי בישיבה אחרי, וזה חרטא להגיד לי לא למדת, ללמוד עם רב ועם שוטנשטיין זה הלמידה, הקטע שאתה תטען לא למדת זה בדיוק מה שגרם לי הלבין שזה לא נכון, כי פשוט תביא עוד כל מיני פרשנים או דברים כאלה ואחרים שלכאורה "מעמיקים" ומסבירים לך שזה רק הפשט והכוונה היא בעצם לככה וככה ולא לככה וככה, וזה בדיוק הקטע, שכל דבר פשוט אומרים לך, זה לא באמת הכוונה למה שכתוב שם הכוונה היא בעצם ככה וככה רק כדי שזה יתיישב ולא תהיה סתירה
אני זוכר משהו שממש צרם לי זה שאיזה משהו שאם יש ליקוי חמה אז גויים מתים או משהו כזה אני זוכר במעורפל ביותר ובאתי ושאלתי את הרב שלי, נו באמת זה שטויות, והוא התחיל באמת להסביר לא תקשיב זה לא באמת הכוונה וכ'