הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

להאמין. טיפשי או הדבר המתבקש מיצור תבוני?

אבל למה אבולוציה כן שוללת אלוהים? כי היא שוללת אותו מ"בראשית ברא".
אם אנחנו שוללים את בריאת החיות ובני האדם לפי התנ"ך, אנחנו בעצם מפוצצים את הבועה כבר מראשיתה. אם הדבר הראשון שאומרים לנו על אלוהים הוא לא נכון, למה שנאמין לכל השאר?
אתה יוצא מנקודת הנחה שהיא נכונה למרות שאם אני לא טועה יש מדענים ששללו אותה
לגיטימי, אבל אם אתה כרגע יודע מה קרה רק אחרי המפץ הגדול, אז זה רק חלק מהתמונה, חסר לך כל החלק של לפני, שכרגע אתה רק יכול לשער מה היה
ברור שרק לשער על זה אנחנו מדברים גם המפץ הגדול הוא השערה ( כל עוד אף אחד לא היה שם כדי לאמת מה קרה באמת ,כל הממצאים שתגלה אולי יחזקו את ההשערה אבל זה כל מה שזה)

דהיינו, גם לתאורית "הכל נברא ביחד באותו יום כמו שהם", יש לא פחות לגיטימציה מאבולוציה.
לא ממש, אחד מהם הוא השערה והשני תיאוריה עם הוכחות.
אני יכול לטעון שאתה שמן ואתה יכול לטעון שאני שמן, אבל אם לך יש תמונה שלי שמן ולי אין תמונה שלך, די ברור למי הולכים להאמין, וזה לא משנה מי אני וכמה אנשים רוצים להאמין לי

אתה יוצא מנקודת הנחה שהיא נכונה למרות שאם אני לא טועה יש מדענים ששללו אותה
אבל היא נכונה ומוכחת.
אין שום מדען שעובד בתחום שלא מאמין באבולוציה, אתה לא יכול לעסוק בביולוגיה בלי אבולוציה, אחרת זה כמו לנסות להדליק מדורה עם קנקן מים, אתה תצטרך להיות ממש יצירתי

ברור שרק לשער על זה אנחנו מדברים גם המפץ הגדול הוא השערה ( כל עוד אף אחד לא היה שם כדי לאמת מה קרה באמת ,כל הממצאים שתגלה אולי יחזקו את ההשערה אבל זה כל מה שזה)
המפץ הגדול הוא לא השערה, הוא תיאוריה כמו שאמרתי קודם, כלומר יש מפת דרכים שמובילה להוכחה של התיאוריה, כלומר מה נצטרך למצוא כדי לאשש את התיאוריה, ובינתיים מוצאים עוד ועוד חלקים.
תחשוב על זה כמו פאזל, אתה צריך כמה שיותר חלקים כדי להרכיב את הפאזל, ואתה יודע כמה ממנו תצטרך להרכיב כדי להבין פחות או יותר על מה התמונה. אם בניתי עד עכשיו בית וחסר לי חלון, רוב הסיכויים שכשאני אמצע את החתיכות החסרות הבית יהפוך לסוס. אז כרגע אין לי פאזל מלא, אבל אני כבר יודע מה עומד מולי

אתה זה שכל הזמן מתעקש לעקם את הטענות למעגל:
יש מסורת של מעמד הר סיני עם 600000 איש, אני מקבל את זה כהוכחה מוגמרת כי זאת המסורת, אני משתמש במספר הגדול הזה לא כדי להוכיח שהוא היה קיים אלא שלא עבדו אליהם או שהם לא שיקרו בנוגע להתגלות...לא לזה שהם היו קיימים.
🤦‍♂️

אני יכול לטעון שאתה שמן ואתה יכול לטעון שאני שמן, אבל אם לך יש תמונה שלי שמן ולי אין תמונה שלך, די ברור למי הולכים להאמין, וזה לא משנה מי אני וכמה אנשים רוצים להאמין לי

אבל היא נכונה ומוכחת.
אין שום מדען שעובד בתחום שלא מאמין באבולוציה, אתה לא יכול לעסוק בביולוגיה בלי אבולוציה, אחרת זה כמו לנסות להדליק מדורה עם קנקן מים, אתה תצטרך להיות ממש יצירתי

המפץ הגדול הוא לא השערה, הוא תיאוריה כמו שאמרתי קודם, כלומר יש מפת דרכים שמובילה להוכחה של התיאוריה, כלומר מה נצטרך למצוא כדי לאשש את התיאוריה, ובינתיים מוצאים עוד ועוד חלקים.
תחשוב על זה כמו פאזל, אתה צריך כמה שיותר חלקים כדי להרכיב את הפאזל, ואתה יודע כמה ממנו תצטרך להרכיב כדי להבין פחות או יותר על מה התמונה. אם בניתי עד עכשיו בית וחסר לי חלון, רוב הסיכויים שכשאני אמצע את החתיכות החסרות הבית יהפוך לסוס. אז כרגע אין לי פאזל מלא, אבל אני כבר יודע מה עומד מולי
על זה אני בדיוק מדבר אתה משער שאתה יכול להשלים את הפאזל,אלחנן נתן לך דוגמא למעלה- תינוק בשנה הראשונה שלו משלש את משקל הגוף שלו(לא מדוייק דוגמא) ,מדען שיחקור אותו בשנה יסיק מזה שהתינוק משלש את המשקל שלו כל שנה ,שהתינוק יגיע לגיל שנתיים המדען יראה שהוא טעה וישנה את המסקנה שלו ,בגיל שלוש שוב וכך הלאה .אם זו לא היתה תאוריה היו קוראים לזה עובדה ,אקסיומה, אף אחד לא עשה את זה עד עכשיו, זה תאוריה בקונצזיוס העולמי כל עוד לא הביאו תאוריה שתסתור אותה(דברים שקרו בתיאוריות אחרות), יכול להיות שעוד מאה שנה יגלו משהו חדש שישלול את התאוריה הזו והחדשה תעמוד בלב הקונצזיוס

על זה אני בדיוק מדבר אתה משער שאתה יכול להשלים את הפאזל,אלחנן נתן לך דוגמא למעלה- תינוק בשנה הראשונה שלו משלש את משקל הגוף שלו(לא מדוייק דוגמא) ,מדען שיחקור אותו בשנה יסיק מזה שהתינוק משלש את המשקל שלו כל שנה ,שהתינוק יגיע לגיל שנתיים המדען יראה שהוא טעה וישנה את המסקנה שלו ,בגיל שלוש שוב וכך הלאה .אם זו לא היתה תאוריה היו קוראים לזה עובדה ,אקסיומה, אף אחד לא עשה את זה עד עכשיו, זה תאוריה בקונצזיוס העולמי כל עוד לא הביאו תאוריה שתסתור אותה(דברים שקרו בתיאוריות אחרות), יכול להיות שעוד מאה שנה יגלו משהו חדש שישלול את התאוריה הזו והחדשה תעמוד בלב הקונצזיוס
זה למה נתתי את הדוגמא של הבית. יש הוכחות שאפשר לקחת אותן לכאן ולכן, והן יכולות להתאים ליותר מתיאוריה אחת, ולכן שום דבר לא מוכח, אבל אחרי כמות ראיות מסויימות אתה כבר רואה תמונה הרבה יותר ברורה ואתה יודע מה עומד מולך, אתה רק לא סגור על כל הפרטים הקטנים.
המפץ הגדול הוא בקונצנזוס כי כמות הראיות שמתאימות למודל האפשרי שלו הן גדולות מאוד ומשכנעות מאוד.
יכול להיות שיש מודל שונה שלא חשבנו עליו ושונה, אבל הוא יצטרך להתאים את עצמו לראיות שכן יש לנו, וזה מגביל אותו מאוד במה הוא יכול להיות.
גם תכלס יש לנו הוכחה פיזית שהיא קרינת הרקע הקוסמית, שהיא קרינה שנמצאת תמיד בחלל, אבל היא מאפשרת לנו לראות איך נראה פחות או יותר היקום בצעירותו, ברגע שהיקום התקרר מספיק לנקודה שבה חלקיקים יכלו להפוך לחומר, שפרוטונים ואלקטרונים התאגדו לראשונה למימן.
אז נכון להיום יש לנו מפה של איך נראה היקום הקדום, וזה מסתדר מעולה עם התיאוריה של המפץ הגדול.
אפשר לקרוא קצת יותר בהרחבה כאן:
קרינת הרקע הקוסמית – ויקיפדיה
מהי קרינת הרקע הקוסמית?

זה למה נתתי את הדוגמא של הבית. יש הוכחות שאפשר לקחת אותן לכאן ולכן, והן יכולות להתאים ליותר מתיאוריה אחת, ולכן שום דבר לא מוכח, אבל אחרי כמות ראיות מסויימות אתה כבר רואה תמונה הרבה יותר ברורה ואתה יודע מה עומד מולך, אתה רק לא סגור על כל הפרטים הקטנים.
המפץ הגדול הוא בקונצנזוס כי כמות הראיות שמתאימות למודל האפשרי שלו הן גדולות מאוד ומשכנעות מאוד.
יכול להיות שיש מודל שונה שלא חשבנו עליו ושונה, אבל הוא יצטרך להתאים את עצמו לראיות שכן יש לנו, וזה מגביל אותו מאוד במה הוא יכול להיות.
גם תכלס יש לנו הוכחה פיזית שהיא קרינת הרקע הקוסמית, שהיא קרינה שנמצאת תמיד בחלל, אבל היא מאפשרת לנו לראות איך נראה פחות או יותר היקום בצעירותו, ברגע שהיקום התקרר מספיק לנקודה שבה חלקיקים יכלו להפוך לחומר, שפרוטונים ואלקטרונים התאגדו לראשונה למימן.
אז נכון להיום יש לנו מפה של איך נראה היקום הקדום, וזה מסתדר מעולה עם התיאוריה של המפץ הגדול.
אפשר לקרוא קצת יותר בהרחבה כאן:
קרינת הרקע הקוסמית – ויקיפדיה
מהי קרינת הרקע הקוסמית?
אז אנחנו מסכימים שזה לא הוכח זו השערה עם ביסוסים ולא הוכחה חותכת לזה התכוונתי ,

זה מסתדר עם מה שידוע לנו נכון להיום אבל הכל יכול לקרות בעתיד

ללא אבולוציה אין סיבה לשיני בינה, עם אבולוציה יש. ללא אבולוציה אין סיבה לעצם זנב, עם אבולוציה יש.
אבולוציה היא בסך הכל תאוריה שלא סותרת את אלוקים.
והתאוריה של אלוקים בלי תאורית האבולוציה מצליחה לעמוד יופי.
מי צריך הסבר לפי האבולוציה או לפי האלוקים?
הם בסך הכל תאוריות כרגע.
השאלות שלך על היקום לא מוכיחות או מפריכות אף אחד מהתאוריות.
לכן הם חסרי משמעות לדיון.
הוא לא איבר לימפאתי, אבל יש לו פעילות פסיבית שקשורה למערכת החיסון כמאגר לחיידקים טובים, אבל זה תפקיד שהתקבל לאחר הניוון של האיבר
וזה איכשהו מסביר מוכיח את האבולוציה וסותר את האלוקים?
למי איכפת מהשאלות שלך על הטבע, זה בכלל לא רלוונטי להוכיח את טענתך.
עוד לא היא מילת המפתח, תן זמן
כמה זמן לפני שאתה מגדל פיאות וזקן, ואני מוריד את שלי?
מאיפה אתה כל כך בטוח? מה גורם לך להאמין שזה לעולם לא יהיה אפשרי?
כי זה נוגד את כל חוקי הטבע, ועוד לא קרה דבר שאלוקים לא עמד ישירות מאחוריו שנגד את החוקים הקשוחים האלו.
אני לא מבין איך נתינת שם אלוקים לגורם שהתחיל את התנועה, מרחב, זמן, מתמטיקה, חומר וכל חוקי הטבע היא תאוריה פחות מוכחת מפיצוץ מיקרי שקרתה פעם אחת ולעולם לא קרתה שוב, עם כוחות יצירה מסודרים ונפלאים?
לעזאזל תסביר לי.

למען הסר ספק, אינך צריך להשיב לי. אני מגיב כאן מתוך שיעמום קורונה.
התשובות שלך לא משכנעות בלשון המעטה, ונראה שגם אין ממש מאמץ מצידך לוודאות את הדברים שאתה כותב לפני שאתה כותב אותם.

אז אנחנו מסכימים שזה לא הוכח זו השערה עם ביסוסים ולא הוכחה חותכת לזה התכוונתי ,

זה מסתדר עם מה שידוע לנו נכון להיום אבל הכל יכול לקרות בעתיד
כמעט מסכים על זה.
השערה עם הוכחות זה קצת פשטני מדי, תיאוריה מדעית היא בעצם מודל של מה שאמר להיות. היא תיאורטית אפשרית מאוד כי מסבירה איך מה שידוע לנו היום מתחבר. יש לה מודלים מתמטיים ופיזיים, כולם נכונים. זה כבר הופך אותה ליותר מהשערה.
מה שהופך את התיאוריה ליותר מהשערה הוא יכולת חיזוי, כלומר איזה הוכחות אין לנו עדיין ואנחנו מצפים למצוא. ובאמת לפי תיאוריית המפץ הגדול ציפינו למצוא דברים מסויימים, ובאמת גילינו שהם נכונים.
יכול להיות שבאמת בעתיד נמצא דברים שלא מסתדרים עם התיאוריה, אבל בשלב הזה כנראה שלא נמצא ראיות שסותרות אותה לחלוטין, אלא ייתנו לה שינויים קוסמטיים.

אבולוציה היא בסך הכל תאוריה שלא סותרת את אלוקים.
והתאוריה של אלוקים בלי תאורית האבולוציה מצליחה לעמוד יופי.
מי צריך הסבר לפי האבולוציה או לפי האלוקים?
הם בסך הכל תאוריות כרגע.
השאלות שלך על היקום לא מוכיחות או מפריכות אף אחד מהתאוריות.
לכן הם חסרי משמעות לדיון.
אני מודה שאבולוציה לא סותרת את אלוהים, אבל היא סותרת את אלוהים של התנ"ך שהוא מאוד ספציפי באיך העולם נברא ואיך הגענו לאיך שאנחנו היום.
אם שללנו את העמוד הראשון של התנ"ך, למה שהשאר יהיה נכון?

וזה איכשהו מסביר מוכיח את האבולוציה וסותר את האלוקים?
למי איכפת מהשאלות שלך על הטבע, זה בכלל לא רלוונטי להוכיח את טענתך.
זה מוכיח שאין פה תכנון תבונתי, אלא מקרי

כמה זמן לפני שאתה מגדל פיאות וזקן, ואני מוריד את שלי?
זה יקרה הרבה אחרי שנמות

כי זה נוגד את כל חוקי הטבע
למיטב הבנתנו היום

ועוד לא קרה דבר שאלוקים לא עמד ישירות מאחוריו שנגד את החוקים הקשוחים האלו.
לפי האגדות

אני לא מבין איך נתינת שם אלוקים לגורם שהתחיל את התנועה, מרחב, זמן, מתמטיקה, חומר וכל חוקי הטבע היא תאוריה פחות מוכחת מפיצוץ מיקרי שקרתה פעם אחת ולעולם לא קרתה שוב, עם כוחות יצירה מסודרים ונפלאים?
שוב, אם הייתה התחלה, אתה לוקח את זה מאוד כמובן מאליו שהידע שיש לך עכשיו הוא הידע העילאי ביותר שיהיה

אני מודה שאבולוציה לא סותרת את אלוהים, אבל היא סותרת את אלוהים של התנ"ך שהוא מאוד ספציפי באיך העולם נברא ואיך הגענו לאיך שאנחנו היום.
אם שללנו את העמוד הראשון של התנ"ך, למה שהשאר יהיה נכון
עם זה אני מסכים עכשיו כל מה שנשאר לך זה להוכיח מעל כל ספק שהיא נכונה(דבר שלא יקרה) וסתרת את כל התורה

אם שללנו את העמוד הראשון של התנ"ך, למה שהשאר יהיה נכון?
עוד לא הבנתי איך מפץ סותר את הבריאה שמתוארת בתנ"ך. וכי אלוקים לא יכול לברוא עולם עם פיצוץ?
ואם התנ"ך סותר פיצוץ, למה לזנוח את תאורית האלוקים בפני תאורית הפיצוץ? הם בסך הכל תאוריות.
זה מוכיח שאין פה תכנון תבונתי, אלא מקרי
איך פיצוץ מוכיח היעדר תבונה או העדר אלוקים?
פיצוץ הוא שיא התבונתי, והיום רוב (כל) הפיצוצים מתוכננים.
זה יקרה הרבה אחרי שנמות
זה רק אני או שזה פשוט לא משכנע?
דמיין שהייתי מנסה להחזיר אותך בתשובה בטענה שהמשיח יגיע אחרי שנמות אולי. לא כזה משכנע, אה...
לפי האגדות
ובלי האגדות, מעולם לא קרה דבר שנגד את חוקי הטבע, אז אני חוזר "לא אפשרי ליצור משהו מכלום".
והאבולוציה הייתה צריכה בורא, וזכותך גם לקרוא לבורא האבולציה אלוקים או מה שתרצה.
אבל אבולוציה איננה יכולה לעמוד מכוח עצמה.
שוב, אם הייתה התחלה, אתה לוקח את זה מאוד כמובן מאליו שהידע שיש לך עכשיו הוא הידע העילאי ביותר שיהיה
לא הידע העילאי, אלא היחיד. לא אתן לך להתחיל תאוריה שלא היה התחלה.

עוד לא הבנתי איך מפץ סותר את הבריאה שמתוארת בתנ"ך. וכי אלוקים לא יכול לברוא עולם עם פיצוץ?
ואם התנ"ך סותר פיצוץ, למה לזנוח את תאורית האלוקים בפני תאורית הפיצוץ? הם בסך הכל תאוריות.
מפץ לא סותר ,תאוריית האבולוציה כן(תאוריות שונות),
תאוריית האבולוציה טוענת שכל החיים התפתחו מתא אחד(או משהו כזה ) ועם השנים התפתחו כל מיני צורות חיים בניהם האדם,

מפץ לא סותר ,תאוריית האבולוציה כן,
תאוריית האבולוציה טוענת שכל החיים התפתחו מתא אחד(או משהו כזה ) ועם השנים התפתחו כל מיני צורות חיים בניהם האדם,
ואיך זה סותר תנ"ך?

התנ"ך אומר שהאדם נברא ע"י אלוקים איך שהוא(ללא גלגולים כמו שהאבולוציה טוענת שהתפתחנו מהקופים)
וכך כל צורות החיים כל אחת בפני עצמה
אבולוציה מאמינה שלקוף ולאדם יש אותו אב קדמון, לא שנוצרנו מקופים.
האדם והחיות יכלו עדיין להיווצר על ידי התפתחות.

מפץ לא סותר ,תאוריית האבולוציה כן(תאוריות שונות),

לא זה לא הגיוני!!

התפתחנו מאפר שהפיחו בו חיים , ואז לקחו צלע מאותו יצור וגם בו הפיחו חיים... מדהים..
ובגלל שהצלע לא ידעה לשמור על הפה שלה... קיבלנו שכל וגם הפכנו לבני תמותה..

עם זה אני יכול לחיות...

לא זה לא הגיוני!!

התפתחנו מאפר שהפיחו בו חיים , ואז לקחו צלע מאותו יצור וגם בו הפיחו חיים... מדהים..

עם זה אני יכול לחיות...
אבולוציה זה אפר שהתפתח, איכשהו לא מובן אנרגיה החיים ננפח באדם.
אחרי שהתפתחנו, אלוקים יכול להתערב כמה שבא לו.
אין סתירה ביהדות בין אבולוציה והתערבות אלוקית אחריו.

אבולוציה מאמינה שלקוף ולאדם יש אותו אב קדמון, לא שנוצרנו מקופים.
האדם והחיות יכלו עדיין להיווצר על ידי התפתחות.
לשנינו אב קדמון הצורת חיים הראשונה עם חוליות שהתפתחה היו דגים(לפי התאוריה)
משם חלק מהדגים עלו ליבשה והתפתחו חלק לזוחלים וחלק ליונקים משם לקופים וחלק מהקופים לאדם הקדמון ומשם לאדם המודרני אז כן יש אב קדמון ,וכן באנו מהקופים לפי התיאוריה זה לא סותר

לשנינו אב קדמון הצורת חיים הראשונה עם חוליות שהתפתחה היו דגים(לפי התאוריה)
משם חלק מהדגים עלו ליבשה והתפתחו חלק לזוחלים וחלק ליונקים משם לקופים וחלק מהקופים לאדם הקדמון ומשם לאדם המודרני אז כן יש אב קדמון ,וכן באנו מהקופים לפי התיאוריה זה לא סותר
אני חייב להודות שאני לא בקי בכל פרטי האבולוציה.
אבל הומוספיין הוא לא קוף ככל הידוע לי.

לא זה לא הגיוני!!

עם זה אני יכול לחיות.
לא אמרתי שזה לא הגיוני אמרתי שכדי לסתור את התורה צריך להוכיח את זה מעל כל ספק,
אני חייב להודות שאני לא בקי בכל פרטי האבולוציה.
אבל הומוספיין הוא לא קוף ככל הידוע לי
הוא לא, הוא שלב ביניים בנינו לבין הקופים

כי בתנ"ך רשום שהעולם נברא ב-7 ימים, לא שהיה פיצוץ ואחרי כמה מיליארדי שנים התפתחו חיים.
אתה רוצה שאני אשלח לך לינק למה רשום בתורה?

איך פיצוץ מוכיח היעדר תבונה או העדר אלוקים?
בוא נעשה סדר בעניין, אבולוציה היא תיאוריה מתחום הביולוגיה ומתארת יצורים חיים בגדול, אם מדברים על איברים זה ביולוגיה ומכאן אבולוציה.
המפץ הגדול היא תיאוריה מתחום הפיזיקה, ומתארת את לידת היקום.
אלה 2 תיאוריות שלא קשורות אחת לשניה. אז אם אנחנו מדברים על איברים אין לזה שום קשר לפיזיקה

דמיין שהייתי מנסה להחזיר אותך בתשובה בטענה שהמשיח יגיע אחרי שנמות אולי. לא כזה משכנע, אה...
לא יודע מה איתך, אני מתכנן לחיות עוד בערך 40-60 שנה, שזה לא מעט, אבל לא המון בתחום המדע.
אני מאמין שנראה הרבה התפתחויות משמעותיות בחיים שלנו, אבל האם להגיע לרמה אלוהית, קשה לי להאמין

לא הידע העילאי, אלא היחיד. לא אתן לך להתחיל תאוריה שלא היה התחלה.
אלה לא תיאוריות שלי, אלא של אנשים הרבה יותר חכמים ממני. מציע לך לקרוא קצת ספרים של סטיבן הוקינג, הוא מסביר את הדברים האלה הרבה יותר טוב ומעניין ממני

ואיך זה סותר תנ"ך?
כי בתנ"ך רשום דברים אחרים.
אי אפשר לתת פרשנויות כבר מהפסוק הראשון אבל אז להתקטנן על פרטים קטנים כמו כמה אנשים היו במתן תורה במדויק.
אם לוקחים את כל הפרטים הקטנים במפורש, אז עושים להכל או כלום, אי אפשר למצוא אמת רק איפה שנוח ושזה מסתדר לך

אין סתירה ביהדות בין אבולוציה והתערבות אלוקית אחריו.
אכן יש סתירה, בוא תראה לי איפה בתנ"ך נמצא האב הקדמון המשותף לנו ולתנין, כי יש אחד כזה, אבל לא זכור לי שקראתי עליו, זכור לי שקראתי שהתנין נוצר איך שהוא, ואנחנו נולדנו מאפר, אבל אולי אני זוכר רק את מה שקראתי, ולא את מה התכוון המשורר

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית