מסורת זה לחץ חברתי של אנשים מתים 🤣🤣🤣🤣אתה מודע לזה שאם מבחינתך מסורת לא קבילה אז גם היהדות?
כלומר אתה יכול להביא טיעונים לוגיים מכאן ועד הודעה חדשה לגבי קיומו של האל אבל לא למצוותיו...
זה אותו טענה של "כולם עושים".
מסורות ששורדת נגד ההגיון זה כבר טענה יותר טובה.
כמו איך היהודים שורדים כשכולם רודפים אותם? או איך הראשונים האמינו לסיפור של גילוי המוני? איך אנשים שמרו על המסורת כשמדובר בהקרבות לא קטנות מצידם?
כי אם ההגיון אומר שאנחנו לא אמורים להחזיק במסורת לפי הנסיבות שהיו, ואנשים כל כך רבים עדיין מחזיקים בזה, כנראה שיש משהו בזה.
המוששג הזה נולד מהרעיון שהיסטוריה תמיד חוזרת על עצמה, לא במדויק, אבל דומה.
ואם יש סיפור ששורד בצורה מופלאה בזמן שבהיסטוריה מעולם לא היה משהו כזה ששרד אם הוא לא היה אמת. אז יש סיבה להאמין שאולי גם זה אמת.
יש סיבות רבות להאמין, ואם מסורת עושה לך את זה, מי אני להגיד לך איך לחיות.
אם אלוקים ברא משהו מכלום, אז המשהו הזה הגיע ממנו.אני חושב שאם היקום היה כל הזמן תלוי באלוהים אז הוא לא היה כל יכול, ישות עליונה בסדרי הגודל שאנו מדברים עליה כלומר אל כל יכול, לא צריך להיות משועבד למערכת שהוא יצר ולתפקד בה באופן שוטף כדי שהיא תחזיק מעמד.
בתור רופא אני חושב שלזה דווקא תתחבר יותר, אם ניקח לדוגמה את כלל המערכות הפועלות בגוף בכל זמן נתון ואת מספר התהליכים אשר מתרחשים מעצמם מבלי שיש לך שליטה עליהם, אני בטוח שנגלה פלאות. אך מצד שני אם ניקח אדם עם מחלת כליות שמשועבד לדיאליזה, אני מניח שיש פגם שהוביל לכך שהמערכת אינה יכולה לתחזק את עצמה יותר.
הכוונה שלי היא שמערכת שיודעת לתחזק את עצמה תמיד תהיה טובה יותר ממערכת שתלויה במשהו, ולכן לא ייתכן לדעתי שהיקום יהיה תלוי ביוצרו אם הוא כל יכול, משום שאם הוא תלוי בו זאת אומרת שיש תהליך כלשהו שמחייב את התערבותו - משמע יש לו איזשהו תפקיד בתחזוקה של היקום וזה בצורה מסויימת מעיד על כך שהוא לא כל יכול. ולכן לפי דעתי האישית, לאלוהים אין שום תפקיד ב"תפקוד" של היקום.
לכן לפי היהדות ורוב הדתות, העולם הזה הוא עשוי מחלקיקי אלוקים.
ולכן אנחנו מאמינים שהנשמה שלנו הוא רוח אלוקי.
כך שכל היקום כלו הוא אלוקים, וזה המעורבות שלו.
בשונה מיצירה של אדם שאני לא צריך להמשיך לתפעל אותו שיתקיים, כשהבורא בורא משהו מכלום, אין שום סיבה שזה ישאר קיים אם לא הרצון השוטף והתמידי של הבורא.
כמו שהגוף שלי בכל רגע נשאר קיים בגלל המעורבות של האיברים השונים, ואפשר לשער שזה ישאר קיים לפי מה שראינו בעבר, אבל זה עדיין דורש תפעול תמידי.
במקרה של הגוף זה אוכל, שינה ועוד, ולפי הדת זה מצוות, תפילות ועוד.
באר מרים הלך איתם במדבר, וכשזה נגמר כשמרים נפטרה, משה היכה בסלע. אתה לא מכיר את השיר?אז בוא תאיר את עיני, איפה כל המים שבני ישראל היו צריכים לאורך 40 שנה? צריך להיות משהו בסדר גודל של הכנרת כל כמה ק"מ, איפה הם היום?
ברצינות? כי המים עזב כשעם ישראל עזבו.אוקי, אז אם מים ואוכל עקבו אחרי עם ישראל, למה אנחנו לא רואים שביל של שגשוג צמחיה ובעלי חיים במצרים?
לא יודע מאיפה שאבת את המושג הזה, אבל קח את ישראל לדוגמא, היינו ארץ פוריה שנהפכה למדבר כשעזבנו אותה.אבל 40 שנה של מים ואוכל בלתי מוגבלים ישאירו אחריהם סימנים כלשהם, צמחיה, חיות, ואלה סימנים שישראו באדמה.
כמובן שהם צריכים להיות מספיק גדולים כי אנחנו מדברים על כמויות שמספקות 600000 איש, ככה שזה לא משהו שקל לפספס
וצמחה יופי כשחזרנו.