אז זה יוצא בערך עם הזמן שמשערים שהייתה יציאת מצרים, אבל כמו שאמרתי, ראיות לסיפור מאותה תקופה אין, למרות שיש ראיות לדברים אחרים.תיקנתי את הטעות שלי, זה היה 1,369 BC בערך.
ברך לי הספרה 2 בטעות.
וזה עדיין משאיר רווח גדול בין הסיפור למתי הוא הופיע פעם ראשונה בכתב, אפילו איזכורים שלו.
גם אחרי שהופיע הסיפור של מתן תורה, השם הר סיני לא מוזכר עד שלב מאוחר יותר, מה שאומר שכנראה סיפור שונה עם הזמן, בין מתי הוא הופיע עד כתיבתו בתנ"ך
זה משהו שבאמת מעניין להבין, למה נטען שמשה ורבים אחרים חיו עד גיל כל כך מופלג למרות שזה הולך די בניגוד גמור להיסטוריה.משה רבינו חי מאוד ממוצע לתקופה, הרבה בתנ"ך חיו מעבר לגיל של משה.
משה נחשב אחד שנפטר צעיר יחסית.
מעניין לחקור לעומק את אותם זמנים, כי לא נראה לי שהתנ"ך ידפוק לכולם גיל מבוגר מאוד בזמן שאנשים רק חיו 60 שנה.
זה משהו שנצטרך לבדוק בהמשך
אבל הקטע הוא שזה לא כללי משחק שנקבעו כדי לדפוק את התורה, אלה כללים מהרגע שהאדם הראשון שהיה מספיק חכם אמר את המילה "תוכיח".אתה לא יכול לקבוע כללי משחק רק אחרי שהיריב שיחק את המשחק שלו, והוא לא כאן עכשיו.
אם אתה רוצה להוכיח משהו, אתה צריך או לספק הוכחה במקום, או למצוא דרך להראות שהתיאוריה נכונה.
תחשוב על 2 אנשים, אחד חי בחדר סגור כל חייו ואחד חי בחוץ. זה שחי בחדר יוצא פעם ראשונה החוצה ואומר "וואו קר פה". הבחור השני אומר לו "חכה חכה, עוד כמה חודשים יגיע הקיץ, יתחמם מאוד, ואז כמה חודשים אחרי יגיע החורף, שהקור יחזור". הבחור מהחדר אומר לו "תוכיח". עכשיו מגיע ה"אמור" וה"מצופה". אם באמת הקיץ יגיע, ואחריו שוב החורף, סימן שהוא הוכיח את הטענה שלו, אם הם לא היו מגיעים, היה מדובר בשקר.
לא מדובר פה על משהו אקסקלוסיבי למדענים, אלא לחקר האמת בכללי, ואם התנ"ך נופל שם, זה לא כי המשחק מכור, אלא כי הוא לא שחקן טוב.
אין כזה דבר ראיה מכחישה, יש ראיה סותרת.לא איכפת מה קשה ומה קל לך להאמין. אין לך ראיה מכחישה יציאת מצרים.
אם אתה חושב שהפרס הגדול נמצא מאחורי דלת מספר 1, ואני פותח את דלת מספר 3 ומוצא שם את הפרס הגדול, אני עוד לא יודע מה יש מאחורי דלת מספר 1, אבל סביר להניח שזה לא הפרס הגדול.
אותו הדבר כאן, לא מצאתי ראיה בעד יציאת מצרים ומתן תורה כפי שרשומים בתנ"ך, אבל מצאתי ראיות שמראות תמונה די גדולה של ההיסטוריה שם ואף אחת לא מתארת אירועים גדולים כאלה, ומצאו ראיות לסיפורים שמזכירים את הסיפור המקראי, אבל הרבה יותר קטנים ולא משמעותיים. כל זה מצייר תמונה של כנראה היה משהו, אבל המקרא מגזים מאוד.
אבל צודק, לא נמצא שום הוכחה מכחישה.
כמו שאמרתי, זה ידרוש הסתרה שיטתית והתעלמות מוחלטת מהראיות.כבר יש מכחישי שואה רבים.
אנחנו לא יודעים מה יהיה בעתיד כי אי אפשר לשלוט באיך אנשים יתעלמו מראיות, עובדה שדתיים עושים את זה כבר דורות, אבל אנחנו כן יודעים שהראיות שם
יש ראיות לקבלות שליחה של המצרים מאותה תקופה, משהו כל כך חסר משמעות. יש המון תיעוד של הרבה דברים. אבל משום מה בריחה ופלישה של מיליונים לאואל תצפה מתקופה שהרוב לא ידע קרוא וכתוב לתעד הכל כמו היום ובאותה אופן. בנסיבות של אז, התיעוד מטורף.