זה תאוריה. יש לך הוכחה? או מסורת?הסיפור שלי יהיה מבוסס רק חלקית, יכול להיות שאני טועה בפרטים, אבל ממה שהבנתי וממה שנראה לי, היהודים היו כת קטנה או בינונית, יכול להיות שיש לה מקור מסויים במצרים, יכול להיות שהם נדדו כמצרים לארץ ישראל שהייתה אז שייכת למצרים ולכן יכלו לעבור בשקט.
כאשר הם השתקעו בישראל הם התרבו, אולי אפילו הצליחו להמיר מקומיים, וככה נוצרו השבטים, אבל כמו משחק של טלפון שבור, לא כל שבט החזיק בכל המידע שמקימי הדת החזיקו, אבל כדי להשאיר את המורשת חיה הם השלימו את החסר איפה שצריך, ולכל שבט הייתה את אותה המסורת, אבל מעט שונה. במהלך איחוד ממלכת יהודה גובשו יחד כל הסיפורים ונבחרו הגרסאות שמתאימות יותר לפאר הדת
האם קרה בהיסטוריה שאבא התחיל שקר לבנו בסיפורים, וקמה לה דת ככה?אני חושב שיש פה אי הבנה של מה היא עדות.
עד הוא אדם שראה משהו במו עיניו, מה שלא נכון ליהדות, כי כל העדים כבר מתים אלפי שנים.
אם אני מתחיל מסורת ומראה לבן שלי את הסרט אווטר כל יום שבת ואומר לו שזו המורשת שלו, ועכשיו נגיד שזה מצליח לי וזה הולך 2000 שנה שבהם אב מראה לבנו את הסרט בכל יום שבת ומספר לו שזו המורשת, האם זה אומר שכל אב וכל בן הם עדים? או שפשוט הם כולם חלק במרוץ השליחים שהוא להעביר את הספר מדור לדור?
עדות תהיה אם כל דור יצטרך להוכיח בעצמו את אמיתות התנ"ך, ברגע זה הוא עד, ברגע שהוא ראה שהתורה היא אמת ללא עוררין.
התאוריה שלך היא בגדר תאוריה עם הסתברות נמוכה, כי אחרת היינו רואים כאלו דברים חוזרים על עצמם בהיסטוריה.
איפה מצאת בהיסטוריה מקרה שאנחנו יודעים בוודאות שקר שהתגלגל מאב לבן והתנפח לו?
ממש לא נכון. זה נגד היהדות לגייר גויים נגד רצונם, אנחנו דוחים את הגרים.אני חושב שאני צריך להזכיר לך את מסעות הצלב. לכל דת היו אנשים שאימצו אותה מבחוץ, אבל הנצרות והאיסלם אומצו ע"י אנשים עם הרבה כוח, והם השתמשו בו כדי להמיר את השאר (לא שהיהדות לא עשתה זאת, פשוט לא היינו מעולם כאלה חזקים כדי להמיר ארצות שלמות)