המקור הראשון הוא תאוריה ודעתו האישית של הכותב על סמך טענות שגויות.הנה מאמר מהרווארד שמתאר סיפור אפשרי של יציאת מצרים, בו מתואר שהיהודים היו עם מוקצה בחברה המצרית, ולכן פיתחו דת שהולכת כנגד מוחלט לדת המצרית (הנה @אלפא123 בשבילך, מקור להיווצרות הדת), ומשה, שגדל בחצר המלוכה, ניסה להשתלט בכוח על כס המלכות אחרי שנתיים של כס ריק. בסוף הוא ועמו הפסידו ליורש אפשרי אחר והוברחו ממצרים. בכתבה יש את השמוש של המקורות הארכאולוגיים עליהם הוא מתבסס:
Pinpointing the Exodus from Egypt
הנה עוד כתבה שמתארת ממצאים ארכאולוגיים שתומכים חלקית ביציאת מצרים, אבל לא לחלוטין, למשל אומרים שמדובר בכמה יציאות קטנות ולא אחת גדולה:
The Exodus: Fact or Fiction?
גם שם יש לך אפילו תמונה נחמדה עם מקור רשמי.
הזמן שהסיפור מתואר, והתקופות לא נכונות הסטורית. הוא מדבר על תקופת 1200 BC בערך שזה 120 שנים אחרי שעם ישראל עזבו את מצרים, כך שהסיפור המתועד שלו היה יכול להיות עם אחר או משהו כזה.
יציאת מצריים מתועדת בתנ"ך ובממצאים ארכיולוגים בשנת 1320 BC.
הוא מתאר שעם ישראל באו למצרים בזמן הרעב הגדול במצרים ב1225 BC, שהיה 100 שנה אחרי שהעם עזב כבר. והוא אומר שהם נשארו 40 שנה לפני שהם עזבו. התנך מתאר שהגענו לפני 1500 BC. אחרי רעב גדול שהיה אז.
מאוד סביר להניח שהוא לקח מאורע אחר בהיסטורית מצרים כדוגמת המצורעים, וחשב שזה מתיחס לעם ישראל, כשבעצם עם ישראל היו כבר הסטוריה בזמן ההוא.
למקור השני שלך, הוא מסיים בכך "Archaeological discoveries have verified that parts of the Biblical Exodus are historically accurate".
המידע שלו די אמין, ואפילו מאמת את התנ"ך, אך הוא מציין שהוכחה ארכיולוגית לא מוכיחה את הסיפור של התנ"ך כפי שהיא מתוארת, ואני מסכים, כמו שסתירה ארכיולוגית לא סותרת. אבל אי אפשר לומר שזה סותר בכי הוא זה את התנ"ך.
אני לא יודע כמה פעמים אצטרך לחזור על עצמי. התורה נכתבה במדבר, ונכתבה תוך כדי שהדברים קרו. ספרי הנ"ך נכתבו מאוחר יותר.עדויות ממקור ראשון בתור התחלה, כי אלה מגילות מקוריות בניגוד לתורה שהייתה רק בעל פה ועלתה על כתב המון זמן אחרי, אבל לא רק עדויות כמו שאתה רואה באחת הכתבות
בנוסף לכך, העדות שלנו מאמתת את מה שכתוב בה.
אנחנו לא באמת יודעים מתי נכתבו מה שנכתבו במצרים, זה יכל להיות לפני 10 שנים גם כן, אין עדות ומסורת על זה. אני מוכן להסכים שאין לי טענה נגד האפשרות שהם נכונות ונכתבו בתקופה שהארכיולוגים סבורים. אבל בלי ספק זה הרבה יותר חלש מהתורה שךא רק נכתבה מיד בזמן הארועים, גם הכתיבה תועדה על ידי אלפים, והתפזרה לכל אחד כדי שיוכל להמשיך לשמור ולהמשיך אותה, ולא השתנתה מהמקור שלה למרות אלפי שנות גלות ועשרות אלפי עותקים שנכתבו בכתב יד.
יש סיכוי לחוליה חלשה. אך כשיש אלפי חוליות, גם חוליה חלשה אחת לא תהרוס את הכל. בסופו של דבר ההסטוריה שלנו מתועדת לא רק משרשרת אחת.אתה יוצא מנקודת הנחה שאין אפציה לחוליה חלשה בשרשרת הזאת, שכולם אמינים מהרגע הראשון, אבל כולנו יודעים שזה לא מחייב.
אם נלך מספיק רחוק לי ולך יש את אותו חלק בשרשרת, איזה אב קדמון משותף, אז למה הסיפורים שלי ושלך כל כך שונים?
אני מחזיק בשרשרת, אתה זה שעזבת.
לי יש תעוד ומסורת למה שקרה, לך אין תיעוד ומסורת למה שקרה.
אם היו אלפי אנשים כמוך עם סיפור מתועד מאב לבן שמשה עבד על עם ישראל או שמעולם לא היה קיים, הייתי מסכים שלך יש חלק בשרשרת. אך אתה לא מגיע עם שום תיעוד, אין לך מסורת על מה שקרה או לא קרה, דעתך לא רלוונטי וקבילה נגד עדויות ומסורת.
אם מישהו יכנס ויעיד בבית משפט שראה שמישהו פרץ לבית, הוא עד ואפשר לדון אם הסיפור שלו נכון ואמין אחרי חקירות, אם היה בא עם עוד עד, הוא היה אפילו יותר אמין. אם עיר שלם היה מעיד על הפריצה, עדיין היינו מבררים שקרה מה שמתואר, אבל שקרנים הם לא. עכשיו אתה נכנס לבית המשפט בלי עדות או מסורת, ופשוט אומר "לא נראה לי". אומרים לך, הממצאים הארכיולוגים לא סותרים את המתואר, ואתה טוען, יש לי תאוריה איך כולם טועים. הם כולם זועקים, התאוריה שלך שווה לפח, אבל אתה ממשיך בשלך.
יש מצב שאתה צודק עדיין, אבל הטענה שלך לא פחות קונספרטיבית מG5 היא הדבר האמיתי ולא קורונה.
3 מליון, וכך העדות מספרת, ולך אין שום סתירה לזה בנתיים, רק תאוריות למינהם.אתה טוען שזה לא אפשרי שזה התחיל בצורה שונה מחצי מיליון, כי הם חייבים להיות
לי יש תאוריה:
נכון העולם נוצר מפיצוץ ואבולוציה איטית של מליוני שנים? והרי התהליך היה מוגבל למושג מרחב וזמן, וחומר ועוד כללי טבע שונים. אולי הזמן הוא לא בדיוק כמו שאנחנו חושבים, אולי לפעמים הוא קצר ומהיר, ולפעמים איטי וארוך.
אולי אני נוצרתי מפיצוץ אישי ביער, התפתחתי בכמה דקות למין הבדיוק דומה לכולם בעולם, ונחתתי איכשהו במיטה בבית חולים של תינוק שנולד למי שקורה לעצמה אמא שלי, וחנקתי את התינוק האמיתי, והעלמתי הוכחות, ושכחתי את כל זה והתנהגתי והתפתחתי כתינוק רגיל, ועם אמונה שההורים שלי הם ההורים שלי כל השנים. אבל אולי אני בדיוק התפתחתי כמו האב הקדמון במהירות ודילוג שלבים.
תאוריה? לא?
אז אתה יודע מה אני חושב על התאוריות שלכם.