תחשוב על זה ככה, היהדות שאתה מכיר היום היא התוצאה של תופעות היסטוריות טבעיות. יש לך את הבסיס עליו מונחת היהדות המודרנית, שהיא התנ"ך, על החלק הזה אני מניח אין עוררין.לא הבנתי....
הזרמים השונים שאתה רואה הן הדרכים השונות שחלקים שונים ביהדות החליטו לפרש את מצוות התנ"ך בשילוב עם מסורות תרבותיות עם עיקרון פחות מקראי ויותר "תוצר של זמן ומקום" (לדוגמא לבושים שונים והדרך שבה קוראים את התנ"ך, שלא לדבר על חוקי כשרות מעט שונים וכו').
אלה התופעות הטבעיות של שינוי מסורת שאני מדבר עליהן, אבל ביהדות המודרנית הבסיס הוא התנ"ך, שהוא ספר שמאגד בכתב את כל סיפורי המורשת היהודית, אז השאלה המתבקשת היא "איך נראה הבסיס היהודי לפני התנ"ך?"
אם אנחנו מדברים על תקופה לפני איגוד וכתב כל המורשת, האם אנחנו יכולים להבטיח שהייתה אחידות בסיפורים? (האם כל הסיפורים היו ידועים לכולם או רק חלק לכל חלק בעם), אם הייתה אחידות, מה הייתה רמת האחידות? (האם הסיפורים היו זהים לחלוטין על המילה, או שהרוח הכללית הייתה זהה, עם הבדלים בין החלקים השונים של העם), האם אותה אחידות נשמרה לאורך כל דור ודור ואנחנו יכולים לוודא את זה? (האם מאמצי שימור לא נעשו רק כשנתקלו בבעיות).
אלה הרבה שאלות שלרוע המזל אין להם תשובה, לא לי ולא לך. ולא, גם לך אין תשובה, כי אתה תולה המון תקווה בהצהרה "למה שמשהו ישתנה?" אבל כמו שהראיתי לך עם הזרמים היהודיים, המסורת נוטה להשתנות, מה שלא חקוק באבן דינו לעבור שינוי, אז השאלה מה קרה לפני שהסיפורים נהיו חקוקים באבן (או במגילה לצורך העניין)
אתה אומר את זה כאילו מה שההורים יודעים הוא מדויק ושלם לחלוטין, והילדים זוכרים את הכל במדויק על כל הפרטים, והילדים שלהם גם, וכל המידע נשמר בצורה מושלמת, אבל אנחנו לא מחשבים, ובלי שהחומר יהיה בכתב מדויק זה פשוט לא ישמר ויעבור הלאה, וגם אם זה בכתב, עדיין יהיו חסרים שם פרטים קטנים שיכולים להיות משמעותיים.כי כל דור מבוסס על הדור הקודם, זה כמו שבלי ללמוד טוב חיבור וחיסור אתה לא יכול לעשות כפל וחילוק, ואם אין לך כפל וחילוק אין לך חדו"א וכו
אנשים שוכחים, אנשים מחסירים פרטים, אנשים פשוט טועים. מידע שעובר מדור אחד לאחר זה אחלה, אבל זו לא מכונה מושלמת, היא מועדת לבעיות וטעויות.