הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מה דעתכם על האימון הזה ?

• פותח/ת השרשור ofir80
  • פורסם בתאריך

ofir80

משתמש מתחיל
24
3
נק' מוניטין:
3
24
3
הי, התחלתי לעשות קצת אימוני HIIT בבית, אשמח לשמוע ממי שמבין:
1. אם זה נחשב למתחילים/אמצע/מתקדמים ?
2. איזה עוד תרגילים ממליצים ? אני רוצה לגוון ולהוסיף עוד תרגילים, משתמש באפליקציה שאפשר לבחור המון תרגילים.

איזה אימון וגם מבחינת הזמנים ממיליצים כדיי שיהיה אימון מעולה וישרוף כמה שיותר קלוריות ? המטרה שלי כרגע היא גם לחטב וגם להוריד שומן.

זה האימון שעושה כרגע: (סוןרי שבאנגלית זה יותר נוח כי ככה כתוב לי באפליקציה)
Jumping jack - 30 sec
lunges - 30 sec
push ups - 30 sec
squats - 30 sec
jump rope - 40 sec
bicycle crunches - 40 sec
elbow plank - 50 sec
abs crunches - 50 sec

כל זה כפול 3, 13 שניות מנוחה בין כל תרגיל, 50 שניות מנוחה בין כל סט.

תודה!

קודם כל האימון שציינת פה קצת שונה מאימון היט קלאסי כי הוא מורכב משמונה תרגילים, בעוד שאימון היט מורכב מחמישה תרגילים כשכל תרגיל מבוצע 30 שניות עם 10 שניות מנוחה בין תרגיל לתרגיל, ועל כל הסבב הזה חוזרים לפי רמת קושי(3 סטים, 4 סטים, כמה שתרצה..)

הייתי ממליצה לך באופן כללי לבצע פחות תרגילים בסבב אחד(בין 4-5), ויותר סבבים משתי סיבות -
1) ככה הגוף פחות יתעייף והסבב יהיה יעיל יותר מבחינת מאמץ(תחשוב שבתרגיל השמיני אתה כבר ממש תשוש, אם לא בסט הראשון שני אז כבר בשני - שלישי, וכנראה פחות תשקיע ולא תגיע לשיא היכולת שלך, גם אם לא במתכוון.)
2) הסיבה השניה היא מטרת האימון - שוב אדגיש שהשוני בין סוג אימונים קצרים ועצימים לבין אימון ארובי ארוך וממושך (ולא משנה מאיזה סוג-הליכה/ריצה/שחיה וכו׳) - הוא שכאן, הגוף נותן את ה100% בשיא היכולת ונח לרגע (מנוחה קצרה אמנם כדי לא להוריד דופק) וישר שוב נותן את ה100%, בשונה מנניח ריצה של שעה, שבה לא תרוץ אחרי חצי שעה כמו שרצת אחרי 5 דק׳ (הגוף מסתגל עם התקדמות האימון ולקראת האמצע סוף מתעייף יותר ויותר).

אני גם מאוד אוהבת כשאני מתאמנת בסוגי אימון כמו היט או טבטה, לחלק כל סבב, זאת אומרת - אם אני רוצה ארובי אז אבצע אך ורק תרגילי ארובי להעלאת הדופק באותו סבב, אם ארצה לבצע היט של תרגילי כח אבצע רק תרגילי כח, אבל זה לגמרי תלוי מתאמן ואיך שנח לך לבצע..

רושמת לך עוד כמה תרגילים שתוכל להוסיף לאימונים שלך שבהחלט יגרמו לך להזיע אחרי(כן, גם אם תבצע אותם 20 שניות), רק שוב אל תשכח שאם המטרה שלך היא חיטוב יש חלק רחב גם לתזונה שאתה אוכל, מנוחה שתיית מים וכל הדברים שמסביב, לא רק ‘לקפוץ כמה שיותר זמן בחבל..׳

ג׳אמפינג סקוואט, ברכיים גבוהות, מטפס הרים מהיר, סקיפינג מאן(ריצה על מדרגה), סקיפינג סקוואט(עמידת סקוואט וריצת במקום), ברפיס..
אם לא מכיר חפש סרטוני ביצוע באינטרנט.

בהצלחה! 😃

• פותח/ת השרשור
תודה רבה על התגובה המושקעת, אני בהחלט בודק את כל מה שכתבת!
טוב אז ניסיתי עכשיו את מה שכאן בתמונות. בעיקרון זה עדיין בסגנון הקודם שלי אבל כמו שאת יודעת, כל אחד והשטויות שלו אז אסביר שנייה למה מתכוון ואם יש לך טיפים כמובן מודה לך 😃

אם רק 4-5 תרגילים כל פעם, נגיד כפול 4-5 סטים כמו שהצעת.
1. את מחלקת את זה לכל פעם אימון עם תרגילים רק של כוח או רק של אירובי ? או עושה שילוב ? כי אם שילוב, זה רק 4-5 תרגילים, כמה כבר אפשר לשלב ?
2. יש תרגילים שאני שונא או לא עושה בגלל שאני חושב שאולי יזיק לי לגב, כמו קפיצות וכאלה. מצד שני, יש ככ הרבה תרגילים ככה שעם הזמן אני מתחיל לסמן תרגילים שאני אוהב, ממש אוהב, באמצע, שונא ושונא מאוד (תרגילים שאני לא מתחבר אליהם אני פשוט לא עושה מהמחשבה של זה לא ישרוד לטווח ארוך אם אני ככ שונא אותם. (שוב, למזלי יש ככ הרבה ועם הרוב אין לי בעיה). לדוגמא: ברפיז, שמעתי המון מהללים את התרגיל אבל לי הוא לא בא טבעי ומרגיש שיכול בקלות לדפוק משהו אם לא עושים נכון.
אגב, התרגילים שציינת ג׳אמפינג סקוואט, ברכיים גבוהות עשיתי עכשיו פעם ראשונה וממש אהבתי! ברכיים גבוהות מעלה את הדופק וואוו... והשני גם אחלה תרגיל.
3. עוד סיבה שנראה לי שאני מעדיף יותר תרגילים הוא שזה יותר מעניין ופחות משעמם. אפשר להשוות את זה ללרוץ/לרכב על אופניים הלוך חזור מלא פעמים לעומת מסלול מעגלי או מתמשך שגם את זה מן הסתם אני הרבה יותר אוהב.

בכל מקרה תודה רבה, מהאימון הנוכחי ממש נהניתי, אשמח לעוד תרגילים טובים 😃

קבצים מצורפים

• WhatsApp Image 2020-04-29 at 19.00.05 (1).jpeg
    WhatsApp Image 2020-04-29 at 19.00.05 (1).jpeg
    KB 66.1 · צפיות: 28
  • WhatsApp Image 2020-04-29 at 19.00.05.jpeg
    WhatsApp Image 2020-04-29 at 19.00.05.jpeg
    KB 50.5 · צפיות: 27
1. שרק התחלתי להתאמן שילבתי הרבה כח וארובי, עכשיו אני יותא מנסה לפצל, אבל אני לא איזה מומחית או משהו זה ממש תלוי בן אדם, מטרה, טעם וכן הלאה...
הייתי עושה אימון של בערך 5 תרגילי כח עם משקל קל בשילוב של נניח עוד תרגיל של ארובי קל ביניהם של בערך 20-30 שניות וזה ממש מעלה דופק ובו בזמן מחזק בגלל הכח..
עכשיו אני ממש מפרידה את האימונים שלי ועושה בין 1-2 ארובי בשבוע(בעיקר היט או ריצות קצרות)
ואימוני כח בנפרד עד 3 בשבוע שהם אני אך ואק עושה תרגילי כח עם משקלים כבדים.. הסיבה שהפרדתי כי בארובי אני עובדת עם זמנים ובכח סופרת חזרות ולא רוצה להרגיש שמישהו רודף אחרי, להפך עדיף לבצע איטי ונכון בטנכיקה המתאימה ולא לפצוע את עצמי כי ‘כמה שיותר חזרות זה הכי טןב׳ כמו שהרבה אנשים חושבים - מה שלא נכון.
2. אני גם שונאת הרבה תרגילים חחחח זה בסדר, רק אגיד לך משהו נכון ששמעתי פעם ממאמנת- אם אתה אוהב את התרגיל והגעת למצב שכיף לך לבצע אותו, סימן שהוא כבר קל לך מידי והגוף לא מתאתגר כמו שהתאתגר ממנו בהתחלה, ממליצה לך כן לגוון ולנסות תרגילים בהדרגה-לדוגמא תתחיל רק עם 6 ברפיז בתור התחלה לסט, אתה אפילו לא חייב למדוד אותו בזמן, פשוט תבצע בקצב שלך... וכמובן שעם משהו לא מרגיש נכון או כואב תעצור ותברר באינטרנט איך מבצעים- זה הכי חשוב, לא סתם לחקות תנועה אלא ללמוד את הטכניקה(גם בשביל לא להפצע וגם יכול להיות שאתב חושב שאתה עושה משהו נכון וסתם יוצא מצב שזהתרביל לא יעיל כי לא ביצעת טוב, לא עובד על השריר שאמור לעבוד או משהו דומה...) יש המון סרטןני הדגמה ביוטיוב לרובהתרגילים.
שמחה שנהנית מהתרגילים, ותראה שעם הזמן תוכל אפילו להמציא משלך! ברצינות! ככה אני עושה, אם כבר התרגיל שכלכך אהבתי בהתחלה מתחיל להיות לי קל אני פשוט חושבת איזה סוג קפיצה עוד אפשר שלא ניסיתי, איך אפשר להעלות רמת קושי.. ממש אפשר לשחק על זה וזה כל הכיף.
זאת המטרה של להתאמן בדיוק כמו שאמרת - לא צריך לסבול ולזכור להקשיב לגוף שלנו זה הכי חשוב:)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית