הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

עליית רמת סוכר בדם

Avocado

משתמש קבוע
1,475
41
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
5,644
1,475
41
אומרים שעלייה חדה של רמות סוכר בדם מזיקה מכל מני סיבות. אבל לא מצאתי מקומות שמדברים על מה היא עלייה חדה? האם עצם זה שהירידה מגיעה זמן קצר אחרי העלייה היא הבעייתית? או עצם ההגעת לרמת סוכר גבוהה?
לצורך העניין, אם אני אוכל אורז מלא ומגיע לרמת סוכר מעל X למשך שעה. או שותה קולה ומגיע לרמת סוכר מעל X+20 למשך 10 דקות. אחד יותר מזיק מהשני? איפה הבעיה, בעלייה החדה? או בעצם כך שהסוכר גבוה?

שואל בעיקר מתוך סקרנות, אולי מישהו מכיר מאמרים/מחקרים בנושא כי לא כל כך מצאתי.

נערך לאחרונה:
יש לך סכרת? כי אם לא, אין לך באמת מה להתעסק בזה. זה לא רלוונטי על גבול המיותר להתעסק בזה לאדם בריא.

אם אין לך סכרת, הגוף שלך יודע לאזן את רמות הסוכר שלו בשלל דרכים. ולהתעסק בזה, זה לא רלוונטי. עדיף להתעסק בתזונה הכוללת (כמות פחמימות, שומנים, וחלבונים, וסך קלוריות כללי)

• פותח/ת השרשור
יש לך סכרת? כי אם לא, אין לך באמת מה להתעסק בזה. זה לא רלוונטי על גבול המיותר להתעסק בזה לאדם בריא.

אם אין לך סכרת, הגוף שלך יודע לאזן את רמות הסוכר שלו בשלל דרכים. ולהתעסק בזה, זה לא רלוונטי. עדיף להתעסק בתזונה הכוללת (כמות פחמימות, שומנים, וחלבונים, וסך קלוריות כללי)
אני שואל מתוך עניין ורצון להבין את הסיפור, אני מודע לזה גם שאין לי דרך לדעת באמת מה יעלה לי את הסוכר וכמה בלי לעשות בדיקות באמת.

הסיבה שאתה לא מוצא לזה ראיות זה בגלל שמי שאומר את הדברים האלה לא מסתמך על מידע אמיתי, אלא על ברו-סיינס

• פותח/ת השרשור
הסיבה שאתה לא מוצא לזה ראיות זה בגלל שמי שאומר את הדברים האלה לא מסתמך על מידע אמיתי, אלא על ברו-סיינס
מי שאומר שעלייה חדה ברמות סוכרת מזיקה מסתמך על ברור סיינס? זה מה שאתה אומר?

עריכה:
Impact of postprandial glycaemia on health and prevention of disease
סקירה מקיפה מאוד של השפעת רמות סוכר אחרי אוכל על בריאות ומניעת מחלות.

בכל אופן אני חושב שכנראה המחקרים בנושא מוגבלים ומה ששאלתי לא נחקר או נלקח בחשבון במחקרים שכן יש...

נערך לאחרונה:
מי שאומר שעלייה חדה ברמות סוכרת מזיקה מסתמך על ברור סיינס? זה מה שאתה אומר?
בידיוק, אפילו החוקרים לא בטוחים שיש השפעה, וכנראה רוב ההשפעה מתקשרת לעליה במשקל כתוצאה מצריכה של מוצרים עם אינדקס גליקמי נמוך כי הם פחות משביעים, אז נוטים לצרוך יותר, ובגלל מחסור בסיבים, אבל אלה סיבות מאוד עקיפות וניתנות למניעה

סקירה מקיפה מאוד של השפעת רמות סוכר אחרי אוכל על בריאות ומניעת מחלות.
שים לב שגם הם טוענים שהקשרים בין אינדקס גליקמי ובעיות בריאותיות הוא די רופף

• פותח/ת השרשור
בידיוק, אפילו החוקרים לא בטוחים שיש השפעה, וכנראה רוב ההשפעה מתקשרת לעליה במשקל כתוצאה מצריכה של מוצרים עם אינדקס גליקמי נמוך כי הם פחות משביעים, אז נוטים לצרוך יותר, ובגלל מחסור בסיבים, אבל אלה סיבות מאוד עקיפות וניתנות למניעה

שים לב שגם הם טוענים שהקשרים בין אינדקס גליקמי ובעיות בריאותיות הוא די רופף

כן אבל זה יכול להיות בגלל שGI בעצמו מדד בעייתי לחיזוי השפעה של אוכל על רמת הסוכר בדם, ושבסוף התגובה לאותו מזון תהיה שונה בין אדם לאדם (יכול לראות את המחקר שעשו החברה של DayTwo). מה שמסבך מאוד את המחקרים בנושא.. גם במחקר של DayTwo אמנם הם מראים שיש להם דרך לחזות את זה יותר טוב מGI אבל הסימוכין שלהם ללמה זה בכלל חשוב בעיקר קשורים לחולי סכרת ופחות לאנשים בריאים.
בקיצור נראה שזה לא מספיק מבוסס כרגע

כן אבל זה יכול להיות בגלל שGI בעצמו מדד בעייתי לחיזוי השפעה של אוכל על רמת הסוכר בדם, ושבסוף התגובה לאותו מזון תהיה שונה בין אדם לאדם (יכול לראות את המחקר שעשו החברה של DayTwo). מה שמסבך מאוד את המחקרים בנושא.. גם במחקר של DayTwo אמנם הם מראים שיש להם דרך לחזות את זה יותר טוב מGI אבל הסימוכין שלהם ללמה זה בכלל חשוב בעיקר קשורים לחולי סכרת ופחות לאנשים בריאים.
בקיצור נראה שזה לא מספיק מבוסס כרגע
GI הוא מדד די אמין לרמות סוכר בדם למזונות בבידוד, כלומר ללא שילובים, לרוב לא ככה בני אדם אוכלים

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית