הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

האם למחשבה שאנחנו אמורים לחוש שובע יש השפעה על הצריכה הקלורית?

Ayelet Kurztband

משתמש על
44,165
2,980
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
464
44,165
2,980
אני חושב משמע שבע.jpg

אם אוכלים כמות גדולה יותר בארוחה, אמורים לשבוע יותר. נשמע הגיוני נכון?

אבל מה יקרה אם רק נחשוב שאנחנו אוכלים יותר?

במחקר שאציג נבדק - האם המחשבה שאנחנו אוכלים יותר קלוריות ממה שאנחנו באמת אוכלים תגרום לנו לשבוע יותר מהארוחה?

במחקר השתתפו 26 משתתפים הגיעו ליום מבדק בצום וקיבלו ארוחת בוקר ובה חביתה מ-3 ביצים ו-45 גרם גבינה, אבל השוני היה במה שהם חשבו על המנה. הם חולקו לשתי קבוצות:

1. משתתפים שנאמר להם שהחביתה עשויה משתי ביצים ו-30 גרם גבינה (מנה "קטנה").

2. משתתפים שנאמר להם שהחביתה עשויה מארבע ביצים ו-60 גרם גבינה (מנה "גדולה").

כדי להטעות את המשתתפים, המנה ה"גדולה" הוגשה בצלחת מעט יותר גדולה, וכשהמשתתפים קיבלו את המנה, הם היו צריכים לדרג באיזו רמה ישבעו ממנה.

בשלב הבא, המשתתפים קיבלו ארוחת צהריים של מנת פסטה מדודה, שממנה לקחו לעצמם לצלחת כאוות נפשם.

בנוסף, המשתתפים קיבלו משקל מזון ויומן אכילה בו מילאו את כל המזון והשתיה שצרכו בשאר היום.

לפני ואחרי הארוחות, המשתתפים מילאו שאלוני רעב ושובע ועברו בדיקות דם.

תוצאות:

המשתתפים שצרכו את ה"מנה הגדולה", וציפו לרמת שבוע גבוהה יותר מהארוחה, אכלו פחות מהקבוצה שחשבה שצרכה את ה"מנה הקטנה" גם בארוחת הצהריים (69 קלוריות פחות) וגם בשאר היום (167 קלוריות פחות). להזכיר, שתי המנות היו זהות לחלוטין והשוני היה כיצד הגישו החוקרים למשתתפים את המנה.

לא היו הבדלים בין הקבוצות ברמות הרעב והשובע וברמת "הורמון הרעב" (גרלין) בדם בין הארוחות.

לסיכום:

המחקר מראה אסטרטגיה מעניינת לירידה במשקל. למעשה, המשתתפים שחשבו שהם אכלו מנה גדולה יותר, אכלו פחות בארוחות הבאות. ההבדל בין הקבוצות היה של 167 קלוריות ליום, שזה הבדל משמעותי. במחקר לא השתתפו הרבה אנשים והוא נערך פעמיים בלבד, אבל אפשר ללמוד ממנו שככל הנראה ההשפעה הפסיכולוגית על צריכת המזון שלנו גוברת על התחושה הפיזית, כשעצם העובדה שאנחנו מצפים להיות שבעים יותר יכולה לגרום לנו לאכול פחות.

קישור למאמר:
We are what we (think we) eat: The effect of expected satiety on subsequent calorie consumption. - PubMed - NCBI

איך משתמשים בזה ביום יום?
אני מאמין שזה לאנשים שלא סופרים ערכים.

אני חושב שאפשר ליישם את זה על ידי קנייה של צלחות קטנות... תכל׳ס פתרון קל ליישום.

אני חושב שאפשר ליישם את זה על ידי קנייה של צלחות קטנות... תכל׳ס פתרון קל ליישום.
אתה באמת תחשוב שאתה אוכל 4 ביצים כשטיגנת 2 מונחים על צלחת קטנה?

איך משתמשים בזה ביום יום?
כיוון המחשבה שלי הוא יותר בכיוון של אוטוסוגסטיה. להרגיל את עצמי מחשבתית בדרך של שינון ושכנוע עצמי שאני אמורה לשבוע ממנה מסויימת (זו אסטרטגיה שעובדת לי בדברים מסוימים ונראית לי מתאימה גם פה). צריכה להבין קודם טוב יותר את מסקנות המחקר, אבל ליישום אישי כנראה שזה היה הכיוון שהייתי נוקטת

כיוון המחשבה שלי הוא יותר בכיוון של אוטוסוגסטיה. להרגיל את עצמי מחשבתית בדרך של שינון ושכנוע עצמי שאני אמורה לשבוע ממנה מסויימת (זו אסטרטגיה שעובדת לי בדברים מסוימים ונראית לי מתאימה גם פה). צריכה להבין קודם טוב יותר את מסקנות המחקר, אבל ליישום אישי כנראה שזה היה הכיוון שהייתי נוקטת
המסקנה שלי, שמעכשיו אמא שלי עוברת לגור איתי, והיא תספור עבורי את הקלוריות ותכין לי את האוכל בלי להגיד לי כמה אני אוכל.
וכמובן שהכל בצלחות קטנות 🤣

אני חושב שאפשר ליישם את זה על ידי קנייה של צלחות קטנות
וכמובן שהכל בצלחות קטנות
כדי להטעות את המשתתפים, המנה ה"גדולה" הוגשה בצלחת מעט יותר גדולה
בצלחות גדולות אם כבר, או קטנות אם רוצים לעלות דווקא

צחקתי בקולללל 🤣🤣🤣

מחקר מעניין.
האמת שקרה לי לא פעם שחישבתי בצורה מוטעית את כמות הקלוריות שאכלתי (כלפי מעלה, מנהסתם) ויצא שאכלתי פחות קלוריות ממה שחשבתי , ובסופו של יום זה הספיק לי.
אבל אני מדברת על סטייה של 50-70 קל'...

אני חושב שסתם לקחתי את המאמר רחוק מההקשר שלו.
אני גבר פרקטי, ישר אני חושב איך ליישם.
נראה לי שהמאמר משתף מציאות מעניינת גם אם אין לחלק מאיתנו דרך להשתמש בתוצאות שלו.

אני חושב שסתם לקחתי את המאמר רחוק מההקשר שלו.
אני גבר פרקטי, ישר אני חושב איך ליישם.
נראה לי שהמאמר משתף מציאות מעניינת גם אם אין לחלק מאיתנו דרך להשתמש בתוצאות שלו.

כע,
אני לגמרי יכולה להבין למה הם מתכוונים...

דווקא זה די אפשרי ליישום אצל אנשים שלא סופרים קלוריות או באירועים משפחתיים/טיולים בהם אין כל כך יכולת להערכה מדויקת של קלוריות.
צלחות קטנות יותר, כלי סכו"ם קטנים יותר, קערות נמוכות יותר, כוס גבוהה יותר.
הכל בסופו של דבר משפיע על החוויה ותחושת ההנאה שלנו מאוכל, ולמעשה גם על רמת השובע שלנו, אפילו צבע הכלים שבהם אוכלים.

דווקא זה די אפשרי ליישום אצל אנשים שלא סופרים קלוריות או באירועים משפחתיים/טיולים בהם אין כל כך יכולת להערכה מדויקת של קלוריות.
צלחות קטנות יותר, כלי סכו"ם קטנים יותר, קערות נמוכות יותר, כוס גבוהה יותר.
הכל בסופו של דבר משפיע על החוויה ותחושת ההנאה שלנו מאוכל, ולמעשה גם על רמת השובע שלנו, אפילו צבע הכלים שבהם אוכלים.

אומרים שרוב האסייתים רזים כי הם אוכלים עם צ'ופסטיקס, ולוקח יותר זמן לאכול ככה 😃

זה נכון שאני אוכל בצלחת קטנה וממלא אותה פסיכולוגית אתה מרגיש שאתה סיימת צלחת מלאה, אצלי אני אוכל לפי העין הטריק הזה עוזר

זה נכון שאני אוכל בצלחת קטנה וממלא אותה פסיכולוגית אתה מרגיש שאתה סיימת צלחת מלאה, אצלי אני אוכל לפי העין הטריק הזה עוזר

לא יודעת מה איתך, אני מודדת את האוכל שלי על הגרמים. היום אחרי ארוחת צהריים שלי עדיין הייתי רעבה, אז הכנתי לי עוד משו לאכול, ואז גיליתי שאכלתי פחות באופן משמעותי בארוחת הבוקר, והרעב נגרר. התוספת שלקחתי לצהריים הייתה בסך הקלורי שלה בדיוק להשלמה של ארוחת הבוקר הדלה.
וזה היה אקראי לגמרי 🤯

לא יודעת מה איתך, אני מודדת את האוכל שלי על הגרמים. היום אחרי ארוחת צהריים שלי עדיין הייתי רעבה, אז הכנתי לי עוד משו לאכול, ואז גיליתי שאכלתי פחות באופן משמעותי בארוחת הבוקר, והרעב נגרר. התוספת שלקחתי לצהריים הייתה בסך הקלורי שלה בדיוק להשלמה של ארוחת הבוקר הדלה.
וזה היה אקראי לגמרי

אני מסיים ארוחה אחרי חצי שעה אני רעב בלי קשר לכמה אכלתי,אני חולה על אוכל אני אוכל כמויות גדולות של חלבון ,בימים שאני לא מתאמן אני עולה במשקל ובשומן מהר מאוד,בימים שכן מתאמן אני לא עולה בשומן רק בשריר ונישאר באותו יום במשקל תקין

אתה פספסת את הפואנה של המחקר, מדובר על השפעה פסיכולוגית. זה כמובן לא ניתן ליישום אם אתה מבשל לעצמם את הביצים.

אומרים שרוב האסייתים רזים כי הם אוכלים עם צ'ופסטיקס, ולוקח יותר זמן לאכול ככה 😃

השותפים שלי לדירה הם אסיאתים, זה די נכון שלוקח יותר זמן לאכול ככה, במיוחד דברים כמו אורז. אבל לדעתי הסיבה העיקרית שאסיאתים רזים - זה בגלל האוכל שלהם. אין להם ג׳אנק פוד כמעט, כמעט הכל זה בשר/דגים/אורז/נודלס/פירות/ירקות. לפעמים יש מטוגן אבל לא הרבה, אין שימוש בסוכר כמעט, לחם, מוצרי חלב וגם הקינוחים בדר״כ מבוססי פירות ולא מפוצצים בסוכר.

שהייתי ביפן ואכלתי רק אוכל יפני, אומנם לא נשקלתי, אבל הרגשתי מעולה, קליל מאוד ובאופן משעשע זה היה במקום שכולל בוקר+ערב, ארוחות ענקיות שבקושי סיימנו. בלי קשר, יפן ואוכל יפני מומלץ בטירוף, מאוד מאוד שונה ממה שחשבתי עליו (סושי~).

השותפים שלי לדירה הם אסיאתים, זה די נכון שלוקח יותר זמן לאכול ככה, במיוחד דברים כמו אורז. אבל לדעתי הסיבה העיקרית שאסיאתים רזים - זה בגלל האוכל שלהם. אין להם ג׳אנק פוד כמעט, כמעט הכל זה בשר/דגים/אורז/נודלס/פירות/ירקות. לפעמים יש מטוגן אבל לא הרבה, אין שימוש בסוכר כמעט, לחם, מוצרי חלב וגם הקינוחים בדר״כ מבוססי פירות ולא מפוצצים בסוכר.

שהייתי ביפן ואכלתי רק אוכל יפני, אומנם לא נשקלתי, אבל הרגשתי מעולה, קליל מאוד ובאופן משעשע זה היה במקום שכולל בוקר+ערב, ארוחות ענקיות שבקושי סיימנו. בלי קשר, יפן ואוכל יפני מומלץ בטירוף, מאוד מאוד שונה ממה שחשבתי עליו (סושי~).
היפנים גם חיים הכי הרבה אם אני לא טועה

האמת שהיו כמה מחקרים נוספים בנושא, כאלה עם אותה מנה אבל בגודל צלחת שונה, או קערות מרק בגודל זהה אבל לחלק המרק מתמלא מהתחתית של הקערה, וגם אלה הראו שכמה שאנחנו חושבים שאנחנו אוכלים משפיע על השובע.
אנחנו נוטים לחשוב שצלחת מלאה=קיבה מלאה, ושאריות בצלחת=לא שבענו

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית