הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

לא מצליח לשמור על התפריט

תחמן

משתמש מתחיל
168
12
נק' מוניטין:
32
168
12
בוקר טוב, לפני שבועים החלטתי לאחר תקופה שבה עליתי במשקל בגלל חוסר תזוזה (סגר בגלל הקורנה ) לעשות חיטוב אך אני לא מצליח לשמור על התפריט.
כרגע אני כמעט כול שבוע מצליח להחזיק בתפריט אך אני נופל בשבת למתוקים .

משקל:83
גובה :178
*ירקות לא הכנסתי בגלל ערך קלורי נמוך
*מצטער על ניסוח לא טוב
קלוריות : 1400
חלבון :100 גר'
שומן:85 גר'

RIO mare -... - ש...., קופסת שימורים(112 גרם)
קוטג`... - תנובה, קופסת פלסטיק(250 גרם)
קטשופ - אסם, 2 כף(19 גרם)
חזה עוף..., 100 גרם
ביצים L גדול - ביצי הגליל, Large(68 גרם)
ביצים L גדול - ביצי הגליל, 2 Large(68 גרם)
בננה, יחידה גדולה(139 גרם)
בננה, יחידה גדולה(139 גרם)

אני יודע שהייתי קרוב לנזק, במשך כול שבוע הורדתי 100 קלוריות ועדיין נתקעתי על אותו משקל.
לאחר שלוש שבועות שבהם הגעתי לגירעון מסוכן ולמחסור תזונתי פניתי לפורום כדי להתייעץ.

בהנחה וזה נכון (למרות שאני בספק), והיית באמת בגירעון אז הדבר היחיד שאני יכול לחשוב עליו זה בעיה רפואית.

אולי אתה בולמי?

סתם, פשוט תיקח תזונאי פגישה אחת עולה 150-250 ש"ח ויתן לך את כל התשובות שאתה מחפש.

אתה מבין שמה שאתה רושם לא הגיוני?
בגירעון קלורי המשקל ירד, גם אם יקח כמה ימים בסוף זה יקרה.

בהנחה וזה נכון (למרות שאני בספק), והיית באמת בגירעון אז הדבר היחיד שאני יכול לחשוב עליו זה בעיה רפואית.

אולי אתה בולמי?

סתם, פשוט תיקח תזונאי פגישה אחת עולה 150-250 ש"ח ויתן לך את כל התשובות שאתה מחפש.

הוא אמר שיש לו נפילות למתוקים, אולי זאת הסיבה לחוסר ירידה. או שהוא אוכל יותר קלוריות ממה שהוא חושב/מחשב

• פותח/ת השרשור

אולי אתה בולמי?

אני יודע שזה לא הגיוני ; בכול מיקרה אני ינסה שוב והפעם עם גרעון נורמלי וכמה שפחות מתוקים בשבת.
נראה לי שבעיה שלי העיקרית היא שביום הציט שלי (שבת) אני מגיע ל4/5 אלף קלוריות .

הוא אמר שיש לו נפילות למתוקים, אולי זאת הסיבה לחוסר ירידה. או שהוא אוכל יותר קלוריות ממה שהוא חושב/מחשב

קח גירעון יומי 850 כמו שהוא אומר, לא משנה גם אם תפרוס את זה רק על 5 ימים,
וניקח בחשבון שבסופש הוא אוכל עוד 1,700 קלוריות ונשאר בניטרלי ביומיים האלה, עדיין הוא אמור לרדת.
(גירעון שבועי של 4,250)
מה שאומר שאם תפרוס ל7 ימים בשבוע יצא גירעון יומי של 600 בערך, הכמות שהוא צריך לאכול בסופש בשביל שיקרה
מה שאתה מתאר היא אסטרונומית וממש לא מוגדרת כ"נפילה למתוקים".

אני יודע שזה לא הגיוני ; בכול מיקרה אני ינסה שוב והפעם עם גרעון נורמלי וכמה שפחות מתוקים בשבת.
השאלה אם אתה מדבר לאורך כל היום, בכל מקרה 4 אלף קלוריות ביום של צ'יט זה ארוחת ילדים 🤣

הגיוני מאוד.
נניח שאתה בגירעון של 300 ליום, ובשישי+שבת חרגת ב600 קלוריות מעל הניטרלי זה יכול להרוס לך 4 ימים של גירעון.
אז שים לב טוב טוב מה אתה אוכל/שותה בסופש.
ותתחיל לספור גם את הירקות.
במלפפון יש 10 קל' ל100 גרם. בעגבנייה יש 20 קל'. גמבה, גזר קולורבי 30.... סלט תמים יכול להגיע ל100 קלוריות, וזה בלי רוטב.
ותספור גם את החלב של הנסקפה. יכול להגיע ל40 קל' בקלות.

• פותח/ת השרשור
הגיוני מאוד.
נניח שאתה בגירעון של 300 ליום, ובשישי+שבת חרגת ב600 קלוריות מעל הניטרלי זה יכול להרוס לך 4 ימים של גירעון.
במלפפון יש 10 קל' ל100 גרם. בעגבנייה יש 20 קל'. גמבה, גזר קולורבי 30.... סלט תמים יכול להגיע ל100 קלוריות, וזה בלי רוטב.
וואלה את צודקת, חשבתי את כמות הקלוריות בשישי/שבת ואני מגיע לצריכה של 5 אלף קלוריות ביום (לצערי נהוג אצלנו בבית 3 ארוחות ביום שישי)
וזה עוד לא שאני מוסיף את הפיצוחים , אלכוהול....

הו, כן?
נראה לך?
אתה חושב?
באמת?
הייתכן?
האם עלי להוסיף עוד אמירות ציניות מעין אלה?
._.

• פותח/ת השרשור
הו, כן?
נראה לך?
אתה חושב?
באמת?
הייתכן?
האם עלי להוסיף עוד אמירות ציניות מעין אלה?
._.
כן יצאתי די אידיוט ששכחתי שמה שקובע הוא מאזן קלורי שבוע ולא יומי.
בכול מיקרה האם חיטוב של חודשיים יספיק לי (ירידה של 5 קילו)?
סהכ אני רוצה לרדת 2 א.ש לפני הקיץ ואז להתחיל מסה בכול הכוח עד לגיוס.

כן יצאתי די אידיוט ששכחתי שמה שקובע הוא מאזן קלורי שבוע ולא יומי.
בכול מיקרה האם חיטוב של חודשיים יספיק לי (ירידה של 5 קילו)?
סהכ אני רוצה לרדת 2 א.ש לפני הקיץ ואז להתחיל מסה בכול הכוח עד לגיוס.

חחח הכל טוב ...
ולדעתי 5 קילו בחודשיים זה אחלה קצב לנתונים שלך.
לך על זה.
ותיזהר מהסופשים האלה!!
אני בשישי-שבת מרשה לעצמי "להתפרע" ולאכול 1,600 במקום 1400, ואני עושה אחכ הליכה נחמדה אחה"ץ כדי לקצץ את זה כמה שניתן...

• פותח/ת השרשור
חחח הכל טוב ...
ולדעתי 5 קילו בחודשיים זה אחלה קצב לנתונים שלך.
לך על זה.
ותיזהר מהסופשים האלה!!
אני בשישי-שבת מרשה לעצמי "להתפרע" ולאכול 1,600 במקום 1400, ואני עושה אחכ הליכה נחמדה אחה"ץ כדי לקצץ את זה כמה שניתן...
תודה רבה על העזרה , רק עכשיו צריך לשכנע את אמא המרוקאית שלי להפסיק לדחוף לי 3 מנות בארוחת שישי.

הגיוני מאוד.

הכל הגיוני חוץ מזה שהוא טוען שהוא בגירעון של 850 ולא של 300, להבא תדייק בנתונים.

תודה רבה על העזרה , רק עכשיו צריך לשכנע את אמא המרוקאית שלי להפסיק לדחוף לי 3 מנות בארוחת שישי.

בהצלחה!
תסביר לה שזה חשוב לך.
אתה יכול לטעום מהכל, אבל שים לב לכמויות.

• פותח/ת השרשור
הכל הגיוני חוץ מזה שהוא טוען שהוא בגירעון של 850 ולא של 300, להבא תדייק בנתונים.
בחיטוב הקודם שעשיתי סיימתי עם הפרעת אכילה (הגעתי לכמות קלוריות ממש נמוכה ) לי היה קשה ממש לאכול כי פחדתי להשמין .
לקח לי המון זמן להתפטר מזה
בהצלחה!
תסביר לה שזה חשוב לך.
אתה יכול לטעום מהכל, אבל שים לב לכמויות.
תודה רבה על העזרה!
מה את ממליצה לאכול חוץ מביצים/טונה/קוטג' כי כבר די נמאס לי לאכול.
נ.ב עד כמה זה יהיה גרוע אם אני יוכל חביתה במקום ביצים קשות?

בחיטוב הקודם שעשיתי סיימתי עם הפרעת אכילה (הגעתי לכמות קלוריות ממש נמוכה ) לי היה קשה ממש לאכול כי פחדתי להשמין .
לקח לי המון זמן להתפטר מזה

תודה רבה על העזרה!
מה את ממליצה לאכול חוץ מביצים/טונה/קוטג' כי כבר די נמאס לי לאכול.
נ.ב עד כמה זה יהיה גרוע אם אני יוכל חביתה במקום ביצים קשות?

הפרעת אכילה זה גהינום גולמי. אומרת מנסיון רע ומר.
תנחומי הכנים, וכל הכבוד שיצאת מזה!

וואווו אתה יכול לאכול ה-כ-ל נשמההה! מה זה רק טונה קוטג' וביצים? מהזהפה תקופת הצנע?
תקנה לך חזה עוף, תקנה פרגיות, תקנה בשר בקר 7/6% שומן (מוכרים את זה בסופרים הגדולים, באריזות של חצי קילו. רק תבדוק שזה 100% בשר בלי תוספים.) תקנה יוגורט פרו (ללא טעם או בטעמים - מה שאתה רוצה. עדיף את אלה שהם 0%/1.5% שומן, ואז תוכל להוסיף לך שומן לתפריט איך שתרצה- אגוזים/ שקדים וכו') קנה דגי מושט קפואים (2 פילה מושט, תשטוף מהם את הקרח,שים קצת תבלינים, חצי שעה בתנור / טוסטר אובן על 200 מעלות, תאווה לחייך. כל תינוק יכול להכין.)
ויש לך אבקת חלבון? יש לי כמה מתכונים מושלמים עם אבקת חלבון שהם פצצה לחיטוב.

אבל קודם כל מה הניטרלי שלך? נראלי לא הגיוני בעליל שאתה אוכל רק 1,400. תתחיל מ1600 ושים לב על הפה שלך בשישי שבת כאילו זה תלוי בחיים שלך!!!
יודע מה? אפילו תפנק את עצמך בשבתות ב1,800-2,200 גג, ותוסיף חצי שעה אירובי. אבל אל תגיע ל3-4K. הגזמת....!

• פותח/ת השרשור
הפרעת אכילה זה גהינום גולמי. אומרת מנסיון רע ומר.
תנחומי הכנים, וכל הכבוד שיצאת מזה!

וואווו אתה יכול לאכול ה-כ-ל נשמההה! מה זה רק טונה קוטג' וביצים? מהזהפה תקופת הצנע?
תקנה לך חזה עוף, תקנה פרגיות, תקנה בשר בקר 7/6% שומן (מוכרים את זה בסופרים הגדולים, באריזות של חצי קילו. רק תבדוק שזה 100% בשר בלי תוספים.) תקנה יוגורט פרו (ללא טעם או בטעמים - מה שאתה רוצה. עדיף את אלה שהם 0%/1.5% שומן, ואז תוכל להוסיף לך שומן לתפריט איך שתרצה- אגוזים/ שקדים וכו') קנה דגי מושט קפואים (2 פילה מושט, תשטוף מהם את הקרח,שים קצת תבלינים, חצי שעה בתנור / טוסטר אובן על 200 מעלות, תאווה לחייך. כל תינוק יכול להכין.)
ויש לך אבקת חלבון? יש לי כמה מתכונים מושלמים עם אבקת חלבון שהם פצצה לחיטוב.

אבל קודם כל מה הניטרלי שלך? נראלי לא הגיוני בעליל שאתה אוכל רק 1,400. תתחיל מ1600 ושים לב על הפה שלך בשישי שבת כאילו זה תלוי בחיים שלך!!!
יודע מה? אפילו תפנק את עצמך בשבתות ב1,800-2,200 גג, ותוסיף חצי שעה אירובי. אבל אל תגיע ל3-4K. הגזמת....!
ניטרלי: 2229
אני גם ישמח למתכונים שלך:) (לפעמים קשה לשמור על אותו התפריט במשך המון זמן)

ניטרלי: 2229
אני גם ישמח למתכונים שלך:) (לפעמים קשה לשמור על אותו התפריט במשך המון זמן)

אז תתחיל עם 1800 קל' ליום.
אם לא יזוז אחרי שבוע תוריד 100 או תוסיף אירובי...תראה איך אתה מסתדר...

תייגתי אותך למתכונים:
אבקת חלבון של my protein - טעמים מומלצים
תפתח את ההודעה השנייה שבציטוט

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית