הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון להישאר אצל ההורים/או לגור לבד בגיל 28 עוד מעט

זה לא נכון כלכלית, אז מה אם אתה בן 28?
תעבור דירה ביחד עם בת הזוג שלך, גם אם כרגע זה לא נראה באופק.
עד אז תוכל לחסוך יותר ואולי במקום לעבור לשכירות תוכל לרכוש דירה משלך.

בדיוק הזכרת לי שבילדות התקשתי בלימודי מחשבים(שפת פסקל, אל תשאל...) בתיכון ולקחתי מורה פרטי בשביל לצמצם את הפער מהכיתה.

בכל מקרה הלכתי פעם ראשונה לאותו בחור שהיה בסוף שנות ה-20 שלו אולי שנות ה-30(לא זוכר זמן מדויק כי זה היה לפני המון זמן אבל אם אני לא טועה זה היה אולי ב-2003)

וכשנכנסתי ראיתי דירת רווקים כמו של "פעם" - שאשכרה אתה חי לבד בכיף ואז היה אפשר להרשות לעצמך את הלייפסטייל הזה. היום אתה צריך להכנס עם שותפים כי אם לא - המון אנשים כלכלית לא יצליחו לעמוד בזה.
א. אין לך מושג מה היה המצב הכלכלי שלו, גם היום יש מלא אנשים שמבזבזים מעבר ליכולות שלהם וחיים בחובות.
ב. מישהו בסוף שנות ה 20 שמסודר מבחינת עבודה בכיף יכול להרשות את זה לעצמו. קח לדוגמה את פותח השרשור, עם 8700 נטו בלי הוצאות רכב אין שום בעיה לשכור "דירת רווקים כמו של פעם" כמו שקראת לזה.
עם כל הכבוד זה שאתה בגיל 32 לא מצאת את עצמך מבחינת עבודה במקצוע זה לא אשמת המדינה, המציאות או כל דבר אחר אלא רק שלך (גם אני בגיל 32 עדיין הייתי סטודנט לקראת סיום ועבדתי בשמירה, ההבדל שאני יודע שאני האחראי למצב הזה)

לעבור לגור לבד, להפסיק להיות קמצן ולהתחיל לחיות את החיים. חיים פעם אחת ואתה בשנים הכי יפות
מסכים בהחלט. עם כל הבאסה של ההוצאה הכספית הגדולה, יש דברים מעבר לכסף
האמת שהפוסט הזה ממחיש בצורה די כואבת בעיניי את הצרה של הדור שלנו, רובנו המוחלט היה בוחר לחיות בצורה עצמאית אבל זה כל כך הרבה יותר קשה מבעבר.
לא נראה לי. אמנם מחירי הדירות עלו נורא לעומת פעם, אבל הפוסט הזה לדעתי ממחיש יותר אם כבר את ההבדל בחשיבה של הדור היום לעומת פעם, ב"דור של פעם" בן אדם עם עבודה מסודרת ושכר סבבה לא היה חושב פעמיים ולא גר עם ההורים בגיל הזה לעומת היום שאנשים חושבים על זה

• פותח/ת השרשור
המטרה שלי בסופו של דבר זה עדיין להצליח לחסוך כסף למרות שאגור לבד, בין 2500 ל 2000שקל מינימום ועדיין לחיות בצורה סבבה, השאלה עם זה אפשרי מבחינת הנתונים שאמרתי מבחינת העבודה היא קבועה לא סטודנט סיימתי ללמוד, יש פה המון תגובות סותרות חלק בעד חלק נגד.
זה לא נכון כלכלית, אז מה אם אתה בן 28?
תעבור דירה ביחד עם בת הזוג שלך, גם אם כרגע זה לא נראה באופק.
עד אז תוכל לחסוך יותר ואולי במקום לעבור לשכירות תוכל לרכוש דירה משלך.
תגובות כאלן מורידות תחשק לפי הגישה שלך אף פעם לא צריל לעזוב תהורים אני בן 28 הגעתי לחסכון בסדר, אני רוצה תפרטיות שלי לא מבין איך רוב האנשים בגילאים שלמ כן גרים לבד לפי הגישה שלך צריך להשאר אצל ההורים עד שיש הון למשכנתא.

המטרה שלי בסופו של דבר זה עדיין להצליח לחסוך כסף למרות שאגור לבד, בין 2500 ל 2000שקל מינימום ועדיין לחיות בצורה סבבה, השאלה עם זה אפשרי מבחינת הנתונים שאמרתי מבחינ עבודה היא קבועה לא סטודנט סיימתי ללמוד.
תעשה חשבון לעצמך.
אם שכירות זה 3000, אוכל 2000, חשמל, מים, ביטוח קופ"ח, תשלום עבור הפלאפון, ארנונה מוצרי ניקוי ולבית, הכל יכול להצטבר אם אתה לא מחשב ועוקב אחריהם.
וזה תלוי ברמת חיים שלך.

אם תעשה חישובים נכונים (ומוקדם או מאוחר תהיה חייב ללמוד איך לנהל את ההוצאות שלך ולנהל בית).
אתה יכול לדאוג לכך שאתה גם חוסך.

לדעתי עדיין תוכל לחסוך, לא יודע כמה, תלוי בהתנהלות שלך.
יש פה המון תגובות סותרות חלק בעד חלק נגד.
כמובן, אין דעה אחת שהיא נכונה באופן אוניברסלי, יש בעד ונגד לכאן ולכאן, אתה צריך להחליט מה יותר חשוב לך ועל מה אפשר לוותר
קצת הרבה הייתי אומר

• פותח/ת השרשור
איך הגעתם ל 2000שקל אוכל?!, כמה אפשר לאכול אם אני גר לבד, יש פה אנשים שבאמת גרים לבד שיכולים קצת לפרט יותר, אני חישבתי את זה ככה מגורים 3 אוכל עוד 1200 יצא4200 נשאר5.5 עוד 1500שקל נגיד יצא על כל מיני הוצאות אחרות ועוד 1000שקל לבזבוזים עצמאיים ישאר 3 לפחות לחסןך.

איך הגעתם ל 2000שקל אוכל?!, כמה אפשר לאכול אם אני גר לבד, יש פה אנשים שבאמת גרים לבד שיכולים קצת לפרט יותר, אני חישבתי את זה ככה מגורים 3 אוכל עוד 1200 יצא4200 נשאר5.5 עוד 1500שקל נגיד יצא על כל מיני הוצאות אחרות ועוד 1000שקל לבזבוזים עצמאיים ישאר 3 לפחות לחסןך.
יפה מאוד, עשיתי את הצעד הראשון לעצמאות, חישבת את ההוצאות שלך.
עכשיו אתה צריך לבחון את זה.

• פותח/ת השרשור
האם בחוזים של דירה אפשר לדחוף סעיף יציאה של הודעה של חודש מראש?, במידה ואראה שאני לא מסתדר מבחינת הוצאות והכל, למרות שלא נראה לי תיהיה בעיה הקטע שחשוב לי גם דירה מרוהטת זה מיקר תמחיר ובכמה?.

האם בחוזים של דירה אפשר לדחוף סעיף יציאה של הודעה של חודש מראש?, במידה ואראה שאני לא מסתדר מבחינת הוצאות והכל, למרות שלא נראה לי תיהיה בעיה הקטע שחשוב לי גם דירה מרוהטת זה מיקר תמחיר ובכמה?.
אתה יכול להחליט עם המשכיר מה שאתה רוצה, ותראה אם הוא מסכים.

תתחיל לבדוק מחירים באזור שאתה רוצה לגור, אי אפשר להגיד לך מחירים בלי לבדוק על האזור שלך ספציפית.

תגובות כאלן מורידות תחשק לפי הגישה שלך אף פעם לא צריל לעזוב תהורים אני בן 28 הגעתי לחסכון בסדר, אני רוצה תפרטיות שלי לא מבין איך רוב האנשים בגילאים שלמ כן גרים לבד לפי הגישה שלך צריך להשאר אצל ההורים עד שיש הון למשכנתא.

זאת לא גישה, זאת דעה, וגם זה מאוד כללי.
אני בעצמי בגיל 27 עזבתי את הבית כמעט בלי שום הון עצמי, ככה שזה לא אומר.
זה מאוד תלוי בן אדם ובאורח החיים שלו ככה שאין פה נכון או לא נכון

אני חישבתי את זה ככה מגורים 3 אוכל עוד 1200 יצא4200 נשאר5.5 עוד 1500שקל נגיד יצא על כל מיני הוצאות אחרות ועוד 1000שקל לבזבוזים עצמאיים ישאר 3 לפחות לחסןך.
נראה בסדר סה"כ רק שים לב שטעית בחישוב, עם אלה ההוצאות נשאר לך 2000 מתוך 8700 לא 3000
לרוב יש סעיפים או של הודעה מראש אם אתה עוזב לפני סוף החוזה (חודש זה עוד טוב) או למצוא דייר במקומך.

תסתכל חשבונות של ההורים שלך - חשמל, ארנונה, מים , גז. תוסיף חשבון טלפון נייד + אינטרנט , קופת חולים +ביטוחים פרטיים , אוכל ( 1200 מה מעט מאוד), חומרי ניקוי + הגיינה, מוצרי חשמל , בגדים. לשכר דירה על תשכח להוסיף תשלומי ועד הבית.
עוד משהו קטן לחשוב עליו, האם העבודה שאתה עובד בה היא לטווח ארוך ומה הסיכוי שלך למצוא את עצמך בלשכת תעסוקה באמצע השכירות עם חשבונות וכו׳?

• פותח/ת השרשור
תסתכל חשבונות של ההורים שלך - חשמל, ארנונה, מים , גז. תוסיף חשבון טלפון נייד + אינטרנט , קופת חולים +ביטוחים פרטיים , אוכל ( 1200 מה מעט מאוד), חומרי ניקוי + הגיינה, מוצרי חשמל , בגדים. לשכר דירה על תשכח להוסיף תשלומי ועד הבית.
אז לפי הנתונים שאמרתי והמשכורת אפשר לגור לבד ועוד לחסוך 2500דקל בחודש בערך או לא לדעתך?
העבודה שלי לטווח ארוך לא רואה שיקרה משהו, סה מקום פרטי אבל חברה טוב אין סיבה ולא רואה סיבה שיקרה משהו עובדים בקורונה במתקון חלק מהבית חלק מהחברה, חבר שורה תחתונה הבאתי תנתונים יהיה אפשר עדיין לחסוך 2000 2500שקל בחודש, גם אם אגור לבד?.

אז לפי הנתונים שאמרתי והמשכורת אפשר לגור לבד ועוד לחסוך 2500דקל בחודש בערך או לא לדעתך?
לא.
בתקופה ראשונה עד שתתרגל לקצב החיים והוצאות יש מצב שלא תחסוך בכלל. אחרי שנה ראשונה שתבין איך הדברים מתנהלים אולי תוכל לשים אלך שקל בצד, דרך אגב שזה לא רע בכלל.
בסופו של דבר הכל תלוי בך. אבל שווה לנסות שנה ולהבין איך זה הולך

• פותח/ת השרשור
לא.
בתקופה ראשונה עד שתתרגל לקצב החיים והוצאות יש מצב שלא תחסוך בכלל. אחרי שנה ראשונה שתבין איך הדברים מתנהלים אולי תוכל לשים אלך שקל בצד, דרך אגב שזה לא רע בכלל.
בסופו של דבר הכל תלוי בך. אבל שווה לנסות שנה ולהבין איך זה הולך
איך לא יצליח לחסוך חצי מהתגובות פה אמרו שכן אצליח לחסוך 2000שקל אפילו ואתה טוען שלא על סמך מה?, במידה וזה ככה אין לי טעם לגור לבד כדי לבזבז את כל המשכורת שלי אבל מה שאתה אומר זה לא הגיוני..

איך לא יצליח לחסוך חצי מהתגובות פה אמרו שכן אצליח לחסוך 2000שקל אפילו ואתה טוען שלא על סמך מה?, במידה וזה ככה אין חי טעם לגור לבד כדי לבזהז את כל המשכורת שלי אבל מה דאתה אומר זה לא הגיוני..
אל תקשיב לאף אחד. קח את ההוצאות שרשמו לך , תעלה אותם על נייר ותרשום מחירים. לא כמו שרשמת , אלף לשם , אלפיים לפה. תעשה רשימה מדוייקת ותראה את ההוצאות בסיס ואז תקבל החלטות

• פותח/ת השרשור
חברים שורה תחתונה אם אני מגיע למצב ולמסקנה שאפשר לחסוך 2500שקל כל חודש ולגור לבד אני עושה תצעד הזה, לחברה שגרים לבד פה ומבינים בזה הבאתי את הנתונים אשמח לשמוע אם זה אפשרי לדעתכם.

חברים שורה תחתונה אם אני מגיע למצב ולמסקנה שאפשר לחסוך 2500שקל כל חודש ולגור לבד אני עושה תצעד הזה, לחברה שגרים לבד פה ומבינים בזה הבאתי את הנתונים אשמח לשמוע אם זה אפשרי לדעתכם.
לדעתי כן.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית