דיון להישאר אצל ההורים/או לגור לבד בגיל 28 עוד מעט

כן העניין שלפי מה שאני רואה בשוק אין דירות 2חדרים, שהם בדירה רגילה והכל שה יחידות דיור ושזה מגיע ל3חדרים המחיר מגיע בין 3700במקרה הזול 4לפחות וגם יותר לפעמים.
ברוך הבא למציאות.

אתה חי עם כפית זהב, מרוויח יפה וגר אצל ההורים.
בעולם האמיתי אנשים משלמים על הדירה שלהם בדם וזעה.

או שמחפש באזורים זולים יותר, אולי בצפון. או שתבין שרמת חיים כמו שהיה לך אצל ההורים לא תשיג במחיר שלך ובאזור שלך ולזמן מוגבל.

או שאתה באמת לא בשל לעצמאות, אולי באמת תישאר אצל ההורים. אני זוכר כשהתחתנתי ועול הפרנסה פשוט צנח עלי, חטפתי הלם, לא הבנתי איך אנשים מסתדרים. אבל ידעתי שאם אחרים יכולים, גם אני.

זה מכה רצינית החיים האמיתיים, אולי אתה לא מוכן לזה.

או שאתה באמת לא בשל לעצמאות, אולי באמת תישאר אצל ההורים
זה מכה רצינית החיים האמיתיים, אולי אתה לא מוכן לזה.
אני לא מסכים, זה "כאפה" שעד שלא מקבלים אותה לא מוכנים לזה, זה לא שאם הוא יגור למשל עוד 5 שנים אצל אז פתאום זה יהיה יותר קל העובדה שצריך לשלם כמה אלפים כל חודש בשביל לחיות, להיפך זה יהיה יותר קשה כי הוא יתרגל לחממה של בית ההורים יותר

איזור מבשרת והסביבה, ליד ירושלים שוב אני אומר במידה ואני לא ימצא משהו שבאמת אוהב והוא ראוי למחיה אני יעדיף להישאר אצל ההורים, הריי בכל חוזה הם דורשים התחייבות לשנה אז עד שלא אמצא משהו שבאמת שווה אין טעם לעזוב, א.ב זה פרטיות וכל כמעט כל הדירות שראיתי 2חדרים זה יחידות דיור הלכתי לראות רק יחידה אחת בנתיים, כי כל השאר בתמונות נראה על הפנים מבחינת נראות של היחידה, וגם זה שהלכתי לראות בנאדם לא מוכן להשים מזגן והכניסה משותפת ביחד עם בעל הדירה,והעיקר כל אחד דורש 3 3200 והרוב בכלל בלי ריהוט, אני רוצה דירה שבעל הדירה לא יהיה קרוב אליי שארגיש פרטיות מלאה הקטע ההזוי שגם הוא אמר לי אסור לעשן פה אלה מחוץ לגינה( לא שאני מעשן) אבל מה הוא דפוק? גם אנשים ישלמו כסף וגם יגיד להם מה לעשות ביחידה הזיה, בקיצור בגלל זה העדיפות הגדולה שלי היא לדירה רגילה ולא יחידת דיור אגל הבעיה, שאין כמעט כל הדירות של ה 2חדרים זה יחידות דיור באזור פה.
תראה בשבילך זה כמה אלפים שאתה משלם, בשביל הבעלים זה נכס של כמה מאות אלפי שקלים שנמצא גם צמוד למגורים שלו שהוא מכניס אליו אדם זר, אז הגיוני שירצה שיתנהלו לפי הכללים שלו. אם לא מתאים לך הכל בסדר, תעבור לדירה הבאה.

אני לא מסכים, זה "כאפה" שעד שלא מקבלים אותה לא מוכנים לזה, זה לא שאם הוא יגור למשל עוד 5 שנים אצל אז פתאום זה יהיה יותר קל העובדה שצריך לשלם כמה אלפים כל חודש בשביל לחיות, להיפך זה יהיה יותר קשה כי הוא יתרגל לחממה של בית ההורים יותר
אני נוטה להסכים עם אלחנן. לא הכל צריך לנסות כדי להבין שזה לא עובד. בן אדם בגיל 28 עם גישה של נער מתבגר. לדעתי הוא לא בנוי לעצמאות מסוג זה. אולי בשבילו תתאים עצמאות מסוג אחר- לקחת על עצמו רוב תשלומים בבית של הורים , לבצע קניות לבית באופן עצמאי וככה לאט להפוך לבעל בית בבית הוריו.

אני מסכים שהדרך היחידה להתרגל, זה פשוט להיכנס לזה.
אבל ידידינו כאן נראה לי מצפה לבית פסטורלי עם אגם וברבורים, ואולי גם מכבסת ומנקה פרטי.

באזור שהוא מחפש ורמת חיים שהוא רוצה, ועוד לחסוך את הכמות שהוא רוצה, לא נראה שזה כזה אפשרי.

אני לא חושב מוכן להיכנס לחיי המציאות כשהוא לא מוכרח והכל טוב לו בבית.
אני נוטה להסכים עם אלחנן. לא הכל צריך לנסות כדי להבין שזה לא עובד. בן אדם בגיל 28 עם גישה של נער מתבגר. לדעתי הוא לא בנוי לעצמאות מסוג זה. אולי בשבילו תתאים עצמאות מסוג אחר- לקחת על עצמו רוב תשלומים בבית של הורים , לבצע קניות לבית באופן עצמאי וככה לאט להפוך לבעל בית בבית הוריו.
אני תמיד אומר שבשביל לתרגל להיות בזוגיות, תתחיל לכבד את ההורים והמשפחה והחברים שלך. כי אישתך בעינך לפעמים תהיה חופרת או מעצבנת בדיוק כמוהם. אם לא התרגלת לכבד למרות הכל, גם עם אישתך שאתה חושב שתהיו רומנטים כל הזמן ובכל מקום, לא תסתדר.

אולי באמת שינסה לעשות כביסה ולבשל בבית, או שיתחיל לתמוך בהורים כלכלית.

אני מסכים שהדרך היחידה להתרגל, זה פשוט להיכנס לזה.
אבל ידידינו כאן נראה לי מצפה לבית פסטורלי עם אגם וברבורים, ואולי גם מכבסת ומנקה פרטי.

באזור שהוא מחפש ורמת חיים שהוא רוצה, ועוד לחסוך את הכמות שהוא רוצה, לא נראה שזה כזה אפשרי.

אני לא חושב מוכן להיכנס לחיי המציאות כשהוא לא מוכרח והכל טוב לו בבית.

אני תמיד אומר שבשביל לתרגל להיות בזוגיות, תתחיל לכבד את ההורים והמשפחה והחברים שלך. כי אישתך בעינך לפעמים תהיה חופרת או מעצבנת בדיוק כמוהם. אם לא התרגלת לכבד למרות הכל, גם עם אישתך שאתה חושב שתהיו רומנטים כל הזמן ובכל מקום, לא תסתדר.

אולי באמת שינסה לעשות כביסה ולבשל בבית, או שיתחיל לתמוך בהורים כלכלית.
נכון, צריך קודם כל להתחיל להתנהל כמו גבר מבוגר בבית של הורים ואז לצאת לחופשי

חברים סך כל שיתפתי שהתחלתי לראות ולחפש דירה ואני רציני בעניין אם לא לא הייתי מחפש ובודק, וראיתי יחידה והלכתי לראות יחידה שבתמונות נראת פצצה אבל במציאות אין מזגנים והבעל בית הוא ממש מולך אין כניסה נפרדת אפילו, אני מעדיף לקחת דירה שהיא פרטית ושלא בעל הדירה מעליי כל היום אם יחידת דיור זה רק כניסה ממש נפרדת, אני לא דורש הרבה סך הכל דירה עם מזגן ושיהיה פרטיות וריהוט זה הכל, לא מצפה לקבל ארמון זהב לא צריך להסיק מפה שלא מתאים לי לגור לבד, חייב מתישהו לעשות את המעבר הזה גם אם קשה ויודע שלא יהיה קל חייב לקבל תמכה של העצמאות יעשה לי טוב, וגם אם ייקח לי עכשיו 3חודשים עד שאמצא דירה שאהיה מרוצה ממנה לא צריך למהר, וגם במידה ולא אמצא באזור שלי אצא מאזור הנוחות למקום אחר אבל להמליץ לי להישאר אצל ההורים בגלל שראיתי יחידה אחת שהיא ממש צמודה לבעלים בלי מזגנים ושהתלוננתי זה דבילי, יש עוד דירות אני לוקח תזמן ואחפש לאט לאט עד שאצצא משהו ראוי שמספיק טוב לא אתחייב לשנה למקום שאני לא שלם בו.

אם אתה מדבר עם יחידת דיור שהיא מבנה שונה מהמבנה של הבעל דירה לא מבין מה הבעיה, איזה פרטיות אתה מחפש יותר מזה מי ישמע הוא נכנס לך לבית כולה יש שביל גישה שעובר ליד הבית שלו, גם בבניין יש לך שכנים שאתה עובר ליד הדירה שלהם ויש לך קיר משותף איתם

אם זה יחידת דיור שהיא ממש חלק מהבית שלו אז עוד בסדר.. וגם לדעתי כל עוד אתה לא צריך להכנס לתוך הבית שלו או הוא לשלך כדי להגיע ליחידה הכל בסדר

קראתי את כל הדיון, מה אני אגיד - כולם צודקים. אין כאן נכון ולא נכון, יש מתאים ולא מתאים. אני הסתדרתי יופי עד גיל 27 בבית (עזבתי לאוסטרליה) וכנראה הייתי נשאר קצת עוד אם לא הייתי עוזב את הארץ.

אני מציע על פשרת ביניים - סאבלט או דירת שותפים. לדעתי לשכור לבד (עשיתי את זה) זה לגמרי בזבוז. בדירת שותפים יש לך את הגמישות לעזוב לפני, אתה לא צריך להתחייב מול ספקים וחשבונות (חשמל מים ארנונה רהיטים אינטרנט טלויזיה) וזה יוצא הרבה יותר זול. אני גרתי לבד והבנתי כמה משלמים מעל השכירות בפועל, בפעם הבאה עברתי לדירת שותפים, וגם עכשיו גר עם שותפים (עובר עוד שבועיים לשכור דירה עם חברים במקום להיכנס לדירה קיימת). מצידי לגור ככה עד שיהיה תינוק, זה הבדל משמעותי מאוד.

באופן כללי, לדעתי לחיות בבית בגיל 28 זה בסדר, רק אם יש לך תכנית ו/או מטרה, לדוגמא: אעזוב שאגיע לX סכום חסכון / אקנה בית / גיל X.

לגבי ״להכניס סעיף לחוזה״ של עזיבה מוקדמת - אני לא גר בארץ ושכרתי דירות רק באוסטרליה (שוק שכירות הרבה יותר הוגן כלפי הדייר) אבל אתה חותם על חוזה של X חודשים. כאן, אם אתה רוצה לעזוב מוקדם? סבבה, אבל אתה משלם קנס של 4 שבועות שכירות. למצוא דייר זה לא בקטנה, כמעט תמיד הדירה עומדת ריקה איזה חודש (נקיון, צביעה, שיפוץ קטן, לדייר הנכנס צריך לתת X שבועות הודעה מוקדמת וכו׳). זה סרט והתעסקות שבעל בית מעדיף להמנע בכל מחיר.

אגב לדעתכם דירה(יחידת דיור, אם כניסה נפרדת) של 50מטר 2חדרים זה קטן מידי או שסבבה לבנאדם יחיד?, העניין שאין ריהוט שם חוץ ממזגנים ומקרר,וכיריים חשמליות, צריך לארגן מיטה, ארון, וספות לסלון,טלויזיה, ושולחן מחשב, זה השקעה של אלפי שקלים האם כדי לפבול דירה שהיא לא מרוהטת באופן מלא?מה יותר משתלם אם ייקח אותה לעשות הובלה מהבית או לקנות חדש לדעתכם.

אגב לדעתכם דירה(יחידת דיור, אם כניסה נפרדת) של 50מטר 2חדרים זה קטן מידי או שסבבה לבנאדם יחיד?, העניין שאין ריהוט שם חוץ ממזגנים ומקרר,וכיריים חשמליות, צריך לארגן מיטה, ארון, וספות לסלון,טלויזיה, ושולחן מחשב, זה השקעה של אלפי שקלים האם כדי לפבול דירה שהיא לא מרוהטת באופן מלא?מה יותר משתלם אם ייקח אותה לעשות הובלה מהבית או לקנות חדש לדעתכם.
50 מטר זה קטן אבל סביר. אם אתה מתארגן על ריהוט , תקח בחשבון שכל פעם שתעבור דירה , זה ארגז כסף להובלה.
אם תחליט להשקיע, קודם כל תשקיע במכשירי חשמל - מטבח ( מיקרוגל, תנור) , מכונת כביסה, מגהץ ( תלוי בסגנון לבוש), שואב אבק וטלוויזיה .
ריהוט, לתקופה ראשונה- מיטה, ארון בגדים וכמה כיסאות. אחרי זה תשקיע בסלון , שולחנות ושטויות לפי צורך וגודל דירה

50 מטר זה קטן אבל סביר. אם אתה מתארגן על ריהוט , תקח בחשבון שכל פעם שתעבור דירה , זה ארגז כסף להובלה.
אם תחליט להשקיע, קודם כל תשקיע במכשירי חשמל - מטבח ( מיקרוגל, תנור) , מכונת כביסה, מגהץ ( תלוי בסגנון לבוש), שואב אבק וטלוויזיה .
ריהוט, לתקופה ראשונה- מיטה, ארון בגדים וכמה כיסאות. אחרי זה תשקיע בסלון , שולחנות ושטויות לפי צורך וגודל דירה
השאלה מה יותר משתלם לי לעשות להעביר את הריהוט מהבית שלי בהובלה או לקנות חדש.. וכן אתה צודק אני חושב אני יילך על הדירה הזאת המחיר סבבה 2500 כולל הוט ואינטרנט, הבאסה זה הריהוט כמה עולה הובלה של ריהוט שאתה אומר שזה סיפור גדול?.

השאלה מה יותר משתלם לי לעשות להעביר את הריהוט מהבית שלי בהובלה או לקנות חדש.. וכן אתה צודק אני חושב אני יילך על הדירה הזאת המחיר סבבה 2500 כולל הוט ואינטרנט, הבאסה זה הריהוט כמה עולה הובלה של ריהוט שאתה אומר שזה סיפור גדול?.
תלוי במרחק וכמות רהוט. יכול לעלות גם כמה אלפים

אני כרגע עובר מדירת שותפים מרוהטת, לדירה ריקה. קונים את כל הריהוט מאפס (חוץ ממייבש, תנור ומדיח שיש בכל דירה כאן).

אומנם אני לא גר בארץ אבל אני בטוח שתוכל למצוא דרכים דומות למה שאנחנו עשינו:

- רהיטים הכל יד שניה (חוץ ממזרן שהחברה התעקשה). מוכרים (כאן) הכל במחירי זנות, פריטים במצב טוב מאוד ברבע-חצי מחיר מחדש, ואפילו פחות. יצא לנו $1000 אוסטרלי (2300 ש״ח) ל: ספה, מקרר, מכונת כביסה, פינת אוכל, שידת טלויזיה, שטיח, מיקרו וטלויזיה 55״. הכל באיכות טובה ממותגים לא זבלה (איקאה ומעלה). תבדוק בארץ פייסבוק מרקטפלייס (לא יודע כמה זה תופס) או יד2.

- לגבי הובלה, אנחנו שוכרים ואן ענק דרך אתר כמו AIRBNB רק להשכרת מכוניות, יוצא פחות מ100 ש״ח ליום. כנראה נצטרך לשכור גם עגלה קטנה (דולי) בעוד 70 ש״ח להובלת ריהוט כבד.

- יש כאן אתר / אפליקציה של אנשים שמציעים שירות שרירותי כביכול, (כמו להסיע חבילה מאילת למטולה) בעד מחיר מזומן שהם מחליטים עליו. אני בטוח שגם בארץ יש משהו בסגנון. אתה תמיד יכול להציע מזומן לחברים עם טנדר / ואן. אתה לא צריך חברת הובלות בשביל דירה לאדם אחד. תמצא ואן/טנדר, או אפילו תשכור מחברה ״רגילה״ תמצא חבר טוב שיעזור לך ותזמין אותו לארוחה מפנקת אחרי.

- אני לא יודע מה המצב בארץ, אבל באופן כללי המחירים אמורים לרדת ובעלי דירות / נכסים / סוכנים אמורים להיות הרבה יותר גמישים. אנחנו בדיוק בגלל זה עוברים עכשיו ולחצנו אותם לפינה בדיל משוגע.

- אתה לא חייב לקנות הכל כאן ועכשיו, אנחנו מחכים עד המעבר או אחרי לקנות דברים לא דחופים כמו מיטה (מזרן יש) שידת צד, שולחן קפה וכו׳

כמה לדעתכם גרוע לקחת יחידת דיור שהיא "מרתף" במידה והיא בפנים היא נראת סבבה רק הכניסה ליחידה עצמה לא משהו?, עדיף להשקיע עוד כסף בשכירות ולקחת משהוא שהוא לא "מרתף"? העניין הוא שהבנתי שיש הרבה חיסרונות ביחידות כאלו.

כמה לדעתכם גרוע לקחת יחידת דיור שהיא "מרתף" במידה והיא בפנים היא נראת סבבה רק הכניסה ליחידה עצמה לא משהו?, עדיף להשקיע עוד כסף בשכירות ולקחת משהוא שהוא לא "מרתף"? העניין הוא שהבנתי שיש הרבה חיסרונות ביחידות כאלו.
לא כדאי מרתף

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית