הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון להישאר אצל ההורים/או לגור לבד בגיל 28 עוד מעט

הצלחה מתחילה בעצמאות..
אני אתן לך דוגמא מעולה , יש לי חבר שחשב בדיוק כמוך... והיום הוא בן 32 עם שני תארים וגר בבית של ההורים...
ולדעתו אין לו סיבה לצאת מהבית עד שהוא ימצא זוגיות שתוביל לחתונה.

ואני אפרט...
ברגע שאתה משתקע בבית , ומתרגל לתנאי מחייה של לגור בבית של ההורים "בלי לשלם שקל" פתאום אתה יכול להבין שבעצם אין לך בכלל מה לחפש שם בחוץ...
אתה חושב שאתה יכול לבנות זוגיות בריאה בגיל 28 בבית של ההורים??

זורק פה את ה-2 סנט שלי.
תעזוב את הבית הכי מוקדם שאתה יכול.
גם אם זה אומר שתסבול מתנאים לא תנאים ובמקביל תחסוך גרושים בחודש.

כמו שאמרו כאן מעלי, הצלחה מתחילה בעצמאות
אתה לא יכול להיות תלוי בהורים שלך. האמת, אתה לא יכול להיות תלוי באף אחד. תהיה תלוי בעצמך. ותסמוך רק על עצמך.
וזה משהו שאתה תבין יום אחד. כולם, כולל ההורים שלך, יכולים להתהפך עלייך ברגע. ואם אתה תלוי בהם, אז אתה בבעיה חמורה.

אני עזבתי את הבית בגיל 14. וזה לא שהיה לי בית רע. ממש לא. להפך, בית אמיד ונורמטיבי.
פשוט אני עוד מהגיל ההוא רציתי וידעתי שעצמאות זה מה שטוב לי. ושלהיות תלוי באנשים ש"מחזיקים אותך בביצים" (כן כן, זה משפט נכון במיוחד להורים), זה רעיון רע.
היו לי חודשים שחייתי באוהלים בכל מני מקומות לפני גיל 16.
ועדיין, לא מצטער לרגע. זאת הייתה החלטה נכונה מאוד לעזוב את הבית בכל מחיר.

תעזוב את הבית בהקדם. גיל 28 זה לא גיל 14. אתה מבוסס הרבה יותר. אל תרחם על עצמך ופשוט תסבול כמה שצריך. העיקר תעזוב תבית.

אנחנו עוד לא מדברים על זוגיות, חברים, חיי פנאי, וכל דבר אחר שלגור עם הורים מפריע לו

אין טעם שתדבר בשם כל ההורים, זה בסדר אם זה מה שההורים שלך חושבים ומרגישים. יש הורים ששמחים שהילדים שלהם נשארים בבית.
לא דיברתי בשם כל ההורים, ביקשתי ממי שמתלבט שיחשוב על רווחת הוריו ולא רק על הפינוק שלו והחיסכון בכיס שלו. כביסה עולה כסף וזה יוצא מארנק כלשהו, כשגבר או אישה בני שלושים לא יודעים או רוצים לדעת איך מכבסים את התחתונים של עצמם זה פינוק ברמה גבוהה.

כבר החלטתי ללכת על זה ולעזוב בכל מקרה
מקווה שעד חודש ה 7 אני יכנס..
יש לי כמה ספקות ופחדים מסוימים מהמעבר כי בכל זאת הייתי אצל ההורים כל השנים האלו:
1.בדידות-האם בנאדם שגר לבד יכול להרגיש בדידות ולא למצוא את עצמו באיזה שלב כלשהו?
(יצא לי קצת לחשוב על זה לעומק על כל העניין של להיות לבד כל הזמן בדירה ואיך זה מרגיש, בכל זאת זה לבד לא עם בת זוג או שותף או משהו)

וזהו בעיקרון , זה הפחד היחיד שיש לי , כי בנוגע לכסף הבנתי כבר שבכל מצב כן אצליח לחסוך 2000-2500שקל ושזה אפשרי גם לגור לבד, וגם לחסוך.

בדידות-האם בנאדם שגר לבד יכול להרגיש בדידות ולא למצוא את עצמו באיזה שלב כלשהו?
(יצא לי קצת לחשוב על זה לעומק על כל העניין של להיות לבד כל הזמן בדירה ואיך זה מרגיש, בכל זאת זה לבד לא עם בת זוג או שותף או משהו)
לבד לא אומר בהכרח שאתה בודד זה אומנם יכול להיות טריגר לבדידות אבל לא יותר מזה

לא חסר אנשים שמוקפים באנשים והם בודדים
ולהפך

זה יותר סטייט אוף מיינד ותלוי מאוד בבן אדם

אני גר לבד כבר שנה, לפני זה גרתי עם שותפים. עם ההורים אני לא גר כבר מעל 5 שנים ואני בן 27.
לגור לבד זה מושלם מבחינתי. אני בן אדם שאוהב פרטיות ובסוף יום עבודה לרוב לא רוצה לראות אף אחד. יש לי את הספייס שלי לעשות כל דבר ואני לא תלוי באף לשום מטרה.
אני לא בודד לעולם כי יש מספיק חומרים באינטרנט כדי להעסיק אותי ומספיק חברים כדי לארגן יציאות ובילויים בחוץ.
העניין הכלכלי כאן לא משחק תפקיד. בסבירות גבוהה גם אם המשכורת שלי הייתה פי 2 יותר נמוכה ממה שהיא היום עדיין הייתי בוחר לגור לבד גם אם הייתי צריך קצת להתכלב. הייתי מוצא דרך להוציא את זה לפועל, בין אם לעבור גאוגרפית לאזור זול יותר או לוותר על מותרות שהיום אני מרשה לעצמי.

אין לי עצות לתת לך. אנחנו אנשים שונים. סתם זורק קצת אור על איך שזה מרגיש לי ושלדעתי עם האופי שלי לגור לבד הייתה הבחירה הטובה ביותר שעשיתי.

אני גר לבד כבר שנה, לפני זה גרתי עם שותפים. עם ההורים אני לא גר כבר מעל 5 שנים ואני בן 27.
לגור לבד זה מושלם מבחינתי. אני בן אדם שאוהב פרטיות ובסוף יום עבודה לרוב לא רוצה לראות אף אחד. יש לי את הספייס שלי לעשות כל דבר ואני לא תלוי באף לשום מטרה.
אני לא בודד לעולם כי יש מספיק חומרים באינטרנט כדי להעסיק אותי ומספיק חברים כדי לארגן יציאות ובילויים בחוץ.
העניין הכלכלי כאן לא משחק תפקיד. בסבירות גבוהה גם אם המשכורת שלי הייתה פי 2 יותר נמוכה ממה שהיא היום עדיין הייתי בוחר לגור לבד גם אם הייתי צריך קצת להתכלב. הייתי מוצא דרך להוציא את זה לפועל, בין אם לעבור גאוגרפית לאזור זול יותר או לוותר על מותרות שהיום אני מרשה לעצמי.

אין לי עצות לתת לך. אנחנו אנשים שונים. סתם זורק קצת אור על איך שזה מרגיש לי ושלדעתי עם האופי שלי לגור לבד הייתה הבחירה הטובה ביותר שעשיתי.

מסכים עם כל מילה!
👏

הצלחה מתחילה בעצמאות..
אני אתן לך דוגמא מעולה , יש לי חבר שחשב בדיוק כמוך... והיום הוא בן 32 עם שני תארים וגר בבית של ההורים...
ולדעתו אין לו סיבה לצאת מהבית עד שהוא ימצא זוגיות שתוביל לחתונה.

ואני אפרט...
ברגע שאתה משתקע בבית , ומתרגל לתנאי מחייה של לגור בבית של ההורים "בלי לשלם שקל" פתאום אתה יכול להבין שבעצם אין לך בכלל מה לחפש שם בחוץ...
אתה חושב שאתה יכול לבנות זוגיות בריאה בגיל 28 בבית של ההורים??

נתת דוגמה, דוגמה לא מוכיחה דבר. אם טוב לו עם זה שיבושם לו.
באופן כללי אני מכיר כאלו שהתחתנו ונשארו בבית של ההורים כדי לחסוך מעט כסף, ועכשיו קנו דירה.
אם הזוגיות זה המרכז, ובאמת אין לך פרטיות טובה בבית אז אין מנוס מלשכור דירה.

אבל את המשפט הזה
"ברגע שאתה משתקע בבית , ומתרגל לתנאי ..." אפשר להגיד כמעט על כל דבר בחיים.

לא דיברתי בשם כל ההורים, ביקשתי ממי שמתלבט שיחשוב על רווחת הוריו ולא רק על הפינוק שלו והחיסכון בכיס שלו. כביסה עולה כסף וזה יוצא מארנק כלשהו, כשגבר או אישה בני שלושים לא יודעים או רוצים לדעת איך מכבסים את התחתונים של עצמם זה פינוק ברמה גבוהה.

זה כבר עניין שלהם, זה לא המגורים שלהם עם ההורים אלא החוסר רצון שלהם ללמוד דברים.

מקנא, זה הכיוון שלי. גם לעבור לבד... יצא לך לראות אם היה שינוי כלשהו של ביקוש/היצע/מחירים/דירות לבד בעקבות הקורונה ?

מקנא, זה הכיוון שלי. גם לעבור לבד... יצא לך לראות אם היה שינוי כלשהו של ביקוש/היצע/מחירים/דירות לבד בעקבות הקורונה ?
אין משהו גורף. יש ירידות פה ושם. כרגע רוב בעלי הדירות לא הפנימו את המצב ולכן הם יצטרכו ללמוד על בשרם את המושג "היצע וביקוש". אלה שכן שמעתי שמורידים עשו את זה מטוב לב ובשביל הדיירים ולא מפחד שלא יהיו להם דיירים (לא שמעתי הרבה מקרים אז אין מה לבנות סטטיסטיקה לפי התשובה שלי).

אין משהו גורף. יש ירידות פה ושם. כרגע רוב בעלי הדירות לא הפנימו את המצב ולכן הם יצטרכו ללמוד על בשרם את המושג "היצע וביקוש". אלה שכן שמעתי שמורידים עשו את זה מטוב לב ובשביל הדיירים ולא מפחד שלא יהיו להם דיירים (לא שמעתי הרבה מקרים אז אין מה לבנות סטטיסטיקה לפי התשובה שלי).

השאלה מה אנחנו כקונים נעשה ? בסופו של דבר אתה תרצה לחזור לשכור דירה אבל לא במחיר של 3000+ שקל

ראיתי דירות קצת, ושמתי לב שרוב הדירות הקטנות שהם 2חדרים זה יחידות דיור. שזה תאמת? לא הכי נוח כי כל הזמן צריך להיכנס ליחידה דרך בית פרטי של מישהו אחר, ובעל הדירה נמצא שם וזה מביא חוסר שקט וחוסר פרטיות וזה מעצבן ממש, השאלה אם יש דירות 2חדרים שהם דירות רגילות גם ולא יחידות דיור כי 3חדרים זה לא בתקציב שלי כי אני בנאדם יחיד. בלי קשר אנשים הזייה באמת הייתי ביחידת דיור בלי מזגן בנאדם אומר לי 3אלף שקל על סמך מה??, אפילו מזגן לא שם ושאמרתי לו על זה אמר " יש פה אוויר טוב אין טעם למזגן" חח טוב אחי, הזייה וגם הכניסה ליחידת דיור הזאת היא כניסה משותפת ביחד עם בעל הדירה ככה שאין פרטיות בכלל וכל פעם אצטרך לראות את הבעלים, בקיצור בושה, באמת מקווה שיש דירות קטנות 2 חדרים שהם לא יחידת דיור בבית של מישהו באיזה מרתף כי אם זה מצב הדירות מעדיף להישאר אצל ההורים, בושה גם קטן ועלוב וגם חוסר פרטיות שזה א.ב תגר לבד רוצה להרגיש פרטיות.

נערך לאחרונה:
ראיתי דירות קצת, ושמתי לב שרוב הדירות הקטנות שהם 2חדרים זה יחידות דיור. שזה תאמת? לא הכי נוח כי כל הזמן צריך להיכנס ליחידה דרך בית פרטי של מישהו אחר, ובעל הדירה נמצא שם וזה מביא חוסר שקט וחוסר פרטיות וזה מעצבן ממש, השאלה אם יש דירות 2חדרים שהם דירות רגילות גם ולא יחידות דיור כי 3חדרים זה לא בתקציב שלי כי אני בנאדם יחיד. בלי קשר אנשים הזייה באמת הייתי ביחידת דיור בלי מזגן בנאדם אומר לי 3אלף שקל על סמך מה??, אפילו מזגן לא שם ושאמרתי לו על זה אמר " יש פה אוויר טוב אין טעם למזגן" חח טוב אחי, הזייה וגם הכניסה ליחידת דיור הזאת היא כניסה משותפת ביחד עם בעל הדירה ככה שאין פרטיות בכלל וכל פעם אצטרך לראות את הבעלים, בקיצור בושה, באמת מקווה שיש דירות קטנות 2 חדרים שהם לא יחידת דיור בבית של מישהו באיזה מרתף כי אם זה מצב הדירות מעדיף להישאר אצל ההורים, בושה גם קטן ועלוב וגם חוסר פרטיות שזה א.ב תגר לבד רוצה להרגיש פרטיות.
ברוך הבא לעולם

ברוך הבא לעולם
לגמרי 😲
באיזה אזור אתה מחפש? בכל מקרה לא זכור לי שראיתי דירת 2 חדרים שהייתה ככה במקור, לרוב זה או יחידות דיור או דירה מחולקת, כלומר דירה גדולה שחילקו אותה למספר דירות קטנות.
תמשיך להסתכל על דירות, תראה מה מציעים ובאיזה מחירים שתדע יותר למה לצפות. לגבי יחידות דיור, לפעמים באמת זה לא נוח עם הכניסה שאתה כל פעם עובר דרך בעל הבית אבל יש גם כאלה שבנו את זה יותר נוח עם כניסה מצד נפרד שאתה לא נתקל בבעלים, זה רק לבוא ולראות איך בנויה כל יחידה ספציפית, או לנסות לשאול בטלפון. קח בחשבון שביחידות דיור הרבה פעמים המחיר כולל ארנונה ולפעמים עוד דברים, נגיד אינטרנט, גז, וכו' אז יוצא מן הסתם יותר משתלם כספית מאשר לשכור באותו מחיר לא כולל כלום.
בכל מקרה יפה שהתחלת לפעול בנושא

לגמרי 😲

באיזה אזור אתה מחפש? בכל מקרה לא זכור לי שראיתי דירת 2 חדרים שהייתה ככה במקור, לרוב זה או יחידות דיור או דירה מחולקת, כלומר דירה גדולה שחילקו אותה למספר דירות קטנות.
תמשיך להסתכל על דירות, תראה מה מציעים ובאיזה מחירים שתדע יותר למה לצפות. לגבי יחידות דיור, לפעמים באמת זה לא נוח עם הכניסה שאתה כל פעם עובר דרך בעל הבית אבל יש גם כאלה שבנו את זה יותר נוח עם כניסה מצד נפרד שאתה לא נתקל בבעלים, זה רק לבוא ולראות איך בנויה כל יחידה ספציפית, או לנסות לשאול בטלפון. קח בחשבון שביחידות דיור הרבה פעמים המחיר כולל ארנונה ולפעמים עוד דברים, נגיד אינטרנט, גז, וכו' אז יוצא מן הסתם יותר משתלם כספית מאשר לשכור באותו מחיר לא כולל כלום.
בכל מקרה יפה שהתחלת לפעול בנושא
איזור מבשרת והסביבה, ליד ירושלים שוב אני אומר במידה ואני לא ימצא משהו שבאמת אוהב והוא ראוי למחיה אני יעדיף להישאר אצל ההורים, הריי בכל חוזה הם דורשים התחייבות לשנה אז עד שלא אמצא משהו שבאמת שווה אין טעם לעזוב, א.ב זה פרטיות וכל כמעט כל הדירות שראיתי 2חדרים זה יחידות דיור הלכתי לראות רק יחידה אחת בנתיים, כי כל השאר בתמונות נראה על הפנים מבחינת נראות של היחידה, וגם זה שהלכתי לראות בנאדם לא מוכן להשים מזגן והכניסה משותפת ביחד עם בעל הדירה,והעיקר כל אחד דורש 3 3200 והרוב בכלל בלי ריהוט, אני רוצה דירה שבעל הדירה לא יהיה קרוב אליי שארגיש פרטיות מלאה הקטע ההזוי שגם הוא אמר לי אסור לעשן פה אלה מחוץ לגינה( לא שאני מעשן) אבל מה הוא דפוק? גם אנשים ישלמו כסף וגם יגיד להם מה לעשות ביחידה הזיה, בקיצור בגלל זה העדיפות הגדולה שלי היא לדירה רגילה ולא יחידת דיור אגל הבעיה, שאין כמעט כל הדירות של ה 2חדרים זה יחידות דיור באזור פה.

נערך לאחרונה:
איזור מבשרת והסביבה, ליד ירושלים שוב אני אומר במידה ואני לא ימצא משהו שבאמת אוהב והוא ראוי למחיה אני יעדיף להישאר אצל ההורים, הריי בכל חוזה הם דורשים התחייבות לשנה אז עד שלא אמצא משהו שבאמת שווה אין טעם לעזוב, א.ב זה פרטיות וכל כמעט כל הדירות שראיתי 2חדרים זה יחידות דיור הלכתי לראות רק יחידה אחת בנתיים, כי כל השאר בתמונות נראה על הפנים מבחינת נראות של היחידה, וגם זה שהלכתי לראות בנאדם לא מוכן להשים מזגן והכניסה משותפת ביחד עם בעל הדירה,והעיקר כל אחד דורש 3 3200 והרוב בכלל בלי ריהוט, אני רוצה דירה שבעל הדירה לא יהיה קרוב אליי שארגיש פרטיות מלאה הקטע ההזוי שגם הוא אמר לי אסור לעשן פה אלה מחוץ לגינה( לא שאני מעשן) אבל מה הוא דפוק? גם אנשים ישלמו כסף וגם יגיד להם מה לעשות ביחידה הזיה, בקיצור בגתל זה העדיפות הגדולה שלי היא לדירה רגילה ולא יחידת דיור אגל הבעיה, שאין כמעט כל הדירות של ה 2חדרים זה יחידות דיור באזור פה.
אתה נשמע ( נקרא ) נסער. אל תשכח שהוא בעל הנכס והוא קובע את הכללים. עם גישה כזאת אתה לא תמצא כלום. אתה רוצה פרטיות , תחפש דירה ולא יחידת דיור. קודם תחליט מה יותר חשוב לך - פרטיות או מחיר ותתחיל לחפש בהתאם

אתה נשמע ( נקרא ) נסער. אל תשכח שהוא בעל הנכס והוא קובע את הכללים. עם גישה כזאת אתה לא תמצא כלום. אתה רוצה פרטיות , תחפש דירה ולא יחידת דיור. קודם תחליט מה יותר חשוב לך - פרטיות או מחיר ותתחיל לחפש בהתאם
כן העניין שלפי מה שאני רואה בשוק אין דירות 2חדרים, שהם בדירה רגילה והכל שה יחידות דיור ושזה מגיע ל3חדרים המחיר מגיע בין 3700במקרה הזול 4לפחות וגם יותר לפעמים.

כן העניין שלפי מה שאני רואה בשוק אין דירות 2חדרים, שהם בדירה רגילה והכל שה יחידות דיור ושזה מגיע ל3חדרים המחיר מגיע בין 3700במקרה הזול 4לפחות וגם יותר לפעמים.
בצפון בארץ יש הרבה דירות 2 חדרים, מאמין שזה המצב גם בדרום. הכל תלוי באיזור שבו אתה מחפש. מציע לך לשקול אופציה של שותף/שותפים ולקח בית פרטי קטן

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית