הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון להישאר אצל ההורים/או לגור לבד בגיל 28 עוד מעט

לא כדאי מרתף
אפשר לדעת מה החסרונות בלגור ביחידה דיור שהיא "מרתף"?
האם יש יחידות דיור שהם לא מרתף? מה ההגדרה של מרתף בכלל כל דבר שהוא מתחת לבית? ומה החסרונות של לגור בדירות כאלו?..

לדעתי לא כדאי מרתף אלא אם המיקום ממש טוב או שאתה רוב הזמן מחוץ לבית
מה החסרונות של לגור ביחידת דיור שהיא "מרתף"? הבנתי שבדרך כלל אין חלונות בדירות כאלו לא?
מה עוד החסרונות? שלא כדי?
הקטע שרוב הדירות שהם 2-2.5 חדרים זה יחידות דיור >ורוב היחידות דיור זה מתחת לבית שזה אומר מרתף..

חוסר בחלונות=
1. בעיה להפטר מריחות
2. בעיה להפטר מלחות
3.אבדן תחושה של יום ולילה

אני גרתי ביחידת דיור שהיא סוג של עליית גג, 3 כיווני אוויר + מרפסת.
לא הכל מרתפים.

חוסר בחלונות=
1. בעיה להפטר מריחות
2. בעיה להפטר מלחות
3.אבדן תחושה של יום ולילה

אני גרתי ביחידת דיור שהיא סוג של עליית גג, 3 כיווני אוויר + מרפסת.
לא הכל מרתפים.
וגם אין לך גז.

עדיין צריך להשוות יתרונות מול חסרונות. אם לא היה מי שישכור את זה, הם לא היו קיימים.

וגם אין לך גז.

עדיין צריך להשוות יתרונות מול חסרונות. אם לא היה מי שישכור את זה, הם לא היו קיימים.
אלחנן, בהודעה מעלה ניתנו סיבות מוצדקות לא לחיות מתחת לאדמה בלי חלונות. צריך גם להנות מהדירה ולא רק לחפש לחסוך.

אלחנן, בהודעה מעלה ניתנו סיבות מוצדקות לא לחיות מתחת לאדמה בלי חלונות. צריך גם להנות מהדירה ולא רק לחפש לחסוך.
תלוי ממה אתה סובל. יש אנשים שהדברים שציינת לא מפריע להם או שהדירה נבנתה בצורה חכמה.
יש לי חבר גם במרתף, בנו שם מאוורים חזקים ותאורה חזקה.
הוא גם לא משלם ארנונה וועד בית, אין שם ריחות ולחות, והאור שם מאוד חזק.

מה שכן, הוא משתמש בכירה חשמלית בלבד, ואין אור שמש טבעי בבית. לאנשים שרוב היום מחוץ לבית, ולרווקים שמנסים לחסוך, זה לפעמים אופציה מאוד נחמדה, מה גם שהמחיר שלהם הרבה יותר זול מדירות דומות בגודל ומיקום.

תלוי ממה אתה סובל. יש אנשים שהדברים שציינת לא מפריע להם או שהדירה נבנתה בצורה חכמה.
יש לי חבר גם במרתף, בנו שם מאוורים חזקים ותאורה חזקה.
הוא גם לא משלם ארנונה וועד בית, אין שם ריחות ולחות, והאור שם מאוד חזק.

מה שכן, הוא משתמש בכירה חשמלית בלבד, ואין אור שמש טבעי בבית. לאנשים שרוב היום מחוץ לבית, ולרווקים שמנסים לחסוך, זה לפעמים אופציה מאוד נחמדה, מה גם שהמחיר שלהם הרבה יותר זול מדירות דומות בגודל ומיקום.
מזל של חבר שלך שזה לא מפריע לו. אני אוהב לפעמים לשבת מול חלון עם כוס של קפה/ בירה/ ויסקי ולראות נוף. לי אישית האור שמש ולילה עם כוכבים בחלון מאוד חשובים.
הבחור לא מודע מה זה מרתף, אז כל אחד מספר את החוויות שלו.

בשעה טובה סגרתי דירה 2חדרים , שבוע הבא נכנס ב 2900 כולל חשבונות חוץ מחשמל דירה סבבה יש אוויר לא בייסמנט עם חלונות, החשש היחיד שיש קצת זה הבדידות, אז אם מישהו שגר לבד לגמרי(בלי שותפים) יכול להמליץ איך לא לפחד מזה מהבדידות ואיך להתמודד עם זה אשמח לשמוע:).

בשעה טובה.
כמה זמן החוזה?
מרוהט?
לגבי בדידות, תזמין חברים לבית.

בשעה טובה.
כמה זמן החוזה?
מרוהט?
לגבי בדידות, תזמין חברים לבית.
תודה אח מישהו יצא משם לפני סיום החוזה אז 4חודשים עם אפשרות לחוזה לשנה נוספת אין ריהוט חוץ ממקרר וכיריים חשמליות יש הוט וישמ2טלויזיות קטנות אחת בחדר ואחד בסלון הדייר שעוזב רוצה למכור לי תריהוט שיש לי שםצמכונת כביסה מיטה ב 500שקל כל דבר מתלבט עם לקנות ממנו או להביא חדש כבר,חוץ,מלהזמין חברים יש עוד משהו שאפשר במידה והם לאציכולים לבוא או משהו תאמת שאין לי מושג איך אני יקבל את הלבד זה נלחיץ קצת אבל סה יגגר אותי ויגרום לי להיות עצמאי שלא מפחד מהלבד ומעצמו ויודע להתמודד עם הכל..

מה אני עושה לבד, מנגן, מצייר, לומד קורא צופה, לא חסר.
אז אתה אומר שזה חרטא הפחד מבדידות? וזה סתם פחד שלי?, או שכל אחד לוקח את זה אחרת? אין לי מושג איך אני יקבל את זה(את הבדידות)כי עד היום גרתי עם ההורים.

אז אתה אומר שזה חרטא הפחד מבדידות? וזה סתם פחד שלי?, או שכל אחד לוקח את זה אחרת? אין לי מושג איך אני יקבל את זה(את הבדידות)כי עד היום גרתי עם ההורים.
כל אחד לוקח את זה אחרת, ולאט לאט מסתגלים.

מזל טוב אחי בשעה טובה, להשיג ריהוט ומוצרי חשמל זה ממש שטויות
לא חסר אתרים שמוכרים בזול מאוד, ויש אתר שנקרא אגורה שאפילו נותן בחינם! (אם כי גם האיכות בהתאם אז זה פתרון זמני)
אני חושב שקיבלת את ההחלטה הנכונה, אני מכיתה ט' הייתי חיי בפנימיה ( יש לי הורים מופלאים, פשוט רציתי עצמאות), ואחכ מכינה לפני הצבא, ואז ארבע שנים בצבא
ככה שרוב הזמן הייתי חיי מחוץ לבית, וזה נותן לך לגלות על עצמך ככ הרבה דברים!
חוץ מזה דירה לבד זה סבבבהההה ממש! כן זה יכול להרגיש בודד לעיתים אבל אתה תמיד יכול להזמין חברים, או להכיר בחורות ולהביא אותם הביתה אפילו סתם לשבת לשתות ולדבר
מזל טוב אחי, בקרוב אצלי! 😃

תודה חברים, ללא ספק צעד קשה מאוד מקווה שזה יבגר אותי ויהפוך אותי לבנאדם עצמאי, שיודע להתמודד עם הכל בחיים בזכות עצמו מבנאדם מפונק שתאכלס לא עושה כלום בבית, ה במידה וארצה אחרי ה 4חודש להמשיך תחוזה לשנה נוספת כמה זמן צריך להודיע לבעלים בדרך כלל מראש?, בנוגע לבדידות ללא ספק זה האתגר הכי קשה שלי כי לא יודע איך אתמודד עם זה אולי זה לא כזה יפריע לי, אין לי תשובה עדיין כי לא גרתי לבד אף פעם..

נערך לאחרונה:
חברים שלי שעברו לגור לבד לראשונה פשוט אירחו את כל החבר'ה די הרבה.
עם הזמן הם כנראה כבר מצאו מה לעשות עם עצמם ולארח הפך למטלה (אולי גם התבגרנו..)

בשעה טובה ובהצלחה!!
לגבי ריהוט, או שהייתי קונה מהדייר הקודם אם המחיר טוב והריהוט סביר, אז גם אין לך את העניין של הובלה ומיקום בדירה. אם לא אז יד 2, או אתר אגורה כמו שאמרו כאן, מקסימום בהמשך תשתדרג.
לגבי בדידות אני חושב שזה תלוי איך אתה מקבל את זה. כמטו שאמרו כאן, נגינה, ציור, או תחביבים אחרים, תראה סדרות, סרטים, תקרא, תארח חברים וכו'.
אפרופו לארח, הבעיה כשיש מישהו מהחבר'ה שגר לבד והשאר לא, בד"כ אוהבים להתארח אצלו (בתחילת-אמצע שנות ה 20 לרוב זה ככה ממה שראיתי ושמעתי, סוף שנות ה 20 מניח שגם), וזה בקלות יכול להפוך לסוג של ניצול, אולי במודע ואולי לא, אפילו אם אתה מארח בצורה יחסית צנועה, אתה מוציא שתיה, חטיפים, בירות, סנדוויצ'ים, ואז פתאום אתה קולט שיש לך הוצאות בסופר לא פרופורציונית לזה שאתה אמור לעשות קניות לבן אדם אחד.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית