הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תת משקל ותת תזונה

• פותח/ת השרשור Itsme24
  • פורסם בתאריך

Itsme24

משתמש מתחיל
3
6
נק' מוניטין:
6
3
6
אני בתת משקל די חמור, קצת פרטים:
בת 24
35 ק"ג
1.58 מ'
BMI 14
אחוז שומן נמוך מאוד (באזור ה9, אבל הבדיקה לא בהכרח אמינה)
המשקל שלי לא השתנה דרסטית ב10 שנים האחרונות, אין הפרעות אכילה.

והעניין הוא שהתזונה שלי איומה ממש - פחמימות מורכבות (לחם, בצקים, ירקות שורש), פחמימות פשוטות (סוכר, שוקולד, פירות), שומנים (אוכל מטוגן, אגוזים, חמאה), חלבונים (ביצה ביום, מעט מוצרי חלב), והמון קפה.
לא אוכלת בשר.
אני לא מצליחה אפילו להגיע ל28 ג' חלבון ביום, שזה 0.8 ג' לקילוגרם משקל.
לקחתי ברזל למשך כמה חודשים עקב חוסר רציני, כרגע מתספת במעט ברזל, b12, חומצה פולית, ויטמין C, מגנזיום, סידן, אבץ (לא כל יום, בערך פעם בשבוע, או בימים שאכלתי ממש רע).
הייתי אצל דיאטנית אבל התפריט שהיא נתנה לא ריאלי, אני לא מצליחה לאכול כל כך הרבה.
אני רוצה להיגמל מסוכר (התמכרות של ממש), אבל כל עוד אני לא מצליחה להוסיף קלוריות אחרות לתפריט, אני מעדיפה שלא כדי לא לרדת במשקל.
לפעמים אפילו אני נוגסת בחתיכות חמאה כדי להשיג עוד קצת קלוריות. אבל הבעיה העיקרית כרגע היא חלבון.

אני חושבת כרגע על אבקת חלבון ,אבל ממה שנראה לי זה רק בתור תוספת ולא בתור תחליף לארוחה (?), על גיינרים שמעתי המלצות שלא, הדיאטנית הציעה לקחת אנשור (אבל זה ממש יקר, בטח בשביל פחית מלאה בסוכר).
ואני מנסה למצוא פתרונות לאוכל משמין, בריא ועשיר בחלבון (פרט לאגוזים, כי אי אפשר ממש לאכול אגוזים בתור ארוחת בוקר, צהריים וערב).

אשמח לרעיונות שכאלה, אם למישהו יש.
תודה מראש

אבקת חלבון או חטיפי חלבון יכולים להוות אופציה לא רעה להגיע לערכים היומיים אבל ברף נמוך כמו אצלך מנה אחת יכולה לסגור את הפינה ואולי עדיף משהו פחות מרוכז מבחינת חלבון כדי להוסיף עוד קלוריות.
לדעתי מזון נוזלי זה האופציה הכי טובה כי היא הכי קלה למי שמתקשה לאכול הרבה ואפשר לדחוס שם הרבה קלוריות, משמע שייקים, מיצים, יוגורטים וכדומה.
גם לאכול הרבה זה סוג של משהו שמתרגלים אליו לאט לאט, כל יום מוסיפים עוד משהו עד שאחרי תקופה כבר מצליחים לאכול הרבה יותר.
במבה, חמאת בוטנים, שיבולת שועל, פסטה, גבינה צהובה, חלווה וכו' מכילים די הרבה קלוריות וחלבון בפרט, חשוב להוסיף גם הרבה ירקות כדי לקבל מספיק ויטמינים ומינרלים.

אני בתת משקל די חמור, קצת פרטים:
בת 24
35 ק"ג
1.58 מ'
BMI 14
אחוז שומן נמוך מאוד (באזור ה9, אבל הבדיקה לא בהכרח אמינה)
המשקל שלי לא השתנה דרסטית ב10 שנים האחרונות, אין הפרעות אכילה.

והעניין הוא שהתזונה שלי איומה ממש - פחמימות מורכבות (לחם, בצקים, ירקות שורש), פחמימות פשוטות (סוכר, שוקולד, פירות), שומנים (אוכל מטוגן, אגוזים, חמאה), חלבונים (ביצה ביום, מעט מוצרי חלב), והמון קפה.
לא אוכלת בשר.
אני לא מצליחה אפילו להגיע ל28 ג' חלבון ביום, שזה 0.8 ג' לקילוגרם משקל.
לקחתי ברזל למשך כמה חודשים עקב חוסר רציני, כרגע מתספת במעט ברזל, b12, חומצה פולית, ויטמין C, מגנזיום, סידן, אבץ (לא כל יום, בערך פעם בשבוע, או בימים שאכלתי ממש רע).
הייתי אצל דיאטנית אבל התפריט שהיא נתנה לא ריאלי, אני לא מצליחה לאכול כל כך הרבה.
אני רוצה להיגמל מסוכר (התמכרות של ממש), אבל כל עוד אני לא מצליחה להוסיף קלוריות אחרות לתפריט, אני מעדיפה שלא כדי לא לרדת במשקל.
לפעמים אפילו אני נוגסת בחתיכות חמאה כדי להשיג עוד קצת קלוריות. אבל הבעיה העיקרית כרגע היא חלבון.

אני חושבת כרגע על אבקת חלבון ,אבל ממה שנראה לי זה רק בתור תוספת ולא בתור תחליף לארוחה (?), על גיינרים שמעתי המלצות שלא, הדיאטנית הציעה לקחת אנשור (אבל זה ממש יקר, בטח בשביל פחית מלאה בסוכר).
ואני מנסה למצוא פתרונות לאוכל משמין, בריא ועשיר בחלבון (פרט לאגוזים, כי אי אפשר ממש לאכול אגוזים בתור ארוחת בוקר, צהריים וערב).

אשמח לרעיונות שכאלה, אם למישהו יש.
תודה מראש

וווואווו!!!!
תנחומיי הכנים ⁦❤️⁩
אני בגובה שלך והייתי 40 קילו (אצלי זה היה בגלל הפ"א לצערי) וזה סופר לא נחחח!!!🥷
לא רוצה לתאר לי מה זה 35 קילו....

אני מסכימה עם מי שכתב מעלי, אוכל נוזלי יטתר קל להכניס, וגם אכילה של יותר זה משהו שמתרגלים אליו.
כן, צריך לדחוף לפעמים בכח, וכן זנ קצת לא נעים בהתחלה, אבל מתרגלים.
ידוע לך כמה קלוריות את אוכלת ביום?
כי לנגוס בחתיכת חמאה זה יכול להיות גם שאת מגיעה רק ל 1000 קל' ופשוט נגסת בחתיכת חמאה.... חחחח
הייתה לי חברה עם הפ"א שהייתה אוכלת ר-ק ר-ק נוטלה כי זה הדבר היחיד שהצליחה לאכול (ההפרעה שלה לא הייתה ממקום של לרזות, אלא מטראומה נוראית שעברה) ועדיין היא ירדה מלא במשקל כי כמה כבר נוטלה אפשר לאכול?...
בקיצור, את חייבת לבדוק מספרים.
כמו כן, להכין גיינר בבית מדברים בריאים, שאת יודעת מה נכנס פנימה.
ולמרות שזה נשמע מצחיק - תשתדלי להימנע מירקות, כי זה סתם ישביע אותך ולא יספר לך קלוריות.... את יכולה לאכול, כמובן בשביל ויטמינים וזה, אבל פחות. נראלי במקרה שלך עדיף לאכול פירות, שיספקו לך ויטמינים אבל גם יותר קלוריות.
ממש בהצלחה!
תעדכני!

• פותח/ת השרשור
אבקת חלבון או חטיפי חלבון יכולים להוות אופציה לא רעה להגיע לערכים היומיים אבל ברף נמוך כמו אצלך מנה אחת יכולה לסגור את הפינה ואולי עדיף משהו פחות מרוכז מבחינת חלבון כדי להוסיף עוד קלוריות.
לדעתי מזון נוזלי זה האופציה הכי טובה כי היא הכי קלה למי שמתקשה לאכול הרבה ואפשר לדחוס שם הרבה קלוריות, משמע שייקים, מיצים, יוגורטים וכדומה.
גם לאכול הרבה זה סוג של משהו שמתרגלים אליו לאט לאט, כל יום מוסיפים עוד משהו עד שאחרי תקופה כבר מצליחים לאכול הרבה יותר.
במבה, חמאת בוטנים, שיבולת שועל, פסטה, גבינה צהובה, חלווה וכו' מכילים די הרבה קלוריות וחלבון בפרט, חשוב להוסיף גם הרבה ירקות כדי לקבל מספיק ויטמינים ומינרלים.

שייק יכול ממש להחליף ארוחה? וכן, אני אוכלת את מה שציינת, פשוט בכמויות קטנות כי לאכול יותר מדי פשוט עושה לי רע.

וווואווו!!!!
תנחומיי הכנים ⁦❤️⁩
אני בגובה שלך והייתי 40 קילו (אצלי זה היה בגלל הפ"א לצערי) וזה סופר לא נחחח!!!🥷
לא רוצה לתאר לי מה זה 35 קילו....

אני מסכימה עם מי שכתב מעלי, אוכל נוזלי יטתר קל להכניס, וגם אכילה של יותר זה משהו שמתרגלים אליו.
כן, צריך לדחוף לפעמים בכח, וכן זנ קצת לא נעים בהתחלה, אבל מתרגלים.
ידוע לך כמה קלוריות את אוכלת ביום?
כי לנגוס בחתיכת חמאה זה יכול להיות גם שאת מגיעה רק ל 1000 קל' ופשוט נגסת בחתיכת חמאה.... חחחח
הייתה לי חברה עם הפ"א שהייתה אוכלת ר-ק ר-ק נוטלה כי זה הדבר היחיד שהצליחה לאכול (ההפרעה שלה לא הייתה ממקום של לרזות, אלא מטראומה נוראית שעברה) ועדיין היא ירדה מלא במשקל כי כמה כבר נוטלה אפשר לאכול?...
בקיצור, את חייבת לבדוק מספרים.
כמו כן, להכין גיינר בבית מדברים בריאים, שאת יודעת מה נכנס פנימה.
ולמרות שזה נשמע מצחיק - תשתדלי להימנע מירקות, כי זה סתם ישביע אותך ולא יספר לך קלוריות.... את יכולה לאכול, כמובן בשביל ויטמינים וזה, אבל פחות. נראלי במקרה שלך עדיף לאכול פירות, שיספקו לך ויטמינים אבל גם יותר קלוריות.
ממש בהצלחה!
תעדכני!

זה גם נראה נורא, לצערי...
בכל פעם שאני אוכלת יותר מדי, אני מרגישה רע ממש, תחושה של כבדות וקוצר נשימה, אז פשוט משתדלת לאכול בכמויות קטנות.
ואין לי מושג לגבי קלוריות, אולי באמת באזור ה1000 ביום, אנסה לספור ולעדכן.

ממש תודה לשניכם! אאמץ עצות

נסי לבדוק מהי כמות הקלוריות שאת אוכלת ביומיום (אמרת שהמשקל לא משתנה אז מדובר במאזן נייטרלי) ולהתאים לפיה את כמות הקלוריות שאת צריכה לאכול על מנת לעלות במשקל.

מצטרף להמלצות. המעיטי בצורה דרסטית את כמות הירקות שאת אוכלת והחליפי בפירות + תוסף ויטמינים על מנת לא להיות בחוסרים תזונתיים.
ממליץ לקנות אבקת חלבון, ולהשתמש בה על מנת להגיע ל- 1-1.2 גרם חלבון על כל ק"ג משקל גוף ביום (1.6-2.2 אם את מתאמנת) שזה יוצא 35-42 גרם חלבון ביום.

לא חייב לאכול אגוזים או סוכר על מנת להגיע לכמות הקלוריות הנדרשת (אם כי זה בהחלט עוזר). אפשר לצרוך גם פסטה, אורז ולחם לבן שאפשר לאכול מהם בכמויות גדולות ולקבל אפקט שובע נמוך יחסית לפחמימות אחרות.

כמו כן העצה הכי מועילה בעיניי, שתי את הקלוריות שלך!
זה לא צריך להיות קולה או משקאות ממותקים אחרים שמלאים בסוכר, זה יכול להיות גם שוקו, חלב, מיצי פירות סחוטים בבית, שייק חלבון עם חלב וחמאת בוטנים וכדומה.
במקום אגוזים את יכולה לאכול גם ממרחי אגוזים כמו טחינה או חמאת בוטנים.

עוד המלצה שלא אמרו, התחילי להתאמן.
בדרך כלל אימוני התנגדות עוזרים לפתוח את התיאבון ולהצליח לאכול יותר.
לא דרוש חדר כושר, אם יש לך רצפה בבית זה כל מה שאת צריכה.
בגלל שאת בתת משקל הייתי ממליץ להתחיל בעיקר בתרגילי גמישות, תרגילים סטטיים כמו פלאנק ותרגילים דינמיים קלים יחסית עם תכנון התקדמות להגיע בעתיד לתרגילים כמו שכיבות סמיכה וכדומה.

הרבה בהצלחה בתהליך, אשמח אם תשתפי אותנו בסופו.

אמלה. אני גם 1.58 ושקלתי 40 ואם אז הייתי מקל לא רוצה לדעת כמה זה 35.
40 קילו:
8633D31C-CE51-4A81-A725-5A7F4B23594B.jpeg
(רזון נוראי,לא מעודדת את זה בשום צורה)

אומנם לי אין בעיה להכניס אוכל. להפך.
אבל פסיכולוגית היה לי קשה. מה שלי עזר מאוד זה בכל פעם להציב לי רף חדש של כמות. או נניח. עוד פרוסת לחם. עוד 50 גרם חזה עוף. המון ירקות המון מים(אני חושבת שזה מגדיל את הקיבה,לפחות אצלי)
גם ספורט ואירובי עזר לי כי הגוף דרש קצת יותר.
שייקים בתופסת אבקת חלבון יכול להיות מעולה בתור השלמת קלוריות וקל יותר להכניס.
מה לגבי כל המעדני פרו למינהם? ביצים אפילו הייתי מעלה ל2/3 כי זה משהו שקל יותר להכניס(עדיפות לביצים קשות מאשר חביתה כדי שיעבוד גם פסיכולוגית)
מה לגבי סלט ירקות ולזרוק טונה?
תאמיני לי יומיים את איתי את עולה 30 קילו 😆

• פותח/ת השרשור
נסי לבדוק מהי כמות הקלוריות שאת אוכלת ביומיום (אמרת שהמשקל לא משתנה אז מדובר במאזן נייטרלי) ולהתאים לפיה את כמות הקלוריות שאת צריכה לאכול על מנת לעלות במשקל.

מצטרף להמלצות. המעיטי בצורה דרסטית את כמות הירקות שאת אוכלת והחליפי בפירות + תוסף ויטמינים על מנת לא להיות בחוסרים תזונתיים.
ממליץ לקנות אבקת חלבון, ולהשתמש בה על מנת להגיע ל- 1-1.2 גרם חלבון על כל ק"ג משקל גוף ביום (1.6-2.2 אם את מתאמנת) שזה יוצא 35-42 גרם חלבון ביום.

לא חייב לאכול אגוזים או סוכר על מנת להגיע לכמות הקלוריות הנדרשת (אם כי זה בהחלט עוזר). אפשר לצרוך גם פסטה, אורז ולחם לבן שאפשר לאכול מהם בכמויות גדולות ולקבל אפקט שובע נמוך יחסית לפחמימות אחרות.

כמו כן העצה הכי מועילה בעיניי, שתי את הקלוריות שלך!
זה לא צריך להיות קולה או משקאות ממותקים אחרים שמלאים בסוכר, זה יכול להיות גם שוקו, חלב, מיצי פירות סחוטים בבית, שייק חלבון עם חלב וחמאת בוטנים וכדומה.
במקום אגוזים את יכולה לאכול גם ממרחי אגוזים כמו טחינה או חמאת בוטנים.

עוד המלצה שלא אמרו, התחילי להתאמן.
בדרך כלל אימוני התנגדות עוזרים לפתוח את התיאבון ולהצליח לאכול יותר.
לא דרוש חדר כושר, אם יש לך רצפה בבית זה כל מה שאת צריכה.
בגלל שאת בתת משקל הייתי ממליץ להתחיל בעיקר בתרגילי גמישות, תרגילים סטטיים כמו פלאנק ותרגילים דינמיים קלים יחסית עם תכנון התקדמות להגיע בעתיד לתרגילים כמו שכיבות סמיכה וכדומה.

הרבה בהצלחה בתהליך, אשמח אם תשתפי אותנו בסופו.

אני לא אוכלת כל כך מסודר האמת, יש ימים שאני מדלגת על ארוחות, ויש ימים שאוכלת חצי חבילת שוקולד (ממש גרוע, אני יודעת)
המטרה שלי להגיע ללפחות 1 ג' חלבון לכל קילוגרם, אבל לפעמים אפילו ל-20 ג' ביום אני לא מצליחה להגיע... באמת נראה לי שאעזר באבקת חלבון בשביל זה.
מתאמנת קצת (בעבר פילאטיס וחדר כושר, כרגע בבית עם סרטונים ואפליקציות), בערך פעם-פעמיים בשבוע, וגם יומיים אחרי אני עם שרירים כואבים /:
ממש מקווה שיהיה מה לשתף!

אמלה. אני גם 1.58 ושקלתי 40 ואם אז הייתי מקל לא רוצה לדעת כמה זה 35.
40 קילו:
צפה בקובץ המצורף 54971
(רזון נוראי,לא מעודדת את זה בשום צורה)

אומנם לי אין בעיה להכניס אוכל. להפך.
אבל פסיכולוגית היה לי קשה. מה שלי עזר מאוד זה בכל פעם להציב לי רף חדש של כמות. או נניח. עוד פרוסת לחם. עוד 50 גרם חזה עוף. המון ירקות המון מים(אני חושבת שזה מגדיל את הקיבה,לפחות אצלי)
גם ספורט ואירובי עזר לי כי הגוף דרש קצת יותר.
שייקים בתופסת אבקת חלבון יכול להיות מעולה בתור השלמת קלוריות וקל יותר להכניס.
מה לגבי כל המעדני פרו למינהם? ביצים אפילו הייתי מעלה ל2/3 כי זה משהו שקל יותר להכניס(עדיפות לביצים קשות מאשר חביתה כדי שיעבוד גם פסיכולוגית)
מה לגבי סלט ירקות ולזרוק טונה?
תאמיני לי יומיים את איתי את עולה 30 קילו 😆
נראה לי שאין הבדל דרסטי בין 40 ל35, וכן, זה לגמרי רזון נוראי... הרגליים שלי רזות בצורה מביכה.
וזה רעיון טוב להוסיף לתפריט עוד משהו קטן בכל פעם, אנסה!

ממש ממש תודה לכם על העצות, עזרתם ממש!

שייק יכול ממש להחליף ארוחה? וכן, אני אוכלת את מה שציינת, פשוט בכמויות קטנות כי לאכול יותר מדי פשוט עושה לי רע.
בטח, אפשר להכין בקלות שייק של 1000 קלוריות גם.

אני לא אוכלת כל כך מסודר האמת, יש ימים שאני מדלגת על ארוחות
פה קבור הכלב, תארגני את זה וככה תוכלי לעקוב אחרי זה ולהתקדם עם הזמן.

מתכון לשייק שהוא ארוחה:

1 בננה גדולה קפואה
1 כף גדושה חמאת בוטנים
1 כוס חלב
1 סקופ חלבון
תטחני הכל בבלנדר עם קרח 😃

זה יספק לך:
44 גרם פחממה
16גר שומן
38 גר' חלבון
454 קל' (וואלה זה ממש לא הרבה כשחושבים על זה חחחחח)
תוסיפי לך על זה גלידה אומשו ותשתי בנחת, ייקח כמה זמן שייקח.
תוכלי אפילו להכין לך את השייק הזה בסוף היום, תשתי אותו אחרי ארוחת הערב מול הטלויזיה.

סיפור אישי:
לפני פחות משנה הייתי אוכלת 1,000 קל' מדודות. היום אני יכולה לבלוע שייק כזה בפחות מ5 דקות ולרצות עוד 🤦‍♂️

יש לי עוד מתכונים אדירים לשייקים אם את רוצה.... שייק לוהאקר וכאלה.... אח שלי, שיהיה בריא, עשה תקופה של ניסויים עם הבלנדר, והגיע לתובנות מושחתות שיגרמו לקוראה הצפונית למכור את הסודות הצבאיים שלהם 🤤

מניסיון אישי, אינשור ממלא פצצות.
מאוד קשה לעלות במשקל איתו לדעתי, כי הוא די מגעיל וממלא אותך.

אני גם מצטרף להמלצות של שייקים עם בננות חמאת בוטנים וחלבון.

בנוסף אפשר להוסיף מרק עוף עם אורז.

וכמובן לנסות להיות עיקבי, זה הכי חשוב.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית