תכנית חזרה לשגרה

שיר1

משתמש קבוע
1,286
1,413
נק' מוניטין:
1,912
1,286
1,413
אחרי מעט יותר מארבעה חודשי מנוחה חוזרת לעבודה בחדר כושר, עם אופטימיות זהירה.
מנוחה באה על רקע של פציעות לא טראומטיות שהתרחשו בקיץ שעבר (ברכיים, מרפקים ועוד אחת ישנה יותר של כתף) ועוד קרע קטן (כנראה שקרע) בהמסטרינג, שלדעתי כבר החלים (זה דווקא כן היה טראומטי, בתחילת תקופת המנוחה. נותר מעט כאב בישיבה ממושכת קצת).

מה שחשבתי הוא fbw בסיסי 3 פעמים בשבוע.
סקוואט 3*5
בנץ' 3*5
חתירה כלשהי 3*8
פרס 3*5
דדליפט 5-6*2

באימון האמצעי בשבוע להשמיט פרס ודדליפט ולהוסיף אפרייט רואו/הרחקת כתפיים 3 סטים ועוד 2 סטים כתף אחורית, והיפטראסט 3 סטים.

לגבי התקדמות (זה החלק החשוב), מישהו חכם הזכיר לי שכמה לאט יותר חוזרים, ככה רחוק יותר מתקדמים. אז אלו מחשבותיי:
סקוואט 2.5 ק"ג לשבוע, 3 אימונים אותו דבר. השבוע הקרוב 27.5 ק"ג (הברכיים שלי סופר רגישות, ועם זה לא רוצה לשחק).
בנץ': פה התלבטות אם לעלות כל 2 אימונים או רק כל שבוע. 2.5 קג כל פעם. שבוע קרוב 32.5.
חתירה 2.5 בשבוע, מתחילה עם 40.
פרס 2.5 בשבוע או כל כמה שמצליחה, לא פחות משבוע. מתחילה ב-22.5. בהמשך ייכנסו אולי פלטות קטנות יותר להתקדמויות זעירות.
דדליפט 5 ק"ג בשבוע. התחלה ב-55.

ההתלבטויות העיקריות:
- בנץ' כל כמה לעלות
- דדליפט פעמיים בשבוע, או שעדיף לרדת לפעם אחת (ברור שזה יקרה בהמשך, השאלה בנוגע לשלב הזה הראשוני). כנ"ל לגבי פרס.
- איך נשמע התכנון, האם איטי מדי ולא לזה התכוון המשורר, בסדר, המלצות אחרות? משהו לשים לב אליו?

אחרי שנצלח את החודש הזה (אם, כמובן) זה כבר יהיה קרוב למשקלים שעבדתי בהם (לא בסקוואט) ואז יהיה זמן לחשיבה ותכנון מחודשים אם יהיה צורך.

אה, והייתי שמחה להשאיר את זה ככה, אבל נראה לי אעלים עין אם יתעורר בי החשק מדי פעם להכניס קצת ידיים, ואולי אם אצליח לגייס מספיק מזוכיזם אז בטן פעם-פעמיים בשבוע.

אשמח לחוות דעת.

@nlr666 @elchonon

אני סתם סקרן מה המשקלים שאת חוזרת איתם? וכמה זה ביחס לשיאים שהרמת בתקופה האחרונה (חצי שנה האחרונה)?

אני אישית מעדיף לעלות משקלים רק כל שבוע, לא משנה מה התוכנית.
וגבי העליה במשקלים, זה תלוי כמה את רחוקה מהשיא שלך וכמה זמן את מוכנה להמתין לפני שתגיעי לשם.
טיפ אישי, תקחי כמה שיותר זמן, אם היית יכולה להתקדם יותר לאט, יש מצב , שזה היה עדיף.
אבל לדעתי 2.5 זה מספיק איטי ולא יותר מדי איטי.

לגבי כמה פעמים בשבוע לעשות דדליפט לדעתי תלוי בהתאוששות שלך, ובמשקלים והסטורית האימונים שלך.
אישית אני אוהב לעשות דדליפט 3 פעמים בשבוע.
אבל ההחלטה שלך צריך לקחת בחשבון את הגוף הספציפי שלך.

בלי להכיר אותך, זה לא אחראי מצידי לקבוע דבר, אבל לא אשקר שאני מתפתה להמליץ על דדליפט 3 פעמים בשבוע.

וכמובן התאוששות, התאוששות התאוששות במיוחד אחרי פציעה.
מים, שינה, רוגע, חלבון, מיקרו תזונה הכל...

בהצלחה

• פותח/ת השרשור
אני סתם סקרן מה המשקלים שאת חוזרת איתם?
עעעע
כתבתי שם (בעיקרון המחשבה הייתה מוט ריק, אבל בסוף נפל על 25 בסקוואט ובנץ',35 חתירה, 40 דדליפט, ועלייה קטנטונת באימון אחרי. בגוף ההודעה בפסקת התקדמות כתוב מאיפה אתחיל השבוע (שזה בעצם ההתחלה מחוץ לגישוש 😁).
וכמה זה ביחס לשיאים שהרמת בתקופה האחרונה (חצי שנה האחרונה)?
אל תשאל 🤭🥷

בתקופה שעזבתי החדכ"ש מדברת על סביבות 40 בנץ' (שלשות?), 50 חתירה (שמיניות), 77 דדליפט (שישיות?), פרס רק התחלתי (25 חמישיות). מאז הסקוואט חלפו כעשרה חודשים, כולל ניסיון אחד בלתי מוצלח לחזור, וכולל העדר כל עבודה על ארבע ראשי למשך חודשים.
אבוי 🤦‍♂️

אבל הי, אני אופטימית. אם החזרה הזו תצלח והשיקום יעלה על דרך, מאמינה שאוכל להתקדם בקלות יחסית ולצאת מתחום דשדוש.

אני אישית מעדיף לעלות משקלים רק כל שבוע, לא משנה מה התוכנית.

טיפ אישי, תקחי כמה שיותר זמןזמן

אבל לדעתי 2.5 זה מספיק איטי ולא יותר מדי איטי.
קיבלתי.
לגבי כמה פעמים בשבוע לעשות דדליפט

בלי להכיר אותך, זה לא אחראי מצידי לקבוע דבר, אבל לא אשקר שאני מתפתה להמליץ על דדליפט 3 פעמים בשבוע.
והרציונל?

אישית לא רואה ככ טעם.

הלוואי שזה היה רק קצת יותר פשוט.

תודה רבה על כל העזרה 😃
מעריכה
מה המטרה באופן כללי?
כרגע? לחזור להתאמן. ובמילים אחרות - שיקום והחלמה.
באופן כללי? להתאמן 😁

מעבר לזה?
בתקופה האחרונה של אימונים גיליתי שאני כן מצליחה יותר להתחבר לאימונים סטייל פיתוח גוף, זה גם מאפשר לי יותר גמישות עם הפציעות והכל.
עם זאת, חשוב לי להרים סביר ואני אוהבת עבודת כוח אז מניחה שבהתחשב בהצלחת התהליך דלעיל ארצה להתקדם קודם שם (בסיס סביר של 100 סקוואט, 120 דדליפט, 60 בנץ'? משהו כזה)

עעעע
כתבתי שם (בעיקרון המחשבה הייתה מוט ריק, אבל בסוף נפל על 25 בסקוואט ובנץ',35 חתירה, 40 דדליפט, ועלייה קטנטונת באימון אחרי. בגוף ההודעה בפסקת התקדמות כתוב מאיפה אתחיל השבוע (שזה בעצם ההתחלה מחוץ לגישוש 😁).

אל תשאל 🤭🥷

בתקופה שעזבתי החדכ"ש מדברת על סביבות 40 בנץ' (שלשות?), 50 חתירה (שמיניות), 77 דדליפט (שישיות?), פרס רק התחלתי (25 חמישיות). מאז הסקוואט חלפו כעשרה חודשים, כולל ניסיון אחד בלתי מוצלח לחזור, וכולל העדר כל עבודה על ארבע ראשי למשך חודשים.
אבוי 🤦‍♂️

אבל הי, אני אופטימית. אם החזרה הזו תצלח והשיקום יעלה על דרך, מאמינה שאוכל להתקדם בקלות יחסית ולצאת מתחום דשדוש.

קיבלתי.

והרציונל?

אישית לא רואה ככ טעם.

הלוואי שזה היה רק קצת יותר פשוט.

תודה רבה על כל העזרה 😃
מעריכה
חחח... קראתי את ההודעה מספר פעמים ופיספסתי את המשקלים:sarcastic:.
אני הייתי ממליץ להתקדם כל שבוע רק ב2.5 ואת תגיעי אמנם די לאט למשקלי שיא שלך, אבל לא מדי לאט.
אם זה היה לוקח יותר מ4 חודשים לחזור, אני חושב שזה אולי היה מוגזם.

אני שואל בדרך כלל הפוך, למה לא בעצם להתאמן 3 פעמים בשבוע?
אם את מתאמנת 3 פעמים בשבוע, למה רק לעשות תרגילים מסוימים 3 פעמים וחלק אחד או שתיים?

אנשים יגידו עומס וכל מני סיסמאות, אבל השאלה האמיתית, זה האם את מתאוששת.
אם את מתאוששת מצוין, אני לא רואה סיבה לדלג אף תרגיל, ואם חסר התאוששות, אולי כדאי לחלק את התרגילים יותר, ולדלג איזה יום אחד גם סקוואט.
לכן לדעתי אם אין סיבה מיוחדת לדלג תרגיל, כדאי לעשות אותם כל אימון.

• פותח/ת השרשור
אני שואל בדרך כלל הפוך, למה לא בעצם להתאמן 3 פעמים בשבוע?
אם את מתאמנת 3 פעמים בשבוע, למה רק לעשות תרגילים מסוימים 3 פעמים וחלק אחד או שתיים?

אנשים יגידו עומס וכל מני סיסמאות, אבל השאלה האמיתית, זה האם את מתאוששת.
אם את מתאוששת מצוין, אני לא רואה סיבה לדלג אף תרגיל, ואם חסר התאוששות, אולי כדאי לחלק את התרגילים יותר, ולדלג איזה יום אחד גם סקוואט.
לכן לדעתי אם אין סיבה מיוחדת לדלג תרגיל, כדאי לעשות אותם כל אימון.
חשיבה מעניינת ומתקבלת על הדעת.
עם זאת, הניסיון מהסבבים האחרונים שלי הראה שאני יכולה להתקדם ב-5 ק"ג כל פעם אפילו מאימון לאימון ובטח שבועית גם עם דדליפט פעם או פעמיים בשבוע (אף פעם לא עשיתי יותר אם זוכרת נכון). בזמנו הייתה לי רוטינה מעמיסה למדי על גב תחתון, והיה קשה להתחמק מזה (אף שהצלחתי להתקדם). מניחה שהפורמט עכשיו יהיה קל יותר ותומך יותר התאוששות (מדברת רק על תחילת הדרך, משקלים קלים וכו) כנראה שיש לי סתם רתיעה לא 100% רציונלית..

חשיבה מעניינת ומתקבלת על הדעת.
עם זאת, הניסיון מהסבבים האחרונים שלי הראה שאני יכולה להתקדם ב-5 ק"ג כל פעם אפילו מאימון לאימון ובטח שבועית גם עם דדליפט פעם או פעמיים בשבוע (אף פעם לא עשיתי יותר אם זוכרת נכון). בזמנו הייתה לי רוטינה מעמיסה למדי על גב תחתון, והיה קשה להתחמק מזה (אף שהצלחתי להתקדם). מניחה שהפורמט עכשיו יהיה קל יותר ותומך יותר התאוששות (מדברת רק על תחילת הדרך, משקלים קלים וכו) כנראה שיש לי סתם רתיעה לא 100% רציונלית..
איך שנוח לך.
רק זהירות על ההמסטרינג.
עבודה זה הכל בחיים
"אדם לעמל יולד"

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית