עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
אחיזה רחבה במתח - על מה היא נותנת דגש?
אחיזה בערך ברוחב הכתפיים? ואחיזה צרה?
אז למה במוטות מתח יש אפשרות לאחיזה מאוד רחבה לפעמים? כשהמוט קצת עקום בקצוות שלו?עקרונית יותר צמוד תהיה התערבות יותר גדולה של הידיים, הייתי אומר ממש טיפונת יותר רחב מרוחב כתפיים
זה האידיאל, יותר מזה כבר לא יתן תועלת וכנראה יפנק בנזק קל לכתפיים בהנגדות מסויימת.
חוץ מזה שמבחינת מסת שריר כנראה שלא תבחין בהבדל.
א. בגלל מיתוסים ישנים.אז למה במוטות מתח יש אפשרות לאחיזה מאוד רחבה לפעמים? כשהמוט קצת עקום בקצוות שלו?
חוץ מזה, ראיתי הרבה חבר'ה שעושים מתח באחיזות רחבות? בטוח שזה לא אופצייה?
עקרונית יותר צמוד תהיה התערבות יותר גדולה של הידיים, הייתי אומר ממש טיפונת יותר רחב מרוחב כתפיים
זה האידיאל, יותר מזה כבר לא יתן תועלת וכנראה יפנק בנזק קל לכתפיים בהנגדות מסויימת.
חוץ מזה שמבחינת מסת שריר כנראה שלא תבחין בהבדל.
תודה על המענה.א. בגלל מיתוסים ישנים.
ב. בגלל שיש אנשים יותר רחבים.
ג. יש אפשרויות לעוד תרגילים שהם לא מומלצים אבל הם קיימים.
ד. כי יש אנשים שבא להם לעשות.
בחר מה שבאלך
תודה על המענה. אז בעיקרון אחיזה רחבה תסייע לעבודה על הגב, אבל לא רחבה מדי ככה שיהיה טווח תנועה גדול? מעבר לזה רציתי לשאול אם יש לך תרגילים נוספים ללא משקל לגב מלבד מתח אני מנסה לגוון בתרגיליםהרחב גבי (הכנפיים) מתחבר לבסיס הזרוע, כלומר אם אתה רוצה שהוא יעבוד בטווח התנועה הגדול ביותר אתה צריך שהזרוע תזוז כמה שיותר.
הרוחב מאפשר לבודד מעט יותר את הרחב גבי לעומת הידיים, ומאפשר עבודה נכונה לאנשים בגדלים ומבנים שונים, אבל הכי חשוב שתנועת הזרוע תהיה גדולה יותר. זה למה אנשים שעושים מתח באחיזה הרחבה ביותר במוט בלי להתחשב בטווח התנועה, עושים שטויות שלא מועילות להן רק בשביל לעשות פוזה
בידיוק, למרות שתכלס אני לא רואה סיבה לבודד כמה שיותר את הגב בתרגילים האלה, מה רע אם תרוויח מעט עבודה על הידיים?אז בעיקרון אחיזה רחבה תסייע לעבודה על הגב, אבל לא רחבה מדי ככה שיהיה טווח תנועה גדול?
אין לך שום ציוד בכלל?מעבר לזה רציתי לשאול אם יש לך תרגילים נוספים ללא משקל לגב מלבד מתח אני מנסה לגוון בתרגילים
פשוט בגלל שאין לי הרבה יותר מדי תרגילים לגב, בעוד שלידיים יש לי מבחר גדול יותר אני מעדיף כשאני עושה מתח להתמקד על הגב ולאחר מכן לעבוד על היד הקדמית עם גומייה או עם מתח כשגב הידיים פונה קדימה (דרך אגב, האם רוחב האחיזה במתח בסופינציה גם משנה? ) ועל היד האחורית עם שכיבות סמיכה למיניהןבידיוק, למרות שתכלס אני לא רואה סיבה לבודד כמה שיותר את הגב בתרגילים האלה, מה רע אם תרוויח מעט עבודה על הידיים?
חוץ מהציוד בגינה הציבורית וגומייה, שום דבר, לפחות כרגע.אין לך שום ציוד בכלל?
אם לא, אז אתה יכול לעשות חתירה בעזרת שולחן. אתה נשכב מתחת לשולחן יציב, תופס אותו, ומושך את עצמך כלפי מעלה
אתה יכול גם לעשות חתירה עם גומיה, אתה קושר אותה לרגל או למשהו, וחותר איך שנוח לךחוץ מהציוד בגינה הציבורית וגומייה, שום דבר, לפחות כרגע.
אבל אז צריך לעשות כל יד בנפרד?אתה יכול גם לעשות חתירה עם גומיה, אתה קושר אותה לרגל או למשהו, וחותר איך שנוח לך
תלוי, אם הגומיה מספיק חזקה אז אפשר לעבוד גם במקביל.אבל אז צריך לעשות כל יד בנפרד?
ההבדל היחיד הוא בשרירי העזר, הזרוע לא מבצעת תנועה שונהועוד שאלה, האם רוחב כתפיים באחיזה במתח בסופינציה גם עובד על שרירים שונים?
הבנתי, תודה רבה. יש דגשים מסויימים לטכניקה בזמן ביצוע החתירה שאני צריך להקפיד עליהם? ואני כרגע עוד יחסית צער, בן 14. פעם כשעשיתי חתירה על מכשיר בפארק, בחור אחד אמר לי לעשות תרגילים אחרים מכיוון שאני עוד קטן מדי בשביל המכשיר וזה לא יעבוד לי כמו שצריך על השריר - גם כאן זה עובד ככה?תלוי, אם הגומיה מספיק חזקה אז אפשר לעבוד גם במקביל.
וגם אם כן, מה הבעיה עם כל יד בנפרד?
ההבדל היחיד הוא בשרירי העזר, הזרוע לא מבצעת תנועה שונה
תתרכז בתנועת המרפק, להביא אותו כמה שיותר מאחורי הגוף, ולא לפצות עם תנועה של כל הגוף או ע"י תנועה של הכתף קדימההבנתי, תודה רבה. יש דגשים מסויימים לטכניקה בזמן ביצוע החתירה שאני צריך להקפיד עליהם?
ושאלה אחרונה, (סליחה על החפירה חח)תתרכז בתנועת המרפק, להביא אותו כמה שיותר מאחורי הגוף, ולא לפצות עם תנועה של כל הגוף או ע"י תנועה של הכתף קדימה
ושאלה אחרונה, (סליחה על החפירה חח)
זאת בערך הטכניקה?
וגם, אני כרגע בן 14. פעם כשעשיתי חתירה על מכשיר בפארק, בחור אחד אמר לי לעשות תרגילים אחרים מכיוון שאני עוד קטן מדי בשביל המכשיר וזה לא יעבוד לי כמו שצריך על השריר - גם כאן זה עובד ככה?
מעניין לדעת על הוריאציות האחרות, הן מתמקדות על שרירים אחרים? או לפחות קצת יותר נוחות? נראה לי קצת לא נוח להחזיק ככה כפוף הרבה זמןכן זו אחת מהוריאציות, העיקרון המנחה הוא לעבור עם המרפקים את הגב.
ואין שום קשר בין הגיל שלך לבין איך יעבוד עלייך תרגיל כזה או אחר.
מעניין לדעת על הוריאציות האחרות, הן מתמקדות על שרירים אחרים? או לפחות קצת יותר נוחות? נראה לי קצת לא נוח להחזיק ככה כפוף הרבה זמן
הייתי שמח להסביר לך בפירוט על הנושא, אך למרבה המזל יש חבר'ה שעושים את זה יותר טוב ממני. תצפה בסרטון ואם עדיין יש לך שאלות אשמח לענות:
כן. שים לב גם שבצ'ין-אפ חשוב hollow body ובפול-אפ צריך לשמור על פתיחת חזה על מנת ליצור מצב של גב עגול (לא הגב התחתון, הגב העליון בלבד).אז מבחינת pull ups עדיף ידיים רחבות קצת יותר מרוחב הכתפיים בשביל לאפשר טווח תנועה טוב יותר לכתפיים ולעבוד טוב יותר על השרירים שעליהם זה נותן דגש ומבחינת chin ups עדיף ידיים צרות יותר?