הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

עברתי בגידה

מפה לשם, איך כישורי הריקוד שלך?

זה השלב שבו אני מפסיקה לצחוק.

אתה יודע מה זורם לי בדם?
להירגע זה ממני והלאה
גם עם הרים של קנאביס, להירגע זה טירוף...
אבל ששששש, הרקדנית שלנו כחולה, שלא תשמע..

וזה השלב שבו אני הולכת.

זה השלב שבו אני מפסיקה לצחוק.

וזה השלב שבו אני הולכת.
אני ארשה לעצמי ברשותך גברת, להניח שע"פ
כישורי הpush & pull שלך בכתיבה,
יש לך את הכישורים הללו גם בריקוד, וקחי את זה כמחמאה, וכן, מה לעשות גם גבר חסון כמותי לפעמים מלקק, יש שפל ויש גם גאות לכל צידוק וכל טעות

והיי, למען הסר הספק, את יכולה לרקוד גם בלי להיות נחש או להאזין לצלילי החליל שלי, לכאורה.
בדגש על הלכאורה משום העיקרון של plausible deniability.

ריקוד זה אירובי איכותי, משום שהוא גם משלב טווח תנועה מלא, גם משלב תנועה הרמונית, וגם מהנה ומשחרר הורמונים חיוביים בגוף האדם או האדמה..

עם כל הכבוד - תפסיקו לחפור לבן אדם באשכול.

@עזוב,
באמת שאין ממה להתרגש ממנה, סתם שרלועה...
הכל חלק מדרך, צריך להסתכל קדימה.
זה לא שהיא ריסקה לך את הלב, הרי בקושי הייתם ביחד
אבל בפעם הבאה אני מקווה שתריח כאלה בחורות מקילומטרים.

חוץ מזה שאתה לא יורד שורות, עושה רושם שאתה בן אדם טוב, עם ערכים ומידות טובות.
האהבה שלך מעבר לפינה מה שנקרא... 😃

נ.ב
למקרה שתחליט להתנקם בה בקטנה, נגיד להוריד אותה או משהו - אני מכיר מישהו שמכיר מישהו שמכיר מישהו

אני ארשה לעצמי ברשותך גברת, להניח שע"פ
כישורי הpush & pull שלך בכתיבה,
יש לך את הכישורים הללו גם בריקוד, וקחי את זה כמחמאה, וכן, מה לעשות גם גבר חסון כמותי לפעמים מלקק, יש שפל ויש גם גאות לכל צידוק וכל טעות

והיי, למען הסר הספק, את יכולה לרקוד גם בלי להיות נחש או להאזין לצלילי החליל שלי, לכאורה.
בדגש על הלכאורה משום העיקרון של plausible deniability.

ריקוד זה אירובי איכותי, משום שהוא גם משלב טווח תנועה מלא, גם משלב תנועה הרמונית, וגם מהנה ומשחרר הורמונים חיוביים בגוף האדם או האדמה..

חחחחחחחחח ווואו, בתמימותי הרבה די קשה לי לפענח את האותיות הקטנות שבין השורות שאתה כותב 😳
אז רק אודה שמעולם לא למדתי לרקוד. אבל אני מקווה שכישורי הנגינה שלך מוצלחים! D:

נ.ב
למקרה שתחליט להתנקם בה בקטנה, נגיד להוריד אותה או משהו - אני מכיר מישהו שמכיר מישהו שמכיר מישהו

אני לא יודעת אם אני אמורה להרגיש בטוחה יותר, או אמורה לפחד 🥷

חחחחחחחחח ווואו, בתמימותי הרבה די קשה לי לפענח את האותיות הקטנות שבין השורות שאתה כותב 😳

תמימות זאת מעלה בעיני

על כל פנים, אני אלמד אותך לרקוד ואת תלמדי אותי לנגן, ביחד נהיה צמד חמד

אני לא יודעת אם אני אמורה להרגיש בטוחה יותר, או אמורה לפחד 🥷
את לא אמורה להתיחס לכל שטות שכותבים בפורום

גם כלב לא יאכל כלב אחר.

כלב בר יאכל כל כלב אחר שלא בלהקה שלו. חיה מבוייתת זה דבר אחר לחלוטין (וגם שם יש מקרים רבים שכן, כאשר הכלב מפתח יצרים שניסו להכחיד לו).

בנושא הטבעונות, אני חושב שזה מעבר להתעללות. זה פשוט לא מוסרי. זה שאתה לא מתעלל בבעל חיים לפני שאתה הורג אותו לא הופך את ההריגה שלו למוסרית. על אחד כמה וכמה כשאתה גם הורג אותו, וגם מתעלל בו כל החיים.

מכיוון שאני לא רואה שום בעיה להרוג בעלי חיים כדי לאכול אותם

זה שאתה לא רואה בעיה במעשים שאתה עושה לא הופך אותם למוצדקים או מוסריים.

כל בשר שאדם כלשהו קונה או אוכל, יש מאחוריו ערמות של התעללות. והצביעות היא ביד אחת להמשיך להגיד שאתה נגד התעללות, וביד שנייה להמשיך לצרוך את המוצר הזה. own it.

כשמצד אחד אנחנו תומכים בכליאת אלפי תרנגולות בכלוב צר ברמה שהם לא יכולים לזוז, ומצד שני נגד כליאת כלבים\חתולים\תוכים באותו כלוב, יש פה צביעות עצומה.
עוד דוגמא: יש קבוצות שלמות בפייסבוק נגד הרבעת ומכירת כלבים. לא ידעתי שניצול בעלי חיים כלכך מפריע לאנשים. מסתבר שכן, כשזה נוח להם ולא נוגע להם באורח חיים בשום צורה.

כשאני נולדתי, לסבתא שלי עוד הייתה חווה. ובוא נגיד שביחס לתרנגולות שראיתי שם, התרנגולות שיש היום הם חייזרים עצומים הזויים מפוצצי סטרואידים. לפחות פי שתיים בגודל אם לא יותר. טבעי זה לא, בריא זה לא, והתעללות זה כן.
8caeedf8674dd1a3c9d502a8948bfb2c.jpg

אם אתה לא עיקבי מוסרית ולוגית, הדעה שלך לא וולידית. כי אתה בעצמך לא עומד מאחוריה. אתה בוחר עיקרון אחד למצב מסויים על פי הנוחות שלך, ועיקרון אחד למצב אחר על פי המצפון שלך. ושניהם עקרונות סותרים.
אם אתה בעד, אתה בעד. אם אתה נגד, אתה נגד. הקידמה מאפשרת לנו את הצביעות הזאת, כי היא מבצעת את המעשים בשבילך, וכל מה שאתה צריך זה לשלם.

וכרגע, העולם מעוות בכל דרך אפשרית. לא נראה שזה כלכך משנה למישהו ה"אי עיקביות מוסרית" הזאת, וכן משנה נוחות 😃 אז ביד אחת אני תומך וביד שניה אני נגד והגלגל ממשיך להסתובב.

נערך לאחרונה:
כלב בר יאכל כל כלב אחר שלא בלהקה שלו. חיה מבוייתת זה דבר אחר לחלוטין (וגם שם יש מקרים רבים שכן, כאשר הכלב מפתח יצרים שניסו להכחיד לו).

בנושא הטבעונות, אני חושב שזה מעבר להתעללות. זה פשוט לא מוסרי. זה שאתה לא מתעלל בבעל חיים לפני שאתה הורג אותו לא הופך את ההריגה שלו למוסרית. על אחד כמה וכמה כשאתה גם הורג אותו, וגם מתעלל בו כל החיים.

כל בשר שאדם כלשהו קונה או אוכל, יש מאחוריו ערמות של התעללות. והצביעות היא ביד אחת להמשיך להגיד שאתה נגד התעללות, וביד שנייה להמשיך לצרוך את המוצר הזה. own it.

כשמצד אחד אנחנו תומכים בכליאת אלפי תרנגולות בכלוב צר ברמה שהם לא יכולים לזוז, ומצד שני נגד כליאת כלבים\חתולים\תוכים באותו כלוב, יש פה צביעות עצומה.
עוד דוגמא: יש קבוצות שלמות בפייסבוק נגד הרבעת ומכירת כלבים. לא ידעתי שניצול בעלי חיים כלכך מפריע לאנשים. מסתבר שכן, כשזה נוח להם ולא נוגע להם באורח חיים בשום צורהץ

כשאני נולדתי, לסבתא שלי עוד הייתה חווה. ובוא נגיד שביחס לתרנגולות שראיתי שם, התרנגולות שיש היום הם חייזרים עצומים הזויים מפוצצי סטרואידים. לפחות פי שתיים בגודל אם לא יותר. טבעי זה לא, בריא זה לא, והתעללות זה כן.

לסיכום, העולם מעוות בכל דרך אפשרית. לא נראה שזה כלכך משנה למישהו ה"אי עיקביות מוסרית" הזאת, וכן משנה נוחות 😃

אני חושבת שהבעיה העיקרית היא שהיום אנשים רוצים לאכול כ-ל יום בשר / עוף, ומישהו צריך "לספק את הסחורה".
לי אישית אין בעיה עם השחיטה עצמה. יש לי בעיה עם ההתעללות של לפני השחיטה...
אני רוצה לאכול תרנגולת מאושרת, ופרה שדילגה כל היום באחו ואכלה דשא טרי ורענן.
(גם אם זה אומר שאצטרך לצמצם את אכילת העוף/בשר שלי לשליש! - מה שכבר קורה בין כה וכה.)

אישית אני מגדלת בבית שני תוכים, ומתכננת להפוך אותם לשניצל מתישהו. אבל לא משנה כמה אני מאכילה אותם הם לא משמינים 🤦‍♂️

נערך לאחרונה:
אם באמת יש לך בעיה עם זה, למה להמשיך לתמוך בזה?

אני יכולה להיות בלתי ריאלית ובלתי יעילה ולהפסיק לצרוך מוצרים מן החי לחלוטין, מתוך תקוות שווא שזה יזיז משו למישהו, ותוך פגיעה באיכות החיים שלי, (כפי שאני תופסת אותם).
ואני יכולה להיות ריאלית והגיונית, ולהפחית משמעותית את צריכת החיות המתות ומעוררות התיאבון שאני צורכת, דבר שאולי לא יתרום משמעותית לרווחת חייהן של התרנגולות, אבל לפחות לא יפגע ברווחתי שלי.
כמובן בתקווה שעוד אנשים יראו שזה לא סוף העולם אם הם יאכלו פעם ביומיים שניצל במקום פעם ביום. אם מספיק אנשים יאמצו את הגישה הזו אז רווחת התרנגולות תהיה משמעותית יותר.
שום דבר לא עובד בקיצוניות.
תאמר לאנשים לא לאכול בכלל - הם לא יעמדו בזה.
תאמר לאנשים להפחית ל3-4 פעמים בשבוע, והם יסכימו לנסות.
ולאט לאט צריכת העוף והבשר תרד.

לא רואה את הצורך הזה שאת מדברת עליו, אני רואה הרגל. אנשים רגילים למשהו וקשה להם לשנות אותו.
אתה רוצה לעשות X ולא נוח לך לוותר על זה, אז אתה מוותר על המוסר שלך ועושה את זה בכל זאת ומתעלם.

לא מפריע לי שיעמדו בזה או לא, מפריע לי הצביעות. אם לאנשים זה מפריע, שיעמדו בזה. אם זה לא מפריע, שלא יעמדו בזה. אם זאת הדעה שלך תעמוד מאחוריה ותהיה עיקבי.

לגנוב פעם בשבוע זה בסדר אם אתה נגד גנבות בשאר השבוע? זה הגיון שלא עובד בשום מקום אחר

אני לא בא לנסות לסיים את סבל בעלי החיים, פשוט נמאס לי מהצביעות הזאת.

עוד דוגמא: יש קבוצות שלמות בפייסבוק נגד הרבעת ומכירת כלבים. לא ידעתי שניצול בעלי חיים כלכך מפריע לאנשים. מסתבר שכן, כשזה נוח להם ולא נוגע להם באורח חיים בשום צורה.

אם אתה לא עיקבי מוסרית ולוגית, הדעה שלך לא וולידית. כי אתה בעצמך לא עומד מאחוריה. אתה בוחר עיקרון אחד למצב מסויים על פי הנוחות שלך, ועיקרון אחד למצב אחר על פי המצפון שלך. ושניהם עקרונות סותרים.
אם אתה בעד, אתה בעד. אם אתה נגד, אתה נגד. הקידמה מאפשרת לנו את הצביעות הזאת, כי היא מבצעת את המעשים בשבילך, וכל מה שאתה צריך זה לשלם.

וכרגע, העולם מעוות בכל דרך אפשרית. לא נראה שזה כלכך משנה למישהו ה"אי עיקביות מוסרית" הזאת, וכן משנה נוחות 😃 אז ביד אחת אני תומך וביד שניה אני נגד והגלגל ממשיך להסתובב.
באותו מטבע, זה שאתה כן רואה בעיה במעשים שלי לא הופך אותם ללא מוסריים וללא צודקים. לך יש על מה מוסרי ומה צודק, וגם לי יש דעה. אני לא רואה בעיה מוסרית לאכול בעלי חיים.

מאוד מפריע לי ההתעללות בבעלי החיים הנשחטים. וברור שיש שם התעללות נוראה, גם במשק החלב, וגם במשק הביצים.

בעולם מתוקן שבו אנשים שוחטים בעלי חיים חופשיים ללא צער מוקדם, אין לי שום בעיה לאכול בכלל בעלי חיים. אני לא ראוה בזה שום בעיה מוסרית. אתה יכול לנסות לצייר את זה איך שתרצה, אבל אני אדם דתי שלא רואה בזה בעיה דתית ומוסרית.

ואכן אני לא צורך בשר בקר, אבל מדוע אני כן צורך עוף וביצים? כי זה עניין של נוחות.
זה בטח מכאיב לך לשמוע את זה. אבל יש הרבה דברים שהייתי רוצה לעשות אחרת. הייתי רוצה לקנות ירקות אורגניים בלבד, ועוף שגידלתי בעצמי בחצר, כמו כן הייתי רוצה לוודאות שמוצרי החשמל שלי, והאורז שאני אוכל לא היה סיבה להתעללות עובדים. אבל הכל במסגרת האפשרי בצורה נוחה עבורי.

כשאני (ודתיים רבים אחרים) מחפשים טישיו לבית, אני בוחר בחברה שומרת שבת על פני חברה יהודית שאינה שומרת שבת. יש הרבה אנשים שמעדיפים לקנות מוצרים ישראלים על פני מוצרי חו"ל. אבל יש גבול לכמה כסף אוסיף עבור מוצר כזה. מבחינה הלכתית, זה חומרה שהרבה נוהגים לקנות מוצרים שלא חיללו שבת, אבל אין הרבה אנשים שיוסיפו יותר משקלים בודדים על זה.

אותו דבר על ירקות אורגניים, אני הייתי מוכן להוסיף שקלים בודדים על מוצרים אורגנים, אבל לא הרבה יותר, וזה לא אומר שאני לא סבור שאורגני בריא יותר, אלא שגם בריא לי כסף בחשבון להתקיים.

הרבה זמן קניתי עוף אורגני ללא סטרואידים ואנטיביוטיקה שגדל חופשי, התפשרתי קצת על ההכשר שהיה פחות מהודר (אחרי שדנתי על כך עם רבנים גם כן) כי אני מאמין שאם בכמה שקלים אני יכול לעשות שינוי אפילו קטן, זה שווה. לצערי החברה הפסיקה למכור וחזרתי לעוף רגיל.

לגבי להיות טבעוני וזהו, זה לא דבר שנוח לי, ניסיתי וזה לא משביע אותי, או קל לי, ולכן אני לא רואה צורך מעבר למאמץ קטן לעשות את זה. כשקל ונוח עם דברים קטנים אני עושה את השינוי שאני יכול.

ולמה? כי בעיני זה לא דבר רע בעצם, אלא הדרך שהוא נעשה רע, וכשאפשר להימנע בקלות כמו חברות מחללי שבת או מוצרים לא ישראלים, אני עושה את ההקרבות הקטנות שלי.

אם אתה בעד טבעונות לגמרי, גם לבעלי חיים חופשיים, אתה מרגיש שזה לא צודק לאכול חיות, זה דעתך. אך מכיוון שאין זה דעתי, אני מתנגד להתעללות, מעדיף מוצרים מסוימים על פני אחרים כשקל ונוח לי, אבל לא נמנע לגמרי.

זה די מצחיק אותי כשמישהו שלא מכיר אותי קובע מה צריך להיות המוסריות שלי. "אתה דתי, אסור לך לדבר עם נשים". או "יש לך כיפה, מה אתה מתאמן? זה תרבות יון". זה שיש לך סטיגמה איך צריך להיות הדעה שלי, לא אומר שאני כבול אליה.

אני יכול להיות דתי שמפתיע את מה שחשבת עלינו (כי כנראה מה שחשבת טעות). אני יכול להיות טורף ואוכל כל עם רחמנות לצער בעלי חיים. זה זכותי. גידלתי ברווזים ותרנגולים בבית, אהבתי אותם, והם היו בעלי חיים חכמים ועם רגש, אבל בכל זאת הם היו טעימים על הצלחת שלי ובמרק.

מאוד מפריע לי ההתעללות בבעלי החיים הנשחטים. וברור שיש שם התעללות נוראה, גם במשק החלב, וגם במשק הביצים.

בסופו של דבר זאת הבעיה שלי. ההתנגדות מצד אחד, והעשייה מצד אחר. נכון אומרים אדם באמונתו יחייה? אז זה לא מרגיש ככה. זה מרגיש שאנשים מתפשרים על ה"אמונה" שלהם, ומעלימים עין בשביל הנוחות שלהם.

אני לא חושב שאתה לא מוסרי על פי ערך המוסר שלי, אני חושב שאתה לא מוסרי על פי ערך המוסר שלך. אתה אומר שאתה נגד, שזה מפריע לך, ובכל זאת מבצע את זה למרות שאתה חושב שזה לא דבר מוסרי מה שקורה להם, כי זה נוח.

אתה כותב לעיניין אגב.

בסופו של דבר זאת הבעיה שלי. ההתנגדות מצד אחד, והעשייה מצד אחר. נכון אומרים אדם באמונתו יחייה? אז זה לא מרגיש ככה. זה מרגיש שאנשים מתפשרים על ה"אמונה" שלהם, ומעלימים עין בשביל הנוחות שלהם.

אתה כותב לעיניין אגב.
הפסוק הוא "צדיק באמונתו יחיה". הטועה באמונתו ימות. יש מצב שאתה צודק, והצודק רק ירוויח ממעשיו, והטועה תמיד יפסיד.
אם אתה מצליח להקריב יותר בשביל צער בעלי חיים, אשריך.

ברגע שאני מרוויח מספיק כסף, מלבד שאני אעבור למזון אורגני, אני פותח חווה פרטית ושותה חלב ללא צער, ואוכל עופות ובעלי חיים שגודלו בכבוד וחופש.
אם אתה כבר עכשיו מצליח ומקריב עבור נוחות וצער בעלי חיים, אני מכבד ומעריך.

אני לא חושב שטבעונות זה שטות, אני הכי בעד בעולם, למרות שאני לא עושה את זה.

ובמקום מסוים, כולנו עושים החלטות לא קלות כשאנחנו מודדים יתרונות וחסרונות של הפעולות שלנו, אם זה בתזונה, בדת או בהשקפה והמידות שלנו.

ותודה, גם אתה כותב לעניין.

ובמקום מסוים, כולנו עושים החלטות לא קלות כשאנחנו מודדים יתרונות וחסרונות של הפעולות שלנו, אם זה בתזונה, בדת או בהשקפה והמידות שלנו.

אני מסכים איתך.
לצערי רוב העולם לא חושב בכלל על מעשיו ופועל מתוך הרגל. הלוואי היו חושבים.

דיון מעולה
דיון מתורבת על טבעונות בו שני הצדדים לא מסכימים, אך מפרגנים אחד לשני????🤯
אני מתרגשת! 😭

יש אומרים שככה אפשר לדעת שאנחנו מתקרבים לימי המשיח

נערך לאחרונה:
יש אומרים שככה אפשר לדעת שאנחנו מתקרבים לימי המשיח
ויש מאמינים שאז כולם יהיו טבעונים, הלוא נאמר "וגר זאב עם כבש". העולם יוכל להתקיים על צמחים בלבד, כי חטא אדם הראשון סוף סוף יכופר, והאדמה תהיה מספיקה עבור כולם.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית