הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

קריאטין גורם להקרחה?

Government

משתמש פעיל
472
27
נק' מוניטין:
41
472
27
האינטרנט מפוצץ בכל כך הרבה חילוקי דעות לגבי הטענה הזו.
אבא שלי לא קירח, אבל ישלי דודים שהם קירחים. ומצד אמא שלי, אבא שלה התחיל להקריח רק באיזור גיל 50.
כרגע אני בן 20, עם שיער שופע ובלי מפרצים.
התחלתי לקחת קריאטין לא מזמן ושמעתי מהרבה אנשים שזה מעלה את רמת הDHT ויכול לגרום להקרחה. עד כמה זה נכון?

שבת שלום, יש המון משתנים שגורמים להקרחה ואתה לא תמצא את התשובה שאתה מחפש כיוון שהגוף שלך הוא מערכת כל כך מורכבת
שאף אחד לא באמת יודע מה גורם לזה למעט גנטיקה שזה כרגע הגורם המוכח. יכול להיות שקיבלת גנום מסויים בתורשה ויכול להיות שלא.
הגנטיקה ברמת המקרו מגיבה למשתנים הורמונאליים בגוף שלך שהם בתורם מגיבים לאלפי גירויים חיצוניים שחלקם יכולים להיות גם תוספים שאתה לוקח\תזונה לקויה\לחץ ומתח וכו'.
כאמור, תשובה חד משמעית אין, מחקרים לעומת זאת, יש בשפע שברובם התוצאה היא ודאות חלקית.
אם אתה חושש, אתה תמיד יכול לעשות טיפולי מנע כמו מריחת שמן זית או לייבש עלי הדס, לכתוש אותם, לערבב בשמן זית ולמרוח על השיער. זה טיפול מנע מצויין למרות שהרבה מרגישים אי נעימות או מובכים ממנו. (זה יותר טוב מכל הגימיקים שיינסו למכור לך בפארם או באינטרנט).

קיים רק מחקר אחד שמקשר קריאטין לעליית DHT. מכאן ולומר שקריאטין מקריח זה ללכת רחוק מאוד.

קריאטין גורם להקרחה, כל אלה שאומרים שלא הם מכחישנים... לא הולך להיכנס שוב לדיון הזה אבל מומלץ לחפש שרשור שלי שהסברתי בו בהרחבה על העניין

קריאטין גורם להקרחה, כל אלה שאומרים שלא הם מכחישנים... לא הולך להיכנס שוב לדיון הזה אבל מומלץ לחפש שרשור שלי שהסברתי בו בהרחבה על העניין
אין שום הוכחה לזה. אפשר לשער כמה שרוצים, אבל עד שאין הוכחה אז אין הוכחה

• פותח/ת השרשור
שבת שלום, יש המון משתנים שגורמים להקרחה ואתה לא תמצא את התשובה שאתה מחפש כיוון שהגוף שלך הוא מערכת כל כך מורכבת
שאף אחד לא באמת יודע מה גורם לזה למעט גנטיקה שזה כרגע הגורם המוכח. יכול להיות שקיבלת גנום מסויים בתורשה ויכול להיות שלא.
הגנטיקה ברמת המקרו מגיבה למשתנים הורמונאליים בגוף שלך שהם בתורם מגיבים לאלפי גירויים חיצוניים שחלקם יכולים להיות גם תוספים שאתה לוקח\תזונה לקויה\לחץ ומתח וכו'.
כאמור, תשובה חד משמעית אין, מחקרים לעומת זאת, יש בשפע שברובם התוצאה היא ודאות חלקית.
אם אתה חושש, אתה תמיד יכול לעשות טיפולי מנע כמו מריחת שמן זית או לייבש עלי הדס, לכתוש אותם, לערבב בשמן זית ולמרוח על השיער. זה טיפול מנע מצויין למרות שהרבה מרגישים אי נעימות או מובכים ממנו. (זה יותר טוב מכל הגימיקים שיינסו למכור לך בפארם או באינטרנט).
התחלתי כבר. ננסה את מזלי. נקווה שאשאר עם שיער.
ושכחת שהרמות חוזרות לנורמה בשימוש ממושך
ואם איך שאני רואה שהשיער שלי מתחיל לנשור, אני מפסיק
הוא יגדל חזרה או שזה כבר אבוד?
כי לכאורה, ישלי שפע של שיער ומאד חזק, אין לי מפרצים. אבא שלי בן 60 וגם הוא עם שיער שופע
גם אלה שאין להם את הגן הזה יכולים להקריח פתאום?
ואי אני בתסביכים ולא יודע אם להמשיך לקחת או להפסיק את זה עכשיו
אין שום הוכחה לזה. אפשר לשער כמה שרוצים, אבל עד שאין הוכחה אז אין הוכחה
יש איזה מחקר מ-2009, אבל אפילו הם לא הסבירו איך זה גורם להקרחה.

תשמעו כבר דנו על זה המון בעבר והפרחנו את כל הטיעונים והדעות שלכם לגבי קריאטין,זה חתיכת הנפצה מסריחה וגיבינו את זה במחקרים ומאמרים.. די להילחץ מהשטות הזאת,זה פשוט ליצנות לשמוע את זה.
אני וקוצר כבר רשמנו המון בנושא(אני חושב שקוצר)
תעשו חיפוש בפורום

כי לכאורה, ישלי שפע של שיער ומאד חזק, אין לי מפרצים. אבא שלי בן 60 וגם הוא עם שיער שופע
התקרחות גברית רגישה ל-DHT היא לרוב גנטית, לא סביר שיש לך אותה אם זה לא משהו במשפחה שלך.
תסתכל גם על הסבא מצד אמא, אם גם הוא לא הקריח אז הסיכוי שתהיה לך התקרחות גברית נפוצה הוא די נמוך

יש איזה מחקר מ-2009, אבל אפילו הם לא הסבירו איך זה גורם להקרחה.
כמו שאמרתי, הראה עליה ב-DHT, מכאן ולומר שבוודאות זה גורם להקרחה זו קפיצה לוגית מטורפת.
אנחנו לא יודעים אם זו באמת עליה מספקת כדי לעודד הקרחה (וגם זה רק במקרים הרגישים ל-DHT), אנחנו לא יודעים אם עליה בכמויות בדם זה מספיק כדי לעודד הקרחה (כי ההמרה המשמעותית יכולה להיות מקומית ולא מערכתית, ועוד הרבה סיבות).
קיצר אין מספיק ראיות כדי לקבוע לכאן או לכאן, אבל כרגע זה רק בגדר שמועות

• פותח/ת השרשור
התקרחות גברית רגישה ל-DHT היא לרוב גנטית, לא סביר שיש לך אותה אם זה לא משהו במשפחה שלך.
תסתכל גם על הסבא מצד אמא, אם גם הוא לא הקריח אז הסיכוי שתהיה לך התקרחות גברית נפוצה הוא די נמוך

כמו שאמרתי, הראה עליה ב-DHT, מכאן ולומר שבוודאות זה גורם להקרחה זו קפיצה לוגית מטורפת.
אנחנו לא יודעים אם זו באמת עליה מספקת כדי לעודד הקרחה (וגם זה רק במקרים הרגישים ל-DHT), אנחנו לא יודעים אם עליה בכמויות בדם זה מספיק כדי לעודד הקרחה (כי ההמרה המשמעותית יכולה להיות מקומית ולא מערכתית, ועוד הרבה סיבות).
קיצר אין מספיק ראיות כדי לקבוע לכאן או לכאן, אבל כרגע זה רק בגדר שמועות
תודה רבה על התשובה. וסבא של אמא שלי התחיל להקריח רק באיזור ה50+-

לא מאמין שנגררתם לדיון הזה שוב 😆😆😆 @kotzer
תשמעו כבר דנו על זה המון בעבר והפרחנו את כל הטיעונים והדעות שלכם לגבי קריאטין,זה חתיכת הנפצה מסריחה וגיבינו את זה במחקרים ומאמרים.. די להילחץ מהשטות הזאת,זה פשוט ליצנות לשמוע את זה.
אני וקוצר כבר רשמנו המון בנושא(אני חושב שקוצר)
תעשו חיפוש בפורום

לפני 3 חודש היה ויכוח ביניהם של 10 דפים בדיוק על זה 🤣😆

@Government - תריץ חיפוש בנושא, היו אלפי דיונים, ושני הדעות האנטגוניסטיות שיש לך פה, רצות בעשרות עמודים מלפני כמה חודשים ספורים מאותם האנשים

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית