הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

עבודה במשמרות ושינה לקויה

• פותח/ת השרשור nyeoNi
  • פורסם בתאריך
הזוי העניין בארץ עם המרשם למלטונין, בכל שאר העולם זה אפילו לא נחשב תרופה, אלא תוסף תזונה, אני עצלן אז אני קונה את המלטונין שלי בסופר, אחרת הייתי גם מזמין

טוב חזרתי מרופא עכשיו להתייעצות לגבי מלטונין

- בארץ צריך מרשם

- שווי התבליות הן יקרות בטירוף, מדובר במאות שקלים בארץ 🤦‍♂️

- אפילו הרופא אמר לי ללכת ולקנות מIherb 😆

- לאדם צעיר המינון הנכון הוא בין 5-10 מ"ג לפי הרופא

- אין תלות ומאוד ממומלץ לבעיות כמו שלי
אם אני לא טועה עלה לי איזה 12 שקל ל100 כדורים, 3 מג
כאילו באייהרב כמובן

• פותח/ת השרשור
הזוי העניין בארץ עם המרשם למלטונין, בכל שאר העולם זה אפילו לא נחשב תרופה, אלא תוסף תזונה, אני עצלן אז אני קונה את המלטונין שלי בסופר, אחרת הייתי גם מזמין

כמה אתה משלם?

גם 1-3 מג מרדימים.
אם אתה עייף קח מינון נמוך, אם לא אז 5 מג.
יש גם SR, לפעמים אני משלב 3 מג sr עם 3 מג רגיל במוצאי שבת, במידה וישנתי המון.
לפעמים ההשפעה נגמרת באמצע הלילה ואתה עירני, ה sr פותר את. זה

• פותח/ת השרשור
ישלי של 10מג ואני לא יודע אם זה כמות גדולה מידי

פה (אוסטרליה) זו גם תרופת מרשם. לא מאוד יקר, אבל לא מאוד זול כמו אייהרב. אבל אפשר להזמין בקלות מחו״ל. אני נראה לי הייתי לוקח 20 מ״ג, האם זה הכרחי כ״כ הרבה? מאמין שלא.

• פותח/ת השרשור
פה (אוסטרליה) זו גם תרופת מרשם. לא מאוד יקר, אבל לא מאוד זול כמו אייהרב. אבל אפשר להזמין בקלות מחו״ל. אני נראה לי הייתי לוקח 20 מ״ג, האם זה הכרחי כ״כ הרבה? מאמין שלא.

20 מג שלא תתעורר בחנוכה

אני מניח שלהשפעה יש עניין של מסה, כמו כל חומר בעל השפעה לא תיתן את אותו מינון שאתה נותן לילדה בת 12 לפאוורליפטר אוסטרלי.
אני הזמנתי 10 מ"ג בתקווה שזה יעזור בכלל ולא אכפת לי גם לקום שבוע הבא, רק לישון פעם אחת כמו בנאדם לעזאזל:97:

לכל המודאגים מזמן השינה מהחוויה שלי אם ונניח לקחתם כשאתם לא כזה עייפים סביר להניח שתתעוררו דיי מוקדם לא חושב שהמינון ישנה את זה יותר מידי

אני מניח שלהשפעה יש עניין של מסה, כמו כל חומר בעל השפעה לא תיתן את אותו מינון שאתה נותן לילדה בת 12 לפאוורליפטר אוסטרלי.
אני הזמנתי 10 מ"ג בתקווה שזה יעזור בכלל ולא אכפת לי גם לקום שבוע הבא, רק לישון פעם אחת כמו בנאדם לעזאזל:97:
עם מלטונין זו פחות שאלה של מינון לפי משקל גוף, אלא יותר שאלה של כמה חסר לך כדי להגיע לכמות שאתה צריך

20 מג שלא תתעורר בחנוכה

גם עם 100 מ״ג לא אשן עד חנוכה. זה לא חומר חזק.

שהייתי בתקופות רעות של נדודי שינה ולחץ זה לא היה מזיז לי לגמרי. גם לא דוקסילמין (אנטיהיסטמין ללא מרשם שאני עכשיו לוקח במינון נמוך ולאט לאט נגמל) כרגע אני לוקח חצי כדור ובלילות רעים גם 3 כדורים לא היו מספיקים.

הדבר היחיד שבאמת הפיל אותי זה זופיקלון שזה כדור מעולה (מהנסיון המועט שלי) לשימוש חד פעמי (טיסות, לפני תחרות וכו׳). באופן די משעשע הסיבה שהשתמשתי בזה כי @shum_klum נתן לי פעם מהמלאי שהוא אגר מהצבא ומאז אני אוהב להשתמש לעיתים רחוקות.

דברים בישראל קצת דפוקים.
מלטונין זאת תרופת מרשם שתקבל אליה מרשם רק במקרים חריגים ביותר. וכמו שאמרו תשלם הרבה כסף עליה. אתה תקבל הרבה בנזודיאפינים לפני שתקבל מלטונין במרשם בארץ. 😣
לעומת זאת, דוקסילאמין, שיכול באמת להחשב ככדור שינה - הוא תרופה ללא מרשם שאפשר לקנות בכל סופר פארם.

מלטונין לא ממכר בשום מינון.

מינון גבוה של מלטונין = לא בהכרח יותר אפקט מרדים. לפי המחקרים הנוכחיים. 3 מ"ג זאת התקרה של האפקט המרדים. כל כמות מעבר זה יותר אפקטים אחרים (ומעניינים לא פחות) של מלטונין. למשל הגנה על DNA, ושאר פעילויות שמקושרות לאפקט האנטי אוקסידנטי החזק שלו.
לא מומלץ לקחת יותר מ-10 מ"ג למטרות שינה בעקבות תיאוריות מסוימות שזה מזיק לשינה. (אסור לשכוח, שהמוח שלכם מייצר ומושפע מהחומר הזה במינון של כמה עשרות מיקרוגרמים)

האמת לא מעט מחקרים מצאו שאפילו 0.5 מ"ג מביא את אותם תוצאות כמו 3\5 מ"ג מלטונין.

מניסיון אישי עם הדבר הזה = תקנו רק מחו"ל. ומומלץ sr, כדור מלטונין בפני עצמו יגרום לכם לישון ולהתעורר אחרי 3-4-5 שעות. מלטונין sr יעזור לכם לישון למשך כל הלילה כמו שצריך.

וכן, גם מניסיוני, מינון של 1 מ"ג בכדור sr, עושה בדיוק אותה עבודה כמו מינון של 3 מ"ג sr.

• פותח/ת השרשור
דברים בישראל קצת דפוקים.
מלטונין זאת תרופת מרשם שתקבל אליה מרשם רק במקרים חריגים ביותר. וכמו שאמרו תשלם הרבה כסף עליה. אתה תקבל הרבה בנזודיאפינים לפני שתקבל מלטונין במרשם בארץ. 😣
לעומת זאת, דוקסילאמין, שיכול באמת להחשב ככדור שינה - הוא תרופה ללא מרשם שאפשר לקנות בכל סופר פארם.

מלטונין לא ממכר בשום מינון.

מינון גבוה של מלטונין = לא בהכרח יותר אפקט מרדים. לפי המחקרים הנוכחיים. 3 מ"ג זאת התקרה של האפקט המרדים. כל כמות מעבר זה יותר אפקטים אחרים (ומעניינים לא פחות) של מלטונין. למשל הגנה על DNA, ושאר פעילויות שמקושרות לאפקט האנטי אוקסידנטי החזק שלו.
לא מומלץ לקחת יותר מ-10 מ"ג למטרות שינה בעקבות תיאוריות מסוימות שזה מזיק לשינה. (אסור לשכוח, שהמוח שלכם מייצר ומושפע מהחומר הזה במינון של כמה עשרות מיקרוגרמים)

האמת לא מעט מחקרים מצאו שאפילו 0.5 מ"ג מביא את אותם תוצאות כמו 3\5 מ"ג מלטונין.

מניסיון אישי עם הדבר הזה = תקנו רק מחו"ל. ומומלץ sr, כדור מלטונין בפני עצמו יגרום לכם לישון ולהתעורר אחרי 3-4-5 שעות. מלטונין sr יעזור לכם לישון למשך כל הלילה כמו שצריך.

וכן, גם מניסיוני, מינון של 1 מ"ג בכדור sr, עושה בדיוק אותה עבודה כמו מינון של 3 מ"ג sr.

מקצוען. אבל אם היה לך רפרנסים היית עוד יותר
בקיצור - כנראה שאשבור את ה10מג כל פעם לחצי אחרי הקריאה הזו

מקצוען. אבל אם היה לך רפרנסים היית עוד יותר
בקיצור - כנראה שאשבור את ה10מג כל פעם לחצי אחרי הקריאה הזו
יש הרבה, אבל הרבה יותר מדי מידע מדעי בנוגע למלטונין כדי לזרוק איזה רפרנס ולהסתמך עליו.
במקרה של מלטונין, עדיף להסתמך על Examine, שעושים סיכום די כללי של מאות מחקרים.

Melatonin supplementation for sleep? Research into side effects, dosage, benefits & more

ומצטט משם:
"Start with 500mcg, and if it doesn’t work, work up to 3-5mg. The benefits of melatonin are not dose-dependent - taking more will not help you fall asleep faster."

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית