הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

Dumbell shoulder press

• פותח/ת השרשור lolmit
  • פורסם בתאריך

lolmit

משתמש פעיל
354
19
נק' מוניטין:
109
354
19
אהלן חבר'ה,
רציתי לדעת על איזה חלקים בכתף עובד התרגיל לחיצת כתפיים עם משקולות בישיבה(אם זה משנה)?

היי כמה שאלות:
מהו התרגיל המורכב ביותר אשר הכי עובד על האמצעית?
מהו התרגיל שהכי עובד על האמצעית?
זה לא קריטי מבודד או מורכב...

Uprite row, הרחקות למיניהן בכל מיני ואריאציות. מעבר לזה שאני בספק שאתה יכול לעשות uprite row בצורה בטוחה אני גם לא אוהב את זה כתרגיל עיקרי לכתפיים מאחר והרחקות זה תרגיל הרבה יותר אפקטיבי כי יש הרבה יותר פוקוס, מאשר uprite row ששם אתה גם מקבל עבודה לא קטנה על טרפזים ואפילו קצת בייספס שזה יכול להיות מורגש.

זה לא קריטי מבודד או מורכב...

Uprite row, הרחקות למיניהן בכל מיני ואריאציות. מעבר לזה שאני בספק שאתה יכול לעשות uprite row בצורה בטוחה אני גם לא אוהב את זה כתרגיל עיקרי לכתפיים מאחר והרחקות זה תרגיל הרבה יותר אפקטיבי כי יש הרבה יותר פוקוס, מאשר uprite row ששם אתה גם מקבל עבודה לא קטנה על טרפזים ואפילו קצת בייספס שזה יכול להיות מורגש.
אוקיי ומה עובד כהעיקר בלחיצת כתפיים? חזה ויד אחורית?

• פותח/ת השרשור
כתף קדמית, יש שם גם קצת פעולה של האמצעית אבל זה חסר משמעות וכמעט אפסי
אז למה בעצם אפשר לדחוק יותר בלחיצת כתפיים מאשר הרחקת כתפיים קדימה? זה בעצם עובד על אותו שריר(כתף קדמית).

איזה בלאגן עשיתם פה!
א. אין דבר כזה הרחקת כתף לפנים.
יש הרחקת כתף, ויש כפיפת כתף.

ב. בלחיצת כתפיים בדאמבל בישיבה - נוצרת הרחקת כתף - שעיקר השריר שמתכווץ לפעולה הוא בחלק הנקרא המידל דלטויד. (כמובן שכל הדלטויד עצמו יעבוד גם כן כמקשה)

ג.אין הגדרה לתרגיל שעובד הכי טוב, כי צריך לחקור את זה וזה מורכב, אבל כן מבחינה אנטומית אפשר לנסות ולתת דגשים על חלקים שונים בשריר.
אז בעצם ממה שאני מבין אין באמת תרגילים מורכבים לאזור הכתפיים.

יש המון תרגילים מורכבים לכתפים - תרגיל מורכב = תרגיל שמערב מעל מפרק אחד שעובד.

-בבקשה חברים, אני מעריך את הרצון לעזור, אבל אתם טועים ומטעים, מי שלא בטוח במה שהוא כותב שלא יגיב.
או לפחות שיציין שיש ספק במה שהוא כותב..

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
איזה בלאגן עשיתם פה!
א. אין דבר כזה הרחקת כתף לפנים.
יש הרחקת כתף, ויש כפיפת כתף.

ב. בלחיצת כתפיים בדאמבל בישיבה - נוצרת הרחקת כתף - שעיקר סיבי השריר שמתכווצים לפעולה הן בשריר המידל דלטויד. (כמובן שכל הדלטויד עצמו כמקשה אחת עובד גם כן.)

ג.אין הגדרה לתרגיל שעובד הכי טוב, כי צריך לחקור את זה וזה מורכב, אבל כן מבחינה אנטומית אפשר לנסות ולתת דגשים על חלקים שונים בשריר.

יש המון תרגילים מורכבים לכתפים - תרגיל מורכב = תרגיל שמערב מעל מפרק אחד שעובד.
זה בדיוק מה שהתכוונתי , למשל תרגיל שיערב כתף קדמית ואמצעית או אמצעית ואחורית בקיצור הבנת אותי.
אשמח לשמוע על דוגמאות.

זה בדיוק מה שהתכוונתי , למשל תרגיל שיערב כתף קדמית ואמצעית או אמצעית ואחורית בקיצור הבנת אותי.
אשמח לשמוע על דוגמאות.

לא הבנתי כל כך את התגובה שלך, מתנצל..

לשאלה - כל לחיצת כתפיים היא תרגיל המוגדר כמורכב.
-מילטרי פרס
- פרס דאמבל בישיבה
-ארנולד פרס
- לחיצת כתפיים במנח של כפיפת כתף
-Upright row
-מתח

ועוד המון תרגילים

כי בלחיצת כתפיים יש גם את הטרייספס שמעורב שכחתי להזכיר
ובכפיפת כתף מעורב גם הבייספס, אז?

אז למה בעצם אפשר לדחוק יותר בלחיצת כתפיים מאשר הרחקת כתפיים קדימה? זה בעצם עובד על אותו שריר(כתף קדמית).
המנוף ארוך יותר כך שמן הסתם התרגיל קשה יותר, מעבר לעובדה שבלחיצת כתפיים מדובר בתנועה שמתבצעת ביותר ממפרק אחד.

• פותח/ת השרשור
ובכפיפת כתף מעורב גם הבייספס, אז?

המנוף ארוך יותר כך שמן הסתם התרגיל קשה יותר, מעבר לעובדה שבלחיצת כתפיים מדובר בתנועה שמתבצעת ביותר ממפרק אחד.
וארנולד פרס,
איזה חלקים בכתף הוא מערב?

רציתי לשאול גם ,
האם כשאני עושה הרחקת כתפיים קדימה(לכתף הקדמית) על כיסא בשיפוע שלילי(שאני נשען אחורה) זה משנה אם מנח היד ניטרלית או במנח סופינציה?

לא ממש. סופינציה זה מנח בעל יותר פוטנציאל לערב את הבייספס, אבל גם כן לא בצורה יותר משמעותית מעבר לאיך שהשריר פועל כבר בתנועה עצמה.

בסופו של דבר הזווית שבה אתה מכוון את הכיסא גורמת לחלק מסוים בתנועה להיות קשה יותר משאר טווח התנועה כך שזה כבר יותר משנה ממנח היד.
יש סיבה שבגינה אתה מבצע את התרגיל בשיפוע? חולשה מסוימת בחלק ספציפי בתנועה?

• פותח/ת השרשור
לא ממש. סופינציה זה מנח בעל יותר פוטנציאל לערב את הבייספס, אבל גם כן לא בצורה יותר משמעותית מעבר לאיך שהשריר פועל כבר בתנועה עצמה.

בסופו של דבר הזווית שבה אתה מכוון את הכיסא גורמת לחלק מסוים בתנועה להיות קשה יותר משאר טווח התנועה כך שזה כבר יותר משנה ממנח היד.
יש סיבה שבגינה אתה מבצע את התרגיל בשיפוע? חולשה מסוימת בחלק ספציפי בתנועה?
ראיתי שהאחים לוי ממליצים לא לעשות את זה בעמידה כי אז זה מערב את הגב מה שנשמע הגיוני כי אתה מרחיק ידיים קדימה אז הגיוני שהגב יתערב כדי ליישר אותו שלא יתקפל.
אולי ישמע לך מצחיק אבל שהם הדגימו את התרגיל לא שמתי לב למנח ידיים ככה ששאלתי למקרה ש...
אגב אני לוקח את הכיסא בשיפוע אחורה מעט לא יותר מדי, רק שיהיה לי תמיכה לגב.

ראיתי שהאחים לוי ממליצים לא לעשות את זה בעמידה כי אז זה מערב את הגב מה שנשמע הגיוני כי אתה מרחיק ידיים קדימה אז הגיוני שהגב יתערב כדי ליישר אותו שלא יתקפל.
אולי ישמע לך מצחיק אבל שהם הדגימו את התרגיל לא שמתי לב למנח ידיים ככה ששאלתי למקרה ש...
אגב אני לוקח את הכיסא בשיפוע אחורה מעט לא יותר מדי, רק שיהיה לי תמיכה לגב.
אני מקווה שבתרגיל הזה אתה משתמש במשקל שלא יגרום לך לכאבי גב. כולה הנפות.
למה בכלל אתה עושה את התרגיל?
אתה מתאמן במכון?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית