עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
היי כמה שאלות:כתף קדמית, יש שם גם קצת פעולה של האמצעית אבל זה חסר משמעות וכמעט אפסי
זה לא קריטי מבודד או מורכב...היי כמה שאלות:
מהו התרגיל המורכב ביותר אשר הכי עובד על האמצעית?
מהו התרגיל שהכי עובד על האמצעית?
אוקיי ומה עובד כהעיקר בלחיצת כתפיים? חזה ויד אחורית?זה לא קריטי מבודד או מורכב...
Uprite row, הרחקות למיניהן בכל מיני ואריאציות. מעבר לזה שאני בספק שאתה יכול לעשות uprite row בצורה בטוחה אני גם לא אוהב את זה כתרגיל עיקרי לכתפיים מאחר והרחקות זה תרגיל הרבה יותר אפקטיבי כי יש הרבה יותר פוקוס, מאשר uprite row ששם אתה גם מקבל עבודה לא קטנה על טרפזים ואפילו קצת בייספס שזה יכול להיות מורגש.
עניתי כבראוקיי ומה עובד כהעיקר בלחיצת כתפיים? חזה ויד אחורית?
אז למה בעצם אפשר לדחוק יותר בלחיצת כתפיים מאשר הרחקת כתפיים קדימה? זה בעצם עובד על אותו שריר(כתף קדמית).כתף קדמית, יש שם גם קצת פעולה של האמצעית אבל זה חסר משמעות וכמעט אפסי
כי בלחיצת כתפיים יש גם את הטרייספס שמעורב שכחתי להזכיראז למה בעצם אפשר לדחוק יותר בלחיצת כתפיים מאשר הרחקת כתפיים קדימה? זה בעצם עובד על אותו שריר(כתף קדמית).
אז בעצם ממה שאני מבין אין באמת תרגילים מורכבים לאזור הכתפיים.כי בלחיצת כתפיים יש גם את הטרייספס שמעורב שכחתי להזכיר
אז בעצם ממה שאני מבין אין באמת תרגילים מורכבים לאזור הכתפיים.
זה בדיוק מה שהתכוונתי , למשל תרגיל שיערב כתף קדמית ואמצעית או אמצעית ואחורית בקיצור הבנת אותי.איזה בלאגן עשיתם פה!
א. אין דבר כזה הרחקת כתף לפנים.
יש הרחקת כתף, ויש כפיפת כתף.
ב. בלחיצת כתפיים בדאמבל בישיבה - נוצרת הרחקת כתף - שעיקר סיבי השריר שמתכווצים לפעולה הן בשריר המידל דלטויד. (כמובן שכל הדלטויד עצמו כמקשה אחת עובד גם כן.)
ג.אין הגדרה לתרגיל שעובד הכי טוב, כי צריך לחקור את זה וזה מורכב, אבל כן מבחינה אנטומית אפשר לנסות ולתת דגשים על חלקים שונים בשריר.
יש המון תרגילים מורכבים לכתפים - תרגיל מורכב = תרגיל שמערב מעל מפרק אחד שעובד.
זה בדיוק מה שהתכוונתי , למשל תרגיל שיערב כתף קדמית ואמצעית או אמצעית ואחורית בקיצור הבנת אותי.
אשמח לשמוע על דוגמאות.
ובכפיפת כתף מעורב גם הבייספס, אז?כי בלחיצת כתפיים יש גם את הטרייספס שמעורב שכחתי להזכיר
המנוף ארוך יותר כך שמן הסתם התרגיל קשה יותר, מעבר לעובדה שבלחיצת כתפיים מדובר בתנועה שמתבצעת ביותר ממפרק אחד.אז למה בעצם אפשר לדחוק יותר בלחיצת כתפיים מאשר הרחקת כתפיים קדימה? זה בעצם עובד על אותו שריר(כתף קדמית).
וארנולד פרס,ובכפיפת כתף מעורב גם הבייספס, אז?
המנוף ארוך יותר כך שמן הסתם התרגיל קשה יותר, מעבר לעובדה שבלחיצת כתפיים מדובר בתנועה שמתבצעת ביותר ממפרק אחד.
מערב את כולם.וארנולד פרס,
איזה חלקים בכתף הוא מערב?
רציתי לשאול גם ,מערב את כולם.
רציתי לשאול גם ,
האם כשאני עושה הרחקת כתפיים קדימה(לכתף הקדמית) על כיסא בשיפוע שלילי(שאני נשען אחורה) זה משנה אם מנח היד ניטרלית או במנח סופינציה?
ראיתי שהאחים לוי ממליצים לא לעשות את זה בעמידה כי אז זה מערב את הגב מה שנשמע הגיוני כי אתה מרחיק ידיים קדימה אז הגיוני שהגב יתערב כדי ליישר אותו שלא יתקפל.לא ממש. סופינציה זה מנח בעל יותר פוטנציאל לערב את הבייספס, אבל גם כן לא בצורה יותר משמעותית מעבר לאיך שהשריר פועל כבר בתנועה עצמה.
בסופו של דבר הזווית שבה אתה מכוון את הכיסא גורמת לחלק מסוים בתנועה להיות קשה יותר משאר טווח התנועה כך שזה כבר יותר משנה ממנח היד.
יש סיבה שבגינה אתה מבצע את התרגיל בשיפוע? חולשה מסוימת בחלק ספציפי בתנועה?
אני מקווה שבתרגיל הזה אתה משתמש במשקל שלא יגרום לך לכאבי גב. כולה הנפות.ראיתי שהאחים לוי ממליצים לא לעשות את זה בעמידה כי אז זה מערב את הגב מה שנשמע הגיוני כי אתה מרחיק ידיים קדימה אז הגיוני שהגב יתערב כדי ליישר אותו שלא יתקפל.
אולי ישמע לך מצחיק אבל שהם הדגימו את התרגיל לא שמתי לב למנח ידיים ככה ששאלתי למקרה ש...
אגב אני לוקח את הכיסא בשיפוע אחורה מעט לא יותר מדי, רק שיהיה לי תמיכה לגב.