הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תרגילי core

Alina187

משתמש מתחיל
48
10
נק' מוניטין:
10
48
10
בתקופה האחרונה יצא לי לעבוד כל יום על שרירי הליבה, תרגילים לcore כמו
Curl up
Side plank
Bird dog
וכו
מאז שחזרתי לחדכ ולאימוני כוח :סקוואטים, בנצ ,דדליפט אחרי תקופת הקורונה אני מרגישה שלעבוד באופן פרטני כל יום על שרירי הליבה בתרגילים מהסוג שציינתי מכביד /מעייף ,למרות זאת משתדלת להמשיך.
האם כדאי להמשיך לבצע את אותם התרגילים בכל יום לשיפור הביצועים? באיזו תדירות אתם עושים תרגילים מהסוג הזה ואם בכלל?

לדעתי זה די מיותר לעשות כל יום וגם 3-4 פעמים בשבוע בטן זה מספיק
אני אישית לא סובל את רוב התרגילים שהבאת(במיוחד את הבירד דוג לא מרגיש שהוא נותן לי כלום)
אני לבטן עושה 3 סטים של סופר סט אופניים וכפיפות בטן עם משקל בסוף אימון 3-4 פעמים בשבוע
לא צריך יותר מזה

אני עובד על הליבה רק דרך תרגילים מורכבים, בעיקר כי אני לא מרגיש צורך לעבוד עליהם בנפרד.
אם את מרגישה שזה מועיל תמיד אפשר בימים שאת לא מתאמנת או בזמנים שונים מהאימון עצמו, למשל לפני מקלחת או שינה.

ה-שיטה:
100374524_10160590265126840_8395253628666904576_o.jpg

וברצינות,עושה מדי פעם פלאנק (אגב זה תרגיל חימום בפוטבול)
אחת לשבוע בערך

ה-שיטה:
100374524_10160590265126840_8395253628666904576_o.jpg

וברצינות,עושה מדי פעם פלאנק (אגב זה תרגיל חימום בפוטבול)
אחת לשבוע בערך
ענק 🤣🤣🤣
בתקופה האחרונה יצא לי לעבוד כל יום על שרירי הליבה, תרגילים לcore כמו
Curl up
Side plank
Bird dog
וכו
מאז שחזרתי לחדכ ולאימוני כוח :סקוואטים, בנצ ,דדליפט אחרי תקופת הקורונה אני מרגישה שלעבוד באופן פרטני כל יום על שרירי הליבה בתרגילים מהסוג שציינתי מכביד /מעייף ,למרות זאת משתדלת להמשיך.
האם כדאי להמשיך לבצע את אותם התרגילים בכל יום לשיפור הביצועים? באיזו תדירות אתם עושים תרגילים מהסוג הזה ואם בכלל?
איך מודדים ליבה חזקה?

באופן תקין, בכל תרגיל צריך להשתמש בליבה, כך שבכל תרגיל כללי היא מתחזקת. אבל מה המטרה לעבוד בנוסף על שרירי הליבה? מה זה נותן?

L-Sit שמבוצע על הרצפה הוא בעיניי ההוכחה האולטימטיבית לשרירי בטן ושרירי לחיצה חזקים. כך שדבר ראשון אני מקדם את המתאמנים שלי עד לרמה הזאת.
לאחר מכן אנו עוברים לווריאציה הרבה יותר קשה של התרגיל, L-Sit על טבעות.
פה רואים הבדל משמעותי בין אדם עם שרירי ליבה חלשים, אשר ברגע בו הוא עולה על הטבעות הן מתנודדות בפראות והוא לא מצליח לשלוט עליהן, לבין אדם עם שרירי ליבה חזקים, אשר בכל תרגיל אותו הוא מבצע על הטבעות הן כמעט ואינן זזות ממקומן.
זוהי מיומנות שלא תלמד מסקוואט או דדליפט, אך ההשפעה ההפוכה על התרגילים הללו היא עצומה, ובהחלט שווה לדעתי להשקיע בפיתוח שרירי ליבה חזקים למען שיפור בפאוורליפטינג, מעבר ליתרונות הפונקציונליים שלהם.

המטרה העיקרית של שרירי הבטן היא מניעת תנועה, לא יצירתה. לכן כל התרגילים כמו כפיפות ברכיים וכדומה שמערבים כפיפה של הגו הם חסרי תועלת לחלוטין, ורק יכולים לגרום לפציעות.

לכן הבטן עובדת בצורה טובה בתרגילים בהם נדרש לשמור על Hollow body, כמו Dragon Flag, וכן ישנה תועלת במידה מסוימת מתרגילים כמו Leg raises בתלייה ממוט או על הרצפה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית