הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

Ppl דגש היפרטרופיה וכוח

Elidor20

משתמש מתחיל
237
50
נק' מוניטין:
78
237
50
היי
אז ככה , אני בערך 1.73 מ, בן 18 משקל גוף בערך 71 ק״ג , מתאמן בערך שנה וחצי
לא זוכר לפני כמה זמן עברתי ל ppl
והמטרה שלי היא היפרטרופיה וכוח בעיקר במורכבים(לא עושה דדליפט)
התבנית היא (abcxabcx(push pull legs
אני רוצה להתמקד באימון push שלי.
האימון שלי בעיקרון נראה ככה:
בנץ׳- 5x5 כל 2 אימונים אני מעלה 2.5 קילו ודוחק למקסימום חזרות שאני יכול(בערך 4-5חזרות, סט ראשון ישר אחרי החימום)
בנץ עליון -8x4 מעלה 2.5 קילו כל 2 אימונים בערך ושואף לדחוק 7-8 חזרות
בנץ עליון במשקולות -משקל קליל יחסית טווח חזרות 12-15 חזרות
פרפר במכונה/ מקבילים -טווח חזרות 12-15 דגש על מתיחה

לחיצת כתפיים בישיבה בדאמבלים טווח חזרות עד 8 חזרות (משקל שבדרך כלל לא מצליח לעבור את ה 8 חזרות)
2 תרגילים לטרייספס(אחד לראש הארוך ואחד לראש בצד, אני חושב שהשם לטראלי)

לאורך כל התקופה ניסיתי להשיג מראה אסתטי יותר לחזה עליון וזה למה יש לו דגש יחסית גדול
עדיין התקדמתי קצת במשקלים , והשאלה שלי היא אם לדעתכם אני צריך לשנות משהו בתוכנית, אולי להוריד תרגיל, או כל משהו אחר
אני מודה, ההתקדמות שלי במשקלים בעיקר בבנץ הייתה איטית יחסית בגלל כל מיני סיבות (חימום ארוך מידי ומיותר, חוסר כוח/מוטיבציה באימון..)

• פותח/ת השרשור
דגש זה או היפרטרופיה או כוח
מה יש חוץ מזה?
קודם כל יש גם סיבולת.
אבל יש תוכניות שהם מיועדות רק לכוח , כמו של הפאוורליפטרים ויש תוכניות שמיועדות להיפרטרופיה כמו המפתחי גוף שלא שואפים להתחזק בתרגילים המורכבים
ויש תוכניות שגם כוח וגם היפרטרופיה

הדרך הכי יעילה זו עבודה בבלוקים של כוח והיפרטרופיה לסירוגין. לעבוד על שניהם במקביל רק פוגע בכל אחד מהם.

• פותח/ת השרשור
הדרך הכי יעילה זו עבודה בבלוקים של כוח והיפרטרופיה לסירוגין. לעבוד על שניהם במקביל רק פוגע בכל אחד מהם.

תכלס כל העניין של האימונים זה לא דבר קבוע.
זה אינבידואלי לכל אחד ואחד, אם אני מצליח להתקדם באימונים מבחינת משקלים, ומראה חיצוני לא רואה שום דבר שפוגע .

דרך אגב אני עוקב אחרי מישהו שכל שבוע עושה או כוח או היפרטרופיה לסירוגין , לזה התכוונת?
נגיד אימון אחד אימון כוח דגש על מובמנט וחזרות נמוכות , ואימון אחר אחרי כמה ימים דגש על חזרות גבוהות , פאמפ ואינטנסיביות

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית