עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
למה? מה הבעיה עם זה?אני באופן אישי לא הייתי מכניס את ה&בל הזה לבית שלי
רוב החלבון שם הוא מחיטה, מקור לא טוב לחלבוןטכנית יש שם כמות גדולה יותר של חלבון סויה וחלבון ביצה יותר מכל שאר מקורות החלבון, כך שהייתי נוטה להחשיב הכל כחלבון "מלא" כי גם אם חלק מזה הוא חלבון "חסר" הכל ייספג בגוף.
כתוב שם 5 אחוז חלבון חיטהרוב החלבון שם הוא מחיטה, מקור לא טוב לחלבון
80% מתוך ה-70% של החלבונים מהצומח זה מים וקמח, לא יודע כמה מים יש, אבל בגלל שקמח נמצא קודם, יש יותר קמח מחלבון סויהכתוב שם 5 אחוז חלבון חיטה
להחשיב את זה כ10 חלבון מלא לא יהיה נכון?
אז לא להחשיב כלום בתור חלבון מלא? חצי?80% מתוך ה-70% של החלבונים מהצומח זה מים וקמח, לא יודע כמה מים יש, אבל בגלל שקמח נמצא קודם, יש יותר קמח מחלבון סויה
נהיה נדיבים ונלך על 20%אז לא להחשיב כלום בתור חלבון מלא? חצי?
"כך למשל, גרם חלבון ביצה שייספג כמעט בשלמותו בגוף יחושב כמו חלבון שבסובין, שרק 40 אחוזים ממנו נספג בגוף. כמו כן, הנוסחה אינה מבחינה בין סוכרים שונים או בין שמנים רוויים לשמנים בלתי רוויים. קושי נוסף הקיים במדידת רמת האנרגיה שבמזון הוא העובדה כי פרוק המזון עצמו הוא תהליך הדורש אנרגיה. כמות האנרגיה המושקעת בפרוק המזון משתנה מאוד מסוג מזון אחד לאחר. כך למשל פרוק וספיגת 100 גרם סוכרוז נקי (שהוא הסוכר הלבן הנפוץ) הוא נמוך ביחס לאנרגיה הדרושה לצורך פרוק וספיגת 100 גרם בשר. כמות האנרגיה הדרושה לפרוק אינה מחושבת בשתי השיטות לאמדן הערך הקלורי ובכך מביאה לעיוות נוסף באמדן האנרגיה הפוטנציאלית שבמזון."רוב החלבון שם הוא מחיטה, מקור לא טוב לחלבון
ויקיפדיה ועוד בעברית זה לא בידיוק המקור האמין ביותר למידע מהסוג הזה"כך למשל, גרם חלבון ביצה שייספג כמעט בשלמותו בגוף יחושב כמו חלבון שבסובין, שרק 40 אחוזים ממנו נספג בגוף. כמו כן, הנוסחה אינה מבחינה בין סוכרים שונים או בין שמנים רוויים לשמנים בלתי רוויים. קושי נוסף הקיים במדידת רמת האנרגיה שבמזון הוא העובדה כי פרוק המזון עצמו הוא תהליך הדורש אנרגיה. כמות האנרגיה המושקעת בפרוק המזון משתנה מאוד מסוג מזון אחד לאחר. כך למשל פרוק וספיגת 100 גרם סוכרוז נקי (שהוא הסוכר הלבן הנפוץ) הוא נמוך ביחס לאנרגיה הדרושה לצורך פרוק וספיגת 100 גרם בשר. כמות האנרגיה הדרושה לפרוק אינה מחושבת בשתי השיטות לאמדן הערך הקלורי ובכך מביאה לעיוות נוסף באמדן האנרגיה הפוטנציאלית שבמזון."
מקור קלוריה – ויקיפדיה
לא הבנתי למה כתוב שבחיטה יש x חלבון אם הגוף יכול לעבוד רק עם 0.4x ממנו, מה, איך זה עובד אחי?, תסביר!
בנוסף, האם מי שלוקח חומרים ויש לו סנתוז חלבון מוגבר וכל מיני פיצ'רים, האם במצבים שכאלו ייתכן שהגוף יוכל להתמודד עם כל הx ולא רק 0.4x, למה כן למה לא, אשמח להרחבה אחי
עזוב אותך אמין לא אמין, משער שיש אמת בדברויקיפדיה ועוד בעברית זה לא בידיוק המקור האמין ביותר למידע מהסוג הזה
כשכתבי את הנושא הזה ספירת קלוריות זה לא מספיק לגדילה, חרשתי את הוויקיפדיה שציטטת גם באנגלית ובדקתי את המקורות שלהם, אבל ההבדלים שבין ספיגת מזונות שונים מאותה משפחה (כמו קלוריות מחיטה לעומת שיבולת שועל) מינוריים שאין להתיחס אליהם. מאוד עזר לי גם הנושא של מייק כאן תזונה ותוספים - האם קלוריה שווה לקלוריה? להבין שאמנם יש הבדל בין הקלוריות מסןגי חלבון צמחיים לעומת החי, אבל הם מאוד מינורים."כך למשל, גרם חלבון ביצה שייספג כמעט בשלמותו בגוף יחושב כמו חלבון שבסובין, שרק 40 אחוזים ממנו נספג בגוף. כמו כן, הנוסחה אינה מבחינה בין סוכרים שונים או בין שמנים רוויים לשמנים בלתי רוויים. קושי נוסף הקיים במדידת רמת האנרגיה שבמזון הוא העובדה כי פרוק המזון עצמו הוא תהליך הדורש אנרגיה. כמות האנרגיה המושקעת בפרוק המזון משתנה מאוד מסוג מזון אחד לאחר. כך למשל פרוק וספיגת 100 גרם סוכרוז נקי (שהוא הסוכר הלבן הנפוץ) הוא נמוך ביחס לאנרגיה הדרושה לצורך פרוק וספיגת 100 גרם בשר. כמות האנרגיה הדרושה לפרוק אינה מחושבת בשתי השיטות לאמדן הערך הקלורי ובכך מביאה לעיוות נוסף באמדן האנרגיה הפוטנציאלית שבמזון."
מקור קלוריה – ויקיפדיה
לא הבנתי למה כתוב שבחיטה יש x חלבון אם הגוף יכול לעבוד רק עם 0.4x ממנו, מה, איך זה עובד אחי?, תסביר! לזה מתכוונים ב"זמינות ביולוגית"
האם יש דרך טבעית, פרט לחומרים והאם חומרים בכלל עושים את זה לגרום לגוף לספוג יותר מה0.4?
זה לא קשור לכלום ממה שנאמר, הם אנזימים שעוזרים לפירוק החלבון בקיבה, ואחר כך החלבון יעבור למעי הדק בשביל להיספג.לדוגמא קראתי על בטאין שבשילוב עם האנזים הפפסין עושה נפלאות
לא נראה לי קשור. אבל אני לא מבין בחומרים.בנוסף, האם מי שלוקח חומרים ויש לו סנתוז חלבון מוגבר וכל מיני פיצ'רים, האם במצבים שכאלו ייתכן שהגוף יוכל להתמודד עם כל הx ולא רק 0.4x, למה כן למה לא, אשמח להרחבה אחי
אמת, וגם זה עוזר לעיכול ולהרגיש טוב, אבל לא הרבה למתאמנים אני חושב. וכן, גם באננס יש ברומולין שהוא אנזים נדיר במזון שמפרק חלבון.משל קראתי על בטאין, מוצר לא כ"כ זול..
"
בטאין הידרוכלוריד הוא מקור לחומצה הידרוכלורית (HCL) המוכרת כ"חומצת קיבה" ולה פוטנציאל גבוה בהורדת pH הקיבה באופן זמני
בנוסף, רמה תקינה של חומצה הידרוכלורית חשובה למניעת זיהומים בדרכי העיכול
פפסין מייעל את פעולתה של החומצה ההידרוכלורית החשובה לספיגה תקינה של מינרלים, לרבות סידן
השילוב שנוצר עם אנזים הפפסין (אנזים ספציפי לפירוק החלבונים שבמזון), יכול לתרום רבות לאלו הסובלים מחסר בחומצת HCL
מגיע בצורת טבליות בטעם מנטה טבעי
"
והשמועה אומרת שגם אננס נותן אפקט דומה..
בדם ובגוף יש רק תנודות קטנות מאוד בPH, כמו שכתבת, כי זה מסוכן מאוד אם זה ישתנה.שאלה נוספת שיש לי לגבי רמות ph
נאמר פה, נראה לי שעל ידך שיש בופרים בגוף ולא ניתן לשנות רמות ph של דברים בגוף אחרת נמות
ואילו כתוב פה שיש שינויים זמניים של רמות ph בגוף
אז משער שסודה לשתייה וכדומה כן יכול לתת אפקט על לי זאת
לפי החישוב שלי רק 3.5 גרם מתוך 18.7 גרם חלבון כולל שיש במוצר ל-100 גרם הוא חלבון חיטה. לא "הרוב".רוב החלבון שם הוא מחיטה, מקור לא טוב לחלבון
אין מידע כרגע בנושא, אני מאמין שמי שעל חומרים יכול להרוויח מיותר חלבון, אבל זה לא משנה דבר על העיכולבנוסף, האם מי שלוקח חומרים ויש לו סנתוז חלבון מוגבר וכל מיני פיצ'רים, האם במצבים שכאלו ייתכן שהגוף יוכל להתמודד עם כל הx ולא רק 0.4x, למה כן למה לא, אשמח להרחבה אחי
אדם בריא לא צריך לשנות את חומציות הקיבה, ואדם לא בריא גם לא צריך את זה, הוא צריך לטפל בבעיית המקור.בטאין הידרוכלוריד הוא מקור לחומצה הידרוכלורית (HCL) המוכרת כ"חומצת קיבה" ולה פוטנציאל גבוה בהורדת pH הקיבה באופן זמני
בנוסף, רמה תקינה של חומצה הידרוכלורית חשובה למניעת זיהומים בדרכי העיכול
פפסין מייעל את פעולתה של החומצה ההידרוכלורית החשובה לספיגה תקינה של מינרלים, לרבות סידן
השילוב שנוצר עם אנזים הפפסין (אנזים ספציפי לפירוק החלבונים שבמזון), יכול לתרום רבות לאלו הסובלים מחסר בחומצת HCL
מגיע בצורת טבליות בטעם מנטה טבעי
ואני משער שלא, אין אמת בדברעזוב אותך אמין לא אמין, משער שיש אמת בדבר
הגוף הוא לא מערכת אחת אחידה, החומציות בדם היא משהו שחייב להישאר כמעט קבוע לחלוטין עם שינויים מינוריים מאוד. חומציות מערכת העיכול זה משהו שמשתנה לפי החלקים במערכת העיכול, לפי שעות ביום, ולפי מעבר מזון במערכת.נאמר פה, נראה לי שעל ידך שיש בופרים בגוף ולא ניתן לשנות רמות ph של דברים בגוף אחרת נמות
ואילו כתוב פה שיש שינויים זמניים של רמות ph בגוף
אפקט על מה? היא יכולה להקל עליך ע"י דחיפה של המזון קדימה במערכת העיכול אם הוא נוטה להישאר בקיבה הרבה זמן למשל, ועוזרת קצת לערבב את הכל יותר טוב, אבל זו סודה לשתיה, בוא לא נגזים שזה איזה קסםאז משער שסודה לשתייה וכדומה כן יכול לתת אפקט על לי זאת
תביא גם כתבות מוואינט ואגוגו, אפשר להעביר ביקורת גם עליהם כמקור.בבקשה תענה לשאלות השונות במקום לדחות אותי על הסף בתואנה שאתה לא חבר של ויקיפדיה
תסתכל טוב על הניסוח של המרכיבים.לפי החישוב שלי רק 3.5 גרם מתוך 18.7 גרם חלבון כולל שיש במוצר ל-100 גרם הוא חלבון חיטה. לא "הרוב".
בכל אופן יש פי שלוש (10.5 גרם) חלבון סויה, שנחשב מעט יותר איכותי, או לפחות מלא ולא חסר.
יש עוד כמעט 5 גרם חלבון שבא מחלבון ביצה ככל הנראה, למרות שאנו לא יודעים את האחוז המדויק במוצר.
אנו כן יודעים שהרוב מתוכו הוא חלבון ביצה בוודאות (שהוא חלבון מלא ואיכותי) משום שהוא מדורג גבוה מאוד (מקום שלישי) ברשימת הרכיבים (מה שאומר שיש יותר ממנו במוצר) בעוד כל שאר הרכיבים שעלולים להכיל חלבון (כמו קמח אורז) מדורגים אחרי מוצרים המוספים בכמויות הרבה יותר קטנות כמו מייצבים או תמצית שמרים.