הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

קושי בסקוואט

• פותח/ת השרשור totti99
  • פורסם בתאריך

totti99

משתמש קבוע
1,266
213
נק' מוניטין:
298
1,266
213
אהלן
בתקופה האחרונה חוויתי ירידה במשקלים בסקוואט והוא ניהיה הרבה יותר קשה למרות שאני באותו משקל פחות או יותר ועל אותו אחוז שומן פחות או יותר
אני אחרי דילואוד ועולה במשקלים לאט לאט אבל הקושי הוא מוזר
אם בעבר ככל שהסט היה יותר מתקדם כך היה יותר קשה (אני עובד ל3*6/ 4*6 עם אותו המשקל), עכשיו מהסט הראשון כבר יש לי קושי רב אבל הקושי לא משתנה בין סטים, כלומר סט 4 יהיה קשה לרוב כמו סט 1 רק שכל הסטים הם עם משקל יותר נמוך מפעם, וזה לא שהמשקל קל מידי, אני על אותו rpe כמו אז (נח 2.5-3 דקות בממוצע גם אז וגם עכשיו)

מה יכולה להיות הסיבה?

נשמע כמו זמן לדילואוד טוב, הייתי הולך על 50-60% מהמשקלים שלך למשך שבוע ואז עולה בהדרגה ורץ הלאה.

• פותח/ת השרשור
נשמע כמו זמן לדילואוד טוב, הייתי הולך על 50-60% מהמשקלים שלך למשך שבוע ואז עולה בהדרגה ורץ הלאה.
עשיתי דילואד לפני שלושה שבועות
וחזרתי ממנו עוד ל80 אחוז והעלתי 5 אחוז כל שבוע ככה שעוד לא הגעתי אפילו למשקלים של לפני הדילואוד

אגב גם ההבדל בקושי בין החזרות בסט עצמו שונה מבעבר, אם פעם חזרות אחרונות היו הרבה יותר קשות מהראשונות, עכשיו הם אמנם יותר קשות אבל לא בצורה משמעותית יותר מהראשונות

נערך לאחרונה:
אם ככה הייתי מנסה להשקיע יותר בחימום, לפעמים מחפפים בו ואז הסטים הראשונים קשים אבל משמשים כחימום לסטים אחרי, או לחלופין לבדוק אם משהו השתנה בטכניקה.

• פותח/ת השרשור
אם ככה הייתי מנסה להשקיע יותר בחימום, לפעמים מחפפים בו ואז הסטים הראשונים קשים אבל משמשים כחימום לסטים אחרי, או לחלופין לבדוק אם משהו השתנה בטכניקה.
מבצע אותו חימום כמו אז, בכל מקרה אנסה לבדוק את זה ואת הטכניקה
תודה חבר

הייתי מציעה גם לבדוק חסרים תזונתיים (מיקרונוטריאנטים).
ובאופן כללי לבדוק תזונה, שינה, מצב נפשי.

*אם השתנה משהו כמו תזמון של אימון בלו"ז זה גם יכול מאוד להשפיע. מניסיון

• פותח/ת השרשור
הכל אותו דבר כמו שהיה, אבל אני לא שואל למה התחלשתי

אני שואל למה פתאום ההבדל בקושי בין הסט הראשון לאחרון פחות גדול וכנל לגבי החזרות הראשונות והאחרונות

הבנתי את זה.
לא יודעת לענות לך מנקודת מבט מקצועית, אבל מהניסיון האישי שלי בעיות בהתאוששות או סיבות צדדיות שגורמות חולשה עשויות לגרום לי לתופעה דומה (קושי גבוה במשקלים נמוכים יותר, אבל כזה שנשאר די זהה לאורך הסטים)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית