הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

השפעה בריאותית של 2 סקופים ביום במקום אוכל

ImCarryGG

משתמש קבוע
1,096
235
נק' מוניטין:
473
1,096
235
אז ככה, מתחיל ללמוד וקצר בכסף למזון איכותי, לא זכור לי השפעה קריטית או משהו כזה אבל רק לוודא, אם אני שותה 2 סקופים של חלבון ביום(כנראה הרגיל של מייפרוטין, האייסוליט יקר מדי) + 200-300 גרם חזה עוף בתנור + חמאת בוטנים כמקורות חלבון(ובעיקר שיבולת שועל ואורז מלא כפחממה ואגוזי קשיו ושמן זית כשומן) באופן קבוע(מניח שבסופשים שאלך למשפחה אוכל יותר מגוון) האם יש סיכון בריאותי משמעותי מחוסר גיוון?
*חלבון פי 2 משקל גוף, שומן פי 0.8
לוקח תוספי אומגה 3 ומולטי ויטמין רגיל של מיפרוטין(קישור למי שרוצה לראות את הערכין)

למה אתם מתכוונים כשאתם מדברים על חמאת בוטנים R&D?
אני מכיר רק חמאת בוטנים טבעית B&D.
יכול להיות שאתם מדברים על מותג אחר?

חחחחח אני התבלבלתי ואני חושב שיצרתי פה בילבול יותר גדול,
כמובן שמדובר בB&D 🤣🤣🤣

הסיכון הוא שכנראה לא תספק מספיק ויטמינים ומנירלים ואז נניח תיקח מולטי יש עוד דברים חיוניים בפירות וירקות, בכל אופן אתה כן יכול למצוא איזון זה לא חד משמעי
אני שותה 3 כל יום וחי, הכל טוב. אוכל הרבה ירקות ופירות
נב דרך לאזן את זה כמו הבחורצ׳יק

נושא האשכול -"השפעה בריאותית של 2 סקופים ביום במקום אוכל"
ואז התשובה שלך. כך זה משתמע

• פותח/ת השרשור
הסיכון הוא שכנראה לא תספק מספיק ויטמינים ומנירלים ואז נניח תיקח מולטי יש עוד דברים חיוניים בפירות וירקות, בכל אופן אתה כן יכול למצוא איזון זה לא חד משמעי
לא יודע לא מת על פירות + זה די יקר, מהבנתי במולטי + שאר התזונה אמורה לכסות לי את רוב הויטמינים והמינרלים לא כך?

אז ככה, מתחיל ללמוד וקצר בכסף למזון איכותי
אל תיכנס ללימודים כשאתה קצר בכסף. אני יודע שלא ביקשת את העצה הזו אבל אם אתה לא מתוכנן עם התקציב במדויק אתה תמצא את עצמך עובד על חשבון הלימודים ויוצא קירח משני הצדדים.
האם יש סיכון בריאותי משמעותי מחוסר גיוון
שאלה טובה... אין לי שמץ, אין פה מספיק מידע לגבי מה שאתה אוכל כדי לקבוע. אני מניח שאתה נמצא בסיכון נמוך יחסית לחסרים כי יש מולטי-ויטמין ולא משתמע שאתה ממעט לאכול. עם זאת, זה קצת עקום להחליף חלק ניכר מהמזון שלך במלאכותי ואז לפצות על המיקרונוטריינטים שאתה מפסיד דרך תוספים.
אפשר לאכול בזול וגם לאכול אוכל מזין כי מזון יקר לא בהכרח אומר מזון איכותי. נניח עדשים וקטניות אחרות נמכרות די בזול ומבחינת מיקרו' נותנות תמורה לא רעה בכלל.

יש כאן עוד טיפים (ctrl+f _budget) לגבי אוכל בזול - Renaissance Periodization | Dr. Mike Israetel Compilation

נושא האשכול -"השפעה בריאותית של 2 סקופים ביום במקום אוכל"
ואז התשובה שלך. כך זה משתמע
פתחתי ב2 מילים
"הסיכון הוא"
וסיימתי תמשפט ב "בכל אופן אתה כן יכול למצוא איזון זה לא חד משמעי"

• פותח/ת השרשור
אפשר לאכול בזול וגם לאכול אוכל מזין כי מזון יקר לא בהכרח אומר מזון איכותי. נניח עדשים וקטניות אחרות נמכרות די בזול ומבחינת מיקרו' נותנות תמורה לא רעה בכלל.
אז לעשות חלופה של האורז מלא עם עדשים וכוסמת נגיד וזה יצא יותר טוב מבחינת מיקרו לטווח הארוך?
מה לא איכותי באבקה?
זה לא שלא איכותי, אלא שאני לא כזה מעודכן במחקרים החדשים לגבי הבדל בין אבקה לעומת אוכל פיזי(הכוונה ליותר מתיסוף, ממש יותר להשתמש בזה כמקור אוכל קבוע)

אז לעשות חלופה של האורז מלא עם עדשים וכוסמת נגיד וזה יצא יותר טוב מבחינת מיקרו לטווח הארוך?

זה לא שלא איכותי, אלא שאני לא כזה מעודכן במחקרים החדשים לגבי הבדל בין אבקה לעומת אוכל פיזי(הכוונה ליותר מתיסוף, ממש יותר להשתמש בזה כמקור אוכל קבוע)
כרגע לפי מה שאני יודע אבקה זה המקור הכי זול לחלבון(אלא אם כן אתה קונה מסופר פארם... 150 שקל ל700 גרם)

בקשר לשאלה הראשונה שלך כן, כי אורז יחסית דל במיקרו נוטריאנטים, אבל אתה יכול גם לקנות שיבולת שועל שזה ~7 גרם לקילו וזה המקור פחמימה הכי זול שאני מכיר(חוץ מסוכר), זה יותר זול מאורז ומכיל הרבה יותר ויטמינים ומינרלים

• פותח/ת השרשור
כרגע לפי מה שאני יודע אבקה זה המקור הכי זול לחלבון
ברור, שיהיה עוד מבצע במיי פרוטין מתכנן לקנות עוד 10-15קילו של האבקה הרגילה, יוצא בערך 1.2 שח לסקופ של 23 גרם חלבון(וקצת שומן)

בקשר לשאלה הראשונה שלך כן, כי אורז יחסית דל במיקרו נוטריאנטים, אבל אתה יכול גם לקנות שיבולת שועל שזה ~7 גרם לקילו וזה המקור פחמימה הכי זול שאני מכיר(חוץ מסוכר), זה יותר זול מאורז ומכיל הרבה יותר ויטמינים ומינרלים
אוכל כל יום 60 גרם שיבולת שועל גם ככה 😉
רק להוסיף קצת גיוון במקום האורז המלא ואני במצב מספיק טוב(לא מושלם, אבל 80-90% יספק אותי), עוד טיפים שיש למישהו?

הצעות לפחמימה? או של חלבון?

פחמימה יש בטטה / תפוא / אורז / פתיתים / קוסקוס / לחם / קורנפלקס / קוואקר / כוסמת / חיטה / עדשים ועוד רשימה בלתי נגמרת.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית