הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תפריט

אנוניממ

משתמש מתחיל
60
3
נק' מוניטין:
3
60
3
שלום אני בן 18 גובה 184 על משקל 63
מצאתי בשביל לעלות במשקל אצטרך לצרוך 2550 קל ביום. אבל אין לי מושג איך לחלק את זה, אני יודע שקודם כל אצטרך משהו כמו 130 גר חלבון בתפריט..
אבל מה עם פחמימות ושומן? אין לי מושג כמה גרם כל דבר.
אני יודע שיש מלא פורמטים כמו 50 אחוז פחמימה 30 אחוז שומן 20 אחוז חלבון וכו.. אבל אין לי מושג איזה מהם אצטרך למסה..
שאלה נוספת אני עוד מעט נכנס למסגרת קדם צבאית שלא חושב שבאמת אוכל לאכול לפי תפריט, איך אעלה במשקל? פשוט לאכול כמעט אותה כמות קלוריות עם דגש על החלבון ממאכלים לא מתוכננים ? תודה!
זה התפריט שבניתי אשמח לחוות דעת

ארוחה א'-
שיבולת שועל 80 גרם עם 80 מל חלב ועוד 80 מים
מלפפון

ארוחה ב'-
3 פרוסות שיפון
טונה בהירה בשמן
2 כפות טחינה גולמית
2 ירקות

ארוחה ג'-
100 גר' חזה עוף
300 גר' אורז בסמטי
5 יח אגוזי מלך
חסה

בין לבין תפוח , סה״כ שני תפוחים ביום

ארוחה ד'-
2 שיפון
כף חמאת בוטנים

ארוחה ה'-
30 גרם פריכיות פיטנס
ביצה מורתחת
אבוקדו 75 גר'

• פותח/ת השרשור
שומן בערך 0.8 ממ.ג,
וכן, תשמור על הקלוריות עם דגש על החלבון.
תודה על המענה, שאלה נוספת- אני כרגע לא יכול להתאמן מסודר עקב חוסר יציבות כתף עשיתי פיזיותרפיה כבר שנה ועכשיו אני עושה רק שכיבות סמיכה, תרגילי בטן, תרגילי יד קדמית ורגלים.
לא יכול לעבוד על הגב בצורה משמעותית כי עדיין לא יכול לעשות מתח אבל עובד על זה. אני עושה שלושה אימוני כוח וריצה מעורבבים..
האם כדאי לעבוד לפי התפריט הזה עדיין, או שהוא יהיה לא אפקטיבי ולא אעלה במסה בצורה טובה עם התרגילים שאני מסוגל לעשות, האם עדיף לחכות שאוכל לעשות תרגילים יותר מורכבים? תודה שוב מקווה שלא חפרתי

בגדול התפריט נראה טוב. תשמור על פחות 0.8 שומן, 1.8 חלבון (לפחות) ובשאר הקלוריות אפשר פחמימה או שומן. מה שבא לך. 😃
מסה את תעלה ברגלים לדוגמא אפשר לעשות לג פרס, פשיטת ברכיים וכו. פלג גוף עליון כנראה איפה יותר בעייתי ולכן אפשר לאמן יד קדמית, יד אחורית וכתפיים במשקלים קלים (אם מותר לך) כדי להקל על הכתפיים.

תודה על המענה, שאלה נוספת- אני כרגע לא יכול להתאמן מסודר עקב חוסר יציבות כתף עשיתי פיזיותרפיה כבר שנה ועכשיו אני עושה רק שכיבות סמיכה, תרגילי בטן, תרגילי יד קדמית ורגלים.
לא יכול לעבוד על הגב בצורה משמעותית כי עדיין לא יכול לעשות מתח אבל עובד על זה. אני עושה שלושה אימוני כוח וריצה מעורבבים..
האם כדאי לעבוד לפי התפריט הזה עדיין, או שהוא יהיה לא אפקטיבי ולא אעלה במסה בצורה טובה עם התרגילים שאני מסוגל לעשות, האם עדיף לחכות שאוכל לעשות תרגילים יותר מורכבים? תודה שוב מקווה שלא חפרתי

אני מתמודד עם קרע בכתף ושחיקה בסחוס ועדיין המון תרגילים מצליח לבצע,
תוריד עצימות ונסה ליישם טמפו, והתפריט יעזור לך למטרות שלך, אימוני כוח ראויים יעזרו לך לשמר/לצבור מסת שריר.

• פותח/ת השרשור
אני מתמודד עם קרע בכתף ושחיקה בסחוס ועדיין המון תרגילים מצליח לבצע,
תוריד עצימות ונסה ליישם טמפו, והתפריט יעזור לך למטרות שלך, אימוני כוח ראויים יעזרו לך לשמר/לצבור מסת שריר.
מה שאמרת משנה עולם בשבילי, חשבתי שיקח לי המון זמן ..
אני זוכר שהייתי מתאמן תמיד הייתה תחושה לא נעימה בשבילה אז אני ממש נזהר דואג, אף פעם לא פרקתי אותה או משהו.
כרגע אני חוזר למתח בהדרגה , כל יום אני אוחז בו בלי לעלות למשך שני סטים.
אני רואה לפי התמונה שיש לך תוצאות מרשימות וגם עם קרע בכתף, מה שאין לי אםילו.
נתת לי הרבה מוטיבציה עכשיו, מה אתה מציע לעשות? להתחיל להתאמן גם אם יש אי נוחות וקצת כאבים? אתה מתאמן עם הכאבים הקטנים האלה ? אני חושב שאחזור להתאמן לפי מה שאתה אומר באמת שזה עזר לי מאוד, בקטע מצחיק. אשמח לשמוע עוד ממך על זה אם יש לך דיסקורד או משהו אחי .. זה פשוט מאוד חשוב לי אני עושה פיזיותרפיה מבוקר עד ערב יותר משנה וחצי.. תודה

מה שאמרת משנה עולם בשבילי, חשבתי שיקח לי המון זמן ..
אני זוכר שהייתי מתאמן תמיד הייתה תחושה לא נעימה בשבילה אז אני ממש נזהר דואג, אף פעם לא פרקתי אותה או משהו.
כרגע אני חוזר למתח בהדרגה , כל יום אני אוחז בו בלי לעלות למשך שני סטים.
אני רואה לפי התמונה שיש לך תוצאות מרשימות וגם עם קרע בכתף, מה שאין לי אםילו.
נתת לי הרבה מוטיבציה עכשיו, מה אתה מציע לעשות? להתחיל להתאמן גם אם יש אי נוחות וקצת כאבים? אתה מתאמן עם הכאבים הקטנים האלה ? אני חושב שאחזור להתאמן לפי מה שאתה אומר באמת שזה עזר לי מאוד, בקטע מצחיק. אשמח לשמוע עוד ממך על זה אם יש לך דיסקורד או משהו אחי .. זה פשוט מאוד חשוב לי אני עושה פיזיותרפיה מבוקר עד ערב יותר משנה וחצי.. תודה

במידה ויש כאבים שמפריעים להתאמן אז אתה צריך להתייעץ עם אורטופד, עדיף מישהו שמתמחה בפציעות ספורט.
אל תיקח החלטות פזיזות ובטח שאני לא אתן לך דיאגנוזה מרחוק.
רק אומר שאפשר להתאמן עם פציעות פשוט עם ניהול עומסים נכון וליווי של איש מקצוע.

• פותח/ת השרשור
@orazriel אתה חושב שאני צריך להתחיל מתח כבר עכשיו למרות הכאבים
במידה ויש כאבים שמפריעים להתאמן אז אתה צריך להתייעץ עם אורטופד, עדיף מישהו שמתמחה בפציעות ספורט.
אל תיקח החלטות פזיזות ובטח שאני לא אתן לך דיאגנוזה מרחוק.
רק אומר שאפשר להתאמן עם פציעות פשוט עם ניהול עומסים נכון וליווי של איש מקצוע.
שמע כבר הייתי אצל אורתופד גם עשיתי mri אמרו שאין לי כלום אבל יש חוסר יציבות ..
אני כבר עושה פיזיותרפיה המון זמן וזה ישתפר אני יכול לעשות שכיבות סמיכה עכשיו בלי כאבים..
אולי אני אלך למאמן אישי שיעשה לי אימונים בהדרגה כמו שאתה אומכ

@orazriel אתה חושב שאני צריך להתחיל מתח כבר עכשיו למרות הכאבים

שמע כבר הייתי אצל אורתופד גם עשיתי mri אמרו שאין לי כלום אבל יש חוסר יציבות ..
אני כבר עושה פיזיותרפיה המון זמן וזה ישתפר אני יכול לעשות שכיבות סמיכה עכשיו בלי כאבים..
אולי אני אלך למאמן אישי שיעשה לי אימונים בהדרגה כמו שאתה אומכ

אני לא רופא ולא יכול לייעץ לך דברים כאלו.
תתייעץ עם הפיזיותרפיסט, תסביר לו שלא כואב לך בביצוע תנועות מסוימות והוא יגיד לך אם זה עלול להחמיר את מצבך או לא.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית