עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
מסכים איתך לגבי ההתפתחות אבל לגבי הגובה קשה להאמין שהיא תגבהה עוד ובכזו מהירות ותעלה בעוד 10 סמ.בגיל 14 הגוף צריך עודף קלורי שישמש להתפתחות ולגדילה של הגוף (גובה, עצמות, שרירים, איברים פנימיים וכו'), רעיון רע להיות בגירעון ולרדת במשקל בגיל הזה.
ולמה בכלל לרדת במשקל בגיל הזה? היא גם גובהת בגיל הזה אז הגיוני שהיא צריכה לעלות במשקל בהתאם, אם נערה בעודף משקל קל אז מקסימום להישאר באותו משקל או לעלות לאט יותר.
אם סתם לדוגמה היא שוקלת 55 קילו על 1.50 עכשיו, ותוך כמה זמן היא גם גובהת והיא תשקול נגיד 60 על 1.60 עם יותר מסת שריר כי היא מתחילה להתאמן, זה ייראה הרבה יותר טוב
התייעצתי עם אמא שלי בנושא ולפי ההבנה שלי לאחר קבלת מחזור ראשון הגדילה לא כלכך ממשיכה.סתם נתתי דוגמה לגבי ה 10 ס"מ, אבל מגיל 14 חופשי אפשר לגדול הרבה לגובה. אני חושב שאם היא תתחיל להתאמן ותוסיף קצת מסת שריר בתוספת לגדילה וההתפתחות הטבעית של הגוף זה ייראה טוב יותר.
אבדוק את הנושא לעומק , זה יותר מקצת ריפוד וזה משהו שדי מפריע לה מבחינת הדימוי בנוסף זה יכול לסדר לה את הרגלי האכילה שוב אני לא מדבר על חיטוב כאסח אלא על משהו סביב ה100 200 גירעון. כי גם ככה עכשיו היא אוכלת לא טוב או קצת מדי או יותר מדי כיביכול לרוב קצת מדיאני ממליץ להתיעץ עם אנשים מקצוע.
מה שמדאיג אותי זה לא כל כך בפן הפיזי, האם זה יפגע בהתפתחות שלה או בהורמונים. אני בטוח עם גרעון איטי ולזמן קצר על הפסקות גדולות בין תקופות החיטוב, יהיה בסדר.
אני יותר מודאג מהסיבות הפסיכולוגיות. ילדה בת 14 שלא בעודף משקל רציני, רק קצת "מרופדת", למה להתחיל לעשות מזה סיפור, זה נורמלי ותקין, להיות דחליל בגיל הזה מדאיג. הפרעות אכילה זה תופעה לא נדירה בכלל במיוחד אצל נשים צעירות, הייתי מעדיף להעצים בחורה צעירה, ומעודד לאהבה וקבלה עצמית.
מה שכן מאוד חיובי, להיכנס לכושר ולדאוג לבריאות עם אכילת יותר ירקות ופירות שומן בריא ופחמימות מורכבות ואם מתאמנים מספיק חלבון.
אם היא בעודף משקל מסוכן אולי כן צריך התערבות אגרסיבית ודיאטות, אבל לנערה צעירה ממוצעת קצת מרופדת, זה לדעתי לא נכון להתערב ולנסות להרזות, פשוט ללכת לכיוון בריאות בכללי, אבל תשאל אנשי מקצוע או פסיכולוגים.
לסדר/לשפר את הרגלי התזונה זה מעולה, פשוט זה לא חייב להיות ביחד עם גרעון קלורי. אני חושב שגם ברגע שתעזור לה לסדר את הרגלי האכילה ולאכול יותר "נכון" בשילוב עם אימונים, זה יעשה למראה שלה טוב וגם לבטחון שלהבנוסף ההרגלי זונה שלה לא תקינים אכילת הרבה פחמימות יחסית לחלבון צומות יחסית גדולים ובנוסף להכל אצלנו במשפחה הנשים לא ככ גבוהות.
מסכים בהחלט. בנוסף גם הפן הפסיכולוגי של להתחיל לספור קלוריות בגיל הזה יכול לעשות יותר נזק מתועלת.אני יותר מודאג מהסיבות הפסיכולוגיות.
100%מה שכן מאוד חיובי, להיכנס לכושר ולדאוג לבריאות עם אכילת יותר ירקות ופירות שומן בריא ופחמימות מורכבות ואם מתאמנים מספיק חלבון.
לא נשמע לי נכון, בנות מקבלות מחזור ראשון לרוב באזור גיל 12, לא נראה לי שהרוב מגיעות לשיא הגדילה שלהן בגיל הזה.התייעצתי עם אמא שלי בנושא ולפי ההבנה שלי לאחר קבלת מחזור ראשון הגדילה לא כלכך ממשיכה.
אבל תסכים איתי שילדה עם עודף שומן הזוי ששומעים עליהם רק בחדשות בארה"ב, שבסיכון לסוכרת ומחלוב לב, תשכח מגביה, גרעון קלורי ושיפור הבריאות יהיה בראש מעינותינו.אין גירעון קלורי "בטוח".
כל גירעון קלורי בגיל ההתבגרות יוביל לעצירה בגביהה.
באחד מהמחקרים הבולטים בנושא נצפו שינויים משמעותיים ברמות ה-IGF-I (גורם גדילה דמוי אינסולין; אשר מדידת רמתו בדם נותנת הערכה מדויקת לרמת הורמון הגדילה) אצל מתנדבים אשר במסגרת המחקר עברו דיאטות שונות. לאחר חמישה ימים הערכים שנמצאו בדם היו כ- 30% מהערכים שנמדדו לפני תחילת הדיאטה. לאחר עשרה ימים, רמות ה-IGF-I ירדו לערכים זהים לאלו שנצפו בחולים עם חוסר מוחלט של הורמון גדילה.
בדיוקאני פשוט חושב שלילדות מעט מרופדות לא שווה את כל הנזק הפיזי והנפשי של לרדת במשקל.
בכללי כן אבל זה לא המצב כאןאבל תסכים איתי שילדה עם עודף שומן הזוי ששומעים עליהם רק בחדשות בארה"ב, שבסיכון לסוכרת ומחלוב לב, תשכח מגביה, גרעון קלורי ושיפור הבריאות יהיה בראש מעינותינו.
היא כרגע טיפה שמנמונת
במקרה של סכנת חיים הבריאות המיידית אכן חשובה יותר מגביהה. זה לא המקרה כאן.אבל תסכים איתי שילדה עם עודף שומן הזוי ששומעים עליהם רק בחדשות בארה"ב, שבסיכון לסוכרת ומחלוב לב, תשכח מגביה, גרעון קלורי ושיפור הבריאות יהיה בראש מעינותינו.
אני פשוט חושב שלילדות מעט מרופדות לא שווה את כל הנזק הפיזי והנפשי של לרדת במשקל.
גוד לאק.הדרך הכי טובה למנוע זאת מראש זה, בייחוד בארצות הברית בה תרבות הצריכה מופרזת והילדים מגיעים למימדים אסטרונומיים בגיל צעיר, היא לחנך מגיל קטן לאורח חיים בריא ופעיל.
ממש מסכימה.הייתי מעדיף להעצים בחורה צעירה, ומעודד לאהבה וקבלה עצמית.