הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מהו הכושר הכי בריא?

elchonon

משתמש על
13,513
13,610
נק' מוניטין:
8,167
13,513
13,610
חדרי כושר מזדמנים
אנחנו יודעים או מאמינים שכושר הוא דבר בריא.

וכמובן שכושר לבד זה לא הכל, התזונה והשינה שלנו גם הם משפיעים גדולים על הבריאות שלנו, וכמובן גישה חיובית, רוגע ושמחה גם ידועים כתורמים גדולים לבריאות.

אבל בנושא של כושר אני חושב שזה לא התוצאה שמעניקה בריאות אלא התהליך. להיות חזק גמיש או סיבולתי לא באמת מעניק בריאות אלא התהליך שלוקח להגיע לשם, ההתעמלות מזרימה את הדם ותורמת לחילוף חומרים תקין, הזעה בריאה וסתם כיף (כל אחד מוזמן לחלוק על זה).

סוג הכושר שאנחנו עושים מעניקה לנו תוצאות שונות, אימוני כוח מעניקים לנו יכולת להרים דברים כבדים, סיבולת עוזרת לנו לשרוד מסלולים או משימות ארוכות. כוח מתפרץ כמו שמצוי בוויטליפטינג וספורט של זריקה למרחק, מעניקה זרירות וגיוס כוח מקסימלי בזמן קצר מאוד. וכמובן פיתוח גוף מעניק גוף גדול או מסורטט בהתאם למטרות שהקצבנו לעצמנו.

אני חושב שכל תחום מעניקה לנו בריאות בגלל ההתעסקות עצמה, אבל מעבר להתעסקות עצמה יש לנו מטרות ספציפיות בכל תחום. ואנחנו מגייסים כוח רצון, עוברים מחסומים מנטלים, מתרגשים, חוגגים, נפצעים, נדכאים ופשוט חיים את החיים שלנו בכדור הארץ לזמן הקצוב לנו כאן.

וזה מבלי להתיחס למיומנות שנרכשת בספורט, אם זה יכולת שליטה עצבית גסבוה יותר ברגל כדי להפקיע גול בכדורגל, או דיוק של סנוקר או גולף, יכולת לשאת כאב באיגרוף או היאבקות.

אבל, מה שמסקרן אותי הם דעות של אנשים לגבי הספורט הכי בריא.

האם יש ספורט שאתם סבורים בריא יותר מאחרים? או בטוח יותר מאחרים?

אין ספורט בטוח מפציעות אבל לעומת זאת, כמעט בכל ספורט שתעמלו בו במתינות ובתבונה, כנראה שתצליחו לחסוך פציעות.

אולי אין ספורט יותר בריא, וכולם בריאים באותה מידה, וכל ההבדל זה איזה יכולת אני בוחר לפתח.

בקיצור, מה לדעתכם הכושר שתורם הכי הרבה לבריאות?

אני חושבת שזה מאוד אינדבידואלי 😃
לדעתי אחד הדברים החשובים בסוג הספורט שאתה עוסק בו זה שהוא יעשה לך טוב לנפש, מעבר לטובה הגופנית שהוא מעניק.
אם נניח אדם יחליט לשחות, שזה נחשב לספורט מאוד בטוח ובריא, אבל הוא שונא לשחות, אז הוא רק יתמרמר כל פעם שהוא הולך לבריכה, ומהר מאוד יזנח את הענף הזה...
אז חשוב לבחור לפי זה, ואולי גם לגוון מדי פעם ולהתנסות בדברים חדשים...
העיקר לזוז 🏋️😅

• פותח/ת השרשור
לא בפוטבול זה בטוח..
הורדנו ספורט אחד מהרשימה, רק עוד ...99999999 כדי למצוא את האחד:lol:
אם נניח אדם יחליט לשחות, שזה נחשב לספורט מאוד בטוח ובריא
את מרמזת ששחיה אולי הספורט הכי בריא?
אני חושבת שזה מאוד אינדבידואלי 😃
לדעתי אחד הדברים החשובים בסוג הספורט שאתה עוסק בו זה שהוא יעשה לך טוב לנפש, מעבר לטובה הגופנית שהוא מעניק.
אם נניח אדם יחליט לשחות, שזה נחשב לספורט מאוד בטוח ובריא, אבל הוא שונא לשחות, אז הוא רק יתמרמר כל פעם שהוא הולך לבריכה, ומהר מאוד יזנח את הענף הזה...
אז חשוב לבחור לפי זה, ואולי גם לגוון מדי פעם ולהתנסות בדברים חדשים...
העיקר לזוז 🏋️😅
אולי באמת אנסח את השאלה במידה קצת שונה. נגיד וכל תחום ספורט זמין, ואת כולם את שונאת באותה מידה או אוהבת באותה מידה. איזה ספורט הכי בריא?

הורדנו ספורט אחד מהרשימה, רק עוד ...99999999 כדי למצוא את האחד:lol:

את מרמזת ששחיה אולי הספורט הכי בריא?

אולי באמת אנסח את השאלה במידה קצת שונה. נגיד וכל תחום ספורט זמין, ואת כולם את שונאת באותה מידה או אוהבת באותה מידה. איזה ספורט הכי בריא?

חחחחחח
הממ כן, האמת שזה עמד לנגד עיניי.
שחייה, לדעתי :>
לפחות מתוך כל האירוביים. הוא לא דופק את הברכיים, והוא משפר קורדינציה, ושורף טון קלוריות, וגם עניין הנשימה חייב להיות מתוזמן, שאני מניחה שזה תורם הרבה. שלא נדבר על זה שהוא יכול להציל חיים במקרים מסוימים...
ושגם אנשים כבדי משקל יכולים לבצע אותו ביתר קלות כי במים שוקלים הרבה פחות.
אבל אני שונאת לשחות 🤣
הייתי פעם (פעם. בכיתה ד' או ה'.) בחוג שחייה. שרדתי שם חודשיים, כי הגיע החורף ויש גבול. (ואז המשכתי לקמ"י וגם משם נשרתי די מהר חח)
ואני גם אף פעם לא מצליחה לקלוט את הקטע של הנשימות בחתירה. לא מצליחה לסובב מספיק את הראש לצד. צריכה לאתחל את עצמי וללמוד את זה מהתחלה.
ודאםםם תנו לנשום מתי שבא לייי! מה זה לתזמן את הנשימה??? מה כבר ביקשתי, חמצן? ס'הההה! 🫤

איזה ספורט הכי בריא
רביצה בספה

בקיצור, מה לדעתכם הכושר שתורם הכי הרבה לבריאות?
כל ספורט שיותאם אישית למתאמן/ת ושיפיק שביעות רצון כלשהי (בלי קשר להתקדמות,שחשובה לא פחות)
אני מסתובב די הרבה במכוני כושר וסטודיו,רואה את כל סוגי האנשים ויש כאלה שבאים נטו בגלל הנאה ותחושת משפחתיות (מורגש חזק בסטודיו סי לצורך העניין)ולא בגלל שזה מקדם אותם לאנשהו מבחינת נראות (לא מכליל כמובן)

מכוון לכל המינים

• פותח/ת השרשור
חחחחחח
הממ כן, האמת שזה עמד לנגד עיניי.
שחייה, לדעתי :>
לפחות מתוך כל האירוביים. הוא לא דופק את הברכיים, והוא משפר קורדינציה, ושורף טון קלוריות, וגם עניין הנשימה חייב להיות מתוזמן, שאני מניחה שזה תורם הרבה. שלא נדבר על זה שהוא יכול להציל חיים במקרים מסוימים...
ושגם אנשים כבדי משקל יכולים לבצע אותו ביתר קלות כי במים שוקלים הרבה פחות.
אבל אני שונאת לשחות 🤣
הייתי פעם (פעם. בכיתה ד' או ה'.) בחוג שחייה. שרדתי שם חודשיים, כי הגיע החורף ויש גבול. (ואז המשכתי לקמ"י וגם משם נשרתי די מהר חח)
ואני גם אף פעם לא מצליחה לקלוט את הקטע של הנשימות בחתירה. לא מצליחה לסובב מספיק את הראש לצד. צריכה לאתחל את עצמי וללמוד את זה מהתחלה.
ודאםםם תנו לנשום מתי שבא לייי! מה זה לתזמן את הנשימה??? מה כבר ביקשתי, חמצן? ס'הההה! 🫤
אני חושב שעניין הנשימות חשוב בכל ספורט.
בריצה צריך לנשום בצורה מסוימת, ובפאוורליפטינג ברייסינג זה אחד הדברים הכי חשובים שיש.

ועומס זה מה שבונא הדפטציה, בהיעדר עומס אין התקדמות.
בפיתוח שרירים מעמיסים על השרירים וכך הם מתפתחים. כשמעמיסים על העצמות הם נהיות חזקות יותר.

מפרקים זה קצת שונה, כי ההתפתחות שלהם איטי בטרוף, אז עומס מצטבר שם בקלות לעודף עומס.
לכן הליכה ושחיה שמעמיסים פחות על הברכיים והמפרקים מתאים מאוד למי שלא תורגל בעומס מפרקי.

בקיצור, אני מסכים ששחיה מתאימה להרבה יותר אנשים, בעיקר אנשים עם מוגבלויות כלשהם ונכויות.
אבל קשה לי לומר שיש ספורט יותר בריא מספורט אחר עדיין.
רביצה בספה
צריך להתיחס לכל ספורט בכבוד הראוי לו.
כל ספורט שיותאם אישית למתאמן/ת ושיפיק שביעות רצון כלשהי (בלי קשר להתקדמות,שחשובה לא פחות)
אני מסתובב די הרבה במכוני כושר וסטודיו,רואה את כל סוגי האנשים ויש כאלה שבאים נטו בגלל הנאה ותחושת משפחתיות (מורגש חזק בסטודיו סי לצורך העניין)ולא בגלל שזה מקדם אותם לאנשהו מבחינת נראות (לא מכליל כמובן)
אז אתה בעצם אומר שעדיף להיות מאושר ולרבוץ במכון, מאשר להתאמן ולשנאות את זה?
וחזרנו לרביצת הספה בתור הספורט המוביל 😆

אני לא יכול לתת מקצועות ספציפיים כי בסופו של דבר הכל נכנס תחת קטגוריה כזו או אחרת.
הדרך לבריאות כללית טובה היא איזון בין אימוני סיבולת ובין אימוני כוח.
כל אחד יכול לפצות על החסרונות של השני.
אימוני סיבולת יעזרו לשמור על הלב והעורקים (אימוני כוח רק מרעים את מצבם) ואימוני הכוח יעזרו בפיתוח שריר (שחשוב מאוד לבריאות), בשינוי הרכב הגוף ובמניעת פציעות בחיי היומיום.
בנוסף לכך לא הזכרתי אבל חשוב מאוד גם לעבוד על הגמישות מתחילת האימונים ואפילו גם אם לא מתאמנים, זה עוזר למנוע פציעות.

אבל קשה לי לומר שיש ספורט יותר בריא מספורט אחר עדיין.
אז למה פתחת את האשכול הזה מלכתחילה??? 🤯🤯🤯🤯
אוי כמה כאלה אני מכיר אישית..

לא חזרת לזה?

NOP
בינתיים.
אני מנסה להתאפס על החיים שלי כרגע.

משומה זה לא מצליח
giphy.gif

לנתק מהחשמל?

• פותח/ת השרשור
אני לא יכול לתת מקצועות ספציפיים כי בסופו של דבר הכל נכנס תחת קטגוריה כזו או אחרת.
הדרך לבריאות כללית טובה היא איזון בין אימוני סיבולת ובין אימוני כוח.
כל אחד יכול לפצות על החסרונות של השני.
אימוני סיבולת יעזרו לשמור על הלב והעורקים (אימוני כוח רק מרעים את מצבם) ואימוני הכוח יעזרו בפיתוח שריר (שחשוב מאוד לבריאות), בשינוי הרכב הגוף ובמניעת פציעות בחיי היומיום.
בנוסף לכך לא הזכרתי אבל חשוב מאוד גם לעבוד על הגמישות מתחילת האימונים ואפילו גם אם לא מתאמנים, זה עוזר למנוע פציעות.
אני יכול להסכים, זה בסך הכל מאוד הגיוני.
אני חושב שבתהליך פיתוח כוח כן מתפתח מינימום סיבולת, ובאימון סיבולת קלאסי מתפתח מינימום כוח, אבל בהחלט לא כמו לשלב את שניהם.
מצד שני בשביל ביצועים ספורטיבים כל אחד מפריע לשני. סיבולת פוגע בכוח וכן להיפך.

ובקשר לגמישות, אולי התכוונת לתנועתיות? אני חושב שעודף גמישות יכולה להיות בעייתית כמו כתף מתפרקת בקלות.
אז למה פתחת את האשכול הזה מלכתחילה??? 🤯🤯🤯🤯
כדי לשמוע דעות.
וזה עובד.
NOP
בינתיים.
אני מנסה להתאפס על החיים שלי כרגע.

משומה זה לא מצליח
giphy.gif

לנתק מהחשמל?
חבל על הזמן, תוותרי על זה.

חושב שעודף גמישות יכולה להיות בעייתית כמו כתף מתפרקת בקלות
תרשה לי לחלוק עלייך ידידי

יש לי מאמן בקונג פו ש'מר גמיש' לא גמיש לידו..
הבן אדם ממש פריק גמיש (מעורר קנאה קצת כי אני לא)
הןא די לקח את זה כיתרון בשיטה שלנו (ובכלל בחיים,די קשה להכניע אותו בגלל זה)

כמובן שהוא בריא ותקין מפרקית
אן דן דינו פותר הכל

• פותח/ת השרשור
מסרים סותרים 😳
אל תרימי ידיים מקמ"י, ותוותרי על האיפוס.
תרשה לי לחלוק עלייך ידידי

יש לי מאמן בקונג פו ש'מר גמיש' לא גמיש לידו..
הבן אדם ממש פריק גמיש (מעורר קנאה קצת כי אני לא)
הןא די לקח את זה כיתרון בשיטה שלנו (ובכלל בחיים,די קשה להכניע אותו בגלל זה)

כמובן שהוא בריא ותקין מפרקית
וזה לא תנועתיות, אלא גמישות?

אולי אני צריך לעבוד על גמישות וסיבולת יותר.

'תקין מפרקית' 🤣
אדיר.

וואו גמישות זה משו.
הלוואי עלי להיות גמישה.
כל הבנות האלה שעושות שפגאט כאילו ברגיל שלהן - מעורר קנאה 🤯
אל תרימי ידיים מקמ"י, ותוותרי על האיפוס.

הו :>
קיי :>

ובקשר לגמישות, אולי התכוונת לתנועתיות? אני חושב שעודף גמישות יכולה להיות בעייתית כמו כתף מתפרקת בקלות.
עודף גמישות זה דבר מולד.
רוב האנשים צריכים להגיע לרמת גמישות סבירה ולנצל את רוב טווחי התנועה בכתף, בברך ובירך.
הספורט שעולה לי לראש כרגע בהקשר שהעוסקים בו יסבלו מנזקים לאורך זמן כתוצאה מעודף גמישות זה התעמלות אמנותית ופה זה לא קשור אפילו למקצוע עצמו אלא שגנטית בעלי עודף הגמישות ישתבצו ברמות הגבוהות ביותר, כפי שהרמת משקולות לא הופכת אנשים לנמוכים וכדורסל לא הופך אנשים לגבוהים.
אתה די צודק במשפט הראשון, משום שתנועתיות וגמישות אלו תכונות קרובות.

עודף גמישות זה דבר מולד.
רוב האנשים צריכים להגיע לרמת גמישות סבירה ולנצל את רוב טווחי התנועה בכתף, בברך ובירך.
הספורט שעולה לי לראש כרגע בהקשר שהעוסקים בו יסבלו מנזקים לאורך זמן כתוצאה מעודף גמישות זה התעמלות אמנותית ופה זה לא קשור אפילו למקצוע עצמו אלא שגנטית בעלי עודף הגמישות ישתבצו ברמות הגבוהות ביותר, כפי שהרמת משקולות לא הופכת אנשים לנמוכים וכדורסל לא הופך אנשים לגבוהים.
אתה די צודק במשפט הראשון, משום שתנועתיות וגמישות אלו תכונות קרובות.

אבל גמישות זה משהו שאפשר לפתח ולשפר, לא?
הייתה לי תקופה שניסיתי להתאמן על שפגאט.
היא נמשכה יומיים רצופים! 🤣🤣

אבל גמישות זה משהו שאפשר לפתח ולשפר, לא?
הייתה לי תקופה שניסיתי להתאמן על שפגאט.
היא נמשכה יומיים רצופים! 🤣🤣
חחחחח יומיים רצופים זה לא מספיק 😆.
בשביל שפגאט צריך להתאמן על זה במשך כמה חודשים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית