הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מהו הכושר הכי בריא?

• פותח/ת השרשור
רכיבת כביש במהותה היא מונוטונית, האתגר נובע מהמרחק / טיפוס אבל אין כמעט מאמץ טכני וכל מה שצריך זה ״לסובב״ רגליים כאשר אתה כמעט סטטי לגמרי.
רכיבת שטח דורשת תשומת לב מלאה לתנאי הדרך, בחירת המסלול הנכון, להמנע ממכשולים והמאמץ עצמו מאוד משתנה הדופק עולה ויורד בתדירות מאוד גבוהה ואתה משתמש במהירות דיווש משתנה, מפעיל את הגוף כדי לאזן את עצמך וכדומה.
אז למה זה עדיף?

רכיבת כביש במהותה היא מונוטונית, האתגר נובע מהמרחק / טיפוס אבל אין כמעט מאמץ טכני וכל מה שצריך זה ״לסובב״ רגליים כאשר אתה כמעט סטטי לגמרי.
רכיבת שטח דורשת תשומת לב מלאה לתנאי הדרך, בחירת המסלול הנכון, להמנע ממכשולים והמאמץ עצמו מאוד משתנה הדופק עולה ויורד בתדירות מאוד גבוהה ואתה משתמש במהירות דיווש משתנה, מפעיל את הגוף כדי לאזן את עצמך וכדומה.

רכיבה על אופניים למכללה נחשבת רכיבה אתגרית? 🤣

• פותח/ת השרשור
כי אתה משלב יכולות שונות אירובי, כוח, שיווי משקל
אבל גם מגביר סיכונים.
לא כדאי לעשות הליכה, שחיה או אופניים, ואחר כך קצת משקולות ומתיחות? ובשביל שיווי משקל גלישה פעם ב, או ריקוד ויוגה?

אבל גם מגביר סיכונים.
לא כדאי לעשות הליכה, שחיה או אופניים, ואחר כך קצת משקולות ומתיחות? ובשביל שיווי משקל גלישה פעם ב, או ריקוד ויוגה?

לא כדאי לעשות פשיטת ברך, כפיפת ברך, הרחקת ירך, קירוב ירך, היפטרסט ותרגיל מבודד לתאומים במקום לעשות סקוואט?

• פותח/ת השרשור
לא כדאי לעשות פשיטת ברך, כפיפת ברך, הרחקת ירך, קירוב ירך, היפטרסט ותרגיל מבודד לתאומים במקום לעשות סקוואט?
אם את רוצה להיות טובה בסקוואט, את חייבת לעשות סקוואט, אם את רוצה שרירים בנויים ברגליים, אין צורך באמת בסקוואט.

אם את רוצה להיות טובה בסקוואט, את חייבת לעשות סקוואט, אם את רוצה שרירים בנויים ברגליים, אין צורך באמת בסקוואט.

חחח פספסת את הנקודה שלי -
אם הוא אוהב רכיבת שטח, אל תיקח לו את הסוכרייה !

• פותח/ת השרשור
חחח פספסת את הנקודה שלי -
אם הוא אוהב רכיבת שטח, אל תיקח לו את הסוכרייה !
אבל הוא לא רוכב שטח. הוא רוכב כביש.
הוא אמר שרכיבת שטח מכניס הרבה אלמנטים חשובים ולכן זה קרוב להיות הספורט האידיאלי.
ושאלתי, שבגלל הסיכונים אולי זה לא הספורט האולטמטיבי.

אבל הוא לא רוכב שטח. הוא רוכב כביש.
הוא אמר שרכיבת שטח מכניס הרבה אלמנטים חשובים ולכן זה קרוב להיות הספורט האידיאלי.
ושאלתי, שבגלל הסיכונים אולי זה לא הספורט האולטמטיבי.

אהה חח אופס, פספסתי אתזה 😳

אבל גם מגביר סיכונים.
בתשובה המקורית כתבתי כמוך והוספתי שאם אתה רוצה ענף ספורט אז הייתי בוחר ברכיבת שטח.
זה ספורט מאוד לא מסוכן הן מבחינת פציעות טראומה (נפילות) והן מבחינת פציעות עומס/שחיקה.
זאת אחת הסיבות שתוכל למצוא בשבילי הרכיבה הרבה רוכבים מעל גיל 60

כל כושר הוא בריא בהנחה ויש ניהול עומסים נכון ושימוש בטכניקה נכונה
צריך שילוב בין האינטנסיבי לאמצע לרגוע
אינטנסיבי = הרמת משקולות, אימונים עצימים, כוח מתפרץ
אמצע = אירובי, שליטה בנשימות בקצב לב בינוני
רגוע = גמישות, מוביליטי, דוגמאות כמו מדיטציה, יוגה, פילטיס וכל מה שעוזר לשמור על טווח תנועה בלי אימוץ של השריר יותר מדי

זוהי משנתי.

האידאל צריך להיות אלמנט של כוח לשמירה על מסת שריר
ואלמנט של אירובי לתחזוקת מערכת הלב.
קיצוניות לשני התחומים לא בריאה.
זה מגוחך בעיני שיש פאוורליפטרים שלא מסוגלים לעלות 10 מדרגות
או רצי מרתון שלא מסוגלים לעשות מתח אחד.

מנקודת מבט אישית אני במשקל גוף הכי גבוה מאז שהתחלתי להתאמן וגם הכי חזק (לפחות בפלג הגוף העליון)
אבל בכושר אירובי מספיק בקושי, מבחינת היום יום מאוד עייף וחסר אנרגיות לעומת התקופה שהייתי בכושר אירובי טוב ואז גם רמות
האנרגיה והערנות היו גבוהות מאוד.

• פותח/ת השרשור
בתשובה המקורית כתבתי כמוך והוספתי שאם אתה רוצה ענף ספורט אז הייתי בוחר ברכיבת שטח.
זה ספורט מאוד לא מסוכן הן מבחינת פציעות טראומה (נפילות) והן מבחינת פציעות עומס/שחיקה.
זאת אחת הסיבות שתוכל למצוא בשבילי הרכיבה הרבה רוכבים מעל גיל 60
מה עם פלג גוף עליון? יש שם פעילות מסוימת? או שזה רק רגליים.
כל כושר הוא בריא בהנחה ויש ניהול עומסים נכון ושימוש בטכניקה נכונה
צריך שילוב בין האינטנסיבי לאמצע לרגוע
אינטנסיבי = הרמת משקולות, אימונים עצימים, כוח מתפרץ
אמצע = אירובי, שליטה בנשימות בקצב לב בינוני
רגוע = גמישות, מוביליטי, דוגמאות כמו מדיטציה, יוגה, פילטיס וכל מה שעוזר לשמור על טווח תנועה בלי אימוץ של השריר יותר מדי

זוהי משנתי.

מנקודת מבט אישית אני במשקל גוף הכי גבוה מאז שהתחלתי להתאמן וגם הכי חזק (לפחות בפלג הגוף העליון)
אבל בכושר אירובי מספיק בקושי, מבחינת היום יום מאוד עייף וחסר אנרגיות לעומת התקופה שהייתי בכושר אירובי טוב ואז גם רמות
נראה שעולה מהדיון שדווקא שילוב של אלמנטים שונים בחיי הספורט הוא האידיאלי. דהיינוט לשלב כוח, סיבלות, גמישות, יציבות, קורדינציה (שקיים בכוח וסיבולת בדרך כלל).
וכמובן לאהוב את הספורט המדובר, להתמיד בו, ולדאוג שעושים את זה בצורה הכי בטוחה שאפשר.

רק אזרוק לאוויר שכדי להיות טוב בספורט, בדרך כלל אסור להיות טוב מדי בספורט אחר, פאוורליפטר יפסיד המון מעבודת אירובי, ומרתוניסט יפסיד הרבה מעודף שרירים ואימוני כוח. גמישות יכולה להגביל את הכוח בגלל עודף תנועה. דמיינו שיש לכם את הגמישות להביא את הישבן לריצפה בסקוואט, זה מרחק מיותר בספורט שמגביר קושי, ואם מפסיקים בדיוק מתחת המקביל, אין את הלחץ והבאונס שעוזר בסקוואט.

לפיכך תחרויות ספורט הם לא הדרך הבריאה ביותר, כי קשה לשלב אלמנטים שונים, וקל לעשות את זה בצורה לא בטוחה.

נראה לי שהגענו לעמק השווה, וזה העולה מכל התשובות.

אבל אני חייב רק לזרוק, שאני לא חושב שכוח ואירובי וגמישות כל כך חשובים לבריאות או היכולת לעלות 3 קומות עם סל קניות במשקל 30 ק"ג. אלא ההתעסקות בספורט, והתהליך. כן מינימום כוח וסיבולת וגמישות חשובים, אבל אדם עם סיבולת טובה וכוח רב לדעתי פחות בריא מאדם חלש ממנו שעוסק בזה יותר. לשם השוואה, אדם שהולך שעה ביום, ומרים משקולות בRPE5 כל יום, אולי יותר בריא מאדם שרץ חצי שעה כל יום, ומרים משקולות בRPE8 שלוש פעמים בשבוע. או בקיצור ההתעסקות חשובה יותר מהתוצאה.

@elchonon ברכיבת שטח פלג גוף עליון עובד במידה מועטה עד בינונית.

לגבי הסיפא של הדברים שלך. מעבר לאימונים, אני לא בטוח ש 5 אימונים יותר טובים מ 3 אימונים בעיקר בגלל הזמן/לוגיסטיקה.
אבל כן חשוב לאמץ אורח חיים בתזוזה, ללכת ברגל, לעלות מדרגות, לטייל, לשחק וכדומה.
X שעות אימונים שבועיות לא תמיד מספיקות כדי לפצות על אורח חיים יושבני.

אז למה זה עדיף?

אני חושב שהלב מקבל מספיק עבודה מלהסקוויט +150 קילו או להרים +200

@elchonon ברכיבת שטח פלג גוף עליון עובד במידה מועטה עד בינונית.

לגבי הסיפא של הדברים שלך. מעבר לאימונים, אני לא בטוח ש 5 אימונים יותר טובים מ 3 אימונים בעיקר בגלל הזמן/לוגיסטיקה.
אבל כן חשוב לאמץ אורח חיים בתזוזה, ללכת ברגל, לעלות מדרגות, לטייל, לשחק וכדומה.
X שעות אימונים שבועיות לא תמיד מספיקות כדי לפצות על אורח חיים יושבני.
מסכים עם דבריך, מה שכן, התאוששות זה פקטור מאוד חשוב, ובשגרה של 5 אימונים שבועיים התאוששות לא בהכרח מתקבלת..

מעבר לאימונים זה סגנון חיים ואין על זה עוררין.
זה מאמץ מבחינת הלב למשך כמה דקות במהלך השבוע
זה לא שווה ערך לאירובי של חצי שעה ויותר

תבין אני הכי בעולם בעד סקוואטים כבדים אבל וגם אני עושה את הטעות הזאת, זה לא נותן לך 'פתור' מאירובי

• פותח/ת השרשור
מסכים עם דבריך, מה שכן, התאוששות זה פקטור מאוד חשוב, ובשגרה של 5 אימונים שבועיים התאוששות לא בהכרח מתקבלת..
תלוי מה העומס והעצימות.
אמת, אבל זה עדיין סוג אחר של עבודה, נראה סקוואטר הולך במשך שעה רצופה.

מדיטציה, יוגה, משקל גוף לחזרות במורכבים, אירובי מתון עם אימפקט נמוך מספר פעמים בשבוע (3-4): הליכה, שחייה, אופניים. אין באמת דבר אחד בפני עצמו.
יש הרבה מורים ליוגה ומדיטציה שהגיעו לגיל 90+ שנראים מדהים, צלולים, קורנים שמחה ואור, חדים וצעירים בטירוף בלי לגעת במשקולת כל החיים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית